Het verval van de katholieke kerk

Beste lezers, wat een narigheid weer vandaag , beurzen die in de rood gaan, politici die elkaar overtroefen in het bedenken van schijnoplossingen voor de Euro crisis ( wanneer is de grande finale ) en nu laat de katholieke kerk , de dik betaalde steun en toeverlaat voor menigeen ons ook al in de steek . Wist u trouwens dat het a.s. bezoek van de paus aan Duitsland 26 tot 30 miljoen Euro’s gaat kosten, toch rijkelijk veel voor het optreden van een bodem kussende langjurk, maar goed wie het breed heeft enz.  Maar het verval heeft toegeslagen ….

 

 

 

 

In de chique Romeinse winkelstraat Via Condotti, vergelijkbaar met de Amsterdamse P.C. maar dan zonder voetbalvrouwen en ander  dom imitatie chique gespuis, belde een prelaat aan bij de juwelierswinkel Eleuteri.  Eenmaal in de zaak toegelaten, kwam er er een pistool onder de habijt vandaan, liet de eerbiedwaardige vader  de kas leeghalen, verzamelde wat juwelen  (totale waarde  500.000 Euro) sloot de 2 winkelbedienden op in het toilet en wandelde rustig naar buiten. De beide dames konden zich na enige tijd bevrijden en waarschuwden de politie.

De Carabinieri had geluk, want de overvaller waande zich zo veilig, dat hij rustig een paar straten verder op nog in zijn habijt gekleed inclusief de buit  kon worden gearresteerd .  De Via Condotti waar ook Silvio Berslusconi regelmatig gesignaleerd wordt is regelmatig het toneel van roofovervallen, zoals enkele manaden geleden toen de Cartier winkel werd overvallen en een jaar geleden was Bulgari aan de beurt. In beide gevallen ging het ook om een buit aan juwelen die ruim een half miljoen waard was. Zie filmpje :

http://roma.corriere.it/roma/notizie/cronaca/11_luglio_14/finto-prete-rapinatore-arresto-1901086490555.shtml

 De juweliers hebben inmiddels de bewaking versterkt, laten geen katholieke prelaten meer  binnen en er wordt zelfs aan gedacht om Berlusconi voor  de deur te laten staan uit vrees dat het wel eens om een verkleede boef zou kunnen gaan.

 


5 Reacties

 1. Marlies zei:

  Ach, het verval is al bij het begin begonnen. Herschrijven van de Torah, evangelieën wegmoffelen, vrouwenhaat, getrouwde pausen, pausen benoemd uit elitaire, “adellijke” families, orgieën, landjepik, hulp aan nazi’s, medeschuldigen aan moord door verbod op voorbehoedsmiddelen, “vreemde” bankzaken, pedofilie, “heksen”vervolging – het gaat maar door. Je zult er maar in geloven…

 2. henk zei:

  geloof brengt zoals de geschiedenis en nu ook b.v.weer in Noord Ierland problemen. Maar zo lang mensen een geestelijke steun nodig hebben of dat nu ene geloof is of een fantasie koninghuis varen de “aanbedenen”er wel bij.

  henk/paris

 3. Pieter H zei:

  Het is maar al te waar helaas,de paus,de kerstman,de koning en sinterklaas,ze zijn al eeuwen lang de baas !
  Godsdienst is een belediging voor het menselijk brein,desondanks wil de gelovige nu eenmaal graag gelovig zijn.
  Godsdiensten verantwoordelijk voor eeuwen liegen,stelen en moord,geen gelovige die zich daaraan stoort !
  Of door een volksmenner zich laten leggen in de luren,zo ontstaan de “democratische” dictaturen.
  Al eeuwen onthouden de lepe politiekers referenda aan het olie-domme kiezer,dus
  is de democratie de grote verliezer .
  Blijf maar lekker belasting betalen,dan zullen de “partijen” de hoogte van Uw bijdrage wel bepalen !!
  Lenen doen ze onbeperkt en dat is wat U nu met z’n allen merkt !

 4. Anton Gerrit,Gerrit Zalm,Nout Wellink waar blijft het trubinaal zei:

  Geachte Lezers,

  DE Artiesten in DE HAAG,

  Wordt het niet eens hoog tijd dat er een einde komt aan de soap die BINNENHOF
  heet?
  Tijd om artiesten als lispelende omhoog gevallen huisvrouwen,koekenbakkers,uitgerangeerde politiemensen,milieuactivisten,boeren en andere ego-s die O zo graag in beeld zijn,eindelijk eens te vervangen door intelligentsia,mensen die in staat zijn op een hoger niveau te denken en te beslissen?
  We moeten ons schamen dat zo-n zootje ongeregeld(een enkeling uitgezonderd)
  ons land moet besturen.

  We lijken wel—— Midden – Amerika——- bananen bandieten land——Help Nederichland!

  Met een vriendelijke groet,

  AG.

Comments are closed.