Euro crisis en nu komt Frankrijk eraan.

Ja, het zal voor Angela Merkel niet bepaald een plezierige thuisreis van Brussel naar Berlijn geweest zijn, want het enige wat er gisteren in Brussel in feite is afgesproken werd is  UITSTEL van EXECUTIE . Dus zitten wij Noord Europese  Euro betalers voorlopig weer in onze cel op Death Row te wachten totdat er nu echt sprake zal zijn van een executie, die wij  binnen de komende 12 maanden kunnen verwachten.

 

 

 

 

 

 

Speciaal voor onze lezers in Nederland toch een goed bericht, want dan kunnen zij ongestoord nog even meemaken of Koeman de juiste trainer is voor ??, Yolanthe het toekomstige 007 meisje gaat worden, en of er meer TBS verpleegden ( wegens verkrachting) beschikking krijgen over een sekskamer in de Oldenkotte inrichting, want die mensen moeten immers ook wat. Hare maje spreekt u zalvend toe, Mark Rutte krijgt een media cusrus om  met 2 ogen te gelijk te knipogen, Jan Kees blijkt aan “veelwijverij” te doen en wil niet zoals wij schreven dat IKEA een kast naar hem gaat noemen en Geert, onze trouwe Geert wisselt van sponsor, hij vertrekt van OREAL naar SCHWARZKOPF, maar moet dan wel zijn haarkleur aanpassen. Willem Alexander heeft de moed opgegeven zijn moeder op te volgen en begint een sanitaire D-I-Y winkel in Wassenaar, Maxima geeft in het hele land cursussen hoe u met uw nog overgebleven geld om moet gaan, een Piet Heijn Donner gaat samen met Ernst Hirsch Ballin een Snip en Snap cabaret tournee  starten, waarbij ze beginnen in Kunduz om de aldaar aanwezige veldwachters te vermaken. Komt goed !

Merkel , heeft zeker onder druk van Frankrijk toe moeten geven aan een oplossing voor de Euro, die als u de moeite neemt om daar eens wat ter zake kundige bladen op na te slaan, geen oplossing is, maar slechts een uitstel om dan toch over enkele maanden maar de knoop door te hakken en een nieuwe EU en met bijbehorende  Euro opnieuw te beginnen. Ofschoon , die Euro en de EU zien wij persoonlijk niet zitten en  daar zijn wij niet de enigen in. Uiteraard is het gemakkelijk zonder controle een grens over te kunnen en met een zelfde munt in veel Europese landen te betalen. Maar stelt u zich nu eens voor dat u deze faciliteiten ook zou krijgen, maar dat u  of u er nu gebruikt van maakt of niet dit 500 Euro of 1200 Gulden op jaarbasis zou kosten. verplicht betalen uiteraard. Zou u er dan nog zo blij mee zijn ? Wij denken van niet ! Maar toch is juist dit wat er momenteel gebeurt !

Nu het noodverbandje is aangelegd, komen onmiddelijk de eerste echte cijfers naar boven en nu niet alleen van de grote drie Kredietbeoordeelaars , maar ook uit de financiële markt. Toch maar weer even een grafiek er tegen aan, dat leest gemakkelijker dan al onze woorden en wat zien wij ?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook Frankrijk heeft inmiddels van de financiële markten een Baa1 rating gekregen. En daarmee heeft u gelijk de reden waarom Nicolas Sarkozy zo graag stevig het handje van Angela Merkel vast wil blijven houden, want dat is ook al met het oog op de komende presidentiële verkiezingen in Frankrijk a.s jaar zijn enige redding om met een echtgenote in verwachting  het nog een keer 4 jaar als president over te mogen doen. Overigens schatten wij die kans voor hem nauwelijks haalbaar . Ondanks het debakel met Strauss Kahn , maken de socialisten een goede kans het roer weer over te nemen, want  de in populairiteit stijgende Marine Le Pen van het Front National, zal naar onze mening niet door kunnen stoten naar een 2e verkiezingsronde, hetgeen jammer is voor die Fransen, die net als burgers  in veel andere EU landen de ongebreidelde toestroom van economische gelukszoeker beu zijn. Ofschoon ? Luister en kijk even mee:

http://youtu.be/efyf869OwaI

U ziet verder uit het bovenstaande plaatje dat de kansen dat Portugal, Spanje, Ierland en uiteraard Griekenland er boven opkomen uitermate klein zijn. Misschien dat er een splitsing van de EU noodzakelijk is, een Noord EU en een Zuid EU, wij zien de vele EU ambtenaren al glimmen bij het idee, nog meer ONRENDABLEN, maar met 2 EU zetels , een in Brussel en een in Straatsburg, kom je een heel eind. Frankrijk mag dan alle landen rond de Middellandse zee onder haar hoede nemen en Berlijn doet dat met de landen ten noorden van de Alpen, waarbij wij dan alle landen die onder de Russische invloed zaten, weer aanbieden aan Moskau.  Want, lezers met alle respect voor landen als Hongarije, binnenkort Servië, de Baltische staten, niet te vergeten Polen, wat moeten wij er in hemelsnaam mee ? Gewoon de oude Benelux, Duitsland, Oostenrijk, en wat smörrebröd eters er bij, Groot Brittanië terug in hun aanbeden splendid isolation, waarbij wij ze nog wel even willen helpen Ierland in te lijven en let op de wereld ziet er opeens veel beter uit. Kost een paar jaar, u bent dan waarschijnlijk failliet, maar uw nageslacht zal u er dankbaar voor zijn.


15 Reacties

 1. Sjors zei:

  Wel handig, die kalender vóór de cijfers…….
  Ik heb een jaar in Griekenland gewerkt voor een internationale service onderneming en heb voornamelijk in Athene en Saloniki gewerkt.
  Ik vraag mij af hoe Griekenland ooit zijn schulden kan betalen. Er wordt gesproken over het herstel van de economie, maar Griekenland heeft nooit een behoorlijke economie gehad; geleund op toerisme en uitvoer van wat olijfolie en er wordt meer Feta (Nederlandse!) geïmporteerd dan uitgevoerd.
  Een land verdient aan uitvoer en dat is er dus nauwelijks; hun productie is bestemd voor de binnenlandse markt en huishoudelijke apparatuur, transport, complete industrieën, etc wordt allemaal ingevoerd. Wat er zelf geproduceerd wordt, is van inferieure kwaliteit en ligt lichtjaren achter op de moderne West-Europese producten. Enorme schulden zijn opgebouwd; ook voor de olympische spelen werd ontzettend veel geleend om de metro uit te breiden en een nieuw vliegveld aan te leggen. Nee, met dit land wordt het nooit wat en zeker niet zolang de ambtenarij zo uitgebreid is. Een voorbeeld: ik moest ter verlening van het verblijf van mijn auto naar een kantoor van de douane waar dit soort zaken geregeld werden. In een ruimte bevonden zich 10 loketten waarachter mensen voor zich uit zaten te staren. Ik was op dat de enige klant; centraal een bureau waarachter de chef zat. Ik moest een formulier invullen over de auto en vervolgens kwam er uit een zijvertrek iemand die mee ging naar de auto ter controle van de gegevens.
  Hierna terug naar binnen en werd ik vervolgens langs 5 loketten gestuurd alwaar er een stempel op het formulier werd gezet; niets anders!
  Vervolgens weer naar de chef die er ook een stempel opzette en werd daarna naar een zijvertrek verwezen. Daar zat het opperhoofd gezellig te kletsen met nog drie anderen en nadat hij het zevende stempel en een paraaf had gezet kon ik vertrekken. Van Grieken hoorde ik dat toen het kolonelsregime verwijderd was, de oude Papandreou (Socialist!) verklaarde dat er in Griekenland geen werkeloosheid meer was en werden zo’n beetje alle werkelozen ambtenaar gemaakt met alle prettige, sociale voorzieningen van dien. Dit, met een slechte belastingmoraal zal het land nooit uit de misère halen. Kortom: Griekenland is een derde wereldland en kan zelfstandig nauwelijks bestaan.

 2. check zei:

  Zo vlucht je met je geld naar Zwitserland

  22-07-2011 | Gepubliceerd 13:40
  Share

  Met alle onrust over de euro en de dollar wijken beleggers maar wat graag uit naar Zwitserland met hun centen. Hoe kun je zelf je euro’s inruilen voor de veilige frankjes van het Alpenland?

  Het openen van een rekening in Zwitserland is gemakkelijker dan je zou denken. Voor mensen die hun zwarte spaargeld buiten het zicht van de fiscus willen houden, zijn de voordelen van het openen van een rekening in het land dat bekend staat om zijn bankgeheim evident.

  Maar onder mensen die vrezen voor een sombere toekomst (of gebrek daaraan) van de euro, kan het openen van een Zwitserse bankrekening een veilige haven voor hun geld zijn. Voor de rente op de rekening hoef je het in ieder geval niet te doen.

  Je kunt rechtstreeks naar een Zwitserse bank gaan en daar je rekening openen. Wat je precies nodig hebt, verschilt echter per bank.

