De gedachte van de gewone burger

Regelmatig ontvangen wij via de redactie mail berichten van medeburgers, die hun zorgen kenbaar willen maken over de situatie in ons land, misstanden of zaken, die zij niet meer begrijpen. Wij plaatsen deze graag, temeer het eens de stem van een ander is en niet die jongens van de Geennieuws redactie, die het soms ook niet meer weten. Bij deze dus in zijn originele ongecorrigeerde vorm een bericht van Jantien.

Graag zou ik zien dat er onderzoeken gedaan worden, naar alle overheidsorganen, staatsorganisaties (of hoe dat ook mag heten), ambtenarenorganisaties, etc. Ik werk in vele organisaties door mijn werk en heb begrepen dat er iedere 4 jaar nieuwe aanbestedingen plaatsvinden voor o.a. uitvoerende IT leveranciers, en diverse andere grote bedrijven. Deze aanbestedingen kosten miljoenen. Soms zijn ze ook niet eens nodig. If it ain’t broke don’t fix it, zeker in tijden van schaarste. Maar daar heeft de overheid geen boodschap aan.

Tot overmaat van ramp laten ze vandaag in het journaal een congres voor burgemeesters zien wat morgen georganiseerd wordt. Ze kunnen het niet eens sober houden. Wanneer er een wisseling van de wacht plaats vindt, of wanneer een RvB het in haar kop krijgt, gooien ze al het ‘4 jaar oude’ meubilair eruit; wordt alles opnieuw geschilderd en wordt de hele inventaris vernieuwd. Om maar niet te praten over uitgebreide gesubsidieerde catering, dure vergaderzalen, luxueuze gesubsidieerde ritjes en vakanties, en ga zo maar door.

Er zijn teveel verborgen uitgaven waar de burger geen weet van heeft. En dan gewoon lekker beknotten op onderwijs en zorg, ouderen en ouders. Ik heb geen vertrouwen meer in onze politici. Maar ik heb er te weinig verstand van om werkelijk gefundeerde kritiek te leveren. De laatste jaren heb ik echter te vaak en te veel ervaringen gehad waarbij ik in ieder geval voel dat het niet meer klopt. De banken,
de EU, de Euro… wat is waar? Wat is oprecht? Wat is integer?

Jammer dat ‘de goeien’ onder de politici het onderspit delven. De moord van een politici of bekende Nederlander is zelfs al niet meer voldoende om goede vernieuwingen door te voeren en de politici te laten ontwaken. Er moet een flinke wind doorheen. Er is kennelijk een aardverschuiving nodig om veranderingen te forceren. Kennelijk was een dreigend faillissement van de banken niet voldoende. Een
volgende schok gooit wellicht ons hele stelsel ondersteboven. Wie weet dat we dan eindelijk wakker worden. Laat er een eerlijke betaalbank komen waar geen woeker rentes gelden, waar er niet met mijn geld wordt gespeeld. Gewoon een plek waar ik mijn geld op kan laten storten. En waar ze met hun vingers van ons geld afblijven.

Jarenlang is er geld van mijn salaris ingehouden voor de verplichte pensioenpolissen waar ik A) niet aan mee wil doen en B) bijna niets voor terug krijg . Godbetert niet  eens het geld wat ik heb ingelegd. Om over de vele vergunningen voor zwembaden maar de zwijgen… Jesus wat een wantoestanden. Waar kunnen we toch terecht met al deze wetenschap die doodleuk de doofput ingaat. Waar kunnen we werkelijk een punt maken, en worden we gehoord. Waar kunnen we met elkaar opstaan en zeggen ‘nu is het genoeg’ en onze stem laten horen, dat deze wantoestanden, corrupties, politieke schandalen, vriendjespolitiek, onnodige aanbestedingen en al wat dies meer zij, echt aan de kaak gesteld worden? Waar kunnen we terecht zodat we een steentje bij kunnen dragen aan het samen bouwen aan een eerlijke, respectvolle en integere maatschappij. Ik hoop dat dát is waar we werkelijk behoefte aan hebben. Wanneer kunnen we weer gaan
vertrouwen op organisaties die beslissen over ons geld. Ik weet het  niet meer.

Dus bij deze… een oproep die ongetwijfeld weer niet zoveel zoden aan de dijk zet….net zoals alle vorige oproepen.


9 Reacties

 1. John zei:

  Persoonlijk ken ik niemand die er net zo over denkt als
  de schrijver van bovenstaand stuk.
  (Crisis? Komt wel goed, joh! Zie het niet zo zwart.)
  En zolang de meerderheid wel gelooft dat een steeds groeiend leger politici
  onze problemen wel oplossen, kan er nooit een oplossing komen.

