Euro crisis, wie zal die betalen ?

Een domme vraag natuurlijk, want U gaat die betalen en daarmee zouden wij eigenlijk het artikel kunnen beëindigen, lekker kort en krachtig. Toch nog maar eens bij een expert , de heer Bob Scholte nagevraagd, maar die wist het ook niet

http://youtu.be/aEyHumQbj0s , dus toch tegen beter weten in, verder gezocht.

 

 

De EU bonzen waarvan wij al eerder schreven, dat er bij hen toch sprake is van enige zenuwachtigheid, beginnen nu open en bloot om zich heen te slaan. Opvallend feit is dat dit weer gebeurt door in dit geval een man en een vrouw die beide nog nooit een stap in de echte wereld gezet hebben. Een voormalig statenlid van het departement Savoie ( F ), Michel Bavier en een oude bekende de Luxemburgese ex journaliste Viviane Reding, beide “werkzaam” ( onze excuses voor deze vergissing ) bij de faillissementsfabriek EU te Brussel.

Wat vinden Michel en Viviane dat er dient te gebeuren ? Het moet de grote 3 credit rating agentschappen Standard& Poor’s, Moody’s en Fitch verboden worden nog langer hun kreditewaardigheidsbevindingen te geven over landen ( zoals nu  Griekenland, Portugal. Spanje, Ierland en inmiddels ook Italië ) Daarvoor in de plaats moet er een EU agentschap of commissaris komen die de beoordeling overneemt en dat is nu net zo iets als dat u een inbreker aan uw deur hoort morrelen en hem dan zelf opendoet en des noods nog een kopie koffie aanbiedt terwijl u de spullen vast inpakt die de boef mee wil nemen. Symphatiek van u, maar  niet zeer doeltreffend.

Inmiddels heeft Pfegeschwester Blutwein Angela , Berlusconi al gewaarschuwd dat Italië zaken op orde moet stellen. Nu is er al tijden een strijd aan de gang tussen Silvio, die vindt dat geld moet rollen en zijn minster van financiën die Berlusconi reeds vorig jaar er op wees dat Italië een verkeerde koers aan het varen was. Maar u kent inmiddels onze Italiaanse lolbroek, het  is een groot feest in la bella Italia en inmiddels is de rente op Italiaanse obligaties gestegen naar dik boven de 5 %

Maar weet u nu wat het positieve van de hele crisis is ? Dat hoe je het wendt of keert het einde  1) steeds sneller naderbij komt en 2) het resultaat bij elk alternatief eindigt in een gegarandeerde aanslag op UW portemonnee, terwijl de daders letterlijk en figuurlijk op het kerkhof liggen. De voorzitter van de ECB Trichet, speelt paniekvoetbal, tracht met een verhoging van de rente de zaken onder controle te brengen, want inmiddels heeft hij laten doorschemeren dat de reddingsparapluie van 750 miljard Euro wel eens te weinig zou kunnen zijn en verdubbeld dient te worden ,hetgeen zo langzamerhand gelet de hopeloze situatie in feite ook weinig of niets meer uitmaakt.

Er blijven in feite nu nog slechts 2 simpele mogelijkheden over , waarbij ook hierbij het de vraag is of een van de beide tot een oplossing zal leiden :  Nummer1 is inderdaad het vergroten van de zojuist genoemde reddingsparapluie naar 1.5 BILJOEN  Euro. Dit is wat de Britten zo mooi noemen wishfull thinking, een ijdele hoop. Als er zo veel geld klaar staat is de redenering, en zal het wel niet gebruikt worden zeggen  de EU  struisvogels met de koppen  in het zand.

Optie 2 is nog radikaler maar geniet de voorkeur, Duitsland neemt het voortouw en trekt de Euro stekker er bij Griekenland, Ierland, Portugal en Italië gewoon uit. Dan dooft het licht in die landen letterlijk en zal men met een eigen valuta moeten trachten de zaak weer op te bouwen. De kosten voor de Duitse staat en financiële instellingen zal dan waarschijnlijk een 2 cijferig zo niet 3 cijferig miljarden bedrag worden, want de banken moeten door  hun investeringen in de 4 landen gelijk meegered worden, echter hierdoor onstaat een kleine Euro zone of zoals wij hoorden NEURO, waar in feite ook Frankrijk buiten moet blijven en die zou bestaan uit Duitsland, Oostenrijk, Nederland , Finland en misschien België . De Fransen doen het nu uiteraard al in hun pantalon bij dit horrorscenario.

