Oriana Fallaci : Het Islamitisch gevaar

De in 2006 overleden Italiaanse schrijfster en journaliste Oriana Fallaci, heeft in haar nachtmerries veroorzakende boek: “De woede en de trots”, een verschrikkelijke aanklacht geschreven tegen de Islam. De journaliste verwijt in haar indrukwekkend opus, dat de Westerse intellectuelen het gevaar der Islam schromelijk onderschatten, en dat zij weigeren het gevaar van het moslimfundamentalisme onder ogen te zien.

 

 

Genadeloos stelt zij, Fallaci, zich op tegen de onmenselijke vrouwonvriendelijke Islam. En – beste Geen Nieuw lezers, bij de schrijver dezes, toch niet voor een kleintje vervaard, begon – tijdens het lezen van bepaalde passages van dit werkelijk angstaanjagende boek – hem een beklemmende ondefinieerbare angst te besluipen.

Ik heb voor de weetgierige lezer, die dit verbijsterende boek niet heeft gelezen – voor die lezer heb ik enkele zeer bewogen passages uit haar boek gelicht, en het zijn werkelijk verschrikkelijke passages, die ik hier verkort weergeef.

 Zij beschrijft de aanslag op 11 september, die niet ver van haar huis in Manhattan plaats vond.

 “De stank van de dood drong door de ramen binnen, van de verlaten wegen kwam het obsederende geluid van ambulances, het televisietoestel dat ik van angst en ontreddering aan had laten staan, flikkerde en herhaalde steeds de beelden die ik wilde vergeten.”

 Wat de schrijfster vooral ontstelde, waren de beelden van het gejuich in enkele Palestijnse kampen die de wereld rondgingen. Achttien dagen na 11 september schreef ze dit boek, een journalistiek werkstuk dat wij mogen zien als een aanklacht.

Lees en huiver.

 “Wakker worden, mensen. Wakker worden! Verlamd als jullie zijn door de angst om tegen de stroom in te gaan of racistisch te lijken.”

 En verder: “Ze willen onze cultuur vernietigen, onze kunst, wetenschap, moraal en geneugten. En dat door mannen die in plaats van bij te dragen tot de vooruitgang van de mensheid altijd maar weer hun kont in de lucht steken, oftewel vijf keer per dag bidden!”

 Zij beschrijft gebeurtenissen die je doen walgen. Zoals de terechtstelling van twaalf mannen in Dacca, die voor het oog van twintigduizend gelovigen, beestachtig worden afgemaakt onder het gejuich van “Allah Akbar, God is groot”, waarna de twintigduizend ‘randdebielen’ een stoet vormen en over de lijken lopen en hun botten verbrijzelen. Of – zoals de executie van drie vrouwen, op een publiek plein in Kaboel, die gehuld in een burqa als ‘dingen’ worden afgeslacht. En zoals de ‘infibulatie’, waarbij de clitoris bij jonge vrouwen wordt weggesneden en de grote schaamlippen dichtgenaaid, om seksueel genot te verhinderen.

 “Kunnen we dit blijven aanvaarden? – schrijft ze, “waarom protesteren Westerse intellectuelen daar niet tegen?”

 Voor Oriana Fallaci is een nederlaag van de Taliban in Aghanistan eerder het begin van de grote heilige oorlog die er aan komt, een oorlog tegen het ongelovige Westen. Zij weigert te geloven dat het om een kleine minderheid gaat binnen de Arabische wereld. Voor haar zijn het miljoenen en miljoenen extremisten die klaar staan om de poorten der beschaving met een keiharde dreun te sluiten.

 Ik wil de Geen Nieuwslezerlezer, die inmiddels allang op de hoogte is van de gevaren van deze verderfelijke ideologie, toch nog even meenemen naar de volgende indringende passages:

 “hoe je het ook wendt of keert, uw voorvaderen hebben ons slechts een paar fraaie Moskeeën en een godsdienst nagelaten die zeker niet heeft bijgedragen aan de geschiedenis van het denken. En die in zijn meest acceptabele kanten een plagiaat is van andere godsdiensten, de Christelijke, de Joodse en van de Helleense filosofie. En dat gezegd hebbende kijken we naar de kwaliteiten van deze Koran. Kwaliteiten? Sinds 11 september 2001 doen de Islamspecialisten niet anders dan lof zingen van Mohammed, mij vertellen dat de Koran vrede, liefde en rechtvaardigheid predikt.

