Denemarken rekent voor wat buitenlanders kosten

De Deense regering verscherpt de “buitenlanders politiek”. Maar niet alleen in woord zoals wij het al een tijdje van de Dansk Folkeparti van Pia Kjaersgaard gewend zijn, maar nu ook in daden. De Denen zijn van mening dat hun sociale welvaartsssyteeem wordt uitgehold door  economische gelukszoekers en willen daar nu een einde aan maken.

De inmiddels centrum rechtse Deense regering heeft uit laten rekenen, wat de kosten van de ongelimiteerde toestroom van immigranten bedragen en voorts wat de huidige reeds in het land aanwezige immigranten kosten en is geschrokken van de cijfers.  Daarom overweegt minister van Integratie Sören Pind, dat hij voorlopig de Deense grenzen maar eens zou moeten  sluiten.  Door een scherpere immigratie- en grenskontrole  sinds 2002 bespaart de Deense staatshuishouding op jaarbasis circa 680 miljoen Euro. De  niet Westerse immigranten kosten de Deense staat jaarlijks ongveer 2.1 miljard Euro , terwijl niet Westerse immigranten jaarlijks de Deense staat een positief saldo van 350 miljoen Euro opleveren.

“Wij willen ons graag openstellen voor hen die willen en kunnen, maar zullen de grenzen sluiten voor hen die niet kunnen en niet willen”, aldus de minister in een intervieuw met de Deense krant Jyllands Posten. ( bekend van de Mohammed cartoons). Het aandeel buitenlanders in Denemarken is iets groter dan in in ons land en ligt rond de 10% bij een inwonersaantal van 5.5 miljoen. Uiteraard hebben deze harde uitspraken onrust veroorzaakt bij vele buitenlanders die in Denemarken teren op de kosten van de Deense belastingbetaler, want men wil onderzoeken of er mogelijkheden bestaan, deze immigranten  uit te wijzen naar hun landen van herkomst.

Premier Lars Lökke Rasmussen wil in de herfst een wetsvoorstel indienen, waarbij buitenlanders de eerste 4 jaar van hun aanwezigheid niet via het het Deense ziekenfonds verzekerd kunnen worden en daarnaast uitkeringen zoals kinderbijslag en huursubsidie koppelen aan de tijd dat een buitenlander reeds in het land woont, alvorens hij/zij daar gebruik van mag maken.

In Juli worden nieuwe cijfers over de kosten van de immigratie en het het verblijf van immigranten gepubliceerd en aan hand daarvan wil de regering dan tot aktie overgaan, waarbij zo werd er gezegd ook gekeken zal worden naar de extra kosten die immigranten veroorzaken in het vaak tragere leerproces op scholen en de steeds vaker benodigde politie akties.


12 Reacties

 1. check zei:

  Als Nedrigland niet zo’n ongeïnteresseerd zooitje als bevolking had, was het net zoals in Denemarken. Maar de helft van de Ollanders is in dienst van de staat en/of vreten van de allochtonen en vluchtelingen industrie , dus wordt het steeds voller en ellendiger in het cous cous land aan de Noordzee.

 2. Tom Couzy zei:

  Als je dan bedenkt dat Denemarken ongeveer een derde heeft van het aantal inwoners van Nederland heeft, dan moet dat in verhouding wel juist zijn dat 2,1 miljard door de niet westerse migranten wordt weggezogen,
  In Nederland kost het jaarlijks 6,9 miljard en heeft de afgelopen 40 jaar al 250 miljard gekost. Onze politici,u weet wel die op de pluche zetels,vinden het nog lang niet nodig hier adequate maatregelen tegen te nemen.Iedere migrant krijgt hier huisvesting een ziekenfondskaartje,mag gesluierd op de pasfoto en kan 5 maar meer als een autochtoon gebruik maken van de ziekenzorg,waarvoor de premieverhoging voor lasten van de betalende bevolking komt.

 3. Johan zei:

  Krijgen we dadelijk niet alleen een instroom van van het zuiden,maar ook nog eens vanuit noorden.Dat bord met de woorden ´Welcome´,zoals op bovenstaande foto, brengen ze dan mee naar het nieuwe stekkie Medeland. Geert Wilders,maak je beloften eens waar,hijo en anders geef je mij mijn stem die ik je gegeven had maar weer terug,ik kan het beter gebruiken!!

 4. Meneertje zei:

  Ik heb altijd al gedacht dat de Denen het minst stupide volk van Europa vormen.

  Uiteraard zijn ook Denen gemiddeld nogal dom, maar dan toch minder dom dan de rest van Europa.

  Ach, konden wij nu maar Denen importeren in plaats van criminelen en analfabeten…

 5. joop zei:

  brussel wil 300 miljoen afrikanen naar de eu halen uiteraard willen ze allemaal een blanke vrouw en verblijfs vergunning.de afrikaan is waardeloos 23 kinderen bij 9 veschillende vrouwen.

 6. petrossa zei:

  “Meneertje Schreef:

  Ik heb altijd al gedacht dat de Denen het minst stupide volk van Europa vormen.”

  Het is het enige europese volk dat goedkoop stroom verkoopt om het daarna duur weer te importeren.

  Veel dommer dan dat……..

 7. Jasper zei:

  De sneer naar de Deense Volkspartij is totaal misplaatst, daar er eerst een radicale verandering nodig is in het denkpatroon van velen voordat voldoende draagvlak gecreëerd is voor de noodzakelijke veranderingen. Daar hebben zij in belangrijke mate aan bijgedragen.

  Wilders’ PVV heeft meer weten te veranderen in dat krappe jaar dat hij nu met de nieuwe ploeg in gedoogformatie bezig is dan de hele multiculturele kliek (o.a. VVD, CDA, PvdA, D66, SP, CU, GL) sinds de overname van de PvdA door Nieuw Links in 1966 door multiculturalisten.

 8. Jantje zei:

  @Petrossa
  Dit doet NL nog slechter. Ze verkopen hun aardgas zeer goedkoop aan Italie en Duitsland en kopen het weer duurder in uit Algerije.
  Volgens mij zij de Zwitsers, trouwens, het slimst.

 9. harrie zei:

  De corrupte msm heeft voor zover mij bekend nooit met een woord gerept over de zgn. ‘Resoluties van Straatsburg’. Het officiële document is ook nergens te vinden op internet. Wel gevonden is het niet ondertekende concept op volgende link
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=5392
  noot van de redactie : de gehele reactie kunt u zien onder de titel”Rode Joop, Gas en de Arabieren

  Harrie bedankt.
  .

  .

 10. Ben zei:

  Laten wij ons door malloten v/h nivo van rompuy en consorten een oor aannaaien,of gaan we in europa nog een keer wakker worden, en schoppen dat parasitaire tuig eruit.

Comments are closed.