De angst van de politicus voor de kiezer

Wat is dit nu, zult u zeggen, een politicus (a) die bang is voor de kiezers. Nu, daar hebben wij nog nooit iets van gemerkt, dus waarom nu wel ? Toch moet een gedeelte van de besluiteloosheid van de politci en hun aanhang om echt tot het komen van maatregelen inzake de financiële crisis toegeschreven worden aan de angst voor de kiezer.

 

 

 

 Populariteit verliezen is het ergste wat een politicus kan overkomen, dus zal hij trachten het de kiezer tijdelijk naar de zin te maken zoals b.v. vlak voor de verkiezingen. Maar zie de huidige crisis situatie toch een beetje als een “verkiezing” . Geen politicus zal het lef hebben om te zeggen, jongens laten wij er nu gewoon eens mee stoppen, wij gaan alleen of met een aantal gelijk gezinden verder, laat de landen rond de Middenlandse Zee maar verder aanknoeien, het zelfde geld voor de voormalige landen achter het ijzeren gordijn en dan komen wij er wel weer uit. Natuurlijk zal een dergelijke maatregel heel veel belastinggeld kosten, maar het is beter nog eenmaal door een diep dal te gaan, dan iedere keer maar weer de sussende woorden te horen van ministers , experts enz. dat het allemaal wel meevalt mits de controle streng is en wij zaken in de gaten houden.

Wat heeft die zelfde politiek dan in de afgelopen 10, 20 jaar zitten doen ? Iedereen wist dat Griekenland een zwakke broeder was, iedereen weet ook dat de mentaliteit van de Middellandse Zee landen nu eenmaal anders is, dan die van de Noord Europeanen, en iedereen kon reeds lang zien aankomen dat met het binnenhalen van de voormalige Oostblok landen het tientallen jaren zou duren voordat zij een positieve bijdrage zouden gaan leveren aan een EU, waarvan je je ook moet afvragen of dit niet slechts alleen een monument was voor een stel megalomane politici. Natuurlijk was de basisgedachte om een unie, een macht te vormen een goede, waarbij ten onrechte steeds weer naar de VS gekeken werd. Europa is niet de VS en zal het ook nooit worden. Naar het oude Amerika emigreerden mensen die allen maar een doel hadden, het oude continent verlaten en door hard werken een nieuwe toekomst opbouwen en dat schiep een band. Niet zo in Europa, dat reeds lang bestond en waar  de mentaliteits- en normverschillen dermate groot zijn dat mede ingegeven door nationale trots deze nimmer te overbruggen zijn.

En toch lieten wij de politiek de vrije loop en haar gang gaan, verblind als wij werden door mooie verhalen en loze beloftes, waarvan zelfs een kind kon zien dat zij maar gedeeltleijk of nooit uit zouden kunnen komen. En als de ratten achter de rattenvangers liepen wij mee.

Een met deze instelling krijgen politci en regeringen vaak niet gehinderd door enige kennis van zaken weer de gelegenheid impopulaire maatregelen voor zich uit te schuiven, noodverbandjes aan te leggen en de burger het idee te geven dat het allemaal wel mee valt. De resultaten van een dergelijk “beleid” zullen pas weer na maanden zo niet jaren zichtbaar worden en wie dan leeft wie dan zorgt en liggen de daders inmiddels op het kerkhof of hebben een andere leuke ( soms zelf ) gecreerde baan  als zij niet inmiddels zich zelf zo verrijkt hebben, dat zij vanaf de zijlijn kunnen zien hoe het volk voort moet ploeteren.  Nieuwe creditemaatregelen zoals aan Griekenland en aan andere landen, geven de lokale bevolking het idee, dat het weer goed komt, maar niemand heeft de moed om te zeggen, dat ook met miljarden zware noodfondsen het niet goed gaat komen en je gewoon met alle offers van dien weer van voren af aan moet beginnen, om de schade veroorzaakt door de politiek trachten weg te werken.

De rellen in Athene en Madrid, maar indirect ook in de Engesle steden, de veroordelingswaardige acties van “Einzelgänger” zoals in Noorwegen tonen aan, dat het pappen en nathouden niet meer werkt, maar niemand in de politiek die opstaat en zegt, goed ik ben impopulair maar ik toon karakter en doe er iets aan.

