Toen was geluk nog heel gewoon

Kunt u het zich ook nog herinneren ? Uw ouders zeiden het tot vervelens toe, “in mijn tijd”, of “toen”. Maar zonder deze Hemelvaartdag in een klaagdag te willen veranderen, lees wat onze lezer en schrijver Sander te melden heeft over “Toen” en om u een beetje in stemming te brengen, de enige echte ……

http://youtu.be/wNMWuZSxpCQ

 

 

Is het u inmiddels ook opgevallen hoe dat groepje boven-ons-gestelden bijna dagelijks een aanslag pleegt op ons armzalige bestaan in dit eens zo welvarend landje? Vooral die aanhangers van linkse partijen, die vol zitten met subsidievreters en die ons voorhouden hoe wij ons zouden moeten gedragen, terroriseren ons elk deel van de dag met de meest walgelijke en onbegrijpelijke voorstellen die er vaak op gericht zijn om hun prettig leventje zo lang als mogelijk is te kunnen voortzetten en ons geld kosten, vaak onnodig veel geld.

Elk oprecht verweer of verzet werd weggezet als zijnde ondemocratisch, geen oog hebbend voor de samenleving of zelfs geplaatst wordend in de fascistische hoek. U zegt het maar, alles is voor hen geoorloofd!

Ik moet nog wel eens terugdenken aan die goeie, ouwe tijd. Toen was de samenleving veilig, toen kon je de voordeur rustig open laten staan, toen was er nog plaats voor een huissleutel onder de deurmat, toen heette de politieman nog ‘oom agent’, die optrad als het nodig was en bij wie het gebruik van ‘bonnen’ onbekend was, toen kreeg je nog een klap van je vader als je hem (per ongeluk) vertelde dat de meester op school jou een oorvijg had gegeven. Want die oorvijg of muilpeer had je altijd verdiend (volgens hem)!

Toen haalde je kattenkwaad uit, nooit vernielend zoals nu vandaag de dag ‘de standaard’ is geworden. Toen waren de landgenoten nog geciviliseerd, met een enkele uitzondering daargelaten. Toen had iedereen dus ook maar een paspoort en dat zou vandaag de dag ook de norm moeten zijn.

In die goeie ouwe tijd gebruikte je gaspenningen die je bij De Gruyter kocht en die je in de gasmeter draaide en daarna weer gas kreeg. Toen betaalde je ‘gewoon’ voor het gas, electriciteit en water dat keurig via de leidingen bij je thuis ‘bezorgd’ werd. Toen had je dus ook maar een tarief en niet die flauwekul met energiebelasting, transportkosten en weet ik nog meer. Toen had je de Nederlandse Spoorwegen, eerst met de locomotief en later met electrisch materiaal, maar altijd redelijk op tijd. Niks ProRail en al die andere uitvreters! Ook het busvervoer was goed geregeld, niks vergunningen die elke 3 of 4 jaar weer opnieuw gekocht moesten worden en waarvan de reiziger dus financieel de dupe werd. Toen bleven de vervoersprijzen dus redelijk stabiel. Dat was toen!

Nu is het zo dat alles wat eens goed was naar de knoppen geholpen moest worden. Alles moest anders, alles werd duurder en alles werd ook slechter, helaas. Kijk naar de prijsexplosies in het openbaar vervoer, kijk naar de uitgevallen verbindingen en probeer eens een klacht neer te leggen bij een vervoerder. Gaat je niet lukken! Iedereen wijst naar de andere als zijnde de schuldige en tenslotte leg je de hoorn maar neer, nadat je een duur 0900-nummer hebt gebeld. De service en klantonvriendelijkheid is tot grote diepte gedaald en niemand doet er iets aan. Waarom zou men, de Nederlander klaagt toch ook niet? Nou dan!

Kijk eens naar het onderwijs, eens het paradepaardje van ons land – nu staat het op een lijn met een Derde Wereld land! Prachtig gedaan kindjes van de Partij van de Arbeidonwilligen! Zij verzieken alles en zij vullen hun zakken totdat die uitscheuren.

