En Fukushima dan ?

Hoe is het toch met Fukushima ? Die vraag dook op, toen wij van een lezer hierover een artikel ontvingen. Met alle zorgen over de Euro, rommeldende politci, enz. zouden wij de kernramp in Japan haast vergeten. Maar zoekend naar een bijpassende foto, kwamen wij nog een alarmerend bericht tegen, dat wij ook plaatsen.

 

 

 

 

De volgende energiebesparingsmaatregel komt er aan. Sushi dat licht geeft en Japanse autos die kunnen functioneren als bodyscan.De Japanse overheid doet er alles aan om de gevolgen van de ramp bij de centrale Fukushima onder de mat te schuiven.

Een burger die het toch niet helemaal vertrouwde liet een test uitvoeren waaruit bleek dat vlak bij een veldje waar zijn zoon honkbal speelde in een berg vuil een hoeveelheid radioactief cesium werd gevonden gelijk aan de hoeveelheid in sommige verontreinigde gebieden rond Tsernobyl.
Het was in de eerste dagen na de ramp al duidelijk dat het uitgestoten radioactieve materiaal niet netjes binnen de 12 mijl evacuatiezone zou blijven want zoals gebruikelijk spelen wind en regen in de verspreiding een grote rol. Meldingen en
metingen geven echter aan dat de hoeveelheid radioactieve besmetting zich zelfs in Tokyo ophoopt en men vraagt zich af welke gebieden er nog meer stevig besmet zijn, gebieden waar de overheid het niet eens nodig heeft gevonden even te kijken en te meten. Volgens wetenschappers moet de regering nu snel en adequaat ingrijpen anders zal de verontreiniging zijn weg vinden in het voedselketen en een grote bedreiging gaan vormen voor de gezondheid van de Japanners.
Radioactieve stoffen hebben de eigenschap om het lichaam binnen te dringen via het voedsel en via de longen. Alles is volgens een Japanse wetenschapper besmet en de overheid neemt zelfs niet de moeite om wereldkundig te maken aan hoeveel straling de bevolking wordt blootgesteld. Het belachelijke argument van Tokyos hoofd van de gezondheidsdienst dat Tokyo zo volbebouwd is dat het radioactieve materiaal enkel op beton is gekomen en zo kan
worden weggespoeld, snijdt voor menig Japanner geen hout, zeker niet als de beste man er nog aan toevoegt dat geen enkel mens de hele dag op 1 plek staat. Men vindt dan ook dat de summiere testen die de overheid gedaan heeft te eenzijdig en onvoldoende zijn om een juist beeld van de werkelijkheid te geven en men gaatover tot het doen van individuele testen op vele plekken in Tokyo.

En wat heeft dat te maken met het “lichtgevende” konijn bovenaan dit artikel ? Dit is wat er in Canada gebeurde en kwamen wij het bericht tegen in de Seattle Weekly.

Word to the wise, if you find yourself tromping around the brush 50 miles east of Yakima or so and see a cute furry bunny hopping around, don’t freaking touch it. In fact, go ahead and retreat to the nearest lead coated bunker. That bunny may, in fact, be radioactive. Washington State Health Department workers just trappeda radioactive rabbit at the Hanford Nuclear Reservation, and, it turns out, it’s far from the first mutant beast that’s been spawned at the toxic waste dump–though it may be the cutest.

Authorities had been chasing the rabbit around for some time when its droppings tipped the scales for radioactivity. They think it may ingested some water left over from the Cold War-era nuclear weapons production site that was demolished recently.

Just last year there were 33 contaminated animals or animal droppings that were found on the site, none more terrifying than the radioactive wasps found in June of that year.

Not that anyone should be surprised. Hanford is the site of the largest toxic waste cleanup effort in the United States. It produced the majority of all weapons grade plutonium in the country for decades, including the material used in the “Fat Man” bomb that decimated Nagasaki, Japan in World War II.

No one is sure if the radioactivity has bestowed any new and terrifying powers onto the rabbit. What’s more likely is that it will simply develop terminal cancer eventually, or just die a quick and bloodless death from the poisoning itself.

That’s assuming the thing wasn’t euthanized immediately and staked at the gate as a warning to other curious little bunnies.


