De leugens over Frankrijk

Mogen wij u even voorstellen aan het nieuwe mondiale financiële wonderkind Marilyn, pardon Christine LaGarde ? Stien is op dit moment nog minister van Financiën in de regering van Nicolas Sarkozy, maar als het aan de Fransen en Stien zelf ligt, komt daar binnenkort verandering in, want na de afgang van Dominique Strauss Kahn, moest er een nieuwe kandidaat komen voor het voorzitterschap van het International Monetair Fonds ( IMF) en gelet de interesses van Frankrijk in Griekenland, zou een Franse voorzitter Sarkozy wel goed uitkomen. Tenslotte hebben de Franse banken de grootste hoeveelheid Griekse staatsobligaties in kas, ruim 85 miljard.

Maar u begrijpt voor niets gaat de zon op, dus je zomaar kandidaat stellen is wat te kort door de bocht. Snel werd er een commissie van het IMF uitgenodigd om in Frankrijk ( wijntje en treintje ) te komen zien, hoe geweldig het in dat land gaat. Al hoe wel ? Er liggen momenteel in Frankrijk reeds 8 kinderen met ernstige darmklachten in het ziekenhuis, want allen hadden Hamburgers gegeten afkomstig uit Lidl winkels ( je kunt die Moffen toch ook nooit vertrouwen , komen ze niet via de Ardennen dan wel via het eten binnen). Maar wat blijkt, het vlees van de bij de Lidl gekochte Hamburgers kwam niet uit Duitsland, maar uit Nederland ! Dus landgenoten, als u nog op la vacance gaat bij Marianne of Stien, haal gauw die NL stickers van uw caravan, geen Nederlandse vlaggetjes meer op de tent, geen u als Nederlander van veraf herkenbaar makende rollen WC papier meer op de achterplank van uw auto,  want  Fransen  zijn mannen die recht door zeer gaan , dus via slinkse wegen trachten de Franse bevolking uit te rotten, dat pikken ze daar niet. Wat zei Sir Winston Churchill  ooit ? “Frankrijk is een prachtig land , maar er moesten geen Fransen wonen” , iets waar wij ons van harte bij aan sluiten.

Goed die mannen van het IMF dus lekker door Frankrijk toeren, uiteraard geen Lidl  Hambugers op het menu en kwam er een prachtig rapport uit rollen over de Franse economie en de vooruitzichten daarvan. Dus als je iemand voorzitter wilt maken van een dergelijke club, dan kun je haast niet beter dan iemand te kiezen uit Frankrijk.

Hier het rapport, wat taai, 7 pagina’s in het Engels en let vooral op de allerlaatste zin in het verslag.

En Stien, nou heel stiekum de vinger omhoog. Ze is overigens wel wat gewend, want haar huidige partner de Fransman Xavier Giocanti uit Marseille heeft een aatal jaren geleden een subsidie van 1 miljoen Euro verdonkermaand, die hij uiteindelijk na rechtsvervolging weer moest terugstorten.  http://www.economie.gouv.fr/themes/europe_international/pdf/France2011-concluding-statement-final.pdf


12 Reacties

 1. Roos zei:

  “Hier het rapport, wat taai, 7 pagina’s in het Engels en let vooral op de allerlaatste zin in het verslag.”

  Het rapport zie ik niet. Of ligt dat aan mij ?

  noot redactie : Roos bedankt, nee het lag aan ons

 2. Overlord zei:

  Dat klopt.
  Ik ben Nederlander, die permanent in Frankrijk woont en ik heb de Fransen toegezegd dat ik de komende 3 maanden de voorbij reizende Nederlanders zal aanwijzen, zodat ze met het hagelgeweer kunnen worden aangeschoten als straf voor het verkopen van rottig vlees omdat het meer geld oplevert.
  Wellicht schiet ik zelf ook mee

 3. Overlord zei:

  Trouwens: “Frankrijk is een prachtig land, maar er zouden geen Fransen moeten wonen”?
  Als U dat oprecht vindt, dan wordt u vriendelijk verzocht hier vooral weg te blijven met uw sleurhutten gevuld met Nederlandse etenswaar en uw heil ergens anders te zoeken.
  Ik ben een Nederlander die in Frankrijk woont en ik kan u melden dat de doorsnee Nederlander niet kan tippen aan een Frans puberjongetje of meisje, die meer fatsoen en wellevendheid in hun pink hebben dan een Nederlander in zijn hele kaasharses.