U begrijpt het al: Ik ben geen aanhanger van links – nooit geweest. Ik zie mijn land, eens mijn vaderland, in rap tempo de afgrond in glijden. De boven-ons-gestelde zakkenvullers maken fout of fout. Denkt u maar aan de ‘vergeten’ mappen met vertrouwelijke informatie, de usb-sticks met dito informatie, de PC’s die vol met (kinder)porno langs de stoep staan. En die komen niet van Henk en Ingrid, nee die komen van hen die ons erop wijzen hoe wij ons hebben te gedragen.

Het land wordt leeggeroofd, vooral door die cultuurverrijkende nieuwe landgenoten. Zij weten slechts een ding: De (gescheiden) uitkeringsloketten, de subsidiekranen en de stemlijsten van links. En zij worden door deze partijen in een zetel gebracht waar zij heen willen: De uiteindelijke overheersing van Nederland. En die vreemde Duitse mevrouw zag het allemaal en vond het uitstekend! Haar kapitaal staat veilig op buitenlandse rekeningen en zij (en de hare) zullen nooit enige belasting hierover betalen! Dat woord ‘betalen’ komt niet voor in hun vocabulaire… Dat is een plicht van Henk en Ingrid, weet u nog?

Onder het mom ‘wat zij mogen – mag ik ook’ zou ik bijna in de verleiding komen om ook te graaien in die potten. Maar ik ben bang dat mij de voet dwars gezet wordt want ik ben een nette, hardwerkende, blanke Nederlander met (helaas) blauwe ogen en blond haar! (Nu grijs)

Dus een makkelijk slachtoffer. Dat was ik – nu niet meer. Ik leer elke dag meer en meer!

 

28 Reacties

 1. punt komma zei:

  Met toestemming van deze regering mogen ferme tikken uitgedeeld worden aan inbrekers,,inbrekers op afstand die uw portomonnee roven,,,wat daar mee te doen?
  Aanspreken* lijkt mij de beste weg,,,,,zolang niemand dit durft waarom zouden deze schijtscheten dan bang voor moeten zijn,,,?

  * Ferm staat voor een fikse trap in de zak muts of neus.

  De enige remedie,,,,

 2. WOLFY zei:

  Volkomen mee eens, inderdaad kreeg je van wildvreemde een draai om je oren als je iets uit haalde.
  Ik was al blij dat men niet naar mijn vader ging, dan had ik er nog veel meer gekregen.
  En ja, deuren ramen fietsen hoefden niet op slot.
  Volwassenen behoren op alle kinderen te letten en ze direkt corrigeren.
  In plaats dat hun ouders het apriceren, kun je een knuppel in je nek krijgen.
  Het zijn dus de ouders die eerst opgevoed moeten worden.

  Gegroet.

 3. Meneer Storm zei:

  Ja, ik verlang ook terug naar die tijd, het was een andere tijd, een tijd dat de politie nog gezag had, geen gezeik over het klimaat en zo en je kon nog zonder problemen over straat, hand in hand. Ook geen gezeik over Elatik’s die de eigen zakken vulden.
  Wat we toen wel hadden was de Lockheed-affaire, de volksverlakkerij mbt de oliecrisis en wat ik vergeten ben.

 4. sandokan zei:

  Dat klopt helemaal. Toen kon je ook nog een biljetje kopen op basis van enkele reis of retourtje – en: je kon binnen een bepaald tijdsbestek ook weer terug, zonder extra kosten. Van zones had niemand gehoord, zeker niet in een land zo groot (of klein) als Madurodam!

 5. harrie zei:

  @wolfje
  kan me niet voorstellen dat je het zo helemaal eens bent met het mooie nostalgische artikel want was jij niet tegen verplichte dienstplicht, zoals je dan noemde?
  in d i e jaren was er nog opkomstplicht of had je een s5-je?

