Sirte gevallen, Kaddafi dood, Heli naar Curacao

Lezers wat een nieuws. Zelfs de kamerleden verslikten zich haast in hun borrel, want het nieuws gaat zo snel dat het voor een eenvoudig kamerlid zeker niet meer te volgen is.

 

 

 Eerst even naar Libië, waar volgens de laatste berichten de stad Sirte gevallen is en de Libische leider Kadaffi tijdens de vlucht de saluutschoten die hem ten deel vielen niet heeft kunnen weerstaan en dus zoals hij wel eens op de TV vertelde op het slagveld gevallen is. Toch een mooie dood voor de man die het land 42 jaar lang in zijn greep had. Ook goed nieuws voor onze minister van Defensie Johny Walker ( pardon dat is zijn  lievelingsmerk) Hans Hillen , die samen met Uri Rosenthal nog deze week alles in het werk zal stellen om de op het strand van Sirte achtergebleven Marine helicopter te repatriëren. Op Curacao zitten ze daar namelijk zoals wij lazen op het NOS nieuws, met smart op te wachten:

Marine in de West moet wachten op nieuwe

 heli

De Koninklijke Marine zal het volgend jaar bij operaties in het Caribisch gebied tijdelijk moeten stellen zonder boordhelikopter
 
en dat probleem is dus nu opgelost. Overigens was het al aan de op vakantie zijnde 2e kamerleden voorgelegd toen deze vanaf het eiland Curacao met het marinefregat de van  Amstel naar Aruba gevaren werden,   zeg maar net zo iets als de pont over het Amsterdamse IJ, maar gewoon voor een paar centen meer. Moet kunnen !
 
Het gaat overigens uitstekend met onze kamerleden en Gerdi Verbeet moesten wij u meedelen, de borrel smaakte uitstekend, werd in een ontspannen atmosfeer genuttigd en voor de bijbehorende foto’s verwijzen wij u graag naar onze collega’s van VERSGEPERST
 
U kunt het dan allemaal nog eens op uw gemak doorkijken vanuit uw herfstvakantieverblijf, want laten wij wel wezen, terwijl de helft van ons land in de caravan of het huisje zit of zelfs al op weg was naar Winterberg in de hoop op de eerste sneeuwvlokken, offeren deze dienaren des vaderland zich toch maar voor u op. Tel daar bij het a.s. bezoek van Bea and the kids over een dag of 14 en weet de lokale VVV zich weer verzekerd van klandizie.

4 Reacties

 1. ineke zei:

  kijk alleen al naar die arrogante koppen, die regenteske houding, hand aan de kin( probeert zich een houding te geven) en dan begrijp je dat zo’n groep op IEDEREEN dus ook de antilliaanse regering werkt als een lap op een rode stier –

  MAAR GELUKKIG WAS HET EIGENLIJKE DOEL EEN VACANTIE OP KOSTEN VAN ONS EN DAT IS MOOI WEER GELUKT –

  nog even lekker eiland hoppen met de marine, weer goed voor een leuk verhaal thuis –
  of vlogen die mee van de bonuspunten eerder vergaard bij tropische werkbezoekjes?

  en als je dan bedenkt door wat voor soort onderkruipsels curacao de les wordt gelezen, mag je nog blij zijn dat het niet is uitgedraaid op een flinke MAT-partij !

 2. Theo Raadhof zei:

  Toch is het wel prettig om te weten dat onze crime-prinses mabeltje gluipdeken, nu niet meer naar Libië hoeft af te reizen om haar vrind Saif al-Islam Khadaffi te ontmoeten .
  Ze zal wel een opluchting zijn geweest toen ze hoorde dat hij nog in leven is.
  Haar opluchting zal nog groter worden als haar vrind overgebracht is naar Den Haag om te worden berecht voor misdaden tegen de mensheid.
  Misschien moet die helikopter maar niet naar Curacao maar ter beschikking worden gesteld aan het ons vorstenhuis.
  Zet er een paar gouden wieken op en wat tekening van de slavenhandel (vergroten van het schudgevoel des volks) en we hebben naast de gouden koets ook een gouden helikopter.
  Dat is pas gemakkelijk voor ons gluipdekentje voor de buitenechtelijke slippertjes, ze kan landen op de binnenplaats van de Scheveningse gevangenis en kan ook zo weer vertrekken.
  Dan is er uiteindelijk ook voordeel voor de belasting betalende burger, die helikopter raken we niet meer kwijt, alleen we hebben er weer niets aan.

 3. ineke zei:

  dankzij het westen is kadaffi dood – frankrijk , nog niet zo erg lang geleden heel close met kadaffi, stopte het “vlucht” konvooi middels bommen – de dictator vluchtte in een riool maar was gedoemd gevonden te worden door de rebellen –

  en oh jee, die konden zich niet beheersen en na wat uren sollen en pijnigen was 1 van die hyena’s zover om de man dood te schieten –

  uiteraard bleek achteraf dat dit niet de bedoeling was van het “westen” , vandaar dat er nu een gedegen onderzoek moet komen naar de barbaarse dood van een barbaar opdat zij hun godvergeten huichelachtige praktijken kunnen schoonpoetsen maar “en passant” ook even naar de rebellen kunnen ventileren:

  dankzij ons hebben jullie de vrijheid, dus jullie olie komt ons toe !!!!

  de hamvraag: wie is de meest misselijk makende partij in dit conflict???

  ps – de “held” die kadaffi doodschoot is inmiddels uitgebreid vol trots in beeld gebracht door die prachtige nieuwe bevolking van libie – goed voor het westen, hebben ze meteen een dader die waarschijnlijk de bak in gaat – want zo ga je niet met oorlogsmisdadigers om toch??

 4. harrie zei:

  @ineke
  vraag me nog altijd af hoe een zooitje bijelkaar geraapte opstandelingen een goed en getraind leger van khadaffi konden verslaan. er moeten haast wel grondtroepen aangevoerd zijn wat wel blijkt uit de grote hoeveelheid landingen van galaxy-vliegtuigen en het gebruik van smartbombs die, teneinde smart te zijn, toch enige ondersteuning vanaf de grond nodig hebben.
  in ons eigen perspectief geplaatst zou die khadaffi best een barbaar zijn maar als ik toch eens in ogenschouw neem de zaken die hij in libie geregeld heeft heb ik toch zo de indruk dat hij toch veel goeds voor die verzameling stammen heeft bewerkstelligd.
  ben het geheel met je eens dat khadaffie gewoon met een pistoolschot vermoord is.
  de msm tracht ons wijs te maken dat het in een vuurgevecht heeft plaatsgevonden maar je ziet toch al die lui met ak47 rondlopen en die geven een wat ander gaatje dan een 9mm kogel.

Comments are closed.