U bent er voor de politiek en de politici,zij niet voor u!

Wij herhalen het nog maar eens, voor het geval dat u bent vergeten voor wat en wie u elke dag naar uw werk gaat,  daar tracht wat Euro’s bij elkaar te schoffelen ( die binnenkort bijna niets meer waard zullen zijn ) en als u nieuw bent op deze site, lees het nastaande dan maar eens aandachtig door, het betekent wat houvast, een doel, want om de Sapjes, Markjes, Mariko’s, Geertjes, Emieltjes,Hansjes, piet heintjes en Jobjes te onderhouden dat geeft ongetwijfeld een heerlijk warm gevoel van binnen.

 

 

 

 

 

Laten wij eens beginnen bij de door de politiek en haar bedrijvers zo aangeprezen Euro. Wij weten niet of u de financiële berichten vanochtend al gelezen heeft, maar een dreigt een nog zwaardere storm dan die er nu al heerst. De 3 grote Franse banken verloren gemiddeld 10% van hun aandelenwaarde en u begrijpt dat met een dreiging van de credietbeoordelings- agentschappen om die AAA rating te wijzigen men in Parijs weer hulpzoekend richting Berlijn kijkt. De politiek wil ons nog steeds maar wijsmaken dat de Euro ons die geweldige economische groei heeft gegeven, maar dat is natuurlijk klinklare onzin. Ook zonder de Euro waren ” hardwerkende ” landen zeer goed in staat geweest datgene te bereiken, wat zij hebben bereikt ( voor de crisis dan) en hoefden wij niet de ons door de politiek opgedrongen last van Griekse, Italiaanse, Spaanse, Portugese en NIET te vergeten Franse feestvierders mee te torsen, dat uw banksaldo  wel eens drastisch in waarde kan doen laten verminderen en zelfs kan laten verdwijnen. Europa had ook als een soort samenwerkende vrijhandelszone hetzelfde kunnen bereiken en hadden de harde werkers het gewonnen van de zwakke broeders die automatisch het bijltje er bij neer hadden moeten leggen en op hun eigen blaren hadden moeten gaan zitten.

 Maar nee, de politiek en met haar de op status en macht gefocusde onrendabele politici moesten ( en nog erger moeten) ons zonodig aanpraten, dat zij het beste met ons voor hebben. Vergeet u het maar. Echter als de zaken klappen, zal geen politicus de schuld op zich nemen en ziet u alleen nog maar lege schoentjes staan. De veroorzakers van dit schoons hebben al lang “asiel” gevonden, blijven een tijdje ondergedoken en komen weer boven als de kust veilig is.

Maar waar blijft U in dit verhaal, U de kiezer, die dacht dat uw , en vult u de namen van politieke partijen en de bijbehorende knutselaars maar in. U las misschien een verkiezingsprogramma, het papier was geduldig, dus er wachtte een prachtige toekomst.  De huppedepup partij zou het wel allemaal eens drastisch gaan veranderen en of het nu om de zorg ging, de migranten, de subsidies, het ging net als met de door Allah beloofde 70 maagden, zorg er nu maar voor dat u op X uw stem uitbracht en het zou prima voor elkaar komen. U weet wat er van overbleef en BLIJFT ! Niets, want men is u vergeten ruimschoots voordat de aldus gekozen schooljuffrouw, verpleegster, gesjeesde politieagent, makelaar, kortom nu niet die mensen waarvan je een daadkrachtig optreden in de politieke arena mag verwachten, op hun stoel zaten.

Laten wij niet vergeten, dat de politici geen rekening houden met wat u eigenlijk zou wensen. Nederlands stemde tegen  de EU wetgeving middels een referendum, dat er met veel pijn en moeite kwam. Er werd wat onduidelijks gesleuteld aan het verdrag en de politiek zag geen reden om die wijzigingen nog een keer door de burger / kiezer te laten beoordelen, dus ging Frans Timmermans luid de victorie kraaiend naar Lissabon en werd u opgescheept met iets waar u beslist niet voor had gekozen als de consequenties u duidelijk geweest waren. De oorzaak van de huidige crisis is te danken aan die zelfde mannen en vrouwen die nu met veel tamtam roepen dat zij de oplossing hebben, waarna, als zij hun gang gaan, wij in een nog diepere ellende gestort zullen worden met alle financiële gevolgen van dien.  Die politici hebben toch hun geloofwaardigheid al lang verloren, maar toch blijven zij doorgaan en staan wij als kiezers dat toe. In plaats ze met pek en veren besmeurd openbaar tentoon te stellen laten wij ons weer (gedwongen ) in de maling nemen en zouden er nu om welke reden dan ook verkiezingen komen, dan krijgt de hardste schreeuwer de meeste stemmen, waarna het spel weer opnieuw begint.

De politiek had zowel bij het invoeren van de EU als ook de Euro totaal geen oog voor de mogelijk ook negatieve gevolgen. De euforie vierde hoogtij, de mogelijkheid om ZELF in “aanzien ” te stijgen was primair en zo is het heden ten dage nog steeds, of het nu gaat om de Europese, nationale of gemeentelijke politiek.