 6. Carina zei:

  Eerst maar even een klein foutje herstellen,de Gruyter heeft nooit geen gaspenningen verkocht,die haalde je bij de waterstoker,net zo als je heet water kocht bij de waterstoker 5 cent een emmer wat vooral veel werd verkocht op Maandag.
  Dan daarbij alleen op links gaan zitten hakken lijkt mij ook niet zo’n goed idee,misschien moet U is gaan kijken hoeveel keer links heeft geregeerd en dat is bitterweinig.Als U gaat kijken wat er nu allemaal geprivatiseerd is komt U toch echt bij rechts uit.Daarbij klagen helpt niet,de handen uit de mouwen en zelf iets aanpakken daar kom je verder mee.Maar Nederland is een land geworden van zure en zeurende mensen van zij wel en ik niets,lijkt wel op het calimerosyndroom.Wij werkten toen 6 dagen in de week,naar school was ook op Zaterdagmorgen en nu zijn ze al moe als ze eraan denken.Maar bij deze de maatschappij zijn U,ik en nog vele andere,dus zeur niet.

 7. harrie zei:

  @carina
  de gruyter verkocht wel degelijk gasmuntjes evenals de toen nog bestaande andere kleine grutters die verkochten.
  in het betreffende artikel wordt enkel mbt onderwijs gewezen op de partij van de achterlijken en worden alle beschreven veranderingen, bijna allemaal ten slechte, niet generaliserend toegedicht aan de partij van de achterlijken.
  de auteur van het artikel legt dan ook ten rechte de vinger op de stinkende wond die de partij van de achterlijken heeft achtergelaten na de tsunami van randdebiele staatssecretarissen en ministers bij onderwijs.
  nederland is een coalitieland dus je kunt nauwelijks spreken over linkse regering of rechtse regering dus is uw reactie eigenlijk wat zuur hetgeen u niet kunt wegnemen door te stellen dat u 6 dagen per week moest werken en zaterdags naar school. u bent ergens blijven steken, de tijd is veranderd, er zijn meer machines en computers om hard labour te vervangen.
  Dat hiervan het gevolg is dat een groot deel van de nederlandse beroepsbevolking te lui,dom, apatisch en lethargisch is om een baan te aanvaarden, ben ik met u eens.
  we degenereren als maatschappij.

 8. Carina zei:

  Harrie,ik heb zelf in die tijd bij de Gruyter gewerkt en er werden geen gasmunten verkocht.De Gruyter had snoepje van de week á 10 cent en je kon de oranje kassabonnen sparen en verder niets.
  Verder moet U goed lezen dat ik niet naar vroeger terug verlang,ik zeg duidelijke de maatschappij van nu ben U,ik en vele met ons.
  Dit zijn Uw woorden; nederland is een coalitieland dus je kunt nauwelijks spreken over linkse regering of rechtse regering.
  Waarom wordt er dan alleen op links afgegeven,want dit staat hier duidelijk te lezen,dus ik ben niet zuur.Ik vind alleen maar afzeiken op iets zuur,want afzeiken kan iedereen maar met ideeën komen is moeilijker.
  Ik zal ook niet de woorden,achterlijke,randdebielen gebruiken zoals U.
  Verder heb ik het prima naar mijn zin en gelukkig leef ik wel in 2011 en ga daar volop in mee.

 9. sandokan zei:

  @Carina, u mag dan bij de Gruyter gewerkt hebben maar dan heeft u niet goed opgelet wat u verkocht! Van dat snoepje van de week weet ik ook af. Ook dat de koffie vers gemalen werd voordat ze in een zak gedaan werd. Maar ik weet heel goed dat daar ook gaspenningen gekocht konden worden, dat deed ik zelf namelijk. Alleen werd de verkoopprijs niet bij de besteding geteld waarop je het snoepje van de week kon kopen. Misschien gaat er iets branden bij u? Weet u ook nog dat Jamin door de straten reed en plakken ijs verkocht voor 10 ct en als je er chocolade omheen wilde betaalde je 15 ct. Echte, oude Nederlandse centen!
  Goed, ook ik keer weer terug naar 2011 – net als u,maar mijn hersencellen werken nog uitstekend.

