Gras eten, gezond voor U

Nee, wij gaan geen reklame maken voor de ideën van de Partij van de Dieren, trouwens Marianne Thieme heeft het toch  druk met haar O.G. ontwikkelingsprojekt, je moet immers om als 2e kamerlid  in deze barre tijden rond te kunnen komen wel wat bijschnabbelen, nee wij gaan het even hebben over uw zoveelste ( gedwongen ) gulle gave van dit keer,  10 miljoen Euro aan Noord Korea.

In Noord Korea, een vredelievend leuk landje met een eveneens aardig en menslievend staatshoofd is het een tikkeltje fout gegaan met de oogst. Dat kan gebeuren, maar enige reserve was er ook niet, dus al die Koreaantjes liepen met rommelende buikjes rond en dat doet het nooit zo goed als je als geliefde president van een land aan het bewind wilt blijven. Kijk maar eens wat je zoal losmaakt als je zoon er met wat vakantiehuisjes her en der over de aardkloot er een puinhoop van maakt. Gelijk heb je een Mitsubishi  die tracht je dwarsscheeps te rammen, gooien ze met waxinelichthouders naar je gouden Tuf Tuf, dus je moet je grenzen kennen.

Gelukkig is daar dan de EU , een club mannen en vrouwen die trachten elkaar te overbieden met waanzinnuige ideën hoe de wereld en vooral hun eigen  financiële wereld verbeterd kan worden. Die EU had dus het idee om 10 miljoen Euro naar Noord Korea te sturen voor voedselhulp. De Noord Koreanen moeten dan wel voor het geld  hapjes kopen, het liefst eerst voor kinderen en vrouwen, want die eten in sommige gevallen nu al gras en de EU zal  streng  cotroleren of het geld inderdaad aan eten wordt besteed..Zouden  de heer van Rompuy of mevrouw Ashton  persoonlijk naar Noord Korea gaan  om te kijken of iedereen wel het goede hapje naar binnenslaat en  zo  niet gelijk naar bed.? Of zouden ze dat overlaten aan de communist Barosso met zijn eeuwige  6e  hands autoverkoper glimlach op zijn gezicht ?

Zou je al iets willen doen voor de Noord Koreanen, waarbij wij daarvoor  geen enkele zinnige reden kunnen bedenken, stuur ze dan potjes kindervoedsel, taugè, komkommers, tomaten . Ja maar de EHEC dan, zult u zeggen ? Geen probleem, want met name zoals wij in een recente studie lazen, schijnt het  eten van paardebloemen  de resistentie aanzienlijk te verbeteren.

Overigens viel het  ons tijdens een recente TV opname van de NoordKoreaanse hoofdstad  Pyongyang  al op, dat de openbare grasvelden er zo keurig kort bijlagen, hetgeen nu verklaart is.

Bedankt Brussel, want wij wisten toch al niet waarheen met al die Euro’s .


5 Reacties

 1. harrie zei:

  het zal me persoonlijk toch een grote rotzorg zijn wat die noordkoreanen op hun bord hebben. als de meute daar nog steeds zo stom is om achter die mafkees kim en zijn elite aan te hollen had men ook moeten weten dat oa voedselschaarste een van de gevolgen is. wel genoeg poen stoppen in allerlei nucleaire programmas en bouwen van raketten en een leger van ruim 1 miljoen soldaten op de been houden maar geen middelen om het volk dagelijks van zijn broodje poedel te laten genieten.
  waar de yanks overal ter wereld de politieagent spelen heeft de eu de rol als geld en hulpverstrekker op zich genomen, uiteraard van onze poen.
  naar men zegt krijgt kim de centjes niet op eigen bankrekening maar loopt de afhandeling via de wfp die, teneinde de zaakjes goed te kunnen regelen, per maand een bezoekje of 400 zal gaan afleggen.
  Het wfp heeft nauwe banden met monsanto en als ik noordkoreaan was zou ik toch opteren voor een grasburger ipv frankensteinfood.

 2. Driek zei:

  Maar, is het niet in geld, dan dienen wij toch, na tweeduizend jaar Christendom, want we zijn tenslotte geen Mohammedanen – die NoordKoreaanse bevolking – en ik denk nu aan al die hongerige kinderen – van voedsel te voorzien. Tenslotte hebben wij de Christenplicht als beschaafd volk, om voor onze naasten te zorgen. Alleen, wij moeten natuurlijk geen geld gaan sturen! En aangezien wij al die randdebielen uit Islamitische landen voorzien van “van alles en nog wat,” kan dat er ook nog wel bij, want ze zullen echt niet hier naartoe komen! In 1945 was ik een ondervoed kind, en wat waren we blij met het voedsel van de Amerikanen en Canadezen, en de voedselpakketten uit Zweden die zomaar uit de lucht kwamen vallen. Ja, Geen Nieuwslezers, daar heb je weer zo’n oude zeurpiet, ik weet het! Maar laten we onze eer hoog houden, want “wie goed doet, goed ontmoet.”

 3. antonio zei:

  @Driek, “wie goed doet, goed ontmoet”.

  Dat dachten we ook toen we onze deur zo gastvrij openhielden voor de Morroc “gastarbeiders” en kijk wat nu de dank is van de zoveelste generatie van de Rifbewoners!!!!

 4. Driek zei:

  @antonio, het verschil is alleen dat wij geen gastarbeiders zijn uit het Rifgebergte, maar beschaafde Nederlanders. Maar, helemaal ongelijk heb je niet!

 5. Wolfy zei:

  Deze mensen zijn gevangenen, maar om het tij te keren moet men toch geen hulp bieden.
  De elite daar lachen zich rot.
  China zou zich meer moeten bekommeren om Korea, het westen meer om zichzelf.
  Opstand zal alleen geschieden als men werkelijk crepeert daar.
  En dit is wat deze mensen echt kan bevrijden van het juk.

  Gegroet.

Comments are closed.