De daders liggen op het kerkhof

Zo maar een grafsteen op een willekeurig Nederlands kerkhof. Een verdord boeketje bloemen, mos tussen de stenen, kortom een verwaarloosde aanblik, het graf waar de verantwoordelijken van onze politieke glijbaan hier zijn  bijgezet.

 

 

 

 

En waarom zou ook iemand zich druk maken over politci uit het verleden en niet te vergeten het heden ? Ongestraft kunnen zij hun gang  blijven gaan, of het nu gaat om 30 miljard uit de kas van het pensioenfionds ABP halen, een kwartje extra heffing vragen op de brandstofprijs  met de belofte dat het een tijdelijke maatregel zou zijn om  dat dan daarna snel te vergeten. Laten wij nog even teruggaan in de geschiedenis toen het aardgas van ons land een soort Emiraat aan de Noordzee had kunnen maken, maar een man die liefdevol door vele Nederlanders “Ome Joop” genoemd werd, deze rooskleurige toekomst volkomen torpedeerde door leuke dingen te doen voor de mensen, of  een man die door zijn besluiteloosheid en een telkens onder zijn leiding vallend kabinet t0t vier maal toe van de ongeïnteresserde burger het groene licht kreeg om verder te strompelen.

Blijven wij in het heden, dan zien wij al weer een gedenksteen voor ons : ” hier ligt Mark Rutte, het bleef prutte ” , want zo kunnen wij toch ook de huidige koers van het kabinet waar wij onze vingers bij konden aflikken wel zien.

En het Politburo gaat door met het uitvaardigen van maatregelen waar de meerderheid van het volk fel op tegen is. Piet Hein Donner, de gemeenuitvallende keffer van Beatrix wordt voorziter van de Raad van State. Niemand steekt een vinger uit. Een van oorlogsmisdaden verdachte Argentijn loopt vrolijk rond, en wordt toegejuicht door verdwaasden. Zelfs , indien de polls van Maurice de Hond  correct zijn, waar wij een  groot vraagteken bij zetten, de PVV aanhang vindt het goed dat Jorge Zorreguieta bij een mogelijke troonbestijding van Willem Alexander, hetgeen een hele hijs zal worden,  aanwezig zal zijn. “Ach je kunt het het meisje toch niet aanrekenen” is de veel gebezigde kreet.  Slapjanuusen en bovendien nog hypocriet ook , de aanhangers van deze stelling. Wat zou u doen, als uw zoon of dochter thuiskomt met de nieuwe vlam en deze heet Himmler, Moegabe, Videla of ….. Holleder ? “Ach , je kunt het hem/ haar toch  niet aanrekenen “?

Mensen waar hebben wij het over ? Er dreigt een “koningin” op de Nederlandse pseudo troon terecht te komen, die dochter is van een mogelijke oorlogsmisdadiger, maar toegegeven, ook Bernhard en Claus werden juichend  binnengehaald , dus wat is het verschil ? 

Trouwens het is opmerkelijk stil in de zaak Zorreguieta, want het O.M. zal wel alle mogelijke moeite doen om te voorlomen dat de zaak hier in Nederland gaat voorkomen. Stel je voor, komt Jorge aan op Schiphol, laat zijn Nederlandse of Argentijnse paspoort zien aan de Marechaussse en krijgt het verzoek om even mee te gaan, daar er nog een “overtreding” afgerekend dient te worden. De voortvarendheid welke betracht wordt als het om een gewone vergeetachtige boete betaler gaat, zal in dit geval ver te zoeken zijn.

De wijze waarop Donner wordt aangesteld, schaadt het aanzien van de politiek, volgens Emile Roemer van de SP. Beste heer Roemer, mogen wij eens weten over welk aanzien u het dan heeft ?  Iedereen met nog een beetje verstand in zijn grijze cellen zal toch onmiddellijk beginnen te gieren van het lachen. Aanzien , waar hebben wij het over ? Bent u soms vergeten, dat de gemiddelde Nederlander, ook al weer volgens een poll, vindt dat een 2e of 6e hands autoverkoper een hoger aanzien geniet dan een politicus. En terecht want als  je wordt bedonderd door een autoverkooper is er nog een kleine kans dat door middel van een aangifte de betwiste zaken voor de rechter komen en de schuldige bestraft wordt.

Een politicus echter ? Wij schreven het al, “de daders liggen op het kerkhof ” , u stond er bij, keek er na en liet het al wuivend toe.


