Uit de EU en de Euro voordat het te laat is

U weet het inmiddels, de Britse premier David Cameron hield de poot stijf, kwam op voor de belangen van zijn  eigen land en weigerde het in feite nieuwe Euro verdrag te ondertekenen. De Britten geven hem groot gelijk en het merendeel van de Britse bevolking is van mening dat Groot Brittanië de EU geheel dient te verlaten. Maar ook in Duitsland heerst inmiddels bij de bevolking een soortgelijke mening.

 

 

The first poll conducted since the acrimonious Brussels summit shows that a total of 62 per cent of people agreed with the Prime Minister’s defiant stance, with just 19 per cent against. Furthermore, most people believe the euro is doomed to fail and almost half think the EU will break up. They also fear the summit has given too much power to Germany.A total of 65 per cent say the euro currency is doomed, with fewer than one in five convinced it will survive. And there is a clear consensus that the rot is likely to spread to the EU institution itself. Almost half of voters say it will shatter, with just 29 per cent confident it will stay intact. The survey also suggests that Mr Cameron’s bold stance – hailed as a great triumph by Tory MPs – has served to whet the appetite of voters who want him to go further.

En zie hoe de Britten een aantal vragen t.a.v de EU en de Euro beoordelen :


 

 

 

 

 

Nu kunt u natuurlijk zeggen, rare mensen die Britten, ze rijden aan de verkeerde kant van de weg, ontbijten met vis, kunnen geen goed pilsje tappen, maar het zijn niet alleen de Britten, die hun buik meer dan vol hebben van het EU gekonkel in Brussel . Ook de Duitsers houden het voor gezien.

Europa in der Krise! Die Deutschen verlieren das Vertrauen nicht nur in den Euro, sondern in das Projekt eines gemeinsamen Europa überhaupt. Das ergab eine Umfrage zum EU-Gipfel in Brüssel , en hier wat de Duitsers denken:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar de zorgen in Nederland zullen wel meer betrekking hebben op welke voetbalwedstrijden vandaag zijn afgelast i.v.m. het weer en voor de rest vertrouwen wij op het “fantastische” politieke kompass van onze Haagse Cabaret groep.

Een plezierige zondag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


4 Reacties

 1. Hoeder zei:

  Onze hypocriete politici willen doen geloven dat het geven van macht aan Brussel een oplossing is voor de Euro. Weer wordt er een ondemocratisch besluit genomen. Net zo als dat gebeurd is met de Europese grondwet, die door Nederland werd weggestemd, maar toch via manipulaties dmv het verdrag van Lissabon, zonder dat het volk is gehoord, werd aangenomen.
  Van Rompuy werd ook al op ondemocratische wijze president van Europa. De Europese leiders hebben lak aan iedereen. En dat gehuil over die Euro. Wat heeft die ons gebracht. Absoluut geen extra groei (kijk maar naar de ontwikkeling van het Nationaal Inkomen). Ook is de handel tussen de lidstaten niet toegenomen. Als er dus gestopt wordt met de Euro heeft dat alleen gevolgen voor de banken die zo nodig geld wilden lenen aan landen die niet kredietwaardig zijn, omdat ze gegarandeerd worden. De reddingsgelden voor Griekenland komen dan ook rechtstreeks de banken tegoed en niemand anders.
  Wanneer komen we eens in opstand tegen dit alles?

 2. Peter Selie zei:

  Het is in elk geval een goed begin dat Engeland zich niet laat knevelen door EUSSR, zoals de overige EU-landen,laten doen.
  Nu nog de immigratie stoppen in Engeland van barbaren en de voor de overigen strenge regels opstellen en criminelen gewoon uitzetten. De wetten aanpassen en een flinke schop onder hun achterste!