  Acte de présence of niet?
  Een tripje naar het Alpenland is vaak noodzakelijk om dit in hoogsteigen persoon te doen. Kies je ervoor om bij UBS een rekening te openen, dan moet je naar één van de kantoren in Zwitserland komen. Vergeet vooral je paspoort niet, dat heb je nodig bij het openen van een rekening.

  Bij de minder bekende CIM banque hoef je niet zelf langs te komen en kun je de zaken regelen door een gewaarmerkt kopie van je paspoort plus een adresbewijs per post te sturen. Vervolgens verloopt de kennismaking via een videoconferentie (bijvoorbeeld door via Skype te bellen en de webcam aan te zetten).

  Minimale inleg en kosten
  Wees er ook op voorbereid dat je een behoorlijke zak geld mee moet nemen wanneer je een Zwitserse bankrekening wilt openen. Bij UBS dien je minimaal 50,000 Zwitserse frank (zo’n 43,000 euro) in te leggen. Cash storten kan, neem dan wel een document mee te nemen dat inzicht biedt in de herkomst van de poen. Bovendien moet je rekening houden met extra kosten die de bank in rekening brengt voor rekeninghouders over de grens zoals in dit document staat.

  kt Raymond Faber van INCO Trust. Hij vermoed dat de zwakte van de euro de oorzaak is van de toegenomen belangstelling.

  Rekening in vreemd valuta in eigen land
  Tot slot hoef je niet per se voor een Zwitserse bank te kiezen wanneer je een rekening in Zwitserse frankjes wilt. Bij onze eigen ABN Amro bank is het, tegen een extra vergoeding, mogelijk voor particulieren om een betaalrekening in deze vreemde valuta te openen. Vereiste is echter wel dat je regelmatig gebruikmaakt van je rekening. En rente? Tja, die krijg je niet op een betaalrekening.

  http://www.z24.nl/z24geld/artikel_229774.z24/Zo_vlucht_je_met_je_geld_naar_Zwitserland.html

 3. Ger de Vries zei:

  Over 15 jaar moet de nieuwe lening met 3.5% rente zijn terugbetaald aan onze banken en pensioenfondsen. Ik weet bijna wel zéker dat dit geld voorgoed weg is.
  De problemen die gaan komen zijn nog niet te overzien, maar de lach van Mark met de korte achternaam is voor de tweede kamer voldoende vertrouwen schenkend. En daar mogen wij de volgende keer weer op stemmen?

 4. check zei:

  Wat een zooitje, ze doen maar wat en smijten met ONS geld en weten niet eens waar ze mee bezig zijn. RUIMEN DIE HELE MAFFIA uit Z.EUROPA die het heft in handen heeft in Europa.

  Onduidelijkheid over omvang steunpakket
  Ulko Jonker
  vrijdag 22 juli 2011, 17:18
  update: vrijdag 22 juli 2011, 17:26
  Euro_RTR2A1JP.jpg
  Bijna 24 uur na de Europese Top bestaat nog altijd geen definitieve duidelijkheid over de vraag of in het steunpakket voor Griekenland van € 109 mrd de verwachte bijdrage van banken van € 50 mrd nu wel of niet moet worden meeregekend.
  Meer over dit onderwerp
  Fitch gaat Griekenland brandmerken als wanbetaler
  Rentes dalen door opluchting om ‘Griekenland’
  Eurolanden kopen weer tijd
  Bekijk de verklaring van de regeringsleiders (pdf)

  De Nederlandse premier Mark Rutte beweert van wel, ambtenaren van het Ministerie van Financiën en Nederlandse diplomaten ook. Maar de Europese Commissie zegt van niet.

  Een hooggeplaatste EU-functionaris verklaarde vrijdagmiddag dat de € 109 mrd die in de conclusies van de Eurotop staan, de òfficiële steun is. Dus afkomstig van de landen van de Eurzone en het Internationale Monetaire Fonds.

  Daar bovenop komt dan in de lezing van de Commissie nog de bijdrage van de private sector, die tot bestaat uit € 37 mrd als netto-opbrengst van de omwisseling en verkoop van obligaties tegen lagere dan de nominale waarde. Bovendien wordt nog € 12,6 mrd meegerekend als nettowinst van een terugkoop van obligaties met een nominale waarde van € 32 mrd, waarvoor € 20 mrd wordt betaald.

