BTW verhoging, vermindering aftrekposten

Wij schreven het reeds vele malen, de Duitse dichter en schrijver Heinrich Heine beweerde ooit dat in Nederland dingen 50 jaar later gebeuren dan elders. het is voor u te hopen dat dit deze keer ook het geval is, ofschoon met OZB verhogingen van wel tot 50% ziet het er niet naar uit.

 

 

 

 

 

 

Voor u het vergeten was aan de vooravond van de “grote weer niet beslissing” eer gisteravond   in Brussel, u gaat de rekening betalen. Zijn het nu banken die in hun blinde geldgier risiko’s namen, die zijn later als zij dreigden om te vallen toch weer door de overheid en dat wil dus zeggen door u op de been geholpen werden, of was en is het de overheid zelf die in ALLE GELEDEREN , Den Haag, provinciaal, gemeentelijk, gewoon doorgaat met uw geld over de balk te gooien, u weet dat besparingen in overheidstermen slechts betekent dat u de broekriem nog nauwer aan moet halen, terwijl zoals u bijna dagelijks op deze en andere sites kunt lezen bank bobo’s, politici van hoog tot laag gewoon door blijven gaan in de kas te graaien.

OPSTAND ? Hoe bedoelt u ? Zeker in niet in Nederland, hoogstens als het voetballuh, dat inmiddels ook voor het grooste gedeelte door de belastingbetaler gefinancierd wordt, ook al heeft hij een bloedhekel aan deze sport, zou worden afgeschaft, of indien de voetbal liefhebbers zelf de rekening moeten betalen, denk b.v. aan de politiebewaking, de exhorbitante megalomane zelfverheerlijking van voetbalclub bestuurders.

Maar goed, inmniddels zijn er gisteren in Frankrijk door minister president Francois Fillon wat plannen gepresenteerd, die , nogmaals zie de OZB verhogingen, ook in ons land opgepikt zult worden. En de Fransen doen dat erg handig. Net als in ons land zijn er 2 BTW tarieven, maar daar gaat men nu een derde tussenschuiven en u begrijpt daar komen dan stiekem wat zaken in, die tot nu toe in het lage tarief vielen. De lage tarieven liggen tussen de 5.5% en de 19% en moet u niet verbaast zijn als over nacht b.v. een aantal van de eerste levensbehoeften die in de 5.5 % categorie zaten nu ergens met 12% belast worden. Deze methode is ( denkt men ) voor Hans en Ingrid niet zo gemakkelijk zichtbaar dan gewoon alle bestanaande tarieven te verhogen met 1 of 2% waar het dus eigenlijk op neerkomt.

Verder gaat men de vele belastingaftrekmogelijkheden, die Frankrijk kent drastisch snoeien. Ook weer een prima methode, want wie los van de professionals weet nu precies wat er voor aftrekmogelijkheden bestaan in het belastingen-oerwoud  en voorts wil men de subsidiemoegelijkheden gaan reduceren.

Let op lezers, Nederland staat er nog niet zo slecht voor als Frankrijk, maar wij garanderen u, dat u voor het einde van het eerste kwartaal 2012 ook aan de beurt bent en uw steentje bij moet dragen aan wat Den Haag en de rest van de roversbende “besparingen” noemt.   

Maar terwijl in landen als Griekenland, Italië, Frankrijk, Duitsland burgers het niet langer accepteren ( voor wat het waard is ) zich groeperen en toch een zware druk op hun regenten gaan uitoefenen, blijft het bij ons zoals gewoonlijk STIL.

Nog even een uitsmijter die wij zojuist kregen toegespeeld door een lezer en die de mentaliteit van ons volk duidelijk weergeeft : Toen gisteren in een radioprogramma aan voorbijgangers werd gevraagd wat hen die dag het meeste was opgevallen, toen was er niemand die het had over de Euro of de EU. Wel, let op, was er een mevrouw die het zielig vond dat Kadaffi zo maar ergens in de woestijn werd begraven, want die woestijn was zo groot !

Lezers, kijk eens over de grenzen, doe de moeite om eens wat buitenlands nieuws te lezen, schakel de TV op een Duitse , Belgische , Britse zender, kijk eens om 19.00 naar AL JAZEERA als u die kunt ontvangen, en u ziet daar een nieuwsprogramma, waar het NOS journaal mee vergelen  een ingekleurd kleuterje luister is.  Waarom deze oproep, omdat u dan misschien wat eerder dan in 50 jaar merkt dat u iedere dag weer in de maling genomen wordt in uw pseudo democratie.

 

 

 


2 Reacties

  1. arie kanarie zei:

    De NOS is al jarenlang de gecensureerde reclamemaker van het linkse beleid, en het volk, ach ja, als je ze niet schoolt worden ze wel dom, dat blijkt wel uit de “afgestudeerden” die nog geen hoofdrekensommetje kunnen uitwerken, en dat moet ons land gaan leiden,…………………. zo dom.

Comments are closed.