 (Bush ook, arme Bush. Om de vierentwintig miljoen Arabisch – Islamitische Amerikanen zoet te houden, herhaalt hij drie woorden, zoals de Fransen van de Revolutie en van het Directoire slogan – Vrijheid – Gelijkheid – Broederschap herhaalden).

 Maar in naam van de logica: als deze Koran zo rechtvaardig en liefderijk en vreedzaam is, hoe zit het dan met dat oog – om – oog – tand – om – tand? Hoe zit het dan met dat krankzinnige laken waarmee miljoenen ongelukkige Islamitische vrouwen hun lichaam en gezicht bedekken, zodat ze de wereld bekijken door een fijn netwerk ter hoogte van hun ogen, oftewel de burqa?

Hoe zit het dan met die schandelijke polygamie en met het principe dat de vrouwen minder zouden tellen dan kamelen, dat ze niet naar school mogen, niet van de zon mogen genieten, zich niet mogen laten fotograferen, enzovoort? – met de stenigingen of onthoofdingen van vrouwen wegens overspel? Het lijkt me bepaald niet zo liefderijk, zo vreedzaam. Het lijkt me ook niet intelligent.

 En als het gaat om intelligentie: klopt het dat in Europa de hedendaagse goeroes, of wat voor links door moet gaan, niet willen horen wat ik zeg? Klopt het dat ze als ze het horen uit hun vel springen en onaanvaardbaar – onaanvaardbaar krijsen?”

 Tot zover, verschrikte lezer, die deze narigheid tot nu toe heeft gevolgd. We weten wat ons te wachten staat. Maar – zegt de heer Alexander Pechtold en de heer Job Cohen: “natuurlijk gebeuren die dingen, dat ontkennen we ook niet, maar er is ook een gematigde Islam.”

 En daar moeten wij dan maar op vertrouwen!

 


16 Reacties

 1. isra zei:

  De westerse Leiders (van de ondergang van onze vrijheid ) steken gemakshalve hun domme kop in het zand en strijken alleen hun gigantische in komen op .DAT ZIJN DE ENIGE WERKZAAMHEDEN DIE ZE VERRICHTEN .

 2. Nieuwenhuis zei:

  Ik heb me persoonlijk tot de media gericht door brieven te schrijven aan de Telegraaf, Hr. Balkvanellende, Prof.Smalhout, Arabist Jansen ( u weet wel van dat beroemde “etentje “)en ja zelfs het “Vrije Volk “………….

  Je wordt er toch moedeloos van!!!!!!!!

 3. Pierre Noir zei:

  @redactie: De Kracht van de Rede van dezelfde journaliste/schrijfster zou VERPLICHT in iedere boekenkast van niet-moslims moeten staan..!!! Het zou tevens op de boekenlijst van schoolexamens moeten staan. Alle Haagse plucheplakkers zouden dat boek gelezen MOETEN hebben. Wellicht dat ze dan doorkrijgen wat Oriana bedoelde met de opkomst van de Nieuwe SS.

 4. isra zei:

  Pierre Noir
  Zolang Nederland overloopt van de ontkenners van het gevaar is er alleen nog de ijdele hoop waar we ons aan vast houden in deze verrotte Europa .Mvg

 5. Marlies zei:

  Ik weet ‘t, we moeten onszelf niet verlagen tot hun niveau van absurde, primitieve strafmaatregelen; anders zijn wij geen haar beter. Echter, voor “onze” leiders moet ik een uitzondering maken, een zeer grote uitzondering. Dat moet hen niet vreemd voorkomen, gezien de jubelstemming bij het zien van de beelden van de afslachting van Gadaffi.

 6. Pieter H zei:

  Overal in de Wereld waar moslims wonen zijn problemen;er wonen ook overal ter wereld
  niet-moslim allochtonen;die veroorzaken géén problemen !!
  Al eens van een
  Chinees,Japanner,Indiaan,Eskimo,ZuidAmerikaan,Christen,Jood,Boeddhist,Hindoe,Confutcianist gehoord die vanwege zijn geloof met bommen gooit ??

