Zorreguieta’s Lis(z)t

Gisteren kon u weer getuige zijn van de zoveelste schaakzet op het bord tussen de oranjes enerzijds en het verstandige gedeelte van de Nederlandse bevolking anderzijds, waarbij gelijk de kanttekening gemaakt moet worden, dat na een snelle controle  van de reacties vanochtend en niet slechts op deze site, de gisteren uitgevoerde zet van de oranjes contra -productief en negatief schijn te zijn. In tegenstelling tot Schindler’s list  was Zorreguieta’s Li(z)st niet erg handig, want als wij de media even doorlopen, vragen steeds  meer en meer Nederlanders zich af, hoe lang deze minachting voor het volk waar ze door worden betaald, door nog kan gaan.

Eerst maar even beginnen met de financiën .  Het Concergebouworkest heeft een omzet van rond de 21 miljoen Euro, waarvan de helft gegenereerd wordt uit eigen inkomsten en de andere helft uit subisidies. Dat betekent, dat het orkest, waar wij sinds gisteravond  totaal geen symphatie of bewondering meer voor kunnen opbrengen, in tegendeel, per jaar ruim 10 miljoen ontvangt van sponsors en uw belastingcenten. Daarnaast steunt het rijk de renovatie van het concertGEBOUW nog eens met 10 miljoen, de provincie Noord Holland 2 miljoen, en deed de stad Amsterdam, nooit verlegen en terughoudend als het gaat om het uitgeven van andermans centen er nog een miljoen bij. Let wel , dit  dan voor het gebouw, waar het concertgebouw orkest dan weer gebruik van maakt. Griekse toestanden daar in Amsterdam en evenals in Griekenland geen  enkel uitzicht op enige verbetering.

Maxima is beschermvrouwe van het orkest en de uiterst domme gedachte achter deze creatie zal wel zijn, dat meer kwijlebekjes dan wat centjes in de tas van het orkest stoppen. Vooruit, het zij zo, Maar dat het orkest meent in al zijn noodlijdendheid de met gescharrel en gebedel bijeengeraapte centen voor een  deel uit te moeten geven aan een “verjaardagscadeau”  voor  deze steeds meer op een slechte imitatie van haar landgenote lijkende Evita Peron   te moeten uitgeven, gaat alle perken te buiten, daar zo’n geste toch al gauw een 2 ton directe uitgaven kost. 

Echter het kan nog erger. Maxima mocht zelf 700 gasten uitnodigen en zo zagen wij Balkenende, Wim Kok, uiteraard oranje slippendrager Rutte plus een stel gedegenereerde oud Europse adel.  En of dit allemaal nog niet erg genoeg was, werd de “normale” betalende bezoekers van dit concert ook nog per brief gevraagd of zij zich maar vooral feestelijk wilden kleden ! 1200 wezenlozen voldeden hieraan, i.p.v. flink te zijn en te zeggen NEEN,  want,  er komt  o.a. een man waarvan wij weten dat hij lid geweest is van een regime dat misdaden tegen de menselijkheid heeft begaan . Nee, in tegendeel, zoals wij op het Net Onzer Stazie Televisie  zagen, riepen zijn ook nog enthousiast  man’s familienaam toen hij aankwam bij het concertgebouw. Dit toont de nog steeds huidige NSB mentaliteit van een groot gedeelte van ons volk, juichen naar een medewerker aan een oorlogsmisdadigers regime, terwijl als de heer Rost van Tonningen uitgenodigd is voor een toespraak,  men hypocriet  de spontane verontwaardigings racepoep krijgt.

Klikt u de naam Zorreguieta even aan in de zoekfunctie van deze site en u weet wat wij bedoelen. Maar als zelfs de verjaardag vierende Amnesty International !  van mening is dat Zorreguieta als secretaris van landbouw tijdens het Videla regime  met zijn inspanningen de basis aan het regime verschafte om te komen tot 1) het oprichten van de militaire junta en 2) het instand houden van de junta die verantwoordelijk is voor de verdwijning = moord van meer dan 30.000 Argentijnen en 300.000 Nederlanders steunen deze prachtige organsatie, dan vragen wij ons af waar het verstand van de Nederlander gebleven is.

Dat Zorreguieta tijdens het regime bovendien nog gepromoveerd werd van onderstaatssecretaris naar staatssecretaris mag duidelijk maken dat Zorreguita een zeer gewaardeerd lid was van deze oorlogsmisdadigers club. Zijn “Ich habe es nicht gewusst ” , heeft dan evenveel waarde als de gelijke uitspraak van vele Duitse oorlogsmisdadigers, die wèl veroordeeld werden, maar dat ontgaat het Libelle en Magrietpubliek.

