Ineke van Gent en de rest van het gespuis

Nee het was geen orca die aanspoelde op het strand van St. Maarten, maar onze eigen altijd om het leed van anderen bezorgde Ineke van Gent. Zelfs de Antillianen , toch wel gewend aan size XXXL dames wreven verwonderd hun ogen uit, toen dit stukje Holland’s glorie de vliegtuigtrap afdaalde om samen gezellig met een  klasje1e en 2e kamerleden het er eens goed van  te gaan nemen. Immers een weekje uit het gure natte weer en dat ruilen tegen een all- in excursie op witte stranden en dan ook nog volledig betaald, wie wil dat niet ?

 

 

 Ineke kon haar vreugde dan ook niet meer op, liet de eilandbewoners in de waan dat zij een belangrijke Amerikaanse soap ster was en liet dat gelijk via een twitter blijken :  Ik ben er bij! RT @uit_curacao Interparlementair Koninkrijksoverleg op Sint Maarten gestart – Radio Nederland Wereldomroep bit.ly/yWdiNs

Nu zijn wij voor u even nagegaan met wat voor soort narigheid wij onze rijks- en gemeentegenoten in de tropen nu weer opzadelen en dat liegt er niet om. Twee keer per jaar vindt er een zgn. koninksrijk intergouvermentaal overleg plaats en daar dit toch niets voor stelt, u ziet de aganda onderaan dit artikel hoef je ook niet de beste meisjes en jongetjes uit de klas (voor zo ver die aanwezig zijn in de 1e en 2e kamer ) op pad te sturen. U weet nog vorig jaar hadden wij een ruziénde en glas in de zak stekende Hero Brinkman en op bevel van de grote roerganger Geert himself was het nu de beurt aan Eric Lucassen, die inmiddels al heeft laten blijken heving teleurgesteld te zijn, daar de brievenbussen op St. Maarten te hoog zijn aangebracht om ereens lekker doorheen te plassen.  Wat hem wel deugd deed, dat hij “overal “herkend werd zoals wij lazen bij Radio Wereld Omroep : Eric Lucassen van de PVV heeft voor het eerst kennis gemaakt met de Antilliaanse eilanden. Het mooiste van zijn werkbezoek vond het Tweede Kamerlid de zogeheten ‘meet and greets’ op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Hij verbaasde zich erover dat hij overal herkend wordt.

Maar wat doet zo’n commissie nu die 3 dagen daar op de bovenwindse eilanden :

Conceptprogramma IPKO 10 ± 13 januari 2012 (Versie 08 7 januari 2012)

 Dinsdag 10 januari 2012 DAG 1 IPKO

 08.00 uur Opening

 08.15 uur Vertrek Great Bay Beach Hotel

 08.30 uur – 09.30 uur Rondleiding Princess Juliana International Airport

 09.30 uur – 10.30 uur Rondleiding WinAir 

 10.30 uur Vertrek Luchthaven

 11.00 uur -13.00 uur Presentaties en rondvraag

 13.00 uur – 14.30 uur Lunch Great Bay Beach Hotel

 14.30 uur – 17.00 uur:

 1. Acties uit overleg van juni 2011

 2. Bespreking : Vervoer in het Caribische gebied (praktische knelpunten) zoals kosten van de vliegtickets, invoerrechten, luchthavenbelasting.

 17.00 uur – 18.00 uur Presentatie TNO (op verzoek van Aruba)

  Na sluiting van de besprekingen zullen de Griffiers de besluitenlijst opstellen van de afspraken gedaangedurende de besprekingen.

Woensdag 11 januari 2012 DAG 2 IPKO

 08.00 uur Vertrek Great Bay Beach Hotel

 08.30 uur – 09.30 Rondleiding Sint Maarten Medical Center.