 7. van Henkes zei:

  “De woede en de trots” en “De kracht van de rede”, beiden door Oriana Fallaci geschreven mogen in geen boekenkast ontbreken! Met tranen in de ogen van woede heb ik deze boeken via de bieb gelezen.Wekelijks struin ik nu het net en boekenmarkten af om ze aan te schaffen om dan daarna aan de dommen te kunnen uitlenen, wat ik ook met Bruce Bawer , Martin Bosma, Patrick Pauw , Renee Marres en vele andere schrijvers doe. Ondanks de vele drukken, nooit één exemplaar kunnen kopen.Hoe komt dat? Ik weet zeker dat er smerige linkse ratten en een 5e kolonne op pad zijn om ten koste van alles deze ogen-openende lectuur de toekomstige lezer te onthouden! Dit is gelijk aan boekverbranding!!!

 8. maxim v. zei:

  persoonlijk ben ik banger voor het imperialisme van de us of a dan voor de islam

  let wel. ik ben geen aanhanger van de islam, volgens mij is iedere religie “achterlijk”,
  ieder moet maar voor zichzelf uitmaken waar hij/zij in geloofd.

  naar mijn mening zijn de meeste reageerders hier aardig ingelezen op “het net”.
  dan zijn David Icke, Alex Jones, Jessy Ventura, etc. geen onbekenden voor u.
  deze mensen hebben een heel andere theorie over oorzaak en gevolg…

  9-11 een aanslag? follow the money
  bombardementen Libie, mensenrechten? nee hoor, contracten voor amerikaanse aannemers
  gaan we verder terug in de geschiedenis:
  de financiering van Hitler, Pearl harbor, Bay of Pigs, Vietnam, de moord op Kennedy,
  noem maar op.

  P.s., ik denk dat door het “gristelijk” geloof wereldwijd meer slachtoffers gevallen zijn, dan door de islam.
  maar ja, wie ben ik…

 9. Driek zei:

  @ van Henkes,
  Dit boek willen ze niet meer herdrukken.
  Er is niet één uitgever die zich daar aan waagt, het roept teveel reacties op,
  dus zover zijn we al.

  U kunt het boek nog tegenkomen op Speurders en bij: Het Boekwinkeltje, en
  bij Dordrecht boeken.

 10. Gast zei:

  Emine Bozkurt, a Dutch MEP, voor de PvdA in het Europees Parlement
  Eerder was ze onder meer werkzaam bij de Nederlandse Moslim Omroep (NMO)

  “We’re at a crossroads in European history,” said Emine Bozkurt, a Dutch MEP who heads the anti-racism lobby at the European parliament. “In five years’ time we will either see an increase in the forces of hatred and division in society, including ultra-nationalism, xenophobia, Islamophobia and antisemitism, or we will be able to fight this horrific tendency.”

  http://www.guardian.co.uk/world/2011/nov/06/far-right-rise-europe-report

  The report highlights the prevalence of anti-immigrant feeling, especially suspicion of Muslims. “As antisemitism was a unifying factor for far-right parties in the 1910s, 20s and 30s, Islamophobia has become the unifying factor in the early decades of the 21st century,” said Thomas Klau from the European Council on Foreign Relations, who will speak at Monday’s conference.

  Is dat niet heerlijk. Dus een mening heben mogen we niet meer want dan worden wij allen meteen Nazis, Horrible tendency ultra-nationalist, xenophobia GEK, Islamophobia hufters en racisten?
  Dank je wel

 11. punt komma zei:

  De veilingspiegel waar Pechtold zijn dagelijkse opmaak uurtjes voor besteed is een spiegel waar en de koper en de verkoper aan mee betaalden.
  Kon de spiegel praten dan vertelde die vast over de dames confectie, netkousen sjarratels, hoge hakken en opmaak avonturen van dezelfde Pechtold.

  Dan is hij bij het juiste adres bij zijn moslim vrienden,,,,

 12. Pierre Noir zei:

  Aan allen die op zoek zijn naar De Kracht van de Rede en de Woede en de Trots:
  probeer het eens op het volgende adres:
  http://www.bonardi.nl/open_nl.html
  Een aantal jaren geleden kocht ik daar de Woede etc.
  Ander middel is om Uitgeverij Bert Bakker* te overstelpen met aanvragen om te herdrukken. * hij heeft de Woede etc. uitgegeven/zit tevens in Amsterdam.