Reeds in 2001 werd Zorreguieta verhoord door een Argentijnse rechter inzake de verdwijning van de dochter van een van zijn persoonlijke assistenten. Hij werd niet veroordeeld.  Er zijn pogingen ondernomen om Zorreguieta in Nederland voor de rechter te dagen ( zie ons artikel inzake Zorreguita en de heer Mourik ). Het Nederlandse OM ,  uiteraard voor de hand liggend, achtte zich niet bevoegd. Maar in Argentinië vallen ook zijn eigen “vrienden ” hem inmiddels af. Misschien interessant nog eens de IKON reportage uit 2002 van het stof te ontdoen ?  Echtgenotes van hoge militairen gedurende het Videla regime verdedigen de daden van hun mannen en opvallend is dat zij ook Zorreguieta steunen in zijn rol gedurende de “vuile oorlog” . Waar zij hem niet in steunen, is zijn ontkenning dat hij hier niet bij betrokken was en er niets van wist. Zorreguita leidde het Ministerie van Landbouw, dat in een land als Argentinië van essentieel belang was om het regime te kunnen financieren en in stand te houden. Hij heeft  duidelijk geweten van de verdwijning van 10 duizenden mensen en zou dus in ieder geval  zeker als medeplichtig beschouwt kunen worden.

Het Argentijnse hoge gerechtshof  bepaalde onlangs dat de eerder afgekondige amnestieregeling voor deelnemers aan het Videla regime is komen te vervallen. Een van de steunpilaren van het regime, oud minister Martinez de Hoz zal nu vervolgd worden en staat de deur voor een vervolging van Zorreguieta helemaal niets meer in de weg. tenzij….. de relaties met de oranjes ( b.v. een Nederlands paspoort) dat zouden verhinderen.

Dat je deze daden een kind van… niet aan mag rekenen, een argument, dat wij vaak lezen en horen is terecht. Maar dat deze man pontificaal zich ettelijke keren per jaar in Nederland vertoont en op uw kosten luxueus in een Wassenaarse flat verblijft, gisteren openlijk met echtgenote aan een  door u betaalde manifestatie deelneemt, toont voor ons in de redactie aan, dat zoals eerder gezegd de NSB mentaliteit in al haar glorie in Nederland wordt in stand gehouden en aanbeden.

En voor de filmkijkers onder u :

http://youtu.be/uwcniwusSwU  let hierin op de opnames van Videla samen met Zorreguita, zou hij niet geweten hebben naast wie hij stond?

http://youtu.be/No9-LspITwE

http://youtu.be/Jd5oLsJPjg8

http://youtu.be/1lcqCpyFFAI

http://youtu.be/LKGea-hm89Y

Wij hopen dat u genoten heeft van onze uitvoering van Zorreguieta’s Li(z)st en laat hem eens aan uw buren zien.


18 Reacties

 1. cathy zei:

  Het is ongelooflijk wat er in dit land gebeurd.

  Waarom gaan de Argentijnse moeders, die hier in nederland wonen, niet naar een buitenlandse rechtbank, Engeland b.v.?

  Om deze oorlogsmisdadiger berecht te krijgen. Hier lukt het niet omdat iedereen zijn eigen straatje niet wil besmetten, anders gaan we allemaal de Pim Fortuin en Theo van Gogh kant op.

  Misschien dat we via deze site mensen bijeen kunnen krijgen om werk te maken van het berechten van deze oorlogsmisdadiger en dan ook Julio Poch een eerlijk proces kunnen geven, want ook dit ruiltje klopt niet.

  Deze hele misdadige familie zou verbannen moeten worden, een slechter en misdadiger koningshuis in Europa bestaat niet.
  Wat een van de lezers ooit heeft geschreven (anne hilverda), met pek en veren het land uit jagen.
  En degene die zich nu reeds koningin waant, liever keizerin, eens goed in het water onderdompelen en niet meer boven laten komen. Kan het kronengebitje ook eens goed gewassen worden.

  Kom op, aan de slag en zorgen dar zorreguieta berecht gaat worden en snel!