9 Reacties

 1. Pierre Noir zei:

  Oproep aan de redactie en de lezers van deze site: als het aan mij ligt, ligt facebook vandaag nog op het kerkhof. Dringend verzoek aan de redactie die knoppen hierboven weg te halen. Lees zelf maar waarom. Ik wil niks te maken hebben met die KLOOTZAK Zuckerberg en zijn gluurdersbende.(ze zijn nog een paar gradaties erger dan Donner en zijn vingerafdrukken-manie) Tijd voor een boycot. Wie volgt?
  http://tinyurl.com/3ntngf2

 2. Pierre Noir zei:

  Túúrlijk, lekker eigenwijs zijn, serieuze waarschuwingen negeren, waarom zouden we ons iets aantrekken van alerte landgenoten?

 3. punt komma zei:

  Dat laatste is zeker niet het geval,,moedeloos gemaakte en dom gehouden mede burgers zullen heus wel iets laten horen tegen de tijd dat oud bestuurders als verdwaasde kikkers door het land huppelen en nergens een rustplaats vindend,,en alleen maar kwakende geluiden voorbrengen die met een schep,,niet die van de Schepper,,helemaal plat zijn en uitgekwaakt.

  Dat is het heil wat de hooghartige ijdele en vooral egoistische bestuurders te wachten staat.

  Volgend jaar melding hiervan in dit theater.

 4. Pieter H zei:

  De burgers WILLEN niet horen of begrijpen;de “rijken” moeten betalen;zij natuurlijk niet !
  Pas als ze zelf zwaar moeten betalen komen ze in actie;maar dan is het veel te laat.
  Alle politieke zetbazen en hun onrendabelen hebben vrij spel en kunnen ONGESTRAFT hun gang gaan en zijn ook nog eens ONSCHENDBAAR !!

  Democratischer kunnen we het echt niet maken,U mag toch eens in de zoveel jaar stemmen op een onbekende,nou dan,niet mauwen !!!!!

 5. check zei:

  Daar gaat Uw geld en pensioen, verkwanselt en weggeven door Beruttert en die flikker Jan Gekeest. Ben WOEDEND en in alle staten, want het kost in worse case 2 JAAR SALARIS VAN ELKE NEDRIGLANDER,

  De PVV is te druk met hoofddoekjes dus DOET NIKS !

  EU-noodfonds van € 1450 mrd in de maak
  Martin Visser
  woensdag 19 oktober 2011, 12:25
  update: woensdag 19 oktober 2011, 13:29
  EU_02_hh.jpg
  Het Europese noodfonds EFSF krijgt een vuurkracht van maximaal € 1450 mrd. Een definitief akkoord hierover is nog niet bereikt.

  Dat zeggen goed ingevoerde bronnen tegen Het Financieele Dagblad. De hoogste ambtenaren van de ministeries van financiën onderhandelen nog altijd over de precieze vormgeving.

  Garantie van 20%

  In grote lijnen is duidelijk dat het noodfonds garanties zal afgeven aan private beleggers die bereid zijn in staatspapier van onder meer Spanje en Italië te stappen. Bij een garantie van 20%, het percentage waarop nu gemikt wordt, zal het noodfonds dus een effect hebben van vijf keer zijn omvang.

  http://fd.nl/economie-politiek/722454-1110/eu-noodfonds-van–1450-mrd-in-de-maak

 6. check zei:

  Regelmatig reageer ik op de Teuro crisis en waarschuw voor een groot deficit en absolute crisis, die zijn weerga niet kent. Ook dat deze crisis met opzet is gecreëerd en het bedoeld is om de rijk gevulde pensioen potten in N. Europa over te hevelen naar de zuidelijke landen waar slechts marginale pensioen voorzieningen aanwezig zijn en ook daar een enorme vergrijzing na de babyboom is ontstaan Het ligt mijns inziens dik bovenop dat de criminele politici een list hebben verzonnen wellicht in opdracht van de Bilderberg en illuminatie schoften. Het is duidelijk dat pensioen fondsen zwaar in staatsobligaties van de knoflook landen hebben gegokt en met een a.s. afschrijving van meer dan 50 % is dus de move gemaakt dat onze duiten zijn verdampt en zij die hebben geleefd als god ( en nog doen) en hun leven feestend doorbrengen. Maar diegene die eindelijk ook het licht zien en deze grootste oplichting truc ooit doorhebben , zullen net zo als ik woedend zijn en balen als een stekker.
  Dit is pas het begin en is slechts een kwestie van tijd dat het hele kaartenhuis in elkaar stort en het piramide spel is afgelopen. Ooit bedacht hoeveel rente er over 2 biljoen moet worden betaald zo ook de rekeningen die nooit betaald gaan worden, want de schulden verdampen wel , maar worden bij anderen neergelegd. Slim he ?