 09.30 uur Vertrek Sint Maarten Medical Center naar Great Bay Beach Hotel

 10.00 uur – 11.00 uur Presentatie en rondvraag11.00 uur – 13.00 uur Bespreking: Gezondheidszorg

  13.00 uur – 14.30 uur Lunch Great Bay Beach Hotel

 14.30 uur – 16.00 uur Bespreking: Jeugd en Jongeren

 16.00 uur – 17.30 uur Bespreking: Statuut en Rijkswetprocedure (deel I)

 Onderwerpen: 1. Statuut

 2. Rijkswetprocedure (Motivering van de keuze voor een consensus rijkswet of eenrijkswet omdat het een Koninkrijksaangelegenheid betreft en de beëindiging vanConsensus Rijkswet. Dit tegen de achtergrond van de emancipatie van hetKoninkrijk vanuit het perspectief van de ontwikkelingsdoelen per land)

 19.45 uur Diner aangeboden door de Voorzitter van de Staten

Na sluiting van de besprekingen zullen de Griffiers de besluitenlijst opstellen van de afspraken gedaangedurende de besprekingen.
 
Donderdag 12 januari 2011 DAG 3 IPKO
 
08.30 uur – 10.30 uur Bespreking: Statuut en Rijkswetprocedure (deel II)
 
Onderwerp: 3. Geschillenregeling
 
4. Waarborgfunctie
 
10.30 uur – 11.15 uur Presentatie Directeur havenbedrijf 
 
11.15 uur Vertrek haven
 
11.30 uur – 12.30 uur Rondleiding Directeur Havenbedrijven
 
12.30 uur – 14.00 uur Lunch
 
12.30 uur – 14.00 uur Lunch
 
14.00 uur Vertrek Haven
 
15.00 uur – 17.30 uur Bespreking: Goed Bestuur en Integriteit in de landen van het Koninkrijk 
 
 Na sluiting van de besprekingen zullen de Griffiers de besluitenlijst opstellen van de afspraken gedaangedurende de besprekingen.
 
Vrijdag 13 januari 2012 DAG 4 IPKO
 
09.30 uur – 12.00 uur Slotbespreking IPKO, vaststelling datum, plaats en agenda volgend IPKO overlegOndertekening van de besluitenlijst en persconferentie
 
14.00 uur Slotlunch/Culturele Show Great Bay Beach Hotel
 
en dan snel met het achterwerk ruimschoots gebed in de KLM business class naar huis. Wat niet in het programma vermeld stond, is dat de delegatie ook nog , uiteraard per speciaal daarvoor gecharterd vliegtuig , de eilanden en nu Nederlandse gemeenten Saba , St. Eustatius en Bonaire heeft bezocht.
 
Wie het breed heeft, nee mevrouw van gent dat bedoelen wij n.a.v. de bovenstaande foto niet persoonlijk, laat het breed hangen, nog even naar de foto kijken, dus eigenlijk toch wel ?
 

 

 


9 Reacties

 1. check zei:

  Als je bedenkt dat dit mens haar vette pens heeft vol gevreten van onze belasting centen en ook eens zie dat ze zich niet eens geneert om haar vette lichaam behoorlijk aan te kleden , dat weet je genoeg. Hoezo een vet varken , een tokkie zoals zovelen er in het zwaar gestoorde krankzinnige hof den Haag zitten.Een aso die net zoals andere schijt hebben aan de burgers. Tja baggerland is letterlijk en figuurlijk een smeerpijp wat heet een groot open riool geworden, maar who care ‘s

 2. Pieter H zei:

  Ja deze reisjes zijn de reden dat men de koloniën handhaaft,waar moet je anders heen.

  Gewoon het principe van onafhankelijkheid en zelf broek ophouden kan natuurlijk niet,want wat moeten we anders met ons belastinggeld ?

 3. Amsterdammertje zei:

  Dat komt hard aan zo’n foto, ik dacht dat ik het gehad had met de stam der Nederlandse dikbilkoeien ( jongerius, verbeet enz.) maar kennelijk is er steeds frisse aanvoer.hebben die dames geen zelfrespect ?
  Leg mij uit wat de zorgen van van Gent zijn over de ticketprijzen van WIN Air ? Is dat geen zaak van vraag en aanbod ?
  Verder als ik lees dat er gesproken wordt over INTEGRITEIT, dan is dat een gotspe want dicht bij huis in Nederland zou dit onderwerp eens door ene niet politiek gebonden commissie moeten worden gesproken en hangende het onderzoek een aantal politici in voorarrest. Cellen tekort in Nederland !!!!!

 4. Harry zei:

  Jammer dat er op de wallen zoveel ramen gesloten worden , nu vluchten ze naar het binnenhof . ( En van daaruit naar onze caribische dependance) .

Comments are closed.