Minister Donner spreekt de waarheid

Goede middag lezers, een nieuwe week , een nieuw begin dus maar gelijk even met de bekende deur in huis vallen; minister Piet Hein Donner spreekt de waarheid. Nu kent u onze mening over de heer Donner, anders even zijn naam in onze zoekfunctie ingeven, motie van wantrouwen overleeft, de 2e niet, dus zou je zeggen, die zien wij nooit meer terug. Maar  u kent de vaderlandse politiek, falen is weliswaar balen ( d.w.z. voor u als kiezer en betaler ) , maar niet voor de betrokkenen zelf, die rustig door kunnen gaan met hun misleidende acties, knoeierijen, hetgeen in ons land allemaal kan, terwijl hier in het buitenland je als onrendable politicus gewoon een tijdje op staatskosten gaat logeren. Daar later nog meer over.

Donner spreekt de waarheid, want wat zegt hij : gemeentebesturen moeten hun politieke samenstelling niet laten meewegen bij het wel of niet instemmen met het conceptbestuursakkoord dat de “overheid” en de lagere “overheden” eind April sloten. Anders eindigen wij uiteindelijk met een onbestuurbaar land !

Bravo Piet Hein, kennelijk bent u al een tijdje niet buiten de deur geweest, de fietstochten van uw  huis naar het Binnenhof doet u voorzien van oog- en oorkleppen , want zoals de meeste burgers, u zonder enige daartoe noodzakelijke opleiding kunnen vertellen het land is al een tijdje onbestuurbaar”, maar dat is kennelijk aan u en uw collega’s geheel voorbijgegaan. Dus uw waarheid beperkt zich, zoals overigens wel vaker in uw uitspraken tot het woord ONBESTUURBAAR en doet het ons deugd toch nog een puntje van overeenstemming gevonden te hebben.

Een andere vraag rest : U stelt, dat de lagere “overheden ” hun politieke samenstelling niet moeten laten meewegen, enz. enz. Kennelijk is er in dit geval een duidelijk door u gewenst verschil tussen de “overheid” en de lagere “overheid”. Want als wij het geknutsel, het bevoordelen van politieke maatjes, het voortdurend gerommel dat in uw kringen een z.g. compromis heet, zo op een afstand volgen, dan kunnen wij niet anders  dan concluderen dat de “overheid” in feite niets anders doet, dan van de ene politiek beïnvloede partij beslissing ( lees compromis) naar de andere te strompelen, het verhaal van de SGP in de 1e kamer is daar een uitstekend voorbeeld van, maar dat zullen wel beslissingen zijn, die wij als eenvoudige contribuant en burger die niet gestudeerd heeft , niet zullen begrijpen. Overigens, zonder hoop te hebben op een antwoord, zou u ons eens willen vertellen waar U ! nu eigenlijk bent afgestudeerd en in welke richting. Uw echtgenote wist het antwoord desgevraagd door de media niet te beantwoorden, dus dan maar naar de bron, want wellicht Piet, waren wij wel studiegenoten  he ?

Het is  u misschien opgevallen, dat wij het woord overheid telkens tussen aanhalingstekens geplaatst hebben. Wij kunnen namelijk  dat woord overheid niet meer geheel plaatsen. kennelijk heeft de devaluatie toegeslagen, want wij lazen dat de overheid o.a. een ordende , presterende en arbitrende functie heeft en op democratisch niveau genomen besluiten mogelijk maakt. Wij hebben hier met het bekende kopje koffie in de hand hard over na zitten denken, maar kunnen geen van de 4 kwalificaties, die de overheid zich zelf wel zal hebben toebedeeld, plaatsen.

Orde ? Zolang het aantal overvallen met name op alleenstaande ouderen, maar ook op juweliers , winkels enz in de afgelpen 12 maanden is verdubbeld, begrijpen wij die ordehandhaving niet. Tenzij deze uitsluitend gemeten wordt naar het aantal parkeerbonnen en het bekeuren van drastische snelheidsovertredingen van 2 km/uur +. Dan heeft de overheid gelijk. Presteren, beste overheid, ofschoon wij gelukkig  geen last hebben van de gevolgen van de EHEC bacterie loopt het ons spontaan door de broek, wellicht dat er in ons land sprake is van de OVPRE bacterie ( OVerheid PREsteert ), je weet het maar nooit wat er voor ellende uit Den Haag het land overwaait.  Arbitratie ? Ook dat kunnen wij niet geheel plaatsen, want als je als in opstand gekomen Waxinelichthouder werper voor “gek”verklaart wordt en al geruime tijd achter de tralies monddood gehouden wordt, dan is die arbitratie een lachertje. Tenslotte democratische besluiten ? Zullen wij het hier maar niet meer over hebben ? Vorige verkiezingen de SP , 25 zetels en wat zagen wij er van terug, deze maal de PVV 24 zetels, de VVD 31 en wordt het land gegijzeld door het CDA en niet in de laatste plaats door de SGP. Democratisch, ach het is maar wat je er van denkt, maar het geldt in ieder geval niet voor de kiezer, Dus vandaar dat woord overheid maar tussen aanhalingstekens.


10 Reacties

 1. cathy zei:

  Vandaag maar een one liner:

  DEZE MAN IS GEK !!! Onder curatele zetten en dan in een gesloten inrichting.

 2. Pieter H zei:

  Deze man is helemaal niet gek;hij is tenslotte IN de heer en dan mag en kan ALLES !

 3. Ben zei:

  @ Cathy, maar de man kan wel simpel op zijn fiets dwars door den Haag. Zie ik Wilders niet meer doen. Dan rijst de vraag, wie is er nu gek.

 4. ineke zei:

  @ cathy – doe met je mee ook kort maar krachtig –

  deze man kan maar 1 ding besturen en dat is zijn fiets !

 5. wim3 zei:

  Werd Donner voor nog vier jaar minister om zijn hypotheek te kunnen betalen?

  Zie: Welingelichte kringen.

  Hoezo betrouwbaarheid? Correct bestuur? Geen zakkenvullerij?

 6. Loed zei:

  Toe nou, ik zou dit soort waarschuwingen maar ter harte nemen. Dhr Donner heeft ons ten slotte ook gewaarschuwd dat er oorlog zou komen als we tegen te Europese graaiwet zouden stemmen. Donner als je geld wilt hebben zeg dat dan, dat krijg je van ons allemaal, met liefde, maar ga in vredesnaam weg.

 7. Meneer Storm zei:

  De meesten zijn het waarschijnlijk al vergeten, maar deze oudere jongere niet.
  Dit omdat Donner in het recente verleden liet merken niets tegen invoering van de sharia te hebben, mits er een meerderheid voor te vinden was. Maw: hoe GESCHIFT moet je zijn om dat in een westers land te roepen? Zijn pro-moslimmentaliteit is tekenend voor hem en zijn gedienstige en godvrezende achterban.
  HVV 5521

 8. cathy zei:

  ineke@

  Wat bedoel je nou met zijn “fiets” ben ik iets kwijt of zo ????

  Oh, je bedoelt zijn PIEP kleine fietsje, ja nou dan snap ik het……………

Comments are closed.