 2. Ruud zei:

  Helaas ken ik ook vrij weinig mensen die zich druk maken over het feit dat onze pensioen elfen zijn gestolen door graaiers als Wim kok en andere zakkenvullers uit de politiek. Op naar het malieveld. Hoorde gister dat we weer zijn verraden door de vakbonden.

 3. punt komma zei:

  Ligt simpeler,,

  Je doet mee -en gedraagt je onderdanig door verkoop van je stem- aan de partijgoden van de economie,,,of je blijft arme burger uitgebuit door uitbuiters.
  Neem een man als Rutte,,,,heeft er geen enkel probleem mee over uw beleg mee te beslissen,,keuze; pindakaas jam hagelslag,,de vleeswaren worden bij de ministerraad verdeeld,,wat over is aan de stemverkopers gegeven,,,met vacantiebonnen!

 4. maxim v. zei:

  we moeten niet denken in problemen maar in oplossingen…
  alleen hebben ze dat in de politiek nog niet begrepen.
  daar is het motto: voor iedere oplossing hebben wij wel een probleem.
  er was een man in nederland , zijn naam was fortuyn, door de heersende klasse “kaltgestellt”, deze man had in mijn opinie wel gezonde idee-en.

 5. anne hilverda zei:

  Ik kan me helemaal vinden in dit artikel van jantien. Ik denk er ook zo over en voel me vaak moedeloos,omdat iedereen denkt dat we in een pretland leven , allemaal voor de lol. Omdat ze toevallig nog hun dingen op orde hebben of denken dat ze dat hebben. Maar wie je ook spreekt, als het niet over de vakantie is, dan is het wel een reünie,een familiedag, een BBQ,
  Van werkeloosheid merk ik ook weinig.Overdag is iedereen op pad, de buurt is verlaten.Ik heb van 4 buren de sleutels zodat alle postdiensten al weten dat ze bij mij de vele bestellingen via internet kunnen afleveren.En als al die mensen thuis komen ,moet alles tegelijk gebeuren,kinderen eten en naar bed, druk druk druk.Het weekend is voor uitgaan,shoppen ,feestjes.Kranten worden niet gelezen,dus hoe je een gesprek moet beginnen en waarover, mag Joost weten.Het blijft dus bij het weerpraatje.

  Ik denk dat de verandering van buitenaf gaat komen. Griekenland kan natuurlijk niet in de EU blijven,Hun economie is juist weer 5,5 gezakt terwijl deze moest stijgen voor de nieuwe lening.En als er een uitstapt, gaan er meer.
  In de VS moet de economie zich nu zelf verder redden, de overheid stopt met injecties.
  In Japan voltrekt zich een drama,dat zal alleen maar erger worden.
  In het Midden-Oosten is het opstand en oorlog en dat zal de olieprijs opdrijven..
  Al die dingen zullen er toe leiden dat we in een ongekende chaos verzeild raken. We inderdaad onze pensioenen niet meer als vanzelfsprekend kunnen beschouwen en wat spaargelden e.d. betreft, er is geen econoom die kan voorspellen hoe dit gaat eindigen.
  Misschien wordt er nu over ons lot beslist op de Bilderberg.

  Maar die revolutie die nodig is gebeurt hier zeker tien jaar later dan elders. Misschien doen ze fluor in het water, daar wordt je mat van. Hitler was dat ook van plan, maar zo ver kwam het niet.

 6. ineke zei:

  het is onvoorstelbaar dat alle werkende makke schapen van nederland, die maandelijks een bedrag van hun salaris verplicht zien afgeschreven plus contributie aan een stel maffioso bonden, niet zelfstandig kunnen zeggen: he, tieft op, afwachten waar je recht op hebt ongeacht je jarenlange VASTE bijdrage, is gewoon krankzinnig –

  als die gekken van die fondsen HET WEER verkeerd spelen heb je geen poot om op te staan – tja de beurs zat tegen, lullig nou, je centen zijn een tikkie verdampt en dat voor jaren lang – en wat te denken van al die kantoren en salarissen die een godsvermogen afromen van de inleg??? even los van wat ze allemaal nog bij elkaar stelen aan onkosten en verbouwingen –

  laat mensen het zelf bepalen –

 7. henriette zei:

  het is een,s goed dat iemand neen zeg tegen de Walen die hebben al zo lang de baas over ons and het vlaams geld gedaan
  hoed af voor DE WEEVER de vlaamingen mogen wel eens waker worden en beginen te denken dat het vlaamse geld voor de vlaamingen blijft

 8. henriette zei:

  wat zijn de belgen toch oerdom ze stemen altijd voor die die ons maar doen betalen voor andere en wij worden altijd maar armer en armer zelf de vreemdelingen krijgen meer en better dan ons

 9. henriette zei:

  daar gaan we weer ze noemen zich de vlaamse regering maar voor de vlaming doen ze niets ze geven de walen weer all meer geld heb gehoord hoeveel? daar verschiet ik toch van

Comments are closed.