Komkommernerts en pindakaas

Met uw permissie , mogen wij melden dat wij het allemaal niet meer begrijpen ?  Onze redactie bestaat geheel uit zelfstandige ex ondernemers, nou vooruit nog een klein beetje zelfstandige ondernemertjes en nadat wij vanochtend meegeholpen hadden aan voedselpaketten rond te brengen in de Amsterdamse rosse buurt, daar de dames van plezier aldaar te weinig klandizie hebben, dus geen eten meer kunnen kopen, zijn wij snel naar het museum Boymans Beuningen in Rotterdam gegaan, om de restanten van een kunstwerk te bekijken ( 30.000 Euro) bestaande uit pindakaas op de vloer. Het kunstwerk was immers beschadigd.

Lezers wij zijn uitermate verward en dit houd maar niet op. Laten wij met het meest eenvoudige beginnen, je smeert pindakaas op een vloer en dan is dat kunst. Stapt daar dan toevallig iemand in, dan heeft ‘ie pech gehad en moet de aangerichte schade betalen. 30.000 Euro betaalde Boymans Beuningen aan de (noodleidende) kunstenaar Wim T Schipper voor een laag pindakaas van 4 x 14 meter, waarin 1100 liter van die bruine Calvè in verwerkt zat. Wim hoeft inmiddels geen pindakaas meer op zijn boterham te eten, want met de kunstenaarssubsidies en de 30.000 in zijn zak kan hij eens lekker gaan stappen. B.v. een avondje naar de Amsterdamse wallen , waar hij in het kader van de public relations een boterham pindakaas krijgt aangeboden. Het blijkt om tijgerbrood te gaan aangeboden aan de hongerige dames van plezier, die volgens krantenberichten de laatste tijd weinig klandizie hebben, overdag hard moeten werken om het hoofd boven de lakens te houden en ‘savonds rammelend van de honger in bed liggen. Dus heeft Boymans op verzoek van de stichting !! Blood ’n Fire die de voedselpaketten in de rosse buurt aanbiedt, alle pindakaas op 7800 boterhammen gesmeerd , rekent u het zelf maar even uit. 

En als u nog nooit van deze zoveelste stichting gehoord hebt. lees even wat voor moois er kan ontstaan :

******Ontdek jezelf
Dit is het belangrijkste uitgangspunt van Blood-n-Fire Nederland. We willen mensen leren te ontdekken wat God aan hun gegeven heeft om uit te kunnen delen aan de behoeftigen en verdrukten. En het bij-effect is, dat je zelf groeit in je geloof en hersteld wordt in je persoonlijke situatie. ******

Minister Bleker gaat niet mee met een handelsmissie naar India, want hij moet centen uitdelen aan de komkommertelers. Die verdienen momenteel namelijk bijna niets, het aanbieden van komkommers aan de dames van de Amsterdamse rosse buurt ter wille van de vitamines, bracht ook geen soelaas, dus hoppa ( = Grieks betekent astublieft het is gratis en u hoeft niet terug te betalen ) Ofschoon dit niet geheel waar is, de komkommertelers moeten zelf ook 10 miljoen investeren, indien Bleker met 10 miljoen over de brug komt, is het natuurlijk te gek dat door een foute bedrijfsvoering, namelijk de eenzijdige concentratie op een produkt, je zo maar weer centen in de schoot krijgt, als het eens fout gaat. In het NORMALE bedrijfsleven gaat het ook regelmatig fout en daar bouw je dan reserves voor op, waardoor je kunt diversificeren, maar dat is kennelijk in de land- en tuinbouw een moeilijk uitspreekbaar woord.

Tenslotte hebben wij dan de nertsenfokkers. Die zijn ook boos, er komen veranderingen in de voorwaarden waaronder nog gefokt mag worden of  dat het helemaal verboden wordt, dus zette de Vereniging van Nertsenfokkers een filmpje op de TV :http://nos.nl/op3/video/239345-reclamefilmpje-nertsenfokkerij.html en tot onze verbazing wordt er dan tot slot gezegd dat “ZE ” d.w.z. Den Haag de industrie maar uit moet kopen, als er een verbod op fokken komt. Ook daar weer, je zet een”winkel” op, het gaat goed, maar je weet, dat je steeds meer onder vuur komt te liggen van partijen die het dragen van bond verwerpelijk vinden. het risico dat dus de tent een keer dicht zal moeten, groeit. Toch stug doorgaan, niet aan een verandering denken, want klapt de zaak, ach, dan schuift Den Haag wel wat in je portemonnee en ben je een tevreden PSEUDO ondernemer. Want wat zeggen de nertsenfokkers die al in 2006 !! werden gewaarschuwd voor zwaar weer en tot 2024 de tijd krijgen om iets ander te bedenken ? http://youtu.be/w9gHdbTPkQY

Begrijpt u het nog ? Wij niet ! Maar als je als schoolverlater al genoeg geld krijgt toegestopt en als je als ouders anderen kunt laten betalen voor de door je zelf op de wereld gezetten kinderen – kinderopvang, dan is een dergelijk volk niet meer te redden. De loomheid, vatserigheid, gemakzucht hebben het land en zijn bewoners in de grip, dus waarom nog nadenken en zeker niet vooruitdenken.