Zo ver had het natuurlijk nooit mogen komen, maar dat is het levensgrote voordeel van politcus zijn, je kunt het vergelijken met iemand die iedere avond naar het Casino mag om daar te gaan  gokken met de centen van een ander en die  terugbetalen uit het woordenboek heeft gestreept. Enige vorm van sanctie ?Kom nou, u weet toch wel beter, nee zet de afvloeiregelingspotten voor onze harde Brusselse zwoegers maar vast klaar, WIR HABEN ES NICHT GEWUSST !


14 Reacties

 1. check zei:

  Op de internationale valuta markten zakt de pleuro ( pleures euro) nu als en baksteen. Maar hoe kan het anders met bijna allemaal zuidelijke maffia kopstukken aan het roer, die het oplichten en bedriegen in het bloed zit. Aangeboren leugenaars allemaal doortrapte criminelen die elkaar de bal toespelen. Hoe gek hebben we kunnen zijn om ons zelf de strop om te doen. Die Trichet had al een zeer bedenkelijke reputatie voor hij aan trad , maar je ziet dat het altijd Fransen zijn die kans zien hun vingers in de kassa te stoppen. Maar we gaan gewoon door de schuld wordt steeds hoger en onze reten hengst de Jager maar blaten dat hij voor Nedrigland opkomt de boef. Het is gewoon lachwekkend aan landen lenen met geld dat je zelf moet gaan lenen want ook in Nedrigland met een schuld van 400 miljard is een molensteen om de nek. Lenen ? Nee, geld weggeven want dat geld komt nooit meer terug. Niet van Griekenland, niet van Portugal , Italie,, Spanje , Ierland en straks Frankrijk en België.Zag trouwens gisteren dat de Duitse economie snel weer afkoelt en vraag me af hoe frau Ossie Merkel de vopo van Duitsland dat denkt op te lossen. Rien ne vas plus, Uw geld is niet meer van U , dat moment komt nu snel nabij. Mensen wees wijs en zorg dat je geld in huis hebt , want straks is de deur dicht !

 2. check zei:

  In een paar uur tijd is d euro tov de zw franc bijna 5 cent gezakt . geen houden meer aan., let maar op als een baksteen. haal je geld van de bank !

 3. Marlies zei:

  Eigenlijk is dit hele gebeuren zò schofterig, zò duivels, dat er maar één oplossing mogelijk is en die is niet non-violent. Niemand, maar dan ook helemaal niemand neemt maar een microgram verantwoordelijkheid voor wat de mensen wordt aangedaan. Als je er sec over nadenkt, dan lijkt het TE onmogelijk om waar te zijn en toch…het is de smerige realiteit.

 4. Ger de Vries zei:

  Er is eigenlijk maar één adequate oplossing voor veel te duur Europees gedoe, opdoeken die speeltuin van de Europese elite. Het is na de EKS- gemeenschap alleen maar bergafwaarts gegaan. Wat hadden wij met al die afdrachten hier te lande niet kunnen besteden aan bijvoorbeeld de gezondheidszorg e.d? Er is ook zo enorm gegraaid in allerlei potjes en potten. Wegwezen en terug naar onze eigen munteenheid en gewoon weer verdragen onderling afspreken.
  We willen onze vrijheid terug!
  O, als we dan toch bezig zijn om onze status te verbeteren, dan gelijk maar even die stupide monarchie afschaffen, scheelt ook al miljarden aan onnodige benoemingen!

 5. sandokan zei:

  Mensen, er zijn door de politiek kreten gehanteerd zoals ‘de vervuiler dient te betalen’ en hierop voortbordurend stel ik dus dat a) mij nooit iets gevraagd is over de invoering van de (dure) euro; b) ik geen enkele invloed had op het toelatingsexamen voor nieuwe eurolanden. Nee, alles werd door ‘wijzen’ boven ons geregeld. Die hebben ongetwijfeld, als echte maffia-leden, hun zakken flink gevuld en ons in ellende achterlatend. Laat de belastingdienst maar eens bij mij langskomen, dan zal ik hun netjes verklaren dat van een kale kip niets meer te plukken valt en als zij toch van plan zijn om iets ‘onvriendelijks’ te doen jegens mijn gezin, mij of mijn schamele bezit dan zal ik dit met hand en tand verdedigen. Koste wat kost! Ik loop straks naar de bank en haal al mijn geld daar weg. Het zal mij toch niet overkomen dat ik mijn duur gespaarde en eerlijk verkregen geld kwijt zal zijn aan een stel rovers van het ergste soort.
  Mensen, haal uw gelden weg en straf de banken en de overheid voor hun onzinnig beleid. Dat maakt ons sterk en dan zal men ook met ons (meer) rekening gaan houden.