 10. hein konijn zei:

  l.s.

  het komt allemaal weer goed

  mijn twee kleinkinder -beukeltjes sam en job weten het donders goed

  ze zeggen U tegen opa anders krijgen ze een heis voor hun…

  ze mogen wel zeggen = opa is een beetje gek he oma =

  dat mag

  adios hein konijn in de duinen is het fijn

 11. WOLFY zei:

  Beste Harry, wat heeft dit nu te maken met het eens zijn van het artikel?
  IK heb inderdaad dienstplicht gehad, en heb geen enkele order uitgevoerd.
  Het was een vreselijke strijd tegen de zogenaamde officieren die er niet voor schroomden om mij buiten de poort even een lesje zouden leren.
  Ik heb vergeefs op ze staan wachten.
  S5 of wat dan ook had mij geen moer kunnen schelen om zo snel mogelijk uit dienst te komen.
  Soms wou ik zelfs mijn protest op geven en dan maar zo veel mogelijk leren om in de maatschappij te gebruiken, was makkelijker geweest, want de intimidatie van deze heren was niet van de wind.
  Na 4 mnd van volhouden kreeg ik groot verlof en kon ik verder met mijn geplande leven.
  Het is niet voor niets dat ze jonge jongens in dienst willen, die kunnen ze prima intimideren en kneden.

  Gegroet.

 12. WOLFY zei:

  O, nog iets, diestplicht is bijna het zelfde als verplicht de orders uit de koran volgen.

  Gegroet.

 13. Johan zei:

  Ja,die goeie ouwe tijd,wat denk ik er met veel ´liefde´ aan terug.Toen ze ons,kinderen van één vader ons bij de scheiding van de ouders zowat presten toch maar in het moederland (Tanah Ibu Ku) te blijven waar we perslot geboren waren.Het ´vaderland´dat was zo ver,en de zon scheen er niet elke dag-Toen er toch voor gekozen werd kregen we kost en inwoning in z.g.cntractpensions verspreid over het hele ´vaderland´,die indienesiers konden wel eens aan ghettovorming doen.Voor d maaltijden moest je wel in de rij staan als je als laatste aan de beurt was had je pech,dan was degestolde erwtensoep(??) nog maar in mootjes te snijden,die goeie ouwe hotel ´De Schelp´in Zandvoort,midden in de duinen,achter de bunkers van de ´vorige bewoners´uit het oosten.(Hun kinderen-kleinkinderen en achterkleinkinderen hebben daar nu nog op het strand hun eigen plekkie in de zomertijd) Die goeie ouwe tijd toen we uitgelegd werden hoe je aardappels moest opzetten en rijst werd met melk en rozijnen gesmikkeld,er moest g e a s s i m i l e e r d !! worden, integreren ? OK ! De taal werd toch al gesproken,zij het met een accentje.Assimileren ,dat was wel een opgave,rijst met melk en krenten en rozijnen en een schep sambal erbij,dat smaakt helemaal niet!
  En toen,hoera,hoera een eigenste bewoning,midden tussen de autochtonen (bestaan die eigenlijk nog?),dat was wat.Kregen een voorschot van 2000 (twee duizend) hele guldens,te besteden aan kledin en huisraad (terug te BETALEN met 10 gld. per maand aan het DMZ. Wel,de assimilatie heeft toch ongemekt(?) wel plaatsgevonden,mijn neefle ,in Limburg geboren spreekt met zachte G,mijn nichtje in Friesland geboren,heeft een komische spraak, en, wel…….wat valt er nog meer te zeggen.Wat een tijd, toen nassi ballen en bamihapjes nog uitgevonden moesten worden. Even nog een opmerking; de frustraties werde binnenshuis gehouden,manifesteerde zich niet in tasjesroof en verstoringen van de openbare orde,maar… depliesie had het op straat dan ook nog voor het zeggen .Die goeie ouwe tid toen het land waar we woonden nog NEDERLAND heette!