 


15 Reacties

 1. D. G. Neree zei:

  helemaal eens met de laatste zin/alinea.

  Angela Merkel zei dat de multiculturele samenleving mislukt is. Dat is niet zoiets als een taart die je in de vuilnisbak gooit omdat de kok per ongeluk zout ipv suiker gebruikte…. zo van. schouders ophalen en een nieuwe bakken, nee, het is de verwoesting van een samenleving, zoals nu in Engeland gebeurt.

  We hebben sterke mensen met visie en wilskracht en doorzettingsvermogen nodig. niet de wartaal pratende meelzakken die nu de politieke kaste uitmaken.

 2. Ron zei:

  Ik heb een voorkeurstem op mevrouw Hepperus van de VVD uitgebracht. Ik heb haar dat via de e-mail laten weten en gezegd dat ik haar beschouw als mijn congresvrouw naar Amerikaans voorbeeld en dat zij deze mail moest beschouwen als komende van een grassrooter. Ik heb haar gevraagd of het stemgedrag van parlementariërs is op te vragen zodat kiezers op grond hiervan een onderbouwde voorkeurstem kunnen uitbrengen. En als dat niet zo is of zij zich daarvoor in wil zetten omdat het een goed democratisch instrument kan zijn. Onderstaand haar antwoord:

  Geachte heer,
  Bij de meeste punten wordt met hand opsteken gestemd en dan telt de voorzitter gewoon de handen, alleen bij hoofdelijke stemming gaat het per Kamerlid. Overigens is afwijkend stemmen binnen alle fracties niet erg gebruik. Het Kamerlid zal in de fractievergadering zijn/haar collega’s moeten zien te overtuigen.
  Helma

  Mr. H. (Helma) Neppérus
  Kamerlid VVD-fractie
  Tweede Kamer der Staten-Generaal
  Postbus 20018
  2500 EA Den Haag
  070-3182852
  h.nepperus@tweedekamer.nl
  http://www.helmanepperus.nl
  http://helma-nepperus.hyves.nl/
  twitter: @helmanepperus

  Geachte mevrouw Neppérus,

  Is het voor de burger mogelijk na te gaan hoe ieder lid van de tweede kamer stemt? Zodat de burger na kan gaan of het kamerlid van zijn/haar voorkeursstem in de lijn die hij/zij van het kamerlid verwacht stemt en daar bij de volgende verkiezingen rekening mee kan houden om opnieuw een voorkeurstem uit te brengen of niet? Als dat niet kan ligt er voor u dan misschien niet een schone taak om dit te verwezenlijken? Het zou een mooi democratisch instrument zijn. Op internet heb ik niets kunnen vinden.

  bij voorbaat dank voor uw reactie en groeten,
  Ron

 3. Groene Leeuw zei:

  In Helmond en diverse andere NL-steden zijn Marokkanen en Turken druk bezig hun eigen ruiten in te gooien met hun criminaliteit en overlast tegen de autochtone bevolking. Helaas voor de slachtoffers profiteert de PVVdaar gelukkig flink van. Deze partij is ook de enige partij die de problemen hard wil aanpakken. De anderen willen veel liever op thee-visite gaan bij hun islamitische vrinden. We mogen en kunnen slechts hopen dat de PVV ooit zo groot en sterk mag worden dat deze partij alleen mag gaan regeren. Bij misdragingen hoort lik op stuk beleid toegepast te worden: Wie terorriseert, gaat zitten en daarna linea recta het land uit.

 4. Charles de Gaulle zei:

  Lange tijd heb ik geloofd dat Geert Wilders met de PVV bij machte zou zijn werkelijk dingen ten goede te keren.
  Helaas is mijn geloof in zijn kunnen aan het afnemen, ondanks dat het logisch is dat hij in een coalitie niet alles erdoor heen kan drukken.
  De eerlijkheid gebied echter te zeggen dat, sinds hij gedoogpartner is, er nog niet veel voor elkaar gekomen is.
  Compromissen sluiten, prima, maar dan aan de andere kant zo nu en dan ook oogsten en punten binnenhalen.Vooral dat laatste laat zeer te wensen over.
  De enige reden dat hij mijn stem nog niet is kwijtgeraakt is dat er vooralsnog geen alternatief is.