4 Reacties

 1. wolfy zei:

  Wat moet men dan zeggen?
  Ze kunnen niet anders net zoals de rest van de wereld die zonodig kernenergie moeten of willen produceren.
  Het valt immers altijd wel mee, vooral geen paniek zaaien, dan maar liever wat meer kankerpatienten.
  Nogmaals, kernenergie is niet veilig en wordt nooit veilig, punt uit.
  Heel veel ongelukjes worden nooit gemeld, maar zijn er wel degelijk, zelfs redelijk gevaarlijke.

  Gegroet.

 2. TheDamienJack zei:

  Het is ongelovelijk wat daar gebeurd, ik heb laatst nog een berichtje gescheven op Fb met de vraag, hoor niks meer over de Fukushima kerncentrale ? Het wordt allemaal zo angstvallig stil gehouden…..Het laaste bericht wat ik zag in de krant was, we gaan de snelheid met aannemen van uit Japan snel opvoeren !! BESMET of niet gewoon klakkeloos aannemen,dat deden ze volgens mij al? ze lieten weten die containers schoon te maken …. vraag mij af waarmee dreft, andy, ajax ik denk dat ze het gewoon toe laten, ze hebben inmmers de waarde wat een mens binnen krijgt of mag/kan hebben flink opgeschoefd voor Japan zodat Japan lekker door kan draaien en wij dadelijk hier op onze rug liggen…….. Ik vind het onbegrijpelijk ……dat alles moet wijken voor geld en macht…….Het is goed te weten dat ze zelf niet in een lood pak lopen,,,,En GELUKKIG Die gene die veel geld bezitten, en machtig zijn het zelfde gevaar lopen, ook hun kids in die zelfde straling spelen. Dat vergeten ze vaak in de strijd van macht en geld… dat is 1 meevaller dat het niet alleen ons treft……maar iedereen en vaak wordt dat vergeten.

  Ik denk in dit tempo, van deze straling dat de KANKER gevalen in dit land enorme proporties gaat toenemen, aankomed jaar.
  Het is een verschikking in mijn ogen om nu nog kleine kids te hebben die moeten opgroeien … In wat vraag je dan af, men kan zeggen (ach je moet het niet zo zomer in zien) komt tijd komt raad dat lost zich wel op….. Dan zeg ik ga dat maar even aan die mensen in Japan vertellen, die met een geigerteller buiten lopen als ze de hoek omgaan dat hij op tilt slaat. En wacht nog een jaartje dan merk je het vanzelf wel…
  Deze ramp is zo ernstig, vele hebben geen idee hoe ernstig dit is de uitwerking is enorm de gevolgen zijn …………………….. Niemand weet zeggen allemaal dingen naar eigen zeggen zodat de economie maar door kan draaien en geld blijft binnen komen zoder maar 1 min aan de gevolgen te denken…

  Men vergeet dat de wind draait en dat hij overal komt ..dus ook hier 12 dagen na de ramp waren hier JA in dit land als deeltjes zichtbaar, kan je nagaan denk daar maar eens overna…deze Ramp komt het dichtste bij Nuclear holocaust in de buurt…

  Oja als je enigzins denkt dat dit het einde is of …..wat? Hij staat nog steeds te draaien en loost nog steeds radioactive water de zee in en de straling steigd nog steeds de lucht in…..ze maken hem pas in 2012 dicht…waarom zou het niet weten misschien willen op deze manier er genoeg uitroeien… als je het mij vraagd…

 3. wolfy zei:

  T.D.Jack, prima stukje, helemaal mee eens.
  En dan is de flora en fauna nog niet verwerkt in de totale schade die nog vele jaren voort duurt.

  Gegroet.

 4. harrie zei:

  als je nu toch ziet hoe de gevolgen van de kernramp in japan verdonkeremaant worden vraag ik me toch af in hoeverre we nog eningszins kunnen vertrouwen op een juiste rapportage mbt de belgische twee centrales met totaal 7 kernreactoren.
  centrales zijn nog gebouwd met verouderde technologie en al een keer of wat afgeschreven. schrijnend dat de belgische overheid nu louter om financiele redenen de centrales langer ophoudt en daarmee ook ons land met een onverantwoord risico opzadelt, wind in ons land komt erg vaak uit het zuidwesten.

Comments are closed.