Europa overspoelt

Terwijl vandaag de meesten in ons land naast de gebruikelijke voetbalzorgen, het vieren van Moederdag en de BBQ  geen problemen kennen, is er afgelopen nacht bij en voor het Italiaanse eiland  Lampedusa een ware tsoenami aan vluchtelingen binnen gekomen. En let wel : het gaat voornamelijk om vluchteling uit SUB SAHARA landen. Waarom SUB SAHARA  in grote letters ? Omdat het niet gaat om Noord Afrikaanse vluchtelingen maar om doodeenvoudige economische gelukszoekers  uit landen ten zuiden van de Sahara, zoals Mali, Guinee, Togo enz.

Maar wij beginnen met een video ter beschikking gesteld door onze ( inmiddels) collega’s van  de Italiaanse krant La Repuplica , overigens een van de weinig overgebleven Italiaanse kranten die niet aan Silvio Berlusconi toebehoort of door hem wordt gecontroleert.

http://tv.repubblica.it/dossier/emergenza-lampedusa-2010/lampedusa-barcone-contro-gli-scogli-panico-tra-i-migranti/67855?video=&pagefrom=1

Wat gebeurde er ? Een boot met 400 vluchtelingen aan boord is tegen 4 uur afgelopen nacht vlak voor de haven van Lampedusa vergaan. Aan boord zaten o.a 22 vrouwen die in verwachting zijn. De Italiaanse Guardia di Finanza, die o.a. de kust bewaakt was al op zee om een ander schip met 838 vluchtelingen in veiligheid te brengen, dat tegen middernacht in de buurt van het eiland aankwamen. Voor de kust van Libië ter hoogte van Tripoli verging ook nog een schip met 400 vluchtelingen die de overtocht naar het in hun ogen veilige Italiaanse eiland wilde maken. Een defect roer maakte een voortijdig einde aan deze vlucht. Een zusterschip met 635 vluchtelingen aan boord, haalde de reis wel, zodat Lampedusa nu weer zit opgescheept met bijna 2000 vluchtelingen in een tijdsbestel van 24 uur.

Wat nu ? De Italiaanse regering, die van mening is dat het vluchtelingen probleem een probleem is van ALLE EU landen, overweegt om de mensen door te laten stromen, d.w.z. dat zij een 6 maanden geldig Laissez Passer krijgen, waarmee zij mits zij voldoende geld hebben voor levensonderhoud door mogen reizen naar de andere EU landen. U begrijpt dat dit niet Bulgarije, Roemenië, Polen en noem er nog maar een paar , zullen zijn, maar dat ook dorpjes in ons land, waar tot een jaar geleden een gekleurde medemens een rariteit was, en die binnenkort een multi culturele invloed zullen krijgen.

Van een van onze regelmatige lezers hoorden wij, dat b.v. in de Achterhoek hoe langer hoe meer donkere mannen en vrouwen al dan niet met hoofddoeken gesignaleerd worden , die zeker met het mooie weer winkel in en winkel uit lopen, waarbij het verschijnsel “proletarisch winkelen” inmiddels een bekend begrip is. De lokale supermarkten zitten vanwege de leegloop van de dorpen te springen om Zaterdag personeel, vakenvullers enz., maar dat is kennelijk te goed voor deze medelanders die dankzij een riante door o.a. de PvdA bedachte opvangregeling minachtend neerkijken op mensen die nog voor hun geld gaan werken. De politie zegt er niets aan te kunnen doen, bang om zich aan dit soort inmiddels gevoelig liggende zaken te branden.

En minister Leers maar “boos” kijken. De politiek, die altijd zo snel is met het bedenken van zeer doorzichtige excuses als het gaat om zich zelf te bevoordelen, laat het in deze weer eens volledig afweten, want, en wij kunnen het niet vaak genoeg schrijven, verwacht van het huidige kabinet ( laat staan de vorige) geen soelaas. Men zit op het pluche, is alle beloftes vergeten en dat is het dan.

Ook , en velen van u zullen het er niet mee eens zijn, Geert Wilders en de PVV.  Wij zullen de eersten zijn, die toegeven, dat Wilders met zijn PVV een prima aftrap gegeven heeft een poging te doen veranderingen in ons land tot stand te brengen. De PVV heeft echter net als alle andere partijnen in dit versnipperde land te maken met zo veel belangengroepjes en -stromingen dat een bepaald doel te verwezenlijken praktisch onuitvoerbaar is.  Daar komt bij, dat er bij de PVV nog minder dan bij de andere partijen  sprake is van enige maatschappelijke deskundigheid en het niveau van de partijleden op 2e kamer- en provinciaal niveau naar onze mening een mager vijfje haalt. Niet dat andere partijen er zo boven uitspringen, maar de ervaring van al jarenlang mogen verkwisten en eigen belangen najagen speelt wel een rol. Tel daarbij op, dat wij zien dat de PVV redelijk snel haar eerder ingenomen standpunten wijzigt en/of aanpast, iets dat de politiek typeert, maar uiteindelijk niet tot die echte resultaten leidt, waarvoor veel van u op de PVV gestemd hebben. Wij denken dat met de PVV de minst kwade van alle kwaden gekozen wordt, maar maken ons wel zorgen over het zeer eenzijdige karakter van de partij ondanks wat er allemaal voor moois te lezen was in het partijprogramma.