Toegegeven het wordt hier simpel beschreven, maar nogmaals , al onze redactieleden hebben middels vallen en opstaan en NUL centen subsidie of uitkooppremies de eigen broek en jurk opgehouden. Nergens kon er worden aangeklopt en had je geen centen meer, dan ging je met je laatste 10 guldentjes naar de Aldi en hoopte je op betere tijden , die er dank zij weer hernieuwde inzet ook weer kwamen.

Maar Blekertje en de zijnen moeten natuurlijk aardig gevonden worden, het CDA ligt in de peilingen bijna onder het vriespunt, en anders is er wel een andere politieke partij , die begrip heeft.

Maar begrip voor b.v. oudjes die zelf hun toiletpapier moeten betalen, terwijl zij hun hele leven lang bijgedragen hebben aan de opbouw van een systeem waar anderen nu mede de vruchten van plukken , ach, nee een vergeten monddood gemaakt groepje. Een ding is zeker, geen politicus krijgt van mij een stukje toiletpapier, zak maar lekker in je eigen stront.


7 Reacties

 1. cathy zei:

  Wel eens van kakkerlakken gehoord en ze goed bekeken? (zie een vorig artikel)

  Een niet uit te roeien soort nederlandse politici en de nederlandse bevolking heden ten dage.

  Zoveel mogelijk van anderen opvreten, poepen , er niets voor terug doen en dan vervolgens de drol bij anderen op de stoep leggen.

 2. WOLFY zei:

  Ondernemers in de tuinbouw hebben in ieder geval genoeg te eten nu, en nog Gezond ook, klagers geen nood, pochers geen brood.
  Toch is het naar voor de tuinders, zeker nu het bekend is dat de bacterie van iets anders dan groente afkomstig is.

  Gegroet.

 3. WOLFY zei:

  Pindakaaskunst, jazeker is het een kunst om dit de musea aan TE SMEREN.
  Zou het niet zo kunnen zijn dat de directeur misschien een dealtje met de kunstenaar heeft gemaakt, 10000 voor jou als je mijn kunst koopt.
  Dit gebeurd tenslotte ook wel eens met aannemers

  Gegroet.

 4. Pieter H zei:

  Het wordt de hoogste tijd dat musea geen subsidie meer krijgen;geen publiek naar de theatervoorstelling;dan hobbyen tussen de schuifdeuren of museumpje spelen in de schuur van eigen geld !!
  De gigantische hoeveelheid van de belastingbetalers gestolen geld voor deze ongein wordt dan aan de burger teruggegeven !!

 5. check zei:

  Toen ik nog in 010 woonde heb me vaak geërgerd aan die lui van Boymans. Die smijten met belasting centen , kan niet op. Zo gek als een deur maar er zitten in het bestuur heel wat idioten die het met ethiek en fatsoen niet zo nauw nemen. Kan me herinneren dat een hele pui , die net was vernieuwd voor een kapitaal, er uit moest om delen van ijzeren opslag tanks voor olie met een kraan naar binnen te liften om tentoongesteld te worden. Dat heeft dus 4 maal plaats gevonden en heeft van Seumeren kapitalen opgeleverd want die moest de job klaren. Niet allen dat, maar ook de aankoop van een bellende villa, die tegen elke kosten en vooral intimidatie van de eigenaar moest worden aangeschaft. Naderhand de vele inschattingsfouten die ook tig miljoen heeft gekost. Nu weer de meest grote idioterie, pindakaas op een vloer. Daar werd je vroeger in MAASOORD het gekkenhuis voor opgesloten, maar in Nedrigland zijn ze zo wie zo knettergek, de subsidie potten kennen geen bodem, je wringt en melkt gewoon nog het volk wat meer uit. Ziek een doodziek land vol met charlatans en idioten die geen enkel fatsoen meer hebben. Maar niemand is verantwoordelijk laat staan aansprakelijk, laten we daar eerst eens voor zorgen opdat we ze net zoals een directeur of DGA alle goederen en bezittingen verbeurt kunnen verklaren. Dat is rechtsgelijkheid , want wie zijn ze dan die ellendige opvreters en zakkenvullers !!!!

 6. WOLFY zei:

  Het is ook nog eens zo, er zijn pakhuizen vol met kunst, dus de eerste 100 jaar hoeft er niets meer bij.
  Het museum van volkenkunde in Leiden heeft zo onnoemend veel materiaal om ten toon te stellen, dat ze elke mnd wel een andere tentoonstelling kunnen geven.
  Als klein jongetje ging ik elke zondag naar een museum, meestal naar volkenkunde,
  Het koste weinig en er was zeer veel te zien.
  Tegenwoordig ligt meer dan 80% in de opslag, dus is het wel overzichtelijker.
  Je zou kunstwerken eigenlijk moeten kunnen huren, kan de musea voor eeuwig in het zelfde pand zonder elke keer weer te verbouwen en onnodige kosten blijven bestaan.
  Natuurlijk geen pindakaas en andere idiote dingen huren.

  Gegroet.

 7. P. Fonose zei:

  Ondernemers in de tuinbouw. Toon uw VOC mentaliteit. Geen voedselpakketten uitdelen maar uw komkommers verkopen aan de dames van plezier in Amsterdam e.o. Het stilt hun honger niet maar zullen snel vergeten dat ze weinig klandizie hebben.

Comments are closed.