 14. harrie zei:

  @johan
  mooi verhaal johan, beetje tempo doeloe gevoel, tante lien en zo.
  hoe schrijnend is het niet na al die jaren te bemerken dat we bergen geld en inspanning steken om een verzameling analfabeten op een kameel te laten integreren tegen de haast nonchalante en afstandelijke wijze, op het schofterige af, waarop we destijds de indo’s en de nederlandse indonesiers hebben “verwelkomd”.
  toch te grof voor woorden dat destijds de mensen werden ondergebracht in westerbork, omgedoopt tot schattenberg, in louche contracthotels etc en enkel voor vaste huisvesting in aanmerking kwamen als zij volkomen geassimileeerd waren, wie dat dan ook vast zou gaan stellen.
  de huidige hoeveelheid rifvlooien, apen, zakkenrollers en criminelen wordt gehuisvest in luxe kampen met drie warme maaltijden per dag, nix assimileren dus.
  waar blijft de honorering van de gedane beloftes aan de moluku en hoe zit het ook al weer met de achterstallige salarissen?
  shame on you nederland.

 15. check zei:

  @ Harrie,

  Diegene die zelfs maar denkt dat deze sprinkhanen naar Nedrigland of Europa zijn gekomen om een nieuw bestaan op te bouwen zijn KNETTERGEK.

  Halen, roven., plukken, profiteren, chicaneren en de maatschappij gijzelen met zgn discriminatie dat is de enige bijdragen die ze leveren. Niet te vergeten tegen de klippen opneuken want ze zijn nog niet gearriveerd of ze zij al zwanger. Dit allemaal gefaciliteerd door criminele politieke clubjes en schooiers die er een dikke boterham aan verdienen. Die koorbal Rutten & Co had zijn bek vol dat hij alle soepsidies af ging schaffen. Heb jij het gezien ik niet NJET !

 16. Johan zei:

  @harrie ,memang tuan harrie,Tante Lien was een pleister op de wonde ,efentjes vandaag ferheten,eventjes teruh naar froeher,morgen weer ferder tehen de wind in fietsen.Veel,heel veel Indo´s schaamden zich tegenover hun Hollandse buren,deze Indo´s waren n.l hard bezig te assimileren.Dat is helemaal niet waar hoor,je moet niet geloven dat het zo was hoor.Tante Lien was kind van ´´volbloed´´ Europeese ouders en daat grootgebracht,zoals Hella Haase,Ton Lensink en nog zo vele ´´witte kakkerlakken´´ (zoals destijds de term was voor de Europeanen die daar geboren e/of getogen waren.Vele Indo´s waren soms roomser dan de paus (Hoor ik nog eens een Indo hierop reageren?) En typisch,mensen als Wieteke v.Dort hadden het in hun ziel en door de aderen vloeien,ik was en ben nog een Grote Fan van haar!
  En nu, de 3e generatie toont weer belangstelling voor hun roots.Toch fijn te weten dat de grote TONG TONG manifestatie in Den Haag nog immer in een grote belangstelling mag staan (aan de wieg heeft gestaan: Tjalie Robinson,pseudoniem van Jan Boon:uit zijn mond kwamen destijds de woorden:Íntegreren ja,assimileren NEE: Aan ons de vrijheid om deze woorden te interpreteren voor de tijd fan sekarang. Ben de 70 reeds ver gepasseerd.Ik heb de vlag zien strijken op de aloon-aloon voor het paleis van de luitenant-gouverneur-generaal op 29-12-1949.Ik denk dat het proces van het 2e keer strijken van de vlag voor die van de zwarte vlag met de ½ maan zich al ingezet heeft,het ogenblik dat de 3- kleur van de vlaggestok zou verwijderdworden,zou ik niet behoeven noch willen meemaken.Op deze leeftijd een schrale troost. (öpm: de ´´taal/spellingsfouten´´ hier en daar is voor de sfeer !)