Soms dromen wij van een soort politiek tribunaal met snelrecht , gewoon eens een voorbeeld stellen en 50 EU, nationale en gemeentelijke politici voor een jaar of 10 opbergen zonder pardonregeling ., want ze verdienen het .  Wat zou het opluchten !

 

 

 

 

 


7 Reacties

 1. punt komma zei:

  Niets nieuws tussen de stralingen door,,,

  De inwoners van dit land stellen zich net zo onschuldig op,,,,ware ik politiker dan zou mijn vinger terecht naar het volk wijzen,,,,jullie zijn de lamzakken die van mij een zak gemaakt hebben.
  En zo is het!

 2. Tiemen zei:

  Moeten we die 50 (of veel meer) politici ook nog tien jaar lang gratis onderdak bieden? Hebt u niet iets voordeligers in de aanbieding?
  *denkt aan de galeien* 👿

 3. Pieter H zei:

  Het is helaas maar al te waar,dat weten we al jaren.

  Komt de vraag naar boven HOE gaan we het zootje aanpakken;dat moet dan toch als je werkelijke democratisering wilt !!
  Er is maar één oplossing en dat is inspraak middels bindende referenda;het is natuurlijk niet mogelijk de EU met z’n 500 miljoen te besturen !!
  Als we van Nederland uitgaan dienen er behalve referenda op nationaal en gemeentelijk vlak ook de volgende zaken aangepakt te worden:
  Provincies en waterschappen schrappen.
  De gemeenteraad kiest zijn eigen voorzitter,de Burgemeester;de Burgemeester kiezen heeft geen enkele zin,je krijgt dan alleen degene met de beste leugens.
  Het parlement kiest zijn eigen voorzitter;de Premier.
  Politici kunnen per referendum afgezet worden en zijn dan nooit meer herkiesbaar !

  De rechters worden niet meer voor het leven benoemd,maar voor b.v. 10 jaar
  en kunnen bij grove fouten worden afgezet door het parlement of 2e kamer.

  Verder dienen ambtenaren net als in het bedrijfsleven simpel ontslagen te kunnen worden en krijgen ze dezelfde rechten.
  De staat dient bestuurd te worden als een bedrijf net zo als alle geldslurpende gesubsidieerden,dus eigen broek ophouden !!
  Komt niemand in museum of voorstelling kijken,is er geen klandizie,jammer dan is er geen basis om verder te gaan;net zoals in het bedrijfsleven !!
  En zo zijn er nog een massa besparingen te bedenken,zoals alle belastingen,behalve de BTW en b.v. Wegenbelasting afschaffen en de BTW naar 25 %,zodat iedereen betaald naar wat hij verbruikt en niet naar wat hij bezit;dat is heel GROEN !!!
  Koningshuis:
  Willen zo graag “gewoon” zijn;kan geregeld worden,salaris Keunigin Balkenendenorm +10%,troonopvoger salaris minister.
  Verder één werkpaleis met een paar man personeel en één dienstauto met chauffeur voor zakelijke reizen;de rest lekker zelf betalen,net zoals het regeringsvliegtuig.
  EN natuurlijk ook GEWOON belasting betalen net zoals de “gevone” man en wrouw !

  Ontwikkelingshulp stoppen;alleen hulp bij opzetten democratie naar westers voorbeeld,
  alleen aan Europa betalen indien er democratisch en via referenda greep op is.

  Weet zeker dat vele anderen nog veel betere ideeën hebben;alleen hoe krijg je een meerderheid om het uit te voeren ??????

 4. Arie Kanarie zei:

  Voor zover Nederlandse politici het nodige te verwijten valt, vergeten we het draconische monster de EU even niet? Daar kunnen ze er ook wat van!!

  Prinsjesdag wordt weer gebruikt om het klootjesvolk mede te delen dat wij er weer eens op koopkracht achteruitgaan, het zoveelste jaar op rij!!! Way to go overheid, goed gedaan, zet de poorten van gelukszoekerland Nederland nog verder open, laat het land maar uitgevreten worden door hele volsstammen die hier niks te zoeken hebben en geen deel uit willen maken van de maatschappij. Ik zal het heel hard zeggen en dat meen ik Jan met de pet kan de tyfus krijgen en wordt alleen als hoeksteen van de samenleving gezien als hij zich blauw en scheel betaald aan belasting, maar zodra hij werkeloos wordt kan hij het heen en weer genieten in Nederland, zoek het uit domme arbeider.Het begint een aardig verziekt land te worden voor zover het dat al niet was, mede door de fijne linksmensen en apathische politici. Ik werk me het lazarus en moet zo langzamerhand de eindjes aan elkaar knopen, fijn land hoor!!!

  De euro devalueren of afschaffen, anders wordt het weer een ouderwetse oorlog, let maar op!!!

 5. Ger de Vries zei:

  Het wordt tijd dat we weer 100% over ons eigen budget kunnen beslissen en groot spendeerders hun eigen broek op laten houden. En de de moralisten van Europa, de Fransen vaarwel zeggen met hun dubbele moraal. Het is toch van de gekke om er twee van die wangedrochten als Europees parlement in stand te houden? Ze bekijken het maar!

Comments are closed.