 13. Jeanne vd Wateren zei:

  Ik heb de Koran inmiddels uitgeplozen en heb wat soera’s op papier gezet wat op ons van toepassing is.

  Hoe wordt er gedacht over integreren door islamieten ,
  soera 3-28, soera 4-144, soera 5-51, soera 3-149, soera 4-89, soera 3-118, soera-218.

  Hoe wordt er gedacht over geloofsverandering van Islamieten,
  soera 3-85, soera 10-15, soera 72-14-15, soera 22-19-20-21-22.

  Hoe wordt er gedacht over omgang met vrouwen door Islamieten,
  soera 4-15, soera 4-34, soera 24-2, soera 33-59.

  Hoe men spreekt over “vreedzaamheid”,
  soera 5-38, soera 8-12, soera 9-5, soera 18-29, soera 9-73.

  Hoe wordt er gedacht over “anders” gelovenden,
  soera 8-15-16-17, soera 5-120.

  Hoe wordt er gedacht over hulp aan naasten,
  soera 9-19.

  Wat staat ons te wachten als “ongelovige”,
  soera 14-48-49-50-51-52.

  Uit gesprekken blijkt dat 80 tot 90 procent van de Islamieten niet zelf de Koran leest of kan lezen.

  Zij worden voorgelezen door hun geloofsleiders de Imans met alle met alle gevolgen van dien.

  Het kan ons geluk zijn dat deze percentages zo zijn zoals ze zijn want als alle Islamieten naar de letter van de Koran zouden leven zou het er niet best voorstaan voor de niet Islamitische gemeenschap.

  Het kan ook ons ongeluk zijn dat zij niet volgens de Koran leven aangezien de wereld dan wel anders gereageerd zou hebben en ons werkelijk verlost zou hebben van

  HET KWAAD DAT ISLAM HEET !!!!!!!!

  Ik wordt doodmoe van alle mensen die zeggen dat het een vreedzame religie is, als ik dan zeg ” kijk in de Koran” dan zeggen zij,” Ja maar in de bijbel staan ook verschrikkelijke dingen geschreven”. Maar wij hebben onze bijbel herschreven en leven er niet naar. Iedere dag moet je constateren dat de Koran wel heel letterlijk genomen wordt en als wij er niets tegen doen we weer in de middeleeuwen teruggeworpen worden en dat kan toch niet de bedoeling zijn.

  Conclusie

  Ja we moeten de moslims en moslima’s, de Islamieten, als mens waarderen.
  Het kwaad ligt in de leer van de Koran, Hadith en Sharia.

 14. Arie Kanarie zei:

  Ik geloof niet dat er een moslim wakker ligt van dit boek zoals ze de koran niet lezen zo lezen ze dit boek ook niet, of kunnen ze niet lezen, de laatste keer dat ik werd voorgelezen is 40 jaar geleden, mijn moeder las Jip en Janneke voor op de rand van het bed. Maar goed de moslims zijn druk met onverdoofd schapieslachten, wordt het niet een stijd de dierenpolitie daarop af te sturen heren politici? Ik walgde van de documentaire op het BRT journaal, en dat moeten wij allemaal maar accepteren dus,……………………….verachtelijk geloof.

 15. Pierre Noir zei:

  @13: Jeanne, als een moslim zegt dat islam* vrede betekent, betekent dat feitelijk dat het alleen vrede zal zijn als alle ongelovigen uitgeroeid zijn. Dat laatste staat overigens ook in de koran. Wie geen moslim is of zich niet als zodanig wil bekeren, mag gedood worden. Al het andere vind je hier: http://tinyurl.com/3mepfoc
  *letterlijk: onderwerping
  gr. PN

 16. H.nieuwenhuis zei:

  Tip om dat boek te bemachtigen :

  Snuffel eens op boekenmarkten/rommelmarkten.

  Ik heb dat boek in Spier gekocht voor 1 € voor enkele jaren terug……

Comments are closed.