 17. Johan zei:

  Toevoeging aan het bovenstaande: Dat was het plein in Batavia,de volgend dag was het Djakarta en nu Jakarta of Yakarta

 18. WOLFY zei:

  Waarom gaan Indonesische mensen als ze de AOW leeftijd hebben niet heerlijk in dat prachtige land genieten?
  Zij kunnen daar veel meer met hun WAO doen.
  Het is maar een vraag omdat de meeste die ik ken dit niet willen.
  Dit geldt trouwens voor alle AOW ers heden ten dage, verslijt de rest van uw leven toch niet in Nederland als U nog fit bent.
  Mocht men 0031 een heerlijk land vinden, ja dan zou ik ook blijven.

  Gegroet.

 19. harrie zei:

  @johan
  selamat sore tuan johan
  apart toch, belanda’s als tante lien die het in de ziel en aderen hadden. mooi dat de 3e generatie ook weer enige feeling gaat krijgen met de roots, echte beschaving roei je toch niet uit.
  jammer dat de pasar’s zo langzamerhand zijn gedegenereerd tot surifeestjes en vetbakkery. lijkt totaal niet meer op de pasar’s in houtrust met de tielmanbrothers, waar blijft de tijd.
  denk dat men destijds, toen men het blauwe deel van de vlag scheurde de vlag met de halve maan al in de kontzak had.
  hormat

 20. Johan zei:

  @WOLFY,kleine correctie met Uw welnemen,Indonesische mensen ontvangen géén aow. Indischen of Indo´s of Indische Nederlanders wel.marokies,turkies,somalies en de rest van deze …….,wel,die krijgen het wel.Indonesische mensen,of Indonesiérs,zo U wilt ,dus niet. En veel Indischen zijn inderdaad ´´ge-remigreerd´´ om van hun welverdiende pensioen of aow te genieten,en inderdaad,zij leven er véél goedkoper,CVZ roverij,daar hebben ze geen last van,Indonesië is voor hen gelukkig geen lid van Eurabié,de KOB,dat is een kwestie van jammer,dus afdragen t.b.v. de feestpot van Wimpie Neuspeuter en Maxi Pamper. De meeste die U kent, willen er niet heen,velen die die ik ken wonen er al met behoud van NL paspoort,de R.I. paspoort krijg je niet zomaar zoals in NL.Beantwoord dit Uw vraag ?
  @ tuan harrie,ik bedoelde eigenlijk met de 2e maal strijken van de 3kleur zoals het nu aan het gebeuren is in Eurabië,waar we een provincie zonder autonomie van zijn.
  Wat ik niet hoef, is het mee te maken dat het helemaal gestreken wordt om plaats te maken voor de ½ maan op zwart achtergrond.
  Slamat malam !

 21. WOLFY zei:

  Selamat pagi urang Belanda.
  De meeste Indonesiers in Indonesie hebben een hekel aan de Belanda, en terecht vind ik.
  Toch heb ik met ouderen daar nog wat Nederlands kunnen praten, sommige missen de Nederlands koloniale tijd, omdat deze mensen naar school mochten en een redelijk leven hadden.
  Het overgrote deel werd meer als slaaf behandelt, vandaar dat de urang Belanda ook niet bij de jongeren gelieft is, toch worden wij door de meeste Indonesiers nog goed behandelt.
  Nederland heeft trouwens ook New-Guinea laten barsten, deze mensen wilden niet door Indonesie overheerst worden.

  Selamat sejahtera.

