Wat doen Tofik Dibi en Ineke van Gent voor u ?

 

 In onze serie “wat doet X voor u “, vandaag een vraag van Tofik Dibi en Ineke van Gent, beide voorvechters van gelijke rechten, die toch wel graag iets van de minster willen weten waardoor ons land er geheel anders uit gaat zien.

 

 

 

 Zoals een van onze lezers als schreef , een dergelijke vraag kost gemiddeld € 17.500 per aanvraag, tel daar bij op een gelijk bedrag voor het antwoord en bij 150 kamerleden met ieder toch 10 van dit soort proforma vragen om toch je aanwezigeheid te willen tonen zit je al gauw op TWEE-EN- VIJFTIG MILJOEN EURO’s uit het raam. Hoezo besparingen ?

 Vragen van de leden Dibi en Van Gent (beiden GroenLinks) aan de ministers voor Immigratie en Asiel en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de onterechte afwijzing van asielverzoeken van homoseksuele asielzoekers (ingezonden 8 september 2011).

Vraag 1

Kent u het rapport van COC Nederland en de Vrije Universiteit van Amsterdam, waaruit blijkt dat asielverzoeken van homoseksuele asielzoekers ook in Nederland vaak worden afgewezen op grond van vooroordelen en stereotypen? En zo ja, herkent u zich in dit beeld?

Vraag 2

Klopt onze veronderstelling dat de Nederlandse asielprocedure nog steeds tekortschiet in het achterhalen, onderkennen en meewegen van homoseksualiteit als asielgerelateerde omstandigheid? Zo ja, welke maatregelen neemt u zich voor om de asielprocedure hierop te verbeteren? Zo nee, vindt u het aanvaardbaar dat homoseksualiteit niet als asielgerelateerde omstandigheid wordt meegenomen, bijvoorbeeld omdat de asielzoeker te laat in de procedure, bijvoorbeeld uit angst of schaamte, melding maakt van zijn seksuele gerichtheid en de negatieve gevolgen die hij of zij daarvan in het herkomstland heeft ondervonden?

Vraag 3

Kunt u precies aangeven hoe u al dan niet gevolgen verbindt aan de conclusies van dit onderzoek?

U ziet Tofi en Ineke hebben weer al hun creativiteit gebruikt om à raison van 17.500 Euro belastingcenten weer eens in de schijnwerpers te komen. Wij gaan door met u in deze serie te informeren over nutteloze vragen, die tijd en daarmee geld kosten en de Nederlandse burger geen stap verder helpen.


3 Reacties

 1. ineke zei:

  deze 2 onnozele van gekkumsteinen, deze doorgedraaide gebakkies, zullen nooit snappen dat zelfs de meest geharde hetero sexueel, die 2 of 3 dagen na aankomst ondekt dat je aanzienlijk meer kans hebt je als homo te profileren dus gaat klagen over de behandeling in zijn godvergete klote moslimland, de boel zoals gebruikelijk flessen –

  om voor je op te komen schakel je de kasthomo van gl in – zijn er meer hoor die als malloten om die stemmen knokken maar dibi straalt al dat nichterige uit en van gent is dan de big mama van de homo’s –

  zo heerlijk en makkelijk om in NL te kunnen neerstrijken met dat complete opvangnet van 2e-kamerleden die voor je strijden plus je eigen huisadvokaat plus je eigen woning plus je eigen inrichting plus je eigen inkomen plus niet werken –

  in somalie gaan ze nog liever dood dan een paar kilometer op te schuiven van dorre levenloze niets producerende grond naar een groot vruchtbaar gebied wat een enorme graanschuur blijkt te zijn-

  1,5 jaar had het niet geregend maar het ondervraagde manneke zou liever sterven dan een stukje opschuiven – 30 km – bovendien was zijn conclusie, het ging ooit wel weer eens een keer regenen en ondertussen kregen ze toch voedselhulp –

  een andere somalier verklaarde dat ze te lui waren om te werken en daardoor op hun plekje bleven zitten waar voedsel werd aangereikt –

  toch zijn de nodige van die niet verplaatsbare onrendabelen in tilburg aangekomen – kregen een huis met alles er op en aan incl w.c. –
  ondanks uitleg werd er een gat in de grond van de kamer gemaakt om de kakkedorrie te lozen zoals thuis gebruikelijk – ook in de warmere periodes werd er gekkakkedorist onder de bomen aan de overkant van de huizen – al wachtend op de bosjes quat die noodzakelijk zijn om de dag al kauwend in totale leipheid door te komen –

  geweldig die import van kennis industrie die rampestamp partijen zo bepleiten vanwege het stemvee – wel bijzonder killing voor dit land wat op zijn achterste benen loopt als het gaat om het INZICHT van al die gevaarlijke partijen die hun macht missen –

  ik denk dat het zo is gegaan:

  links heeft beloftes gekregen voor spannende goedbetaalde baantje in het EU krankzinningen gesticht – in ruil daarvoor doen ze extra hun best om de EU te promoten en vooral ook de import van moslims te bepleiten – (pvdafbraak/gl/sp/d.666/cu /vvd /sgp) eigenlijk de hele 2e kamer met uitzondering van de PVV –

  dit bovengenoemd zooitje gaat er via stemmen voor zorgen dat wij NL geen ene moer meer te vertellen hebben in het gesticht en mark kan verwijzen naar brussel –

  barosso de communist kan dan eindelijk de baas zijn van de fruitcakes –

 2. Driek zei:

  Een nieuwe trent: de homosexuele asielzoeker.
  Flikker toch op Tofik Dibbi, naar je vervloekte moslimland, jullie komen me strot uit!

 3. Bert zei:

  Ineke, even bij de les blijven. Dat was Ethiopie en niet Somalie. Je wilt zelf ook niet voor Belg of Duitser versleten worden. Verder helemaal met je eens.

Comments are closed.