 5. antonio zei:

  @”niemand in de politiek die opstaat en zegt,” enz. enz., en daar zit nu juist de kneep, want er is geen politicus met cojones is welk noord europees land dan ook, want de politiekanten willen hun goed betalend baantje, plus alle fringes die daar mee samengaan, niet opgeven, ook omdat zij weten dat het volk murw is gemaakt door allerlei sussende leugens en tienden van waarheiden. Dus zal het nog een hele tijd zo doorsudderen, de z.g. leiders en experts hun zakken goed hebben gevuld, en misschien dan zal de bom barsten, maar dan liggen wij al de onderkant van de blommetjes te bekijken.

 6. Ingsoc zei:

  @CharlesdeGaulle:Nederland is een 1 partij staat , en ALLE politici luisteren naar de bazin ZONDER uitzondering.
  Politiek is slechts een bende overbetaalde acteurs die het volk het gevoel moet geven dat ze in een democratie leven!

 7. pieter H zei:

  Gisteren met veel plezier gekeken naar Knekel en van de Link;maar dat kwam bepaald niet door de beide heren.

  Leuk was het debat tussen Peter R. de Griezel,die vond dat eigenlijk giften aan giro 555 verplicht zouden moeten worden gesteld,aangezien het westen verantwoordelijk was voor deze hongerende en door ons uitgebuite mensen en kinderen.
  De ook aanwezige midden-oosten correspondent ging in debat met deze allesweter en stelde dat er helemaal geen geld moest naar giro 555,aangezien de moslims helemaal geen hulp willen van het ongelovige westen,de honger hun eigen schuld is en dat hij niet van plan was de corrupte hulporganisaties te steunen.
  Verder leek het hem een goed idee dat de hongerende kindertjes geholpen zouden worden door de rijke moslimstaten !

  Ook Zalm was aanwezig,waarbij de beide interviewers erachter wilde komen wie er nu
  eigenlijk verantwoordelijk was voor de Euro-crisis;zoals een glad politicus betaamd gaf Zalm alleen wat slappe antwoorden.
  Tot mijn onuitsprekelijk genoegen greep de midden-oosten correspondent in en vroeg Zalm of het niet eens tijd werd dat de politici die voor al deze ellende verantwoordelijk waren voor de rechter moesten worden gedaagd.
  Zalm gaf een nietszeggend laf antwoord(dat dus veel zei)zoals een onrendabele normaal doet.
  Dat beide heren nooit tot de kern van dit soort zaken komen,is duidelijk,zij zijn immers ook afhankelijk van de staatsruif en subsidies !!

 8. gekke henkie zei:

  Pieter H, ik heb ook genoten van de uitzending. Meestal wil ik al die lui niet zien, maar Arnold was subliem en liet zich niet overstemmen wat P griezel trachtte te doen en Zalm gaf zelfs toe dat P griezel een idealist was (wat ik niet zo zie, gewoon een zakkenvuller, ego tripper en meeloper), maar hij zei ook dat Arnold een realist is en dat vind ik ook, die man heeft genoeg gezien in die wereld. Zalm zal zich wel voor z’n kop slaan dat hij niet alleen zijn verblindende (!?) schaterlach heeft laten horen, maar per ongeluk de kant van de realiteit heeft ondersteund. Weg met al die loterijen.

 9. Cory zei:

  Is er nu niemand die deskundig kan doorrekenen wat er precies gebeurt als:

  1. Nederland met een gemeenschappelijke munt doorgaat samen met alleen de sterkere landen;
  2. indien wij alleen uit de Euro zou stappen terug naar de Gulden;
  3. wat er in het slechtste geval zou gebeuren als wij in de Eurozone blijven, en of het mogelijk ook beter zal kunnen gaan op den duur?