 22. Ben zei:

  @ Wolfy, je slaat de plank wel verschrikkelijk mis.NL werd door de VS gesommeerd om Nw. Guinea te verlaten bij monde van Kennedy. Minister(K)luns was zwaar beledigd, maar gaf toch gevolg a/d Amerikaanse wens.En terecht, want NL moet uiteraard niet menen dat ze zomaar andermans land kunnen bezetten.

 23. Meneer Storm zei:

  @Wolfy: Indonesië is ook niet meer wat het geweest is, een land waar fundamentalisten zeiken over de playboy waar geen bloot meer in te vinden is.
  Ik zal je dan ook de berichtgeving besparen over de onthoofde kinderen met christelijke achtergrond. Nee, dan spendeer ik m’n schamele AOW maar liever hier.

 24. WOLFY zei:

  Ja Johan, ik bedoelde natuurlijk Nederlandse Indo’s.
  Zou het kunnen zijn dat, omdat ze meestal christenen zijn, niet terug willen?
  Ik vind Indonesie een prachtig land, toch wil ik er niet wonen ivm de heersende religie-oorlog daar.
  Ik woon eigenlijk vlakbij Sumatra op Langkawi-Island een paar uur varen van Sumatra, maar door de vele onlusten ga ik er niet heen.
  Zo’n 20 jaar geleden heb ik Java, Bali,Lombok en wat Gilies bezocht, prachtig.
  En zo’ 15 jaar geleden ben ik naar Thailand afgereist om geleidelijk naar Indonesie te gaan, dit omdat er bosbranden waren en de smog zelfs in Kuala-Lumpur te zien was.
  IK ben blijven steken op PhiPhi-island en uiteindelijk in Malaysia beland.
  Mijn doel toen was eigenlijk Lombok.

  Gegroet.

 25. WOLFY zei:

  Nou Johan, ik wist dit echt niet over deze remigratie van onze Indo’s.
  Bedankt voor je informatie.

  Gegroet.

 26. Indische 3e generatie zei:

  http://www.groene.nl/2010/3/met-ploertendoder-en-stiletto

  De 1e stappen van mijn ouders opa en oma uit voormalig ned/Ind. , was op het strand van Zandvoort. Daar werden ze al voor 5 cent per persoon belazerd met rookworsten. Mijn vader is meteen aan het werk gegaan bij de gemeente, want zij hadden al goede vooropleidingen op Nederlandse scholen in Java( HBS afgerond). Mijn vader was als de beste met de Nederlandse taal, moest de brieven corrigeren van de “kaaskoppen”. “Waar heeft deze “pinda” zo goed Nederlands geleerd”? vroegen zijn collega’s? “Nou ergens onder een klapperbomen van de apen” zei mijn vader dan.
  Hij kocht bij Tenza op het pleintje in Zandvoort(staat nu een heerlijke snackbar) zijn 1e zwart wit tv-tje van zijn 1e salaris. Zodat zelfs de eigenaar van de Schelp meeging kijken naar voetbal jaren 50, toen vroeg hij mijn vader “zeg waar heb je die gestolen”?
  Zoals de waard is? Wat is er wel niet allemaal in Indie gebeurd???
  Mijn familie had hier niet om gevraagd om in Nederland te komen, zij werden door de Indonesische bevolking als hoerenkinderen uitgemaakt om dat zij met Nederlands gemixed waren. (Ben ik wel overigens trots op hoor) Het zijn harde werkers(VOC)
  Mijn familie moest knokken in Nederland, voor werk een huis en zo hoort het!
  Ik maak me ook echt kwaad hoe al die luie crimminelen zonder redenen hier in Nederland al in een opgemaakt bedje kwamen en allemaal profiteerden van de maatschappij en die elders nog kinderen hadden die niet bestonden en kregen daarvoor onterecht enorm veel kinderbijslag. Na 1 jaar schoonmaken in Nederland, hadden zij meteen terug moeten gaan naar hun vaderland. Op jaarcontract net als Zwitserland(slim volk) en geen Euro’s zoals nu het geval!

Comments are closed.