Pakeerboetes wethouders en burgemeester Haren verscheurd

Ambtenaren van de Groningse gemeente Haren hebben jarenlang de parkeerboetes van de burgemeester, wethouders en collega-ambtenaren verscheurd.  Het is niet duidelijk hoeveel boetes op deze manier in de prullenbak zijn verdwenen

 

 

 

Een woordvoerder van de gemeente stelt dat het verscheuren van boetes geen ‘schering en inslag’ was. “Het gebeurde af en toe en dan ook nog vaak bij wethouders of de burgemeester.”

De praktijk kwam aan het licht toen de huidige wethouder van financiën Theo Sieling een parkeerboete kreeg. Nadat hij dat had verteld aan de verantwoordelijke ambtenaar, stelde die tot Sielings verbazing voor de boete niet te innen. Sieling heeft naar eigen zeggen daarna een einde gemaakt aan de ‘verscheurcultuur’ op het stadhuis.

Sieling zegt dat de boetes voor zover hij weet altijd ‘werkgerelateerd’ waren. Als voorbeeld noemt hij een boete omdat een ambtenaar verkeerd geparkeerd stond voor het stadhuis om binnen iets te regelen. “Maar het is en blijft onacceptabel.”

En daar zijn wij net zoals u natuurlijk geweldig verheugd over, want stel je voor dat dat het schering en inslag zou zijn. Lezers,  je maag keert zich toch als je dit leest en het zoveelste bewijs van een in en in corrupte overheid


4 Reacties

 1. Bert Gitaar zei:

  Ja ja, ons kent ons. En je verwacht het ook niet hé.
  Het woord corruptie zou eigenlijk helemaal niet eens in het woordenboek mogen staan.
  Dan heb je er namelijk ook geen last van. Iets wat er niet is, bestaat toch ook niet.

 2. Wilma zei:

  Ja al die overheids dienaren hebben goed afgekeken hoe hun opperbevelhebber bea de hebzuchtige het Nederlandse volk misbruikt en leeg zuigt, en het gaat maar door, dat graaien en bestelen van het volk door het elite oranje wereldje. Wat is dat overheids-hof-personeel een geschiedvervalsend, corrupt, liegend en bedriegend volk.

 3. Pieter H zei:

  Nu worden natuurlijk al die corrupte ambtenaren,wethouders en burgemeester op staande voet ontslagen,zoals in het bedrijfsleven normaal is bij corruptie en diefstal !!!

Comments are closed.