  Ik heb sterk het idee dat wij dit niet aan de politici kunnen overlaten omdat zij er privé financieel, carrièrematig en persoonlijk bij zijn betrokken.

  Niet aan De Jager, maar zeker ook niet aan Rutte die qua aard en karakter erg hecht aan zijn vriendenkring en weinig eigen mening heeft.

 10. Sister zei:

  Ik zie het blijven in de EU op dit moment hetzelfde als de vrouw die in een mishandelend huwelijk blijft. De man (brussel) mept, de vrouw (Den Haag) laat het over zich heen komen uit angst om op te staan, want alleen doorgaan is beangstigend en toch mogelijk. Maar de angst overwint de mogelijkheid. En de kinderen (het volk) betalen de uiteindelijke rekening van de angstige moeder en meppende vader!

  http://nluiteu.petities.nl

  Ik geloof dat als Duitsland of Nederland zou zeggen… we stoppen met de EU, we gaan het geld in eigen land investeren ipv naar bodemloze putten buiten ons land te smijten… er uiteindelijk meer zullen volgen en we een Noordelijk Europese EEG zouden kunnen vormen.
  Natuurlijk zal het moeilijk zijn, maar in de huidige situatie blijven, van pappen en nathouden, zou wel eens disastreus kunnen zijn!

  Nederland geeft miljarden af buiten eigen land, ten “goede” van andere landen en volkeren, de staatsschuld groeit, de EU daalt, de pensioenswaarde keldert, de banken worden onwilliger tov de mensen en duurder, de koopkracht wordt verminderd en we worden met een klein incompetent leger steeds meer een provincie van Brussel…
  Stel dat nu dat kaartenhuis in elkaar zakt binnenkort…. want zo doorgaan… is volledig onmogelijk… dan wachten ons pas moeilijke tijden…. Ik zie het somber in…

 11. Sister zei:

  @Pieter H… ik kijk al eeuwen niet meer naar NL1 en 2… ik kan het gewoon niet meer aan om die smeerlappen aan te horen met hun warverhalen en dat zgn idealistische gebrabbel.
  Wat betreft de hongersnood in Afrika en al het geld dat we er heen sturen… Ook de NL regering en anderen die er geld heen sturen, zouden eens gezamenlijk moeten eisen van die Afrikaanse landen dat er een één-kindswet zoals in China gaat komen, dat meisjes jonger dan 21 geen kinderen mogen krijgen en massaal de shot-pil geven.

  Ik vind het erbarmelijk de hongerige kinderen die ongevraagd in die wereld worden gedropt, maar het hypocritische Westen is net zo medeplichtig hieraan als de leiders van die landen!

  Door sinds de jaren 50 ongenuanceerd geld in die landen te pompen, moedigen we ze alleen maar aan door te gaan zoals ze tot nu doen en de volkeren groeien met miljoenen en binnenkort met miljarden per jaar!

  Het is helaas niet vol te houden en er zal een dag komen dat we harde eisen zullen moeten stellen aan de leiders en 555 moet per direct, net als alle andere hulporganisaties, worden opgedoekt!

  Mensen die aan deze maffiozen doneren hebben werkelijk een plank voor de kop!

 12. Sister zei:

  @Charles de Gaulle… Kijk hoe de oppositie zich gedraagt…. Job Cohen, Alexander Pechthold, Groen Links… IPV zich bezig te houden met politiek, houden zij zich bezig met pootje haken van de regering en het continu bashen van Geert Wilders en de PVV-stemmers.
  Niks zinnigs hoor je van deze partijen. Ze komen NOOIT met daadwerkelijke ideeën over hoe SAMEN een beter Nederland te maken. Tijdens de verkiezingen hoorde je van Pechthold helemaal NIETS over het partijprogrammma van D666 en was hij alleen maar bezig over hoeveel hij Geert Wilders en PVV-stemmers haat.

  Daar tegenover de regeringspartijen CDA en VVD… VVD met grote winst geeft alle belangrijke posities aan de grootst verliezende partij het CDA en beiden verloochenen de PVV regelmatig en vooral in de buitenlandse media. Dit toont gebrek aan ruggengraat, zelfrespect en eigenwaarde en zou wel eens heel goed één van de redenen kunnen zijn waarom Nederland wel mag/moet meebetalen aan bodemloze putten, maar nergens wordt gevraagd wat ZIJ, de Nederlandse regenten, ergens van vinden.