 2. Peter Crama zei:

  Gisteren bij Knevel & v.d Brink, niet mijn favorieten, een Argentijnse gezien, die al jaren in Nederland woont, die op zich niets iets tegen pa Zorreguita had, maar wel tegen het het feit dat als zij gisteren naar de koningin zou willen zwaaien, zij ook naar een oorlogsmisdadiger had moeten zwaaien.
  Verder weerlegd zij het verhaal van Maxima dat zij NIET eens wist van de verdwijningen, terwijl de geschiedenis boeken er in Argentinië van vol staan, zij zei dat het misschien eens een idee is voor Maxima om, als zij weer eens in Argentinie is, eens met de dwaze moeders te gaan praten.
  Jammer dat de verdere media dit niet heeft opgepakt.

 3. Sander zei:

  We moeten zolangzamerhand toch eens wat voorbereidingen gaan treffen voor een Republiek. Wellicht dat een Republiek voor de burgers iets goedkoper zijn dan een Koningshuis, maar belangrijker is dat een President gekozen kan worden! We zien langzamerhand Alex richting het niveau van zijn opa stijgen (of eigenlijk afzakken).
  De Nederlandse burgers mogen de borst wel vast nat maken voor hij echt op de Kroon gaat plaatsnemen. Zouden er al stappen ondernomen worden om de familie Zorreguieta in het leegstaande Soestdijkse paleisje te laten verblijven?

 4. hein konijn zei:

  l.s.

  de vrouwen van het casado rossa plein zeiden

  we hebben een pijn een heel klein beetje pijn

  meer niet

  lieve lieve maxima wat heb je voor deze droevige vrouwen gedaan

  een minilening in afrika en supersessie op alle sportfestviteiten is niet
  in hun ziel

  alleen echt eerlijk is eerlijk tenzij tenzij

 5. Henk zei:

  Met name de Argentijnse pers is niet erg vleiend over papa Zorreguieta, maar dat zal hem en de königliche Familie zo een zorg zijn, zij leven immers , denken zij onder en vooral boven de wet.En , ik denk dat papa Z al lang een NL paspoort ergens in zijn zak heeft, dat mocht het Argentijnse OM overgaan tot aanhouding Z gezellig met wat andere oudjes door de wassenaarse dreven wandelt. U betaalt !

  Zag gisteren de oude bedgenoot van Mabel , de heer Mohamed Sacirbey op de Franse TV. Hij beschuldige ook Nederland ervan dat in het Bosnische conflict niet genoeg gedaan was door de NL troepen. Mabeltje zoekt ze wel uit, Bruinsma, Sacirbey die naast een florissante wapenhandel ook nog even 6 ton aan dollars achterover drukte,

  henk/paris

 6. Johannes zei:

  Het spijt mij, maar wij komen niet af van deze roversbende, althans niet op ee normale democratische manier..
  Hoe dan wel? Ik zou het niet weten!
  Ik denk dat het er de tijd niet voor is.
  Men laat republikeinen vooralsnog gewoon gaan, tolereren ook een paar websites dienaangaande, maar geven al verkapte boodschapjes zo van “pas op” Als je te brutaal wordt ga je eraan, de macht van grajesteit is groot, zie pim fortuin, zie de theelicht gooier en de damschreeuwer en andere incidenten dat zijn waarschuwingen.
  Niet voor niets zijn de voornaamste koppstukken van bijvoorbeeld RG in een klap tegelijk opgestapt.
  Je bent je leven niet zeker laat dat duidelijk zijn.

 7. wim3 zei:

  Als we ECHT willen komen we beslist van deze schoftenbende af!. Dat luizen als Kok en Rutte aanwezig waren bij het concert dat op onze kosten werd gehouden zou voldoende moeten zijn om deze verschrikkelijk corrupte bende de hel in te blazen.

 8. Roos zei:

  U dacht dat het feest voorbij was ?

  Prinses Máxima heeft vandaag met een groot gezelschap een boottocht gemaakt over de Kagerplassen. Zij zette daarmee het feest rond haar 40ste verjaardag voort.

  Samen met prins Willem-Alexander, koningin Beatrix, haar ouders, andere familieleden, vrienden en leden van buitenlandse vorstenhuizen vertrok ze, in twaalf sloepen, vanaf Park Groot Leerust in Warmond. De vader van Máxima, Jorge Zorrequieta, zat naast koningin Beatrix in één van de boten.

  De komst van het gezelschap naar Warmond was zorgvuldig geheimgehouden. Zo werd de start van de Westlander Zeildagen verplaatst, maar de organisatoren wisten niet waarom.

