Koninginnedag Rhenen, betaalt u voor een politiestaat ?

U heeft het kunnen lezen en horen, terwijl de burgemeester van Rhenen , Joost van Oostrum ( VVD – oranje das ) verheugd via de gemeentewebsite meedeelt dat het een mooie dag zal worden op 30 April  : Rhenen is bijzonder trots en vereerd dat Hare Majesteit Koningin Beatrix Koninginnedag met ons meeviert in 2012. Het nieuws dat koningin Beatrix en haar familie dit jaarlijkse volksfeest op 30 april 2012 komt vieren in Rhenen is met veel enthousiasme ontvangen “,   staat dit haaks op de meeste commentaren die wij lazen onder het bericht van RTV Utrecht : http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/416686/huizen-rhenenaren-mogelijk-doorzocht-op-30-april.html~reacties

 

 

En inderdaad moet je je afvragen, of de door de burgemeester afgekondige maatregelen niet te ver gaan ? Een zaak is inmiddels  zeker na de gebeurtenissen  in Apeldoorn en de elkaar in steeds sneller tempo opvolgende berichten over schandalen en schandaaltjes in huize oranje , de Nederlander begint langzaam wakker te worden en het toch al dunner worden bladgoud van huize Weltevree bladert gestaag af. Ofschoon huize Weltevree, dat laatste zal slechts gelden voor de familieleden zelf, die nog dik tevreden zijn met de zichzelf toegekende privileges welke zeker niet meer van deze tijd zijn. Ondanks de talloze zwakke pogingen om het imago te verbeteren, wil dat maar niet lukken, temeer sommige van die pogingen zo dom zijn, dat zelfs de meest fervente royalist zich nu toch bedenkelijk achter de oren begint te krabben.

Echter in tegenstelling tot de oproepen van de Politie ondernemingsraad die gelijk nadat bekend werd dat er mogelijk een wet komt die het verbiedt om met gelaatsbedekkende kleding in het openbaar te verschijnen, gemakshalve maar de “boerka wet “genoemd, “overtreders “niet  te bekeuren, terwijl  b.v. ook het dragen van bivakmutsen of integraalhelmen aan banden gelegd gaat worden, hebben wij nog geen gewetensbezwaren van politiemannen kunnen ontdekken die menen dat een huisdoorzoeking toch wel  hoogelijk buitenproportioneel is en overigens ook geheel onzinnig. Immers tot op het laatste moment voor de fameuze wandeltocht door een straat kunnen zich in de huizen aan de bezochte straat wijzigingen voordoen.

Laten wij duidelijk stellen, dat de politie voorzien van een toestemming van de officier of substituut officier van justitie ( veelal de hoogste ter plekke aanwezige politeman) ten allen tijde uw huis mag binnentreden. Weigert u dat, is dat obstructie en kunt u gearresteerd worden en mag u indien men dit wenst, zeker voor 24 uur onder het genot van een oranje Tom Pouce en ditto Bittertje op het politiebureau van Rhenen gaan logeren.

Lezers wat een bij voorbaat al kolderieke maar tevens beschamende vertoning . Een burgemeester, die in zijn communiquè stelt dat hij;  ”  nieuws” heeft ontvangen  ! Wij kunnen ons dat echt voorstelen. De burgervader komt ’s morgens op kantoor, opent en passant nog even met de hem toevertrouwde sleutel de brievenbus van het gemeentehuis en komt vervolgens van opwinding niet meer bij, want er is post uit Den Haag. “Jan, Kees, Truus”, roept hij vervolgens trillend met een koud glas water in de hand , “kijk eens, hare majesteit komt koninginnedag bij ons vieren”, om daarna in elkaar te zakken van  overweldigende ontroering. En de wethouder van financiën maar denken , hoe schoffel ik die extra miljoen++  weer bij elkaar, de OZB en hondenbelasting maar gelijk verhogen. En wat het “enthousiamse” betreft, enfin dat heeft u kunnen lezen in het verslag van RTV- Utrecht bovenaan deze pagina.

Wat ons ook opvalt is nogmaals, dat er politiemannen zijn, die nu al gezegd hebben  niet aan de Boerka wet  mee te willen werken. terwijl de vaderlandse politie toch altijd flink weet op te treden als er niet om gevraagd wordt, wij verwezen al eens naar de enorme inzet van de Nederlandse koddebeiers als het er om ging in de jaren ’40 – ’45 om voor de Duitsers Joden bij elkaar te drijven daarbij dapper geholpen door de “Koninklijke ” Marechausse. Maar dat is lang geleden en dus vergeten ?

Rest er voor de bewoners van Rhenen slechts een mogelijkheid :  30 April de straat op met een oranje boerka of bivakmuts er vanuit gaande dat de Boerka wet  er dan nog niet door is. En zou dat wel het geval zijn, niets aan de hand, want er zijn in Rhenen vast wel wat politiemannen, die tegen die tijd last hebben van gewetensbezwaren.

 

 


7 Reacties

 1. John zei:

  Hou gewoon de rolluiken dicht, en ga die dag gewoon de stad uit.
  Er moet gewoon geen dooie hond op straat zijn behalve politie.
  De hele omgeving zal, net als in Weert en Born vorig jaar, een paar dagen van tevoren al met camera’s in de gaten gehouden worden.

 2. punt komma zei:

  Gewetenbezwaren zijn vaak met een oranje lintje voorziene medaille van bijzonder waardevol gedrag afgekocht,,,of Gewetensbezwaren worden gekocht middels een medaille,,en uw stem natuurlijk,,,elk jaar sneuvelen honderden oudjes in genoegzaamheid oranje gediend te hebben en worden oranje geprikt.

  Politie scheelt maar een letter met hun opdr gevers.
  de K van o.a. krom.

 3. Pascal Dolleman zei:

  Tja de boerkawet is er door en het is nu wachten op de eerste boetes. Wat mij betreft komen er protesten. Zoals Donner al zei een boerka dragen is net als naaktlopen, dan wil ik wel samen met een moslima protesteren. Moslima geheel gekleed in uniform natuurlijk.

 4. Jan zei:

  In Rhenen wonen allemaal van die oranje kuddedieren die zullen dat zonder protesten wel gewillig toelaten en die staan allemaal met een oranje sjaalte en een vlaggetje langs de kant,stelletje randdebielen.

 5. Ger de Vries zei:

  Ik ben van plan om een bezoekje te brengen aan mijn dochter in Groningen.
  Ik eist wel van de lokale bobby’s dat ze bij de omwonenden van mijn dochter huiszoeking gaan doen, want je weet maar nooit! Ondanks dat ik nog nooit enige schade hebt aangericht aan de Groningers en ook mijn DNA prima in orde is,
  gaat niemand daar op in natuurlijk, en als ik niet op let wordt ik als gevaarlijk voor mijn omgeving opgesloten in een TBS kliniek!
  Kan iemand me uitleggen wat het verschil is met die ‘bunch of criminals’ uit Wassenaar en Den Haag?

 6. Mao zei:

  echt schandalig, dus als ik toevallig in Rhenen woon en tegenstander ben van de monarchie ben ik verplicht om mijn huis te laten doorzoeken terwijl ik niet eens deelneem aan festiviteiten, ik denk als je dan opgepakt wordt je een hele sterke zaak hebt bij het europees gerechtshof

 7. Jan de Man zei:

  Kennelijk wordt op twitter negatieve kritiek op rhenen en veenendaal weggefilterd. Dit is in strijd met het recht op vrijheid van meningsuiting en discriminerend naar mensen met een andere mening over koninginnedag.

Comments are closed.