Ernstig schietincident in Wassenaar

Naar nu pas bekend is geworden heeft er vanochtend rond 7 uur een ernstig schietincident plaats gevonden in een buitenwijk van Wassenaar. Toen boswachters vroeg in de ochtend, om daarmee geen vroege wandelaars lastig te vallen, een aantal hazen wilden afschieten, bleek dat na een gerichte salvo hagel dat één haas zo ernstig getroffen was, dat er tegen de schietende boswachter aangifte gedaan is.

Vanochtend omstreeks 7 uur hebben boswachters onder leiding van boswachter der eerste klasse Jan Hagel uit Wassenaar een aantal zgn. Plebshazen  die o.a. het gebied de Horsten tijsteren door alles kaal te vreten, getracht middels zogenaamd gecontroleerd wildbeheer een aantal daarvan af te schieten. Voor het vroege tijdstip werd gekozen om te voorkomen dat vroege wandelaars geraakt zouden kunnen worden door de schoten.

Volgens aanwezige getuigen gebeurde er om 07.12 uur het volgende: Jan Hagel zag tussen de struiken door een zeer dikke haas, die maar moeilijk vooruit kwam kennelijk gehinderd door zijn eigen lichaamsgewicht en afmetingen. Besloten werd deze haas af te schieten en Jan Hagel mikte en schoot. Tot grote verbazing van de Hagel en zijn collega’s draaide de haas zich na het schot om , riep dat hij onschendbaar was en er niet op hem geschoten mocht worden. Het bleek te gaan om een als paashaas vermomde inwoner uit Wassenaar de heer W.A.v.O, die later verklaarde dat hij bezig was met datgene wat paashazen op 1e paasdag doen, namelijk eieren verstoppen. Daar de schutter, Jan Hagel, niet aannemelijk kon maken dat het hier om een toevallig schietongeval ging, werd hij door de inmiddels aanwezige Marechaussee en politie in de boeien geslagen en voor een psychiatrisch onderzoek afgevoerd naar het Pieter van Vollenhoven ( pardon )  Pieter Baan centrum , afdeling Oranje incidenten,  alwaar men hem voor de komende 90 dagen zal onderzoeken op zijn verstandelijke vermogens.  De heer W.A.v.O . verklaarde tegen de inmiddels toegestroomde journalisten, dat gelet de kussens in zijn paashazenpak, hij niet dacht dat hij ernstige gevolgen aan het incident had overgehouden. “Maar”, voegde hij er aan toe,” het had natuurlijk heel anders kunnen aflopen en had mams  deze week alleen naar Limburg gemoeten”.


4 Reacties

 1. wim3 zei:

  Ik neem aan dat W.A.v.O. moet zijn W.A.v.A…….aangezien de afstamming van deze haas in duistere nevelen is gehuld.

  noot redactie : nou vooruit Wim omdat jij het bent 🙂

 2. cathy zei:

  Ziet eruit alsof ie er weer echt zin in heeft, ondanks de miljoenen die elke dag blijven toevloeien uit uw en mijn portomonee.

 3. punt komma zei:

  Ben maar eens gaan kijken op die bewuste plek,,,en wat denk je,,het ei lag er nog,,bleek een rot ei te zijn,,,,,met een gaatje,,,,,het is nog niet bekend of het gaatje komt door een stukje hagel is of dat het ei anders werdt binnen gedrongen,,,

Comments are closed.