  Ook de media waren niet op de hoogte. Het uitstapje was een privé-aangelegenheid.

  http://nos.nl/koningshuis/artikel/244188-verjaardagsfeest-maxima-verder-op-plassen.html

 9. Frances zei:

  Ik schaam me dood bij het zien van de beelden gisterenavond van het Staatsiejournaal.

 10. EVA Amsterdam W. zei:

  Wat een gelul en gejank. Zorreguieta wordt door de Argentijnse Overheid uitgenodigd op de Argentijnse Ambassade hier in Den Haag. Dat doet een land niet als een persoon “non grata” is. en inderdaad hij is niet veroordeeld in zijn eigen land. Niveau haat en frusto hier.

 11. Piet Punt zei:

  Ik weet niet hoe gek we het nog moeten maken.
  Mladic opgepakt voor de moord op 8000 Bosniers en een medeplichtige van de moord op 30.000 Argentijnen, wordt ontvangen in s’lands concertzaal. Nu is deze zaal in 40-45 ook al misbruikt voor allerlei foute bijeenkomsten. Het oude vertrouwde gebouw kan dus wel wat hebben. Mijn maag echter niet.
  De heer Zorreguieta is mede verantwoordelijk voor de verdwijning van deze mensen. Hij wist het niet, ONZIN!! Het hele politieke potje was weer aanwezig, met nog wat afstammelingen van oude Europese adel. Ik hoop van harte dat hier het laatste woord nog niet over is gesproken. Jorge Zorreguieta hoort te worden ontvangen in Scheveningen.

 12. Henk zei:

  @ Eva, kennelijk heb je goede relaties in het Corprs Diplomatique, Waar of hoe kom je op het idee dat de Argentijnen Zorreguieta hebben uitgenodigd ? Persona non grara, zeker ergens de bel horen luiden etc. Hij is geen persona non grata maar als je eens goed de media bestudeert met name in Argentinie zul je zien dat er wel plannen zijn om hem te verhoren en zijn Ich habe es nicht gewusst verhaaltje wat minder sterk komt te staan.Maar je behoort kennnelijk tot de permanenten krullen tiepjes met vlag.

 13. Shmulik zei:

  Er zit maar een ding op, de aanstaande kroning verstoren, ook al was het door het roepen ‘weg met Zorreguieta’. Maar ja, het zal ongetwijfeld machtsvertoon van jewelste worden, over democratie gesproken. Zoals Freek de Jonge in zijn show zei – de ene misdadiger gepakt, de andere loopt vrij in Amsterdam. Wat heet….
  Nee, die twee zijn zeker niet te vergelijken, maar de dochter van Mladic wordt ook niet zogenaamde koningin van dit land (maar niet van mij, de juntajuf had haar kans om afstand te nemen van haar vader, deed het echter niet).
  Albert Speer was ook maar een minister, niet waar ? goede architect, Zorreguieta had zeker verstand van Landbouw. Kostte 30.000 levens, moet toch kunnen.

 14. Mauricio zei:

  Zorreguieta doet zijn naam eer, want Zorro betekent sluwe vos! En sluw is ie zeker maar wij moeten niet vergeten wie het gearrangeerde huwelijk van Prins Nietsnut op zijn geweten heeft: ja hoor, opa Bernhard, die wellicht geen mensen heeft helpen te vermoorden maar die het NL volk rondom heeft belazerd met al zijn business in binnen en buitenland. Maar ja, het ‘volk’ is helaas van korte memorie en laat zich heerlijk meeslepen in de zorgvuldig geënsceneerde megashow van de zg Oranjes (niet vergeten svp dat ze dat niet eens meer zijn!), inderddad een rovers/parasietenbende zoals de meeste koninklijke (sic) families ter wereld die uit de mottenballen worden gehaald wanneer de zoveelste sociale crisis dreigt. Nederland een republiek? Nou, dat wil ik meemaken….

 15. D. G. Neree zei:

  Is het niet mogelijk om hem bij het Internationale Gerechtshof in Den Haag aan te klagen? Of kan dat alleen als Nederland zijn eigen schande moet witwassen?

 16. D. G. Neree zei:

  Het is ook van de gekke, dat dit gerechtshof in hetzelfde land staat waar Zorreguieta zo warm onthaald wordt door het hoofd van staat notabene.

 17. cathy zei:

  Toch wel gezellig om dit “oude”artikel met de commentaren nog eens goed te lezen.

  Ben trots op onze oranje familie, met hun uitgelezen keuzes en partners en ons dikke waterhoofd als a.s.koning met zijn 3 dochters die zo lid zouden kunnen zijn van de josti band, geweldig stel !

Comments are closed.