  Even ter illustratie en onderbouwing …

  Korting op pensioenen raakt miljoen Nederlanders
  Elisa Hermanides
  donderdag 20 oktober 2011, 00:00
  update: donderdag 20 oktober 2011, 07:22
  Pensioen
  Ruim honderd pensioenfondsen dreigen per april 2013 te moeten korten op de pensioenen, uitgaande van nog vertrouwelijke cijfers van eind september. De korting kan oplopen tot 15% van de pensioenuitkering. Gemiddeld gaat het om een hap uit het pensioen van 3%. De pensioenen van meer dan een miljoen mensen, zowel gepensioneerden als werknemers, worden hierdoor getroffen.

  http://fd.nl/economie-politiek/381881-1110/korting-op-pensioenen-raakt-miljoen-nederlanders

 7. Anton Gerrit,Gerrit Zalm,Nout Wellink waar blijft het trubinaal zei:

  Britten klaar voor eurocrisis-evacuatie!
  De Telegraaf schreef maandag 19 dec. dat de Britse ministerie van Buitenlandse Zaken werkt aan een evacuatie plan om onderdanen die in Spanje en Portugal
  wonen te evacueren als het bankwezen daar in elkaar klapt en zij niet meer bij hun geld kunnen.Londen vreest het ergste nu kredietbeoordelaars waarschuwen dat de storm rond de euro,ondanks het bereikte akkoord,niet is gaan liggen.Dit meldt
  The Sunday Times!
  Ongeveer 1 miljoen Britten van wie de meeste pensionado-s,wonen in Spanje.
  Het ministerie bereidt zich voor op deze nachtmerrie scenario waarbij duizenden
  berooide Britten op vliegvelden moeten slapen en niet meer naar huis kunnen.
  Londen zal in geval van nood vliegtuigen,schepen en bussen inzetten om de expats
  te redden.
  De regering houdt er serieus rekening mee dat expats die hun spaargeld hebben geinvesteerd in hun tweede thuisland, geen euro meer zullen kunnen opnemen als de crisis escaleert.
  Bovendien zouden zij hun luxe villa-s en appartenenten aan de Costa-s kwijtraken.
  Spanje is bang dat de mensen hun geld van de bank willen halen en vervolgens
  terugkeren naar Engeland.
  Komt er neer dat alles wordt afgepakt,en kunnen zij berooid terug per evacuatie
  plan van de Engelse regering.
  Dit alles met een foto van oorlogs schepen,die de Engelse berooide massa moet ophalen.

  Het zal je lot maar wezen,

  Met een groet,

  AG.

 8. harrie zei:

  ja die khadafi was een zwijn, toch mooi dat we die eventjes opgeruimd hebben want wie zit nou te wachten op een leider die het volgende door je strot tracht te persen:

  1. Men kreeg geen stroomrekening in Libië. Stroom was gratis voor alle burgers.
  2. Er bestond geen rente op krediet. De staatsbanken verstrekten bij wet renteloze leningen aan alle burgers.
  3. Om een huis te hebben gold als een mensenrecht in Libië.
  4. Alle jonggehuwden in Libië kregen 50.000 dollar. Dit geld moest het mogelijk maken voor de mensen om hun eerste woning te kopen. De regering wilde zo bijdragen tot de start van een gezin.
  5. Onderwijs en geneeskundige behandelingen waren gratis in Libië. Voordat Gaddafi aan de macht kwam, kon slechts 25% van de Libiërs lezen. Nu is dat 83%.
  6. Als Libiërs carrière wilden maken in de landbouw, kregen ze bouwland, een boerderij, gereedschap, zaaigoed en vee als snelstart voor hun boerderijen en dat allemaal gratis.
  7. Als Libiërs geen opleiding of ziekenhuis konden vinden die ze nodig hadden, hadden ze de mogelijkheid om met hulp van geld van de staat naar het buitenland te gaan. Ze kregen 2300 dollaar per maand om een woning en auto van te kunnen betalen.
  8. Als een Libiër een auto kocht, subsidieerde de regering 50% van de prijs.
  9. De prijs van een liter benzine was in Libië omgerekend € 0,10.
  10. Als een Libiër na zijn studie geen werk kreeg, betaalde de staat het gemiddelde inkomen van het beroep waarin hij werk zocht, totdat er een goede baan werd gevonden.
  11. Libië heeft geen buitenlandse schulden en zijn reserves van $ 150.000.000.000 zijn nu wereldwijd bevroren en vermoedelijk voor eeuwig verloren.
  12. Een deel van de Libische olieverkoop werd rechtstreeks op de rekeningen van de Libische burgers gestort.
  13. Moeders die een kind baren, kregen $ 5000,-
  14. 25% van de Libiërs heeft een hogeschool diploma.
  15. Gaddafi startte het “Great-Man-Made-River-Project” (GMMRP) in Libië. Het is het wereldwijd grootste drinkwater-pijplijn-project voor een betere watervoorziening van de bevolking en de landbouw (zie illustratie hierboven).

  16. alle libiers die in het buitenland studeerden kregen een ruime vergoeding waarvan zij makkelijk konden studeren en leven in het buitenland.

Comments are closed.