  Stel nu dat de PVV de grootste partij gaat worden… Stel dat zij in hun uppie zouden kunnen regeren…
  Helaas… zolang al deze partijen drukker bezig zijn met haatgevoelens en niet eens gaan zitten nadenken WAAROM de PVV zo enorm gegroeit is de afgelopen jaren… zolang zij dus NIET luisteren naar het volk,

  Zolang heeft de PVV geen poot om op te staan en in bovenstaand scenario zouden zij beter in de oppositie kunnen zitten dan in de regering… De oppositie heeft meer kracht dan velen denken… kijk maar naar de situatie vandaag… door de dwarsliggende D66, GL, PvdA worden CDA en VVD nog meer beperkt..

  Prachtige site dit trouwens!!!

 13. harrie zei:

  @sister
  vrouwen die door mannen gemept worden is in deze tijd een wat eenzijdige voorstelling van zaken. er zijn ook talloze mannen die door vrouwen worden gemept.

  het optuigen van een 1-kindswet in afrika zal natuurlijk nooit tot de mogelijkheden behoren. een neger is geen aziaat, de hoeveelheid kids bepalen het aanzien van de man, kids zijn nodig om de continuiteit van het bestaan te garanderen en heeft een neger teneinde zijn mannelijkheid en status te verhogen meerdere kids bij meerdere vrouwen. kijk maar naar de dushi’s op de antillen en de bij of buitenvrouwen in suriname, landen die grotendeels door negers bevolkt worden.
  bovendien is het dan nog de vraag wie deze wet moet gaan handhaven en zou het niet beter zijn de mannelijke bevolking na 2 kids te steriliseren op permanente basis.
  In china is de 1-kind wet ook geen onverdeeld succes. gezien men meer waarde hecht aan een zoon dreigt een groot tekort te komen aan vrouwen wat weer zijn weerslag zal hebben op de hele chinese samenleving.
  dat de chinezen toch t e ver doorgeschoten zijn blijkt wel uit het feit dat men daar abortus toestaat tot en met acht maanden. wie ooit de film the silent scream heeft gezien zal daar zeker andere gedachten over hebben.
  http://www.youtube.com/watch?v=THS2zZ4m260

 14. Sister zei:

  `@Harrie

  Ja, natuurlijk worden er ook mannen gemept door vrouwen, het punt is… in beide gevallen blijven de gemepten in een relatie waarin gemept wordt uit angst voor het “wat als ik weg ga en er alleen voorsta” en/of voor “wat zullen de anderen er wel niet van zeggen”.
  Feit is, dat dit ook de angst is van de meeste Nederlanders die de eurofiele regenten nalopen en vóór de EU stemmen.

  Wat betreft de mannelijkheid van de negers in Afrika… weet u hoeveel kinderen daar geboren worden “dankzij” verkrachtingen? Een vrouw is in die landen net zoveel waard als een zandkorrel en zolang het Westen geld blijft doneren zonder grenzen te stellen en een oplossing voor deze dingen te eisen bij de leiders, zijn de Westerlingen met hun hypocriete opstelling medeschuldig aan de situatie daar.

  En natuurlijk is ook de China-wetgeving niet de ultieme oplossing (to say the least), maar China leeft niet van donaties omdat zij keihard werken voor hun geld en velen die in China zijn gaan wonen kunnen dit alleen maar bevestigen.

  Ziet u het verschil? Afrika = volledig afhankelijk van Westerse donaties
  China = volledig zelfreddend die elke vorm van donatie uit het Westen weert. Zij maken wel goed gebruik van het feit dat het Westen zo goedkoop mogelijk producten wil produceren om die dan weer zo duur mogelijk te verkopen in eigen land.

  En het wordt tijd dat we ons dus minder met anderen bemoeien en ons gewoon op onszelf gaan richten. In onszelf gaan investeren… genoeg te doen in Nederland om het weer op te krikken.

Comments are closed.