Mark Rutte, de VVD en het verraad van Rechts

Hij zat er nog eens goed naar te kijken, ons jongste aspirant redactielid en ook hij kon er niets anders van maken, Mark Rutte heeft met de VVD rechts verraden en dat tot droevenis van allen die tegen beter weten in op de  VVD stemden .

 

 

 

 

Wij zullen niet in de reeds zo vaak gepubliceerde beschrijvingen van onze huidige minister president vervallen, de would be snelle met Teflon gecoate Popie Jopie die met een duimje omhoog en een vingertje wijzend naar voren, tracht een persiflage weer te geven van een geslaagde politicus. Niets is minder waar, want beste lezers, het lot van Rutte en zijn VVD hangt af van de goedwillendheid van het CDA, de SGP maar zeker niet in de laatste plaats van de linkse partijen met de PvdA voorop, waarbij aan de PVV van Geert Wilders een soufleursrol is toebedeeld.

Er is dus geen enkele liberale rechtse politieke partij in ons polderlandschap te bekennen. Niet dat dit zo veel uitmaakt in een land, waar elke regering van oeverloos lang durende compromis onderhandeling aan elkaar hangt en het resultaat van het oorspronkelijk gekozen gerecht op het politieke menu niets meer blijkt te zijn, dan een zeer sterk verwaterd zurig smakend aftreksel van wat de kiezer graag wilde, namelijk in dit geval, een rechtse liberale wind door ons land te laten blazen.

Wat bent als u op de VVD heeft gestemd en misschien zelf met voorkeur op Mark Rutte ,er mee opgeschoten ? Toegegeven, u kunt uw voiture starten en ’s avonds een retourtje Afsluitdijk gaan doen en dat met 130 kilometer per uur. Wij denken dat wij het daar dan wel zo ongeveer mee gehad hebben.

Wij zouden onze vingers aflikken met het resultaat dat dit nieuwe kabinet neer zou zetten, maar , en vergeef ons deze opmerking, voorlopig vegen wij ons achterste af met wat de getolereerde Rutte Boys neerzetten. Op prinsesjesdag werd overduidelijk, dat van het verkiezingsplan weinig of niets meer over was  en slechts met de hulp van steeds wisselende andere partijen ziet Rutte kans het hoofd boven water te houden, waarbij het misschien wel zo plezierig zou zijn, als dit niet meer zou lukken, nieuwe verkiezingen, niet meer stemmen en de boel de boel laten in dit in en in futloze in de politiek ongeïnteresserde trieste land.

Uiteraard willen de partijen waarop Rutte MOET steunen een onevenredige invloed hebben op het regeringsbeleid, wij zien dat met name bij het CDA dat met o.a. Genosse Donner inmiddels de dienst uitmaakt in ons land, de PvdA die ’s morgens  de lakens uitdeelt en ten slotte de SGP die haar ideën weet door te zetten, waar anders nooit iemand naar geluisterd zou hebben.

En wat krijgen diegenen die voor de VVD gestemd hebben in ruil ? Dat lijkt verborgen in de nevelen die ons land en ook de politiek de komende maanden zullen bedekken.  De liberale stroming, de trots van de VVD bestaat eenvoudig niet meer of is althans onzichtbaar geworden, want anders zouden Rutte en de zijnen inmiddels al van hun wachtgeldregeling kunnen profiteren. Maar de smaak van macht prevaleert, net als bij andere politici en daarom zal de VVD toegeven aan een politieke prostitutie, zoals wij die van de meeste andere partijen ook gewend zijn. Het CDA, als kleinste regeringspartner mocht net zo veel staatssecertarissen en ministers leveren als de winnaar van de verkiezingen en reeds toen ging en wederom onze excuses Mark Rutte,  toen Jan Kees de Jager even niet in de buurt was, gebukt staan.

Dus wie gaat er opkomen voor het liberalisme in ons land ? Wij zijn bang dat wij u het antwoord schuldig moeten blijven, want ook bij de door veel van onze lezers geprezen PVV zien wij veel linkse tendensen, D 66 van oudsher de partij van noch vlees , noch vis biedt geen uitkomst, dus zullen wij ons moeten voorbereiden op de tijd van Mao pakjes, dezelfde auto’s ( indien die er nog af kunen ) dezelfde huizen, kortom wordt het Malieveld binnenkort ons eigen Plein van de Hemelse Vrede en Gelijkheid.

Het verraad van de VVD aan haar eigen kiezers en aanhangers heeft er voor gezorgd dat “Liberalisme” binnenkort weer een soort verboden “godsdienst” gaat worden, die uitsluitend binnenskamers beleid kan worden. Aleternatieven ? Wij zien ze niet .

 

 


9 Reacties

 1. punt komma zei:

  Zodra er is bijgepraat over de werkelijke toestand in de wereld en hoe die te besturen zie je hoe de werkelijke machthouders besturen over bestuur.

  Mark Rutte heeft altijd geweten dat een geslaagd politicus op hemelse eilanden drijft,,,,hij zal binnenkort de Caribien ook wel aandoen.

