Denemarken toont de EU hun karakter, wie volgt ?

Heeft u het ook altijd een wat eigenwillig volkje gevonden die Legoland bewoners met een verkeerde “O ” = eu ? Nu, zij tonen in ieder geval wel karakter als het gaat om  aan de Brusselse EU wurggreep te ontlopen, want zoals u op de foto kunt zien, genomen aan de Deense grens loopt u de kans eens goed gefouileerd te worden.

Maar het verhaal gaat verder, want zoals u weet besloten de Denen terecht enige weken geleden hun grenzen te sluiten voor ongecontroleerd  binnenkomend verkeer van buitenlanders. Dat u met uw Kip caravan daarbij ongemoeid gelaten wordt, zal duidelijk zijn, men had het vooral voorzien op economische gelukszoekers, maar dat mag  immers van Brussel niet gezegd worden. Dus een algemene controle er tegenaan, niet door de immigratie autoriteiten, want ook dat mag niet, maar de  douane. Nu is Brussel weer in opstand gekomen en kon Denemarken afgelopen vrijdag even op de mat komen. Denemarken verschuilde zich mede achter het feit, dat ook Zweden strenge controles aan de grens heeft, maar de Zweden zouden niet de Zweden zijn ( u kunt zich nog herinneren hoe zij de Duitsers gedurende de 2e wereldoorlog vrije toegang gaven om  over hun grondgebied de Denen en Noren aan te vallen ? )  als zij hun buren in de steek laten. Nee , zo steng als de Deense controles zijn die van ons niet, mömmeleden ze nu. Geen SAAB of VOLVO meer kopen !

Dus moeten de Denen weer iets nieuws bedenken, want het tegenhouden van migranten, is indien de Deense douane de controles uitvoert slechts een “bijproduct”van de inspectie op goederen.  Nu worden er dus scanners ingezet en hopen de Denen het tij te kunnen keren. Merkwaardig genoeg komt de aanval op de Deense immigratiepolitiek niet van buitenlandse kringen in Brussel, maar van de Deense commissaris voor klimaatbeheer Connie Hedegaard.  Maar de Dankse Folkeparti aanvoerder Pia Kjarersgaard altijd in om de belangen van haar land te verdedigen, heeft Hedegaard vertelt, dat zij op moet houden zich met interne Deense zaken te bemoeien  en heeft tevens gedreigd, dat indien het Deense kabinet niet aan de grenscontroles vashoudt, de Folkeparti het economische plan van de regering voor 2020 niet zal steunen. Dus even de tanden laten zien en wat een verademing in vergelijking met de slappe houding van leden van  het Haags Cabaretgezelschap.

En of dat nog niet genoeg was, kreeg de Libische Consul Generaal in Denemarken , Muner Eldawani van de Deense minister van BuZa, Lene Espersen, de opdracht het land binnen 5 dagen te verlaten, daar hij tot persona non grata is verklaard. De Libiër gaf openlijk steun aan kolonel Ghadaffi en de Denen zeggem dat zij volledig in hun recht staan personen die zij niet welkom beschouwen in hun land uit te wijzen.

Lezers , het lijkt wel een heerlijk verfrissende regenbui in deze droge tijden. Een klein land, Denemarken heeft ruim 6 miljoen inwoners, dat met een paar slimme schijnbewegingen de EU weet te passeren. En, wat het belangrijkste is, tot actie overgaat,waar in ons land er slechts gepraat, gedebateerd en niet geregeerd wordt.


6 Reacties

 1. punt komma zei:

  ‘Alle EU-landen onder curatele’

  (Novum) – Alle landen van de Europese Unie moeten economisch onder curatele worden gesteld om zeker te zijn dat ze de komende jaren genoeg hervormen. Dat zei minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Maxime Verhagen (CDA) zondag in KRO Brandpunt. Hij spreekt van ‘een bindend contract met sancties’.

  Volgens Verhagen is de uitdaging waar de EU nu tegenaan kijkt vergelijkbaar met de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. “Het kan niet zo zijn dat in sommige landen mensen op hun 55e met pensioen gaan, in de zon gaan zitten en op de pof leven, terwijl andere landen tot hun 67e moeten doorwerken.”

  De minister zei blij te zijn dat Nederland goed door de crisis is gekomen, maar waarschuwde voor de problemen van andere EU-landen. Verhagen zei dat die hun economieën snel moeten vervormen naar Nederlands voorbeeld.

  Jaja,,,

 2. Ger de Vries zei:

  En weer, maar nu nog sterker dan verleden week, heb ik de neiging om de – namens ons – ondertekenaar van het verdrag van Lissabon, ene Frans Timmermans van de allochtonen partij PVDA, de nek om te draaien. Achteraf hebben de tegenstanders voor de volle 100% gelijk gekregen dat het niet ging werken. Nu niet en in de nabije toekomst niet!
  Je vraagt je af waarom die EU er moest komen, wie had en heeft daar nog steeds profijt van, en wie lijdt er de meeste schade door?
  Het mag duidelijk zijn, het is een grote flop geworden Duizend maal dank Frans van de PVDAllochtoon, en blijf a.u.b. uit mijn buurt!

 3. cathy zei:

  punt komma,

  Stemvee winnen,

  Verhagen die iets zegt, ratten zijn beter en inteligenter.

  Nederlands voorbeeld, hoezo, Nederland is het meest anarchistische land in de EU en zit vol met NSB politici.

  Op eigen gewin uit.

  Er is maar 1 oplossing, zo snel mogelijk uit de EU, terug naar de EEG.

  Kost ook geld, maar minder dan wat er nu uitgegeven wordt, weer aan Ierland en Griekenland en over een paar jaar zijn deze landen failliet, (met al ons geld wat er dan weer is ingestoken) want hervormingen kunnen eenvoudig niet doorgevoerd worden IN DIT SOORT LANDEN.

  Bovendien is griekenland onder valse voorwendsels en met een verkeerde boekhouding in de EU toegelaten.

  Puinhoop= burgeroorlog.

 4. check zei:

  Verhagen ??? Ik neem deze loser en super landverrader niet serieus. De meest biedende krijgt zijn zin en zo verkwanselt de zeer onbetrouwbare louche Verhagen zijn land en volk. Net zoals al die andere vazallen, die in dienst zijn bij de VA en Bilderberg maffia clan.

  Het is zeer eenvoudig en simpel wqie de macht in Nedrigland in handen heeft. Een handjevol mega zakkenvullers, het old boys circuit van zakkenvullers uit het zwaar gestoorde krankzinnige hof den Haag . oud politici , industriëlen en financiële wereld die allemaal met elkaar verbonden zijn in het genootschap “LIST EN BEDROG ”
  zum kotsen dat het merendeel van het volk niet zien dat ze belazert, gekoeioneerd en leegschud worden waar ze zelf bij staan. Als deze kliek niet wordt opgeruimd kan je schrijven en dromen tot je scheel ziet. het zal nooit gaan lukken.

 5. Meneer Storm zei:

  @Cathy en Check: M.Verhagen is nog meer van plan. Zie de details op HVV 13289.
  Nee Harrie, geen oude krant, verre van dat!

Comments are closed.