Maxima en Wim op vakantie

Ja, ze kennen elkaar al weer 10 jaar, time flies if you ‘re having fun zullen wij maar zeggen , dus de vakantiebestemmingen van onze twee nationale troetelkids kan niet altijd meer dezelfde zijn. Maar eind goed al goed en denken wij, dat er zo maar eens kansje is, dat de twee elkaar einde deze week ontmoeten in het Schoorl van zuidelijk Afrika : Machangulo !

Maar laten wij even bij het begin beginnen: Wim zit inmiddels lekker in Groenland, wij hebben nog eens de site van het WNF goed doorgenomen en er is geen speld tussen te krijgen, de internationale waterramp die ons bedreigt kan slechts gekeerd worden met de expertise van onze deskundige, de wereld houdt haar adem in om te lezen wat Wim ons hierover in zijn Blog gaat vertellen, nogmaals nog een paar nachtjes slapen en wij weten wat ons te wachten staat.

In  zo langzamerhand gewoon genant geworden pogingen om het imago van de oranjes toch nog wat glans te geven, werd er een meesterzet bedacht. Maxima Zorreguieta, u weet wel de dochter van Jorge Zorreguieta , die u weer kent als trouwe aanhanger van het Argentijnse Videla regime  heeft 8 mei een tentoonsteling geopend samen met schoonmoe, geweid aan het feit dat zij 10 jaar in ons land een groepje naïvelingen in haar ban houdt. Wat is er zoal te zien in deze tentoonstelling ? Wel, o.a. 20 jurken, het arme kind zal nu wel thuis niets meer in de kast hebben hangen, foto’s en nog wat prullaria . Zoals  wij dat van de zakelijke oranjes gewend zijn worden er ook nog wat hebbedingetjes speciaal voor de Magriet en Libelle lezeressen aangeboden om de kas weer wat te spekken. Goed idee van Maxima , maar ja, je bent een financieël expert en inmiddels ook verzekeringsdeskundige ,zoals wij lazen of je bent het niet. Overigens kost het entree voor deze tentoonstelling die tot 4 september in Het Loo te bezichtigen is € 12.50 p.p plus uiteraard parkeergeld. De organisatie is in handen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, dat zich naar eigen zeggen inzet voor het stimuleren van cultuur en natuurbehoud in ons land. Ons ontgaat even wat de link is met jurken van Maxima en cultuur, maar uiteindelijk zijn wij slechts simpele zielen en zal e.e.a. voor ons wel  wat te hoog gegrepen zijn. Dat je met je inzetten voor cultuur overigens best nog een leuke boterham kunt verdienen, bewijst het bruto jaarinkomen van de directrice van dit fonds. € 150.826 vloeien bij mevrouw Dr. Adriana Esmeijer jaarlijks binnen. Het Anjerfonds is een van de manieren waarop het P.B.C aan zijn geld komt en in 2009 gaven Nederlanders bijna 1.2 miljoen aan de collectanten met de bekende Bernhard witte anjer op de collectebus. Geef gul en vooral veel !

Zo, maandag 9 mei tm woensdag 11 mei zit onze Max in Senegal om daar te praten over kredieten  en verzekeringen en wij slaan  ons dan zelf voor het hoofd dat wij niet begrijpen dat de Senegalezen hard toe zijn aan verzekeringen, ofschoon met al die bootvluchtelingen zou dat inmiddels natuurlijk zeer wel mogelijk zijn en is Maxima inderdaad slimmer dan wij. Assurantiekantoor de Horsten, waarom niet.? Op donderdag 12 en vrijdag 13 doet zij het trucje nog een keer over in Mali , tja en als je dan toch in de buurt bent, dan is het immers een kattensprong naar Mozambique, waar in Machangulo het natuurlijk hoog tijd is de ramen eens tegen elkaar open te zetten en de zaak eens goed door te laten luchten, want stel dat er kopers komen en het ruikt muf, dan zou je  het weer niet kunnen verkopen. Wim is inmiddels dan al weer terug in Nederland en het zou ons niets verbazen als de 2 elkaar in Machangulo ontmoeten voor een zonnewippertje zoals dat vroeger heette. Kan hij even stofzuigen terwijl zij de vloer  dweilt en ziet de zaak er weer spic en span uit voor de volgende koper.

Zo maar een gedachte .


4 Reacties

 1. mina zei:

  Heb het gezien in het nieuws dat mevr van A die tentoonstelling opende over haar schoondochter.
  Het wachten is nu waneer mevr van A die schoondochter (in navolging van de vorige overleden paus )bij haar leven alvast zalig of heilig laat verklaren.
  Volgens mij draait ze daar haar hand niet voor om om zo,n geintje uit te halen, immers de schoondochter is al katholiek.
  Is zo langzamerhand een bezoeking al die oranjepropaganda die ons land overspoelt.

 2. AdB zei:

  Mooi verhaal. Het hele WNF is zo corrupt als het maar zijn kan. Op de site site staat ook iets van het uitrekenen van de carbon footprint. Toevallig werkte hij daar niet, zouden ze nattigheid voelen? En onze Willem de onnodige maakt alleen al 7,26 aardbollen op om dit jetsetterige leven vol te houden. Hoe bedoel je zorgen om het milieu?

  Mijn advies van het koningshuis gewone burgers maken die gewoon belasting betalen. Deze vorm van willekeur (de baarmoeder heeft bepaald!)is zo achterhaald!

 3. Ger de Vries zei:

  Ja ja, en het schema voor Wim en Maxima om drie maanden per jaar niet op vakantie zijn wordt strikt in de agenda’s bijgehouden door de sociale dienst van Wassenaar. Denk ook aan het UVW, die zijn heel streng hoor!

 4. Ruud zei:

  Zag de prulverzameling op het NSB journaal en moest aan de verheerlijking van hit er denken Same story giebels had het niet beter kunnen doen.

Comments are closed.