Liesbeth Spies kan tot 6 tellen

Ja hoor , hier is ze dan, het produkt van wekenlang gesjoemel om de opvolging van Piet Hein Donner, die zoals u weet vice voorzitter van de Raad van STASI wordt.

Jantje, Wilhelimina Elisabeth Spies ( 1966) die ondanks geen aanwezige capaciteiten zo maar tot minister van Binnelandse Zaken is gebombardeerd.

Liesbeth, proficiat !

En voor de zoveelste keer moeten wij constateren, dat er weer een z.g. bewindsvrouw aan het Haagse rariteitenkabinet is toegevoegd, die geen enkele maatschappelijke storm aan zich heeft zien voorbijgaan, nimmer in de Nederlandse loopgraven gestaan heeft, maar wel, en dat scheelt ouderling is van de Nederlands Hervormde Kerk, zodat u overtuigt kunt zijn , dat Liesbeth altijd zoals ook al onze andere politici het rechte pad des heren zal bewandelen. Tel daar dan bij op dat zij ook nog een tijd lid van de stuurgroep Parlementaire Zelfreflectie geweest is, dan begrijpt u dat ons land met Liesbeth een nieuwe stevige paal heeft onder het regeringsfundament.

Nogmaals , maar wij vergissen ons dus steeds weer, dachten wij in onze argeloosheid, dat je voor een leidinggevende functie in een regering dient te beschikken over capaciteiten, maar zoals nu ook weer eens een keer bewezen wordt is dat een volkomen foute gedachte, waarvoor onze excuses. Lopen wij even het C.V. van Liesbeth door, dan dwalen wij van de ene onduidelijke functie naar de andere, waaruit weer moge blijken dat ook bij het CDA de spoeling zeer,zeer, dun geworden is. Maar Liesbeth kan zoals u op de foto ziet tot 6 tellen en….. dat zult u moeten toegeven, dat is aanzienlijk meer dan wij zien bij de meeste van onze Haagse bewindslieden en kamerleden.

Ook zo gelachen toen gisterenavond toen er gisteren een lamp van het plafond in de 2e kamer viel  en minister Edith  Schippers mistte.  Jammer, want anders had Edith toch een keer echt het licht gezien. En zeer aandoenlijk de “Oooooh” kreet van kamerlid Jetta Kleinsma, die trachtte met deze oerkreet de baan van de vallende lamp dichter bij het hoofd van Edith te brengen en het toch   jammerlijk mislukte om haar politieke tegenstander uit te schakelen.

Het zijn niet slechts de donkere dagen voor de kerst, maar de dagen worden ook steeds donkerder voor wat ooit eens doorging als een goed geregeerd democratisch land. Wij strompelen van de ene dubieuze affaire naar de andere, trachten alles te vergoeilijken, harde actie die  eigenlijk dringend noodzakelijk  is ontbreekt en ook de partij waarop velen hun hoop gevestigd hadden, de PVV, laat het volkomen afweten.  Nee, dan Job Cohen van de PvdA, opeens wakker uit zijn winterslaap . Hij was door Rutte ook al eens gepolst voor de functie die Donner nu heeft gekregen, maar Job zei nee en vindt nu achteraf de hele aanstelling van Donner een schandalige procedure, waarin wij Cohen overigens  inderdaad helaas gelijk in moeten  geven.

Haagse geheimen ? Nee gewoon Haags gerotzooi omdat u het waard bent ( om met een cosmetica slogan te eindigen).

 

 

 


4 Reacties

 1. Marcel zei:

  Doet u nu eens niet zo denigrerend over onze nieuwe minister. Dat zij niet begrijpt in welke onmogelijke spagaat zij spoedig verzeild zal raken mogen wij haar niet kwalijk nemen.
  Het kwalijke zit hem meer in de partij die deze simpele van geest zo schaamteloos weet te misbruiken.

  Dat ze met open ogen in de val stapt, ach zeg nu zelf, minister is toch een mooie functie met fraaie emolumenten. Dat ze niet begrijpt dat haar portefeuille allang is overgeheveld naar Bruxelles, ach, soit. En er zit een mooi wachtgeld aan vast.

  CDA blij.
  Mevr. Spies blij.
  Oppositie blij.

  Kabinet ?
  Electoraat?

  HaHaaHahha ! Wie let daar nu nog op ?
  Als er weer verkiezingen zijn lullen we er wel weer een mouw aan word daar gedacht.

 2. check zei:

  Pik in het is winter denken de puppets in de politiek. ach de komedie moet worden opgevoerd opdat de maffe burgers in iedere geval het idee hebben dat ze waar voor hun stemmen hebben, zag gisteren die deurmat Donner met Frau Spies. Ach zei Donner het is een moeilijk vak, maar als ik de deur achter me dicht trek, denk ik allemaal mijn rug op. Ja dat is zwaar nietwaar, 4 jaar als een Koning op het pluche zitten, zgn hoop uren maken en je chauffeur koffers vol papier in en uit de dikke tuf laten laden. Geen hond kijkt, dus die gaan de andere dag gewoon weer ongeopend terug. Nou ja, als ik de job eens bekijk en met alle mooie voorzieningen en dat afzet tegen een eigen ondernemer is het een luizen baan. Je hoeft niks gestudeerd te hebben, niks te kennen en kunnen, geen enkele ervaring voor nodig, fouten van tog miljarden blijven ongestraft , je bent nergens verantwoordelijk voor en mocht je eventueel voor de komedie uitleg moeten geven , zeg ik doodleuk, sorry, foutje bedankt. Hoeveel van deze charlatans vangen een uitgesteld RABAT , dus als dank voor hand en spandiensten krijg je na je aftreden niet een godsvermogen toegeschoven als dank. Ach voor de vorm een tig commissariaten die en miljoen plus per jaar opleveren , terwijl je katje gewoon doorgaat. als je steelt of de boel oplicht ( zo af en toe komt het een keer uit) nou geen nood, je zegt dat het je spijt en nooit meer zal doen, maar terugbetalen nooit. Den Haag is een grote beerput wat heet een smerig riool vol met ratten !

Comments are closed.