 6. Sjors zei:

  Na de totale ineenstorting, alle politici en anderen die aan dat wangedrocht hebben meegewerkt, op water en brood zetten en alle eigendommen etc, confisceren.

 7. Box Zilla zei:

  Die gene die dit op hun geweten hebben zitten allang riant te vertoeven in verre oorden. De overigen mogen het uitzoeken. Die moeten maar zorgen dat al die miljarden weer worden opgehoest. Maar hoelang gaan we dit circus nog accepteren?

 8. check zei:

  Ik weet allang wie de rekening van de criminele politiek gaat betalen , dat zijn de burgers die straks torenhoge belastingen gaan betalen en ook een groot deel van hun pensioen aan het zuiden van Europa hebben ingeleverd. Het is toch een grote oplichters benden en dan durft Neelie Kries ,die al een bedenkelijke staat van dienst heeft tijdens haar Ministerschap in het zwaar gestoorde krankzinnige hof den Haag, nog te bleren dat we blij met Europa mogen zijn en niet moeten ouwehoeren want we verdienen aan Europa. Hoezo , Kroes denk ik dan, want de landen die niet aangesloten zijn en die een economisch samenwerkingsverband hebben staan er 100x beter voor.
  Want denk eens logisch na wat ze nu weer aan het bekokstoven zijn m.n. bvanken en pensioenmaatschappijen verplichten mee te doen en dat is ONS geld nietwaar ?
  Want Geen van de zuidelijke landen nog Ierland gaan die biljoenen straks terugbetalen en trouwens bij wie leggen de banken en pensioen verzekeraars straks d onbetaalde rekening neer ? Juist bij ONS die reeds decennia lang zijn uitgeperst door hetzelfde Europa om luie bliksems met 50 op pensioen te laten gaan en een leven als een luis op een teerton te laten leven. Die de Jager maakt gewon komedie want HIJ en zijn maat Wellink hebben voor de zoveelste keer de banken en pensioen maatschappijen laten gokken van ONZE DUITEN. Verantwoordelijk NIET, STRAFFEN NIET tenminste als je na het grote debacle en pure oplichting fluitend de deur uit kan wandelen naar een andere zakkenvullende job, die reeds van te voren onderling is bekokstoofd. Ik zou ze wat, haal de guillotine als de bliksem terug want ik wil letterlijk en figuurlijk KOPPEN ZIEN ROLLEN.

  Het is om onze Nlse pensioenen te doen dat hebben de Bilderberg schooiers al beslist en zie wat er gebeurt.

 9. check zei:

  Eindelijk iemand die zijn verstand gebruikt. maar zal door die charlatans in de politiek en de zuidelijke maffia landen in de wind worden geslagen !

  Topman Bundesbank: Bedenk plan Grieks faillissement
  Bundesbank-topman Jens Weidmann. © epa

  De president van de Duitse centrale bank, Jens Weidmann, heeft kritiek geuit op de Europese plannen om Griekenland te redden. Hij noemt het gevaarlijk dat er private partijen meedoen aan de Griekse steun. Ook moet er volgens hem een plan voor een eventueel faillissement van Griekenland komen.
  De voorzitter van de Bundesbank zei dat vandaag in een interview met het Duitse weekblad Die Zeit. Weidmann is niet principieel tegen deelname van private partijen aan het plan voor Athene, maar ziet er wel gevaren in. ‘In het huidige klimaat heeft het plan, om verdere steun aan Griekenland aan de deelname van de private sector te koppelen, meer risico’s dan voordelen.’

