Als ambtenaren winkeltje spelen

Dat je ambtenaren niet winkeltje moet laten spelen is bekend, d.w.z. diegenen die de ambtenaren betalen, dus een steeds meer teruglopend aantal ondernemers, burgers die bij een bedrijf werken dat bijdraagt aan de nationale economie, weten dat. De ambtenaren zelf, dus zoals wij ze noemen, de ONRENDABELEN ,weten dat niet, of liever gezegd willen dat niet weten, want winkeltje spelen en dat kan zijn bankje, financierinsinstituut, woningbouwcorporatie, onderzoeksbureau enz. zijn is gewoon leuk. Leuk, omdat je het doet met het geld van een ander, nooit op de resulaten wordt aangesproken of afgerekend, er hoogstens een klein bericht in de media verschijnt, dat iedereen de dag na het verschijnen al weer is vergeten, dus spelen in een groot luilekkerland.

Daarbij komt dat de ONRENDABELEN geen idee hebben wat concurrentie betekent, iets dat in de echte maatschappij het wel en wee van een onderneming bepaalt. De ONRENDABELEN komen uit een cultuur waar concurrentie een exotisch woord is, klantvriendelijkheid een onbekend gegeven en het zijn dan ook woorden waar  ONRENDABELEN niet van van houden. Immers de ONRENDABELEN kunnen in feite niet ondernemen, want zij waren dan ondernemer geworden, maar dat vergt het nemen van risico’s en daar houdt de ONRENDABELE niet van, net zo min als van hard werken. Voorbeelden ten over, de overheid zou een kraakvrij paspoort uitbrengen, of wat dacht u van de OV chipkaart ?

Als de ONRENDABLEN dan ook nog uit de links sociaal democratische hoek komen is de uitslag van hun ondermeningslust al helemaal voorspelbaar, het wordt gewoon niets, wederom om de eerder genoemde redenen, maar dan in het kwadraat.

De gemeentevervoersbedrijven gooien er weer eens de bijl bij neer. Er moet efficiënter gewerkt worden, zegt  Den Haag. Maar realiseert men zich in Den Haag eigenlijk wel, dat efficiënt werken iets is, dat in de ONRENDABELEN cultuur net zo onbekend is als de vogel Dodo, een reeds  400 jaar op Mauritsius uitgestorven verre neef van de struisvogel. Steden waar inmiddels het openbaar vervoer is overgenomen door bedrijven welke vaak beursgenoteerd zijn , dus die moeten presteren, varen hier wel bij. Stakingen van gemeentelijke vervoerbedrijven zoals die in de grote 3 steden, komen dan ook voor uit de angst om de verworven monopolie en het verlies van de goed beschermde baantjes van hoog tot laag.

Maar de financiële miskleun van dit winkeltje spelen kwam vandaag uit Rotterdam. De woningbouwstichting Woonbron gaat het omgebouwde stoomschip Rotterdam verkopen. Aangekocht voor een budget van 20 miljoen  , kostte het project uiteindelijk 250 miljoen en het afgelopen jaar bracht het  een verlies op van ruim 44 miljoen  . De exploitatie is nu opeens volgens de directie geen bezigheid die niet meer past bij de kernactiviteiten van Woonbron. Niet dat het verlies  de schuld is van Woonbron zelf, nee, natuurlijk niet,   wat  meespeelde was  o.a. de wisseling van de directie, de slechte economische situatie en nog wat vaag bedachte redenen.

Wat u misschien vergeten bent, is dat een van de grootste falers van de vaderlandse politiek, en ja weer uit de linker hoek komend, Ella Vogelaar de grote verdediger was van dit project. Volgens Ella hoefde het project geen verlies op te leveren, maar ja Ella mompelde wel meer wat, en uiteindelijk werden haar verbale fata morgana’s zelfs de eigen partij, toch niet de eerste de beste als het ging en gaat om nodeloze verkwisting van belastingcenten, teveel en zette Woutertje Bos haar uit de regering, een van de weinige goede acties van de FAMILIEman.

Uiteraard zegt Woonbron dat zij er niet zo veel bij in zullen schieten als de Rotterdam verkocht wordt, maar die hebben wij al vaker gehoord.


5 Reacties

 1. check zei:

  Maak ze allemaal hoofdelijk aansprakelijk en het is gelijk over met verkwisting, verkwanselen van gemeenschap gelden. Gelijkheid zoals in de grondwet beschreven dus net zoals ondernemers verbeurt verklaren van persoonlijke bezittingen en geen bescherming voor politici en ander gajes m.n. ambtenaren !

 2. punt komma zei:

  Gooi het hele winkel personeel op een hoop,,haal de goede eruit (30%) en begin opnieuw.
  Alle partijen opdoeken,,,,,nieuwe verkiezingen,,,,nieuwe partij-goden,de huidige zijn volgevreten macht-lustelingen,,,7 partijen systeeem inrichten,, geen one men pluche,,,.

  Kortom Nederland volledig op zijn kop zetten,,,draai de rollen om,,nu zetten “zij” Nederland op zijn kop waardoor de burgerij akelig misselijk wordt,,,beter “zij misselijk,,de mooipraters,,.

 3. Meneer Storm zei:

  Niet allemaal tegelijk graag: wie van jullie heeft ooit wel eens geprobeerd op staatskosten(wij dus) €142.000 euries per jaar te incasseren? Joustra(die nog niet eens z’n zoekgeraakte schoonmoeder kan vinden, laat staan terroristen in zijn vorige baan) beweert met droge ogen dat er geen onregelmatigheden waren.
  Túúrlijk niet. Wat zal je je druk gaan maken over een grijpstuiver als je D66 stemt en net als jongetje Pechtold de allahschreeuwers het liefst in bescherming neemt?
  http://tinyurl.com/6z4jt3v
  OV-chipkaart, lees ik ook hierboven. Als je dat gedrocht in het zoekveld van security.nl of webwereld.nl zet, gaat er letterlijk een wereld voor je open.
  Tip: infrastructuur-“techneut” Schultz blijft volhouden dat de problemen met die kaart beheersbaar zijn en wil ‘m op 30 juni a.s. in het hele land DOORDRUKKEN.
  Reizigers werden al opgesloten binnen tourniquetten, omdat die K…T-kaart niet goed werkte..l!!! Begraaf Schultz onder de post. De strippenkaart moet gehandhaafd worden, net zolang totdat er een betere kaart is ontwikkeld, eentje waardoor niet je hele doopceel openbaar raakt.

 4. Meneer Storm zei:

  Update van 5:Peter Siebelt wast de linkse, hardhorende oortjes van GL-muts Ineke van Gent op HVV 13333.

Comments are closed.