Maar veel ernstiger is het feit dat onze Haags Cabaretgezelschap het land volledig onbestuurbaar laat, geen actie onderneemt om ons te behouden voor een hard aan de grond lopen van het schip Nederland en waarbij wij nu al durven zeggen, dat indien wij aan de grond lopen, de kapitein en bemanning in tegenstelling tot wat er wordt verwacht, als eersten het zinkende schip zullen verlaten, u achterlatend met de schamele restanten.


10 Reacties

 1. Henk zei:

  Vandaag vertrokken er 40 bussen voetballuh supporters naar Rotterdam , daarnaast nog wat treincoupè molesteerders dus Nederland viert weer feest. Het nieuws hoeft u vanavond niet te zien, en het land gaat weer rustig slapen.
  Frankrijk en Italië overwegen om Griekenland toch maar de raad te geven de Euro zone te verlaten, Duitsland is nog tegen. De met name Duitse banken hebben voor 300 miljard euro aan Griekse obligaties. Stapt G uit de Euro zijn die obligaties niets meer waard met daarnaast nog de 110 miljard die de EU landen middels de door Jan Kees de Jager hoogaangeprezen en als veilig beschouwde garantie kwijt zijn, dus onder de streep 410 miljard, een soort Lehman Bros, achtige toestand. Maar nog meer geld naar de Grieken die planmatig alle bezuinigingsmaatregelen torpederen ? Van de bovengenoemde 410 miljard plus wat er nog volgt krijgen wij sowieso niet meer dan 50% terug als wij doorgaan met de Grieken en en en.
  Terug naar een EU van 5 landen met een eenheids valuta, nog een keer een harde klap, maar dan is die grootheidswaanzin van de EU in Brussel enz van de baan. Mogen de andere 22 overgebleven EU landen in Brussel verder gaan met EUtje spelen.
  henk / paris

 2. hertje zei:

  Het wordt inderdaad dat geert de rest laat kiezen of delen!Man,sla toch eens een keer met de vuist op tefel en laat het er op aankomen!Laat zien dat we niet voor niets Pvv gestemd hebben!Uit de Europese Unie,om mee te beginnen en geen cent meer betalen!Vrijdag heeft duidelijk gemaakt wat de Eu van ons verwacht:veel betalen en mond dicht!Stelletje zakkenvullers daar en angsthazen hier:bah!

 3. check zei:

  Opvallend feit is dat als je vanaf Spanje vooral van Madrid naar Nedrigland vliegt het tjokvol zit met moro’s en zwarten. Ook vanaf Barcelona vaak met vooral goedkope Veuling vluchten. Dat die moro’s niet directe vlucht met AirMaroc vliegen zet me vaak te denken. Voor alle zekerheid kijk ik altijd even waar ze gaan zitten, houdt ze ook tijdens de vlucht in de gaten. Het geeft me altijd een ongemakkelijk gevoel en dat is nog het minste. Vooral in de zomer stinken die kopvodden een uur in de wind en is de walging het hoogst. Maar ga eens op Schiphol bij de aankomst hal staan. Het is toch niet becijferen wat daar met vliegtuig ladingen aankomt en net te vergeten de hele clans die staan te wachten. Las vanmorgen dat oom Tom “Al Quada “de doodsteek gaat geven.. Is die vent nou goed snik of heeft hij nu echt een kokosnoot als een Chinese gong ? Wat er in het m.o. m.n. Noord Afrika gebeurt wordt afgedaan dat het een gevecht om de “democratie is door de charlatans van de politiek. Ook dat Hamas weer in de regering komt de Palestijnen is een teken aan de wand, De Ayatollah’s en de moslim broeders hebben het straks voor het zeggen daar en dat is dan gelijk het begin van wo3. Gaat dat leuk worden met de vele paarden van Trojen die inmiddels in Europa en vooral Nedrigland zijn neergestreken.
  Dus toch een grote oorlog in 2012 zoals is voorspeld ………………

 4. check zei:

  @ Henk,

  De Grieken belazeren de boel waar we bij staan en zullen dus nooit aan het werk gaan laat staan met 67 jaar met pensioen gaan. Zeg maar daag met je handje , mooie beloften, vertragen tot in de eeuwigheid en daar stikken dan de rand debielen van de politiek in. Hetzelfde geldt voor Ireland en Portugal , straks Spanje en niet te vergeten Italië dat even erg is. Opvallend feit is dat het WEER DE BANKEN zijn geweest die aan het gokken m.n. moedwillig waardloze staatsobligaties hebben opgekocht en dat met medewerking van alle politieke criminelen, die het MOEDWILLIG hebben toegestaan. Het zgn redden met 750 miljard om een faillissement van deze landen te voorkomen is slechts een druppel op de gloeiden plaat, want de schulden van deze landen zijn vele malen hoger en zullen dus nooit worden terugbetaald. Technisch onmogelijk tenzij ze vandaag allemaal brood en water gaan eten , de hele structuur van deze landen totaal omgooit maar dan wel moet je de mentaliteit even van de ene dag na de andere veranderen. Kortom ; een grote gore leugen en vooral een UTOPIE.

  Dus laat Griekenland er uit stappen ZONDER een euro nog er in te steken. De andere sloebers en oplichters zullen snel volgen. Spanje alleen al heeft 750 miljard nodig om de hele economische structuur te veranderen om het te redden, maar kan dat nooit met 21 % dus meer dan 5 miljoen werkelozen. ook hier is de hele economie veroudert, eenzijdig en de productiviteit uit de middeleeuwen toen de moro’s nog Spanje overheersden. De economie is gebaseerd op huizen bouw en toerisme de rest heeft geen naam meer is gewoon van geen belang. Ga dat maar eens in korte tijd veranderen dat is gewoon onmogelijk. Decennia lang hebben de n.Europese landen zwaar met subsidies ondersteund en dat heeft ze nog luier gemaakt dan ze reeds waren. Dus mijn advies verlies pakken, banken nationaliseren die zo nodig moesten gokken en terug naar de gulden en Duitse mark.

 5. pieter H zei:

  Ben vorige maand weekje in Benidorm geweest:

  Alle winkels van Chinezen waren tussen de middag open;die van de Spanjolen niet;dus veel geld aan de Spanjolen geven,anders komen ze tekort !
  Bij de politie spreekt niemand Engels,Frans of Duits;dat is véél te moeilijk en vermoeiend
  in een plaats die het louter van toerisme moet hebben;dus véél geld geven;anders komen ze te kort.
  Lijkt me tijd worden om de EU op te splitsen in:Scandinavië,Benelux,Duitsland en Oostenrijk,event. Zwitserland;de rest mag het helemaal zelf uitzoeken !

 6. check zei:

  @ Pieter H,

  Ja behalve kezen werken die Kinezen dag en nacht en dat 7 dagen per week open, Zijn ze in Spanje niet gewend want een 8- 3 baan wordt al in de ochtend doorbroken met het gaan ontbijten in de baas zijn tijd, Officieel is dat 15 minuten, maar dan Spaanse 15 minuten want dat wordt algauw een uur. De winkels gaan om 1.30 uur dicht en om 05.30 weer open tot 8/9 uur s ávonds. Maar denk maar niet dat ze na de siësta en een volle buik keihard aan de slag gaan dus is de dag om 1 uur qua werk voorbij. Las een paar weken geleden in een Spaanse krant dat Spanjaarden de meeste uren werkte in Europa, dus de meeste uren maken. Ben een poos van slag geweest van het vele lachen om zoveel onzin. Spanjaarden denken vaak dat ze heel hard werken, heel veel studeren, het beste land ter wereld en kampioen in alles zijn.
  In aanvang dus vele jaren terug ging ik daar op in en begon een discussie, maar tegenwoordig glimlach ik wat en kijk ze meewarig doordringend aan. Dan druipen ze snel af want ze begrijpen het dan wel. Ik heb een hele grote Spaanse schoonfamilie die kennen me inmiddels wel en laten dit soort onderwerpen gauw voorbij gaan. Vreemde talen leren hoezo ? De Spanjaarden verbeelden zich dat ze de wereld taal spreken met zoveel ex Spaanse koloniën en zijn niet te bewegen om dat te veranderen. Wil je als toerist dus verstaanbaar maken dan kan je beter Spaanse leren, wat ook niet opgaat want hier op de Balearen wordt Catalaan gesproken met een eilanden dialect, dus weer vergeefse moeite om Castiliaans te leren. Ook dat heb ik geleerd want je moet je aanpassen nietwaar als je ergens gaat wonen. Maar nu verbasteren ze het Catalaan met idiote dorpse boeren taal en is het dus weer niks. Geef het nu op ze kunnen de POT op.

 7. sad zei:

  good EU PLAN B:
  Let South be obrero / migrant workers for Euro’s again.
  This is how Eu once started.
  Form the EU of willing of the North.
  North is 80% anyway. what’s the point splitting between workers and spanish educated obrero’s …
  Stop the debt AND flow free labour laws and south can pay.
  A good economy needs dual labour laws. US/mexican. Chineese rual workers ect.

Comments are closed.