  ‘Weinig voordelen, veel neveneffecten’
  Volgens Weidmann leidt het tot onrust op de financiële markten. Ook vreest hij uitzaaiing van de crisis en daardoor extra kosten voor de belastingbetaler. Bovendien is hij van mening dat het Europese noodfonds voor zwakke eurolanden niet gebruikt moet worden om Griekse staatsobligaties te kopen. ‘Dat brengt hoge kosten met zich mee, weinig voordelen en gevaarlijke neveneffecten.’

  http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/2803401/2011/07/13/Topman-Bundesbank-Bedenk-plan-Grieks-faillissement.dhtml

 10. check zei:

  Banken hebben bijna 110 miljard aan staatspapier
  De minister van Financien Jan Kees de Jager links, naast Klaas Knot, directeur van DNB. © anp

  Nederlandse banken hadden eind april gezamenlijk voor bijna 110 miljard euro aan staatsleningen in handen. Dit blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB) vandaag.
  Het overgrote deel van de leningen is uitgegeven door eurolanden. Nederlandse staatsleningen zijn goed voor 30 miljard euro, Duitse voor 25 miljard euro en Franse voor 20 miljard euro. De blootstelling aan staatspapier van de eurolanden die noodsteun hebben gekregen, bedraagt ongeveer 2 miljard euro. Het gaat om Griekenland, Ierland en Portugal.

  http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/2803120/2011/07/13/Banken-hebben-bijna-110-miljard-aan-staatspapier.dhtml

 11. check zei:

  Ik was even aan het ‘skypen’ met mijn Griekse neef Pecunios Hilarios.

  Hij liet mij via zijn computer zijn schitterende huis op Kreta zien, en vervolgens toonde hij mij een catalogus van de nieuwe Mercedessen.”Ik wilde je even heel erg bedanken voor die Mercedes die we gaan kopen. Ook namens mijn vrouw Luia en mijn kinderen Naxarbeidos en Bedligos.

  ””Hoezo bedanken? Wat bedoel je?” vroeg ik.

  Pecunios vertelde: “In ons heerlijke Griekenland wonen negen miljoen Grieken. Ons lieve Europa leent ons 110 miljard. Dat is dus 12.000 euro per Griek. Dus ons gezin krijgt zo’n 48.000 euro! Van jullie! Dank jullie wel. En dan te bedenken dat ik, op mijn 53ste, gepensioneerd ambtenaar ben.”Omdat ik niets terug zei en hij misschien mijn verbaasde gezicht zag, zei hij: “Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik er niets van snap, neef.

  “”Wat snap je niet?” vroeg ik. “Nou, een maand geleden zag ik via internet op de Nederlandse televisie twintig staatscommissies en een minister en een ministerpresident die zeiden dat Nederland absoluut 26 miljard moest bezuinigen. Dat was om de staatsschuld terug te dringen. Er werd zelfs gezegd dat alle ontwikkelingshulp gestaakt moest worden. Jullie betalen ongeveer vijf miljard aan ontwikkelingshulp. En nu betalen jullie ons ook zo’n vijf miljard. Hi hi hi.

  “Neef Pecunios begon onbedaarlijk te lachen. ”

  En wij dachten nog dat we niks zouden krijgen, want jullie hebben IJsland ook al twee miljard gegeven.”

  Hij keek weer eens recht in zijn scherm en vroeg: “Wat is er neef, waarom word je zo rood?””Niks,” zei ik, “ik ben alleen blij dat jullie je moeten houden aan het IMF.”Hij begon weer te lachen. “Het IMF… ach ja, ik zag jullie Kamerdebat. Zijn jullie vergeten dat jullie vorig jaar ook al tien miljard aan het IMF hebben gegeven? Dat geld krijgen wij nu ook.

  “”Luister eens, Pecunios. Ik zou mijn mond maar houden, want anders gaan wij terug naar de gulden!””

  Ja,” zei Pecunios, “dat zou verreweg het beste zijn voor jullie, maar ja dat doen jullie niet. Zeg, welke Mercedes vind jij het mooist?”

  aaaruuuuugggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !

 12. Pieter H zei:

  Door diverse schrijvers wordt gesuggereerd je je geld van de bank te halen;dat heeft alleen zin als een bank op omvallen staat!
  Als de pleuro niets meer waard is kan je je ook de moeite besparen hem van de bank te halen!
  Er zijn maar twee manieren om je geld veilig te stellen;niet goud,dat is al veel te duur; in onroerend goed of in aandelen beleggen;dan heb je iets waardevasters dan WCeuro’s !

 13. Victor zei:

  ELKE BIJDRAGE AAN BRUSSEL STAKEN.

  Terug naar de gulden, grenzen weer invoeren en soevereiniteit weer terug.

  We hebben het al moeilijk genoeg om de landelijke boeven in de politiek te beteugelen, dus laten we dit niet op centaal niveau nog erger gaan doen.

  The UK independent party is zo ongeveer nog onze enige redding en mogelijkheid om nog van dit euromonster af te komen. Kijk maar eens op http://www.youtube.com/nigel farage

Comments are closed.