Mark Rutte antwoordt

Lezers, soms werpt  een oproep of artikel in een openbaar medium toch zijn vruchten af. Vanochtend plaatsten wij een brief aan Mark Rutte  :  http://www.geennieuws.com/2011/05/tempora-mutantur-deel-1/ en nu al zijn antwoord, waarbij wij onze correspondente Ineke moeten danken, die bereid was ondanks het weekend even bij Mark’s moeder op de thee te gaan voor het interview. Dat onze hoofdredacteur Mark als Facebook vriendje heeft zal zeker geholpen hebben. Ineke bedankt voor de moeite.

Lieve betrokken landgenoot,

allereerst dank voor uw schrijven waarin u mij op een prettige kalme gemoedelijke wijze e.e.a. duidelijk probeert te maken – laten we 1 ding vast duidelijk maken – ik ben uw minister president en als zodanig neem ik uw brief heel serieus vandaar dat ik in eigen persoon u ga proberen uit te leggen dat ik het uiteindelijk altijd bij het rechte eind heb .

Als voormalig zakenman bij een groot concern heb ik veel ervaring opgedaan in het doorgronden van strategie – als politiek dier heb ik en dat weet u natuurlijk, inmiddels een enorme ervaring opgedaan in Den Haag – verder beschik ik over een inmiddels wereldwijd netwerk en praat met de groten der aarde , m.a.w. kennis en kennissen lieve betrokken landgenoot, zijn van cruciaal belang om politiek een blik in de toekomst te kunnen werpen .

Ik kan natuurlijk niet in detail aan u meedelen wat er alzo internationaal wordt besproken, maar zoals u opmerkte dat de “amfora” (excusez le mot) zolang te water gaat tot tie barst, kan ik u in zo verre gerust stellen, dat wij de vinger aan de pols houden samen met ons jagertje van financieen – internationaal is NL een land waar naar geluisterd wordt door b.v. Angela & Nick( ja ik mag Angela en Nick zeggen) en ik zou wel eens willen dat ze nationaal ook zo goed naar me zouden luisteren dan had u zich de moeite van deze brief kunnen besparen .

Wat betreft de rest van uw schrijven, eigenlijk kan ik daar niet zoveel mee , u refereert aan links, ik heb daar geen boodschap aan ,feit is, ik heb het nu voor het zeggen ,zeker zal ik gebruik of desnoods misbruik maken van deze partijen als het zo in mijn straatje te pas komt ,het uitspelen van links tegen Wilders houdt mij voorlopig een x aantal jaren in het zadel, waarin ik grote veranderingen voor ons volk kan bewerkstelligen en daarom stemde ik ook voor de motie van groenlinks om moslims geen strobreed in de weg te leggen –

U begrijpt dat wij daar volledig vrij in zijn tav onze gedoogpartner PVV , agree to disagree en ik disagree heel erg tegen de stelling van Geert vanwege het feit dat ook WIJ in die vijver vissen , soms mijn lieve landgenoot, moet men de voorkeuren in de ijskast zetten, 1 van de vele dingen die ik in mijn zakelijke leven heb geleerd bij het grote concern waar ik de naam niet van zal noemen –

Nog even de graai en snaai cultuur , banken spreken bonussen af en wij zijn een kabinet dat zich houdt aan afspraken ongeachte een eventuele gewijzigde situatie/crisis in dit land ,het zou van de gekke zijn mijn lieve landgenoot dat wij gemaakte afspraken met voeten zouden treden ! U zal met uw scherpe kijk op de politieke situatie in NL toch ook geen vertrouwen meer in mij hebben als wij zomaar zouden ingrijpen? Kees,Gerrit en ik daar kunt u op blind varen ,wat heet gif op innemen –

Ik eindig met te zeggen dat ik u als betrokken landgenoot zeer waardeer en ik spreek de hoop uit dat vanwege mijn persoonlijke antwoord aan u , u mij niet meer meer van dit soort tobberige achterhaalde brieven gaat schrijven –

Wat ik u kan aanraden is wordt lid van onze partij en neem een abo op de nieuwsbrief ,zo blijft u volledig op de hoogte van alle zeldzaam bijzondere trucjes die wij uithalen om stofwolkjes op te trekken en mensen buiten spel te zetten , hiermee bedoel ik uiteraard de tegenpartij , u weet inmiddels, wij zijn er puur voor de bevolking van NL –

ik sluit af met een hartelijke groet aan u en de uwen – Mark Rutte, uw minister president


8 Reacties

 1. cathy zei:

  Zou t’ie het wel begrijpen? Want wat zijn “schrijvers”voor hem opschrijven, begrijpt hij meestal niet.

  Deed ook 10 (!!!) jaar over zijn studie, dus ja, voor zijn snapvermogen heb ik weinig respect en heb ik zeer weinig vertrouwen in.

  Trouwens bij die grote multinational mocht hij postzegels op de enveloppen plakken en werd hij al snel gedegradeerd tot koffiejuffrouw.

  Zullen we hem een flesje azijn sturen met een kruis erop, dan kan hij zijn handtekening ook snel wegvlakken voor de verkiezingen van morgen, steunt de SGP (=Smakeloze Goddeloze Plaspartij) hem ook weer even.

  Hik!

