Donner heeft gelijk : 2e kamer is een poppenkast

Wat was ons land veel ellende bespaart gebleven als de hiernaast afgedrukte gebeurtenis maar nooit had plaats gevonden, ofschoon er dan een andere onrendable voor Piet Hein in de plaats was gekomen, zoals nu naar alle waarschijnlijkheid een mevrouw Liesbeth Spies.

 

( advertentie met dank aan vernoemingen.nl)

 

 

Maar lezers u zult het met Donner eens zijn, de 2e kamer is inderdaad een poppenkast, wij zouden zelfs nog een stapje verder willen gaan, namelijk een ballenbak, waar de mannetjes en vrouwtjes na een dag onrendabel geweest te zijn naar huis gaan nog eens innerlijk nalachend over de onzin die zij weer hebben uitgekraamd.  Donner houdt er volgens zijn zeggen een wrange smaak aan over, maar kennelijk vraagt hij zich nooit af, welke smaak wij als gedwongen contribuanten aan Donner en zijn Haagse soortgenoten overhouden.

Maar vooruit, met het voorbeeld van de DEMOCRATISCHE verkiezingen in Rusland als goed voorbeeld, zijn wij Piet Hein binnenkort kwijt uit het kabinet om hem dan weer als onderkoning, dus zeg gerust de Poetin van Nederland aan te treffen in de Raad van State. Iedere vorm van democratische principes wordt naar goed Haags gebruik met voeten getreden. Het valt te verwachten dat de Russen binnenkort eens een kijkje bij ons komen nemen hoe je een volk dom en onder duim houdt.

En de gedoodverfde opvolger ?  Liesbeth, Jantje voor intimi, Spies. Net als haar voorganger nog nooit een keer de frisse buitenlucht door haar haren gevoeld, behalve als zij de Kliko buitenzet en daarmee is zij de zoveelst devaluatie van ons politiek bestel.

Maar nogmaals als de pers in ons land nog meer monddood gemaakt worden door het aantreden van Donner, zullen wij hem na blijven geven, inderdaad de 2e kamer is een poppenkast, want praktisch dagelijks de kamerstukken doornemend zeg je als rechtsgeaarde manager ” jongens nu is het afgelopen, of nu serieus zaken doen of verdwijnen ” en daarmee zouden wij niet veel meer dan een twintigtal kamerleden overhouden, overigens zonder dat u het verschil zou merken.

Het is in feite onbegrijpelijk dat afgezien van het nepotisme, graaien en fraude circuit zonder enige sancties er nog iets functioneert in ons land. Kennelijk loont de misdaad !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


5 Reacties

 1. punt komma zei:

  In de Tweedkamer zingen alleen gekooide gedigenteerde vogeltjes met geheimhoudingsplicht.

  Zoiets als mevrouw Kroes die onder ede zich beroept op verschoningsrecht,,,,zwijgrecht,,terecht als onterecht, eerlijk als oneerlijk.

  Zo staan god en de duivel samen op de politieke duikplank,,waar Donner bepaald wanneer de plank breekt, een godspe.

 2. Alexander zei:

  Daarom ben ik voor een districten stelsel zoals in bv het UK.

  De mensen in het parlement zijn afzonderlijk gekozen.
  Als iemand een regio mag vertegenwoordigen weten de mensen in de regio wie voor hen moet opkomen. En het belang van de vertegenwoordiger is natuurlijk op te komen voor de regio om herkozen te worden.

  Ook zouden naar mijn mening de bewindslieden eerst gekozen moeten worden in een regio. Daarmee blijven de technocraten, en vriendjes van vriendjes buiten de deur, of slechts kortstondig in het parlement.

  Op deze manier wordt voorkomen dat lieden als Dommer, Bakelende en ga zo maar door, Nederland ten gronde richten voor hun eigen gewin. Een regio kan dit soort lieden bijtijds afvoeren.

Comments are closed.