 4. Crystal zei:

  Grappig of niet, dat woord moffen moeten we nu maar eens uit onze vocabulaire halen. Anders maak je je zelf schuldig, aan wat je anderen verwijt.

  noot redactie : mea culpa est

 5. Rijk Daalder zei:

  Frankrijk wil van de striktheid van de Bundesbank af, waarop de ECB werd gefundeerd. De geldpers moet aan, ten bate van banken en hun vrienden in de politiek. Dat is altijd het doel geweest, om van de Euro een politieke munt te maken, en Griekenland is een mooi excuus. De Amerikanen ook uitstekend uit, die parallelle controlled demolition van de twee wereldmunten.

  Het doel van het pad, dat twintig jaar geleden door Herbert W. Bush en François Mitterand werd ingeslagen, om Duitsland te onderwerpen aan een geldpolitiek die elders voor ze bepaald wordt, is dus bijna bereikt. En Wellink deed vandaag nog maar een voorzetje, dat er 1500 miljard nodig zou zijn. Psychopaten runnen de wereld.

 6. Rijk Daalder zei:

  Kleine correctie:
  Dat komt de Amerikanen ook uitstekend uit, die parallelle controlled demolition van die andere wereldmunt.

 7. harrie zei:

  @overlord
  denk dat iemand die nsb-gedrag vertoont en daarin ook nog participeert nauwelijks een mening zou kunnen hebben over de wellevendheid en fatsoen nederlandse kaaspubers.
  pot en ketel, boter en hoofd, hand en boezem.

 8. cathy zei:

  Overlord, Ik denk dat u wel erg de weg kwijt bent.

  Nog NOOIT heb ik een permanent in Frankrijk wonende “normale” Nederlander ontmoet. Uw reactie bevestigt weer eens mijn statement.

  Om 11 uur aan de verkeerde wijn, een krotje kopen en z.g. verbouwen, of een aftandse chambre d’hote beginnen, waar geen droog brood aan te verdienen valt, een weggepromote ambtenaar, met wachtgeld en een zakje weggestuurd, een cognac doorzopen EU ambtenaar, grijze wollensokken naaktlopers en ga zo maar door, ontelbare mislukkelingen en uitvreters uit de Nedelandse maatschappij.

  Voor u gaat schieten misschien eerst eens een schietkursusje volgen, net zoals de fransen dat doen en dan vervolgens ook op hun eigen landgenoten schieten, omdat ze te dom en te arrogant zijn iets te leren.

 9. henk zei:

  @ Overlord, zoals mede reageerder Harrie dat kentreffend uitdrukt druipt van uw reactie de NSB mentaliteit af. Maar het scheelt dan voelt u zich in Frankrijk waar ik ook woon en werk goed thuis. Voorts zou ik u de sites van Frankrijkforum en Wonen en Leven in Frankrijk willen aanbevelen, daat voelt u zich vast beter thuis dan hier. En een verzoek, ik rij regelmatig door hete gehele land en om het voor u nog erger te maken met een NL kenteken. Geef mij even uw adres en ik kom graag even bij u langs om kennis te maken, heb er wel wat kilometers voor over, want ik verzamel kennismakingen met geflipte Nederlanders die zoals Cathy dat stelt hun frustratie verdrinken , maar het o zo naar hun zin hebben.
  Tenslotte met een naam Overlord een kleine anekdote, Generaal Patton zei ooit dat hij liever een Duitse tankdivisie tegenover zich had, dan een groepje Franse soldaten achter zich hetgeen genoeg zegt.

  Henk / Paris

 10. petrossa zei:

  Woon ook in frankrijk. Maar dan in het echte deel, ver ver van het noorden. En daar houden ze helemaal niet van buitenlanders, nederlanders of niet. Daar is het net 1951 geworden.

  Ik lag op een tafel om geopereerd te worden, vraagt die franse doctor aan me net voor de anesthesie: En hoe is dat nu die marihuana?

  Over vooroordelen gesproken.

  Dit is altijd leuk om fransen mee te pesten:
  http://www.albinoblacksheep.com/text/france.html

Comments are closed.