 2. Theo Prinse zei:

  Veel erfstukken op de wapen inlever dag in het Amsterdam van PvdA Van der Laan. Om de turken en marokkanen een kans te geven om hun wapens in te leveren zijn alleen kinderen (70+) van oud-verzet strijders afgekomen. De politie is tevreden: “We zijn blij met ieder wapen dat van de straat wordt gehaald.” Poepoeh. De VVD volg ik al helemaal niet meer met de Opsteltse omkering van bewijslast bij wapens. En dan is daar vml. VVDer Joris Voorhoeve op draken tocht. En dan hebben we Loek Hermans en nog wat VVDers in de turk Albayrak affaire. En dan is er weer het verraad aan het adres van Hero Brinkman door de VVDer Johan Remkes.

 3. Bas zei:

  Als mens of partij is overleven een kwestie van met je tijd meegaan.
  Socialisten staan daar niet bekend om door tijd die besteed word met herverdelen waar een ander voor werkt.
  Dat heet in de volksmond verstand aan het werk.
  Vrijheid is altijd een rekbaar begrip, hij, niet zij, weten dat als je het kwijt raakt een ander vrij, en jij slaaf word.
  Zij werkt als de kanarie in de mijn voor hem.

 4. TheDamienJack zei:

  Kijk door dat de Her Rutte naar rechts was ( ja Was) gaan hangen kreeg hij veel stemmen die veelal op Wilders hadden gaan stemmen. Maar omdat Rutte lekker in je zak kan lullen hebben ze zijn kant gekozen omdat hij de gene zou zijn die er veranderingen in zou brengen…. Nou zoals bij elke verkiezing, stemmen we op een (KAT in de zak) Kijk praatjes vullen geen gaatjes wel hun zakken,,,…. dat hadden ze al snel uitgevonden…..Eerlijk wie er ook in dat torrentje komt te zitten is besmet echt ze slaan om als een blad van een boom… ineens kan dit of dat niet belofte kan Nooit waar gemaakt worden , altijd koeien met gouden horens beloven ……. En ons uiteraad in de afgrond storten”

 5. peter zei:

  Denk ook aan windmolens die door Rutte in de verkiezingsstrijd werden afgekraakt als subsidieslurpers (“draaien alleen op subsidie”) maar waarvan nu grote aantallen worden gepland.
  Dit is simpelweg liegen en “rechtse kiezers kunnen hun vingers aflikken”.
  Rutte: schoothondje van links. Om zijn politionele actie in Kunduz te kunnen doorzetten had hij links nodig en omdat dat noodzakelijk is voor de wereldvrede (en de bruine arm van Rutte in Washington) moet links nu permanent gepaaid worden.
  We weten nu voor de zoveelste keer wat de VVD er van bakt als ze mogen regeren.

 6. poessie zei:

  Tja ik blijf het haerhalen

  Zondag, op het schavot, harmonie speelt en na afloop gratis drinken op kosten van Rutte

 7. punt komma zei:

  Rutte is niet meer dan een fantast.

  Wel een tussen vele fantasten,,de politieke burgeroorlog moet maar uitbreken,,,alle bestuur wisselen,,,,tussen het vallen van de blaadjes door kan er volgende lente een geheel ander bestuur zijn,,,”‘gewoon”‘ deze kliek ikkers op straat zetten,,,,,

  En van mij mag Rutte dit voorspreken.

  Als eerbetoon aan de grootste qwatser ooit in de Nederlandse politiek.

 8. check zei:

  Loopjongen Beruttert is slechts een figurant , die met mooie praatjes de domme massa in slaap moet sussen. Hoe bestaat het toch dat mensen zoooooo dom zijn er in te trappen, want wie niet ziet hoe hij gewoon de oppositie zijn zin moet geven , dus je net zo goed een Slinks kabinet kan hebben. Niet te vergeten aan alle refo partijen, die gewoon hun achterlijke geloofsovertuiging doordrukken m.n. geen koopzondagen meer, eigen stasi onderwijs hetgeen gelijk de moslims in de kaart spelen en og een hele rits aan maffe maatregelen zoals nu weer miljarden in windmolentjes steken en bio massa experimenten dus ons geld verkwanselen om SP, D66 en GL tegemoet te komen. Niet te vergeten het CDA dat gewoon vol met landverraders en pedo’s zit en het ene miljard na het andere verpatsen aan ontwikkelingshulp en niet te vergeten de rondpomp industrie , parasieten , gelukzoekers. Nee, Nedrigland is gewoon een vopo land , de vlm DDR van Europa was er een kleuter bij vergeleken. Het gebral is niet van de lucht, de staatspropaganda dus Goebbels knechten liegen en bedriegen er op los. Kortom na 65 jaar niks verandert men verkoopt zijn ouwe moer als hoer om zlef er beter van te worden. Kijk eens naar het smoelenboek van de politieke zakkenrollers in baggerland., zou je die maar een seconde je portemonnee durven geven ? Nee, dat willen we niet maar het klootjesvolk is zo hufterig dat ze het toch doen met hun stemmen m.n. hun RECHT van 20 seconde in het stemhok, om vervolgens luid te worden uitgelachen door het gajes ! Dom, blond of helblond ???????????????????/

Comments are closed.