 2. Meneer Storm zei:

  Zie mijn bijdrage bij “Gerrit Zalm naar het PBC”, met daarin de link naar de uitspraken van Rutte over het afschaffen van de wet op de godslastering.
  Politici heb ik nooit vertrouwd, het zijn en blijven gesubsidieerde draaikonten en angsthazen.

 3. sandokan zei:

  Heer Rutte, Beste Mark!
  Bedankt voor je antwoord dat (misschien?) recht uit je hart kwam. Je was en bent een kei in het omzeilen van rechtstreekse antwoorden en daar herkennen velen onder ons je van! (Is zeilen een hobby van je?)
  Of ik nou links of rechts ben is natuurlijk geen issue (ik ben niet links – nooit geweest), maar ik ben altijd betrokken geweest bij het wel en wee van dit land, dat ik eens mijn vaderland noemde. Ik heb zelfs ‘de wapenrok’ moeten dragen om ditzelfde land te dienen! Jij ook, Mark? Ken je (toevallig) in die bankjes aan het Rode Plein ook vrinden die hetzelfde moesten doen – of doken die ook allemaal onder toen er een beroep op hen gedaan werd?
  Mark, je mist wat levenservaring en dat is te merken. Van je (politieke) vrinden moet je het niet/nooit hebben. Je hoeft ze niet als je vijanden te beschouwen, maar soms is het zeer gewenst om bepaalde brutale lieden (vaak van linkse kom-af) eens in de hoek te trappen waarin ze thuis horen.
  Een vrijblijvend advies aan je: Lees de stukjes een goed door, vorm een uitgebalanceerde mening en beantwoord dan de stukjes op in goede, inhoudelijke en begrijpelijke wijze. Henk en Ingrid zullen je hiervoor dankbaar zijn.
  En nog iets Mark,
  Waarom sta je toe dat in de ‘grote’ steden in dit land het aantal burgemeesters van de Partij van de Arbeidonwilligen oververtegenwoordigd is?
  Waarom zijn er nauwelijks (of geen) aansprekende straten, lanen, pleinen in dit land vernoemd naar Pim Fortuyn en Theo van Gogh? Er worden dagelijks straten etc. vernoemd naar die vreemde familie’s uit Den Haag en Wassenaar. Je zou er bij hen op aan kunnen dringen om mee te werken aan een DNA-onderzoek zodat iedereen weet waaraan die toe is! Het zou een grote rust over dit land brengen, Mark. Echt waar.
  Ik wens je (en je moeder) nog een fijne voortzetting van de zondag en deel je mee dat ADO Den Haag in de finale is gekomen! TOP!!

 4. punt komma zei:

  Uiteindelijk zal mark de loterij vandaag winnen,,dat deed hij al vaker,,het lot is Mark (al dan niet gemanipuleerd) gunstig gezind,,een les uit het verleden met Rita.
  Mark zal verguld zijn,,,nu kunnen de plannen doorstomen,,,
  Toch zal dit van korte duur zijn,,de mopperende achterban van de PVV,,,,Aldus zal na het grote reces mede door wereldse gebeurtenissen de stekker eruit gaan.

  Dit is het beste voor Mark en Nederland,,,,roem eer aanzien zonder macht,,Mark zal uitblinken!.

 5. ineke zei:

  ha die meheer rutte,

  uwes hep un brief an me zussie geschrefe maar aangezien zei nochal un makkeluk om te lulle tiep is, zech maar een zofftie en gans nie helegaar snap wat uwes nou eicheluk duideluk wil maake,hep ik ut opmegenome tog efkens ferdur te spitte – late we segge dat ik de beidehantste ben tuis ondanks wijnig tot geen sgool, hep ik wel fan me afbeite geleert –

  nied forhetteenoftander maar wei kreige de indruck en korrek mie wen aai em rong,dattut schreive behoorluk wat ierietaatsie bei uwes opleevurt – nouw meheer rutte das bei ons ook so –

  ik sal ut zimpul houwe, wat wei wille is noo moor steun an moslims/zorbaas/uropa en dat mein beste rutte is as je effu met mei meerekendt un ruime 20 miljart an seevings per jaar – hep ik tog effe 2 miljart for jouw verdiendt die we dan kenne gaan spandeere an die ouwetjes in hunnie ze poep en piesluier – al die ouwe kanjurs gaane we in un 5***** loozjement onderbrenge – de belasting die ken naar pakhembeet 10% – ik hep ut tuis allemaal opgesgrefe in me huishoutboekie, kint ken de was doen – huisfrouwenekenomie joe dig?

  fan wat we nouw kenne beoordeele bakke ook zullie er noppis fan – zullie troowen lots of monie in bodemloose putte en daar gaat jij nat op – kol me en aai wil bie of essistens for 7.50 un our ent toeketter wie wil meek evurieting is gonna bie olreidie – joe sie det skoel is not alwees nesseserrie – aai spiek ofer de dijks in kees joe wand mie toe trevvel wit joe ebrod toe expleen to die big piepel of die urt hoe aar jor frents raait nou – baai de wee, dis pard in englies is oonlie toe proef det joe woont stent for dick wit mie –

  w.a. in de recheering is nie kleffer – doon kam nokking et mai door kos aai toolt joe raait nouw – lissen for wans in jor lijf toe geertje W –

  ik sal

Comments are closed.