  En dan iets over de uitslag van de enquête
  Hoewel Duitsland, in meerderheid, een links land is geeft toch 60 % aan een instorting te verwachten , dat voorzag ikzelf twintig jaar geleden ook al. Daar de EUSSR het ondanks de gretig allerlei malafide onderling oorlogvoerende landjes binnen te halen met de beloften dat ze bakken van “ons” geld kunnen ritselen. Het is nu eenmaal hun “KUL”tuur en wij hebben ons daar maar in te schikken van Brusse! Het doel; het “Vierde Rijk” dat is nu eenmaal een heilige doelstelling.

  46 % vindt ook dat het Duitsland beter zou gaan zonder EU, 52 % ziet de welvaart teruglopen en dat alles ondanks dat de linksen het fanatiekst (aan grootheidswaan lijden)pro EUSSR zijn, dat op zich al is een veeg teken. En de linksen profiteren ook het meest.

  De toezegging aan – nog- niet-lidlanden , dat ze in heel Europa hun activiteiten kunnen voortzetten en uitbreiden zonder last van douane, politie of justitie te hebben, wisten ze al lang natuurlijk. Een paradijs voor hen! Tenminste als er nog iets te halen valt, want we zijn dankzij de ‘GOEDHEID van de EUSSR om op kosten van de lomperiken die daar in noord Europa – nog- werken te mogen leven. We worden dan niet alleen bezet door zwarte achterlijke Afrikanen 1) en een agressief moslimleger, maar ook nog eens door troepen “rotatie-europeanen” zoals zigeuners tegenwoordig moeten worden genoemd las ik onlangs. Kortom een miljoenenleger dat intussen ons land heeft bezet.
  Echt waar! Voor landen als Duitsland en Nederland zou het beter zijn dat de hele zooi in elkaar stort en niet alleen de euro. Uittreden bij het soort regeringen van de laatste 40 jaar zie ik dat nooit gebeuren. Maar soms verandert er iets door betrekkelijk kleine dingen. Maar ik ben bang dat er eerst een burgeroorlog moet uitbreken. En die komt, ook dat houdt Eurogendfor of de stokende Navo niet tegen!

  Rasoel :
  Ach wat is hij vervloekt en zelfs vervolgd omdat hij wijze voorzienende woorden schreef : “De ondergang van Nederland”. Wat werd hij achtervolgd door de ‘helden’van de tv. Walgelijk!
  Peter

  1) http://ejbron.wordpress.com/2011/12/11/engeland-schoppers-van-blanke-hoer-vrij/#more-12347

  Immigranten: verrijking of 5e colonne

 3. check zei:

  @ Hoeder,

  Juiste constatering en conclusie. Ze hebben wat afgelogen en bedrogen die smeerlappen in politiek. 40 jaar lang zijn er bulk carriers met geld naar het zuiden van Europa verscheept. Wat hebben ze er mee gedaan ? Feest gevierd , autowegen waar baggerland jaloers op kan zijn aangelegd en niet te vergeten betere sociale voorzieningen dan in NL even van onze duiten ingesteld. Ik zit hier ( Spanje , Balearen )
  > 10 jaar en ze hebben er goed van geleefd. Tweede huis aan de kust, alle ouderen kunnen voor een habbekrats reizen en weken in een hotel all in voor 50- 75 euries of soms minder per week. Met vliegreis erbij nog wel. Kinderen vangen pensioen van opa of oma , man ik kan een hele lijst opschrijven waar je in NL alleen maar van kan dromen. Gezondheidszorg gratis en zelfs een > 80 plusser krijgt nog een nieuwe heup of desnoods een nieuw hart of andere organen. Gratis tafeltje dekje door het Rode Kruis verzorgt , als je een min inkomen hebt., Zo kan ik even door gaan.

 4. wolfy zei:

  Ik denk dat ik maar naar Spanje moet verhuizen dan.
  Check, je zit dus op de juiste plek.
  Volgens mij is momenteel elk land beter dan Baggerland, al is het maar om je bloeddrk te verlagen.

  Gegroet.

Comments are closed.