Komt een vrouw bij een ambtenaar

Wilt u een keer  leuk op de foto of een video film ? Gewoon op een ochtend een nummertje trekken bij een willekeurige (semi) overheidsinstantie en het komt dik voor elkaar, d.w.z. die opname dan.

 

 

 

 

 

 

Het 2e kamerlid Ger Koopmans ( CDA ) wil dat er meer camera bescherming komt voor de meest geplaagde en achtervolgde species in ons land de “ambactus civicus” of in gewoon Nederlands, de man of de vrouw die u regelmatig het bloed onder de nagels vandaan haalt.

38% van de ambtenaren werkzaam bij de overheid of instanties als het UVW, SVB, Belastingdienst, CVZ hebben regelmatig te maken met agressie van de zijde van de burgers ( in vaktermen “klanten” )

TIEN MILJOEN wil dit “lid”, eigenaar met zijn echtgenoot van een antiekwinkel voor een betere bescherming van zijn soortgenoten uit laten trekken.  Onder gemeente ambtenaren bedraag het percentage zelfs 47%  en zoals wij uit berichten welke ons toegezonden worden kunnen opmaken, dienen deze “ontevreden” mannen dan weer afgekocht te worden door giften en presentjes welke discreet op het gemeentehuis kunnen worden afgeleverd.

Koopmans is van mening dat je als ambtenaar gewoon je “werk” moet kunnen doen, zonder bedreigd te worden en moet de dader gefilmd of gefotografeerd worden, zodat e.e.a. wij citeren “dit in Nederland niet meer voor kan komen “. Nu komt lid Koopmans uit Limburg, was boerenzoon, heeft daarna er niet meer veel bij geleerd, dus misschien moeten wij hem op voorhand excuseren voor zijn wereldvreemde opmerkingen.

Nu komen wij, niet wereldvreemd, regelmatig in winkels, bedrijven enz. Nergens zijn er camera’s noodzakelijk voor het beschermen van het winkelpersonneel , d.w.z. niet tegen agressie voortkomend uit een ongeíntersserde houding van de winkel of kantoormedewerker t.a.v. de klant waardoor agressie wordt uitgelokt.. Het verhaal dat er beveiligingscamera’s noodzakelijk zijn om met name veel potentiële “klanten” uit Oostblok en Noord Afrikaanse landen te filmen is een andere zaak.

Dus is het weer als vanouds, het paard wordt achter de wagen gespannen, de ambtenaar, die thuis voortdurend door haar vrouw met de deegroller geslagen wordt en zijn frustratie op kantoor dan af kan reageren, moet beschermnd worden, maar het idee, dat deze mannen en vrouwen ( wij willen met klem politie, ambulance, bus, tram en treinpersoneel hier niet toe tellen) zich wellicht ook eens klantvriendelijk op zouden kunnen stellen of daartoe getraind worden, is kennelijk nog niet tot Den Haag doorgedrongen.

Geef iemand die niets is een bepaalde “machtspositie”en het loopt uit de hand en dat kost dan 10 miljoen. Ontvangt u b.v. brieven van de belastingdienst dan schiet de agressie je naar het hoofd. Onbeschofte toon, nooit een naam wie de onzin bedacht heeft, nee, want de desbetreffende medewerker moet beschermd worden. Wie accepteert een brief van een normaal bedrijf waaruit je niet kunt opmaken met wie je dient te bellen als je een vraag hebt ?

10 miljoen weer voor niets, maar goed wij moeten bezuinigen !

 


5 Reacties

 1. Klaas zei:

  Ik stel voor om die tien miljoen vast te investeren in de bouw van voldoende galgen om diezelfde corrupte ambtenaren op te hangen en publiek

 2. isra zei:

  Laten die ambtenaren zich eens wat minder superieur gedragen en de klant minder lang wachten door hun privé praatjes in eigen tijd te bespreken ,de arrogantie straalt je al bij de ingang tegemoet .

 3. ineke zei:

  loket terrorisme – en hoe lager in rang hoe fanatieker de terreur –

  geef ze een pet en hun kippenborst zwelt op – doe er een uniform bij en de gekte slaat toe –

  kwam voor nieuw paspoort na terugkeer 7 jaar aruba – gemeente had al mijn gegevens plus de gegevens van mijn pand (eigenaar) paspoort was 1 week verlopen maar ondanks alle gegevens en huis in NL werd ik gedwongen een nieuwe inschrijving aan te vragen in den haag – den haag zei: moet u hier niet zijn, zij hebben alle gegevens en u bent niet uitgeschreven – u moet terug naar uw gemeente – kunt u dat op papier zetten pls??vroeg ik – nee,zaak was duidelijk men moest gewoon mijn paspoort verlengen –

  weer terug naar het gestoorden loket – verwezen weer naar den haag – kunt u dan even bellen met den haag?? nou nee ik moest maar een verklaring gaan halen – ik: die geven ze niet ze verwijzen naar u – u maakt een fout volgens den haag –

  superieur lachen – mevr wij hebben regels en die werken prima – dus terug naar den haag als u een paspoort wenst –

  in pure woede heb ik het burgermeesterspreekuur zo vreselijk op zijn kop gezet, de bewaking moest er aan te pas komen –

  resultaat: binnen 3 dagen het gewenste paspoort –

  dit is 1 van de velen confrontaties met lamlendige good for nothings in dienst van de gemeente – het merendeel ging over vergunningen die we na lang VECHTEN , soms met behulp van de ombudsman hebben gewonnen –

  scum van de economie: ambtenaren en politici !

 4. Bas zei:

  In spannende tijden worden ze bruikbaar. Ze zijn een uitgeselecteerd soort mens met de juiste talenten.
  In 2000 jaar geschreven geschiedenis komen ze onder verschillende namen voor.
  Hansworst, priester, kop van jut, dominee, Jan Lul, als meest voorkomende.
  Ook zij is aanwezig als de vrouw van burger Jan Klaassen, Katrijn.
  Napoleon zag in dit soort mens bruikbaarheid als ambtenaar, wat hem de kop koste, voorspelbaar.
  In 1940 traden ze als èèn blok in dienst van Duitsland, onder de goedkeurend blik van Engelandvaarders, de nieuwe helden.
  Die het zelfde blok weer in dienst nam bij terugkeer.
  Allemaal onder de naam, ambtenaren.

Comments are closed.