  Den Haag meent dat de bij elkaar € 49,6 mrd (37+12,6) van de private sector echter moet worden afgetrokken van het genoemde steunbedrag van € 109 mrd en dat de eurozone en het IMF dankzij de bijdrage van de banken samen niet meer kwijt zijn dan € 59 mrd. Dat is niet onbelangrijk. Het verschil tussen de Nederlandse bijdrage aan de garanties voor Griekenland in het ene of het andere geval is € 800 mln.

  http://fd.nl/economie-politiek/2011/07/22/onduidelijkheid-over-omvang-steunpakket

 5. check zei:

  Fitch vindt steunpakket Griekenland ‘wanbetaling’
  ANP/Redactie − 22/07/11, 13:25
  Het hoofdkantoor van kredietbeoordelaar Fitch in New York. © epa

  Kredietbeoordelaar Fitch beschouwt het nieuwe steunpakket aan Griekenland als een gedeeltelijke wanbetaling op de langlopende staatsleningen. Dat liet Fitch vrijdag weten. Desalniettemin zal de kredietbeoordelaar een nieuwe, lage waardering aan de staatsleningen toekennen, als de omwisseling van de obligaties een feit is.
  Volgens Fitch geeft de verlenging van de looptijden van de obligaties en de iets lagere rentestand Griekenland de kans om zijn kredietwaardigheid te verhogen.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/2813928/2011/07/22/Fitch-vindt-steunpakket-Griekenland-wanbetaling.dhtml

 6. check zei:

  Rutte en Brussel oneens over Griekse steun
  Ulko Jonker
  vrijdag 22 juli 2011, 22:32
  update: zaterdag 23 juli 2011, 08:36
  Euro_RTR2A1JP.jpg
  De Europese Commissie en het secretariaat van de Europese Raad zijn het niet eens met de uitleg die premier Rutte geeft aan de conclusies van de top van de eurozone, over de steun aan Griekenland.
  Meer over dit onderwerp
  Fitch gaat Griekenland brandmerken als wanbetaler
  Rentes dalen door opluchting om ‘Griekenland’
  Eurolanden kopen weer tijd
  Bekijk de verklaring van de regeringsleiders (pdf)

  Nederland zegt dat in het steunpakket van € 109 mrd tot 2014 de verwachte bijdrage van de banken van € 50 mrd wordt meegerekend, waardoor die van overheden slechts ¤59 mrd vormt. Een hoge functionaris van de Europese Commissie zegt dat die € 50 mrd er juist bovenop komt.

  In een document van de Europese Raad dat door Het Financieele Dagblad is ingezien, staat ook expliciet dat de zogenaamde ‘private sector involvement’ (psi) van € 50 mrd boven op het steunpakket van € 109 mrd van de eurozone en het IMF komt.

  http://fd.nl/economie-politiek/2011/07/22/rutte-en-brussel-oneens-over-griekse-steun?visited=true

  Het is toch niet te geloven dat die Koorbal Rutten en zijn nicht de Jager zich zo door de anderen laten naaien. Of zijn ze zo vreselijke dom, dat ze niet kunnen rekenen, zo ook al die ambtenaren die ze om zich heen hebben hangen.

  Trouwens hoe kan je nu geld uitlenen dat je zelf niet hebt en dus zelf moet gaan lenen. Ze zijn zo gek als een deur !!!!!!!!!!!!!!!

 7. mooiniet zei:

  Socialisme is de droom van “geen gezeik, iedereen rijk”. Op groepsnivo beteken dat iemand het piepeltje is om de taxi te betalen, op politiek nivo betekent dat dat je hard populistisch moet roepen de vermeende misstanden in de samenleving. Op Europees nivo gaat het betalen voor deze illusie nu wel heel ver. Terwijl het letterlijk iedere imbeciel duidelijk is dat dat geld NERGENS anders toe dient dan degene die de illusie uitbuiten, dat zijn de banken, de pensisoenfondsen te verrijken en dit geld dan bij het piepeltjesvolk dat het nog in de zak heeft kan laten kloppen. Onze welvaart is nu definitief weg, maar de linkse Nazitop Papandrejoe, Baruso en van Rompuit hebben met hun socialistisch ideaal (jij arm, zij rijk) weer gezegevierd..

 8. check zei:

  Moody’s verlaagt kredietwaardigheid Griekenland
  GREECE-EU-EUROZONE-FINANCE-ECONOMY

  /

 9. harrie zei:

  @check
  makker, heb je nog wat meer over die indignados, hier weinig te vinden en slechts een kort stukje op het gefilterde journaal.
  wat zijn het voor lui en wat denk je dat hun invloed zal kunnen zijn?

 10. check zei:

  @ Maat Harrie,

  Denk dat de redacteur een slechte dag had, maar hier even wat meer en de verwijzing naar de site

  “Indignados” bezetten opnieuw Madrileense Puerta del Sol

  MADRID – (Redactie) Een goede maand nadat hun tentenkamp opgebroken werd op de Puerta del Sol in Madrid, zijn de “verontwaardigden” of “indignados” opnieuw op de afspraak in het centrum van de Spaanse hoofdstad. Honderden vooral jonge mensen maar ook gepensioneerden en oudere werklozen kwamen in de nacht van zaterdag op zondag samen op het plein. Ze willen lucht geven aan hun woede over de politieke en economische elite en de wijdverspreide corruptie in Spanje.

  http://www.spanjevandaag.com/spanje/%E2%80%9Cindignados%E2%80%9D-bezetten-opnieuw-madrileense-puerta-del-sol/

  Wel Harrie, de indignados waren over het algemeen werkschuwe zgn hippies, maar later sloten veel mensen zich bij deze groep aan. Ook hier op het kleine eiland hebben ze midden in het centrum van Mahon zo’n 6 weken gebivakkeerd. Helaas bleef het met heel veel plakkaten en zgn dialogen waar je natuurlijk geen moer wijzer van wordt allemaal oeverloos geouwehoer, dat je elke avond op de NL kwelbuis ook tegenkomt. Schiet niks op, want ook hier of het links of rechts is zijn ze zo vreselijk corrupt en dat al decennia lang. Vel mensen zeggen in hte geniep dat ze liever Franco hadden, daarvan wisten ze wat ze te wachten stond en bovendien liepen er geen zwervers, geen mongolen uit Marokko of zwarte boesj landen laat staan zwarte waar je op het vasteland over struikelt. Over die Moro ’s gesproken, het bekende beeld, veel wijven met heel veel jong en de bekende kar met nog meer jong. Komen er steeds meer bij , terwijl er geen werk is , maar die vervloekte hulpverleners industrie en de kerk blijven ze maar in leven houden, Met de warmte stinken die fokzeugen met hun tenten en kopvod als bunzings , je wordt er misselijk van als zo clan voorbij trekt.
  Maar even terug naar de indignados. Gezien de enorme politie macht ook hier je struikelt over 1. lokale plizie, 2 nationale plizie 3 guardia civil ook hier dus denk dat die ellendige politieke oplichters wel op het ergste zijn voorbereid om een oproer snel de kop in te drukken. Spanje is TOTAAL failliet , geen cent meer te makken, alles op de pof en nu geven de banken en andere financiers geen cent meer. Nu moet alles boter bij de vis , anders geen reizen meer voor zieken naar het vastenland, geen vliegreizen meer voor de politieke charlatans niemand geeft ze meer krediet.
  Maar in bagggerland weten ze met de Goebbels propaganda de zaak nog aardig te verdoezelen en alles onder het oceaan grootte tapijt te vegen. Die koorbal en flikker de Jager kunnen niet eens rekenen wat een enorme domme klojo’s en dan nog te bedenken dat ze een volksstam aan ambtenaren er ook nog bij hadden staan. Dat vullies moet da een land regeren , kan je nagaan wat stel onbenullen en mega sukkels .

 11. Griekse bewoner zei:

  Ach, geef al het geld maar weg, wat een stelletje stumpers zijn het Rutte en de Jager!! Het is om te huilen, en wij mogen er weer voor werken en zij hebben zometeen een vet betaalde baan omdat ze het bedrijf waar ze gaan werken uit de problemen hebben gehouden, voor wat hoort wat!!!

 12. check zei:

  Harrie,

  Je wordt altijd op je wenken bediend

  wellicht wat voor Nedriglanders om eens een mars naar Brussel te beginnen. Misschien eerst even langs het zwaar gestoorde krankzinnige hof den Haag en de bewoners inclusief die van het “paleis “even mee te nemen en voor zich uit te jagen op de tocht naar de dictators ( merendeel zuidelijke profiteurs) en zakkenvullers in Brussel.

  Betogers Spanje beginnen mars naar Brussel
  MADRID – De organisatie M15, die in Spanje het voortouw nam bij acties tegen de economische malaise in het land, wil dinsdag aan een mars naar Brussel beginnen. Dat heeft de Spaanse krant El País dinsdag gemeld.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/10254992/__Spaanse_mars_naar_Brussel__.html?sn=binnenland,buitenland

 13. harrie zei:

  @check
  het zijn inderdaad een zooitje lamme rukkers bijeen die holtor en die latente homosueel. nee, hij had niet gelogen, hij had de waarheid niet helemaal verteld.
  ervaring leert dat je bij een optocht of betoging wel een stevig aantal mannen moet recruteren, probeerden dat wel eens met een handvol maar telkenmale oversteeg het aantal bromsnorren de hoeveelheid betogers. ze gingen zelfs mee koffiedrinken.
  dank voor de spaanse info maat

Comments are closed.