Roofvogels boven Wassenaarse Horsten

U heeft het uit de media kunnen vernemen, het  Cuypersgenootschap staakt het verzet tegen de sloop van 2 oude boerderijenEikenhorst 3 en Raaphorst 5 gelegen op het landgoed de Horsten, dat via een aankoop door prins Frederik ooit in het bezit kwam van de oranjes.  Wilhelimia kocht het landgoed in 1903 van prinses Sophie , die ooit voorbestemd was om te trouwen met de Britse koning Edward de VII, maar toen koningin Victoria de moeder van Edward de prinses gezien had, vond zij Sophie dermate onaantrekkelijk, dat het toekomstige huwelijk werd afgeblazen.

 

Karaktertje, deze  Victoria, die wij er persoonlijk  graag bij de latere selctieprocedures van de oranjes gehad hadden. Resultaat dat Nederland nu op z’n minst 4 vrijgezellen prinsessen gehad had. Maar dat ter zijde.

Zoals het koninklijk huis meedeelt wil Beatrix de 2 boerderijen graag laten slopen, want, en dat is toch wel aandoenlijk, de onderhoudskosten van de Horsten lopen dermate uit de hand, dat zij voor de familie haast niet meer op te brengen zijn. Door de huidige gebouwen te slopen komt er plaats voor de bouw van een aantal nieuwe villa’s, die , fasten your seat belts , dan gekocht kunnen worden door belangstellenden die naast de koopprijs uiteraard erfpacht dienen te betalen ! Hoe verzin je het ?

De echtgenote van onze Mercedes G coureur Pieter, mevrouw van Appeldoorn zoals zij bekend staat als zij anoniem door het leven wil gaan, heeft echter nadat Beatrix de Horsten erfde van Juliana het eeuwig durende recht van erfpacht en opstal van de boerderijen Raaphorst en Horstlaan 14. Hè vreemd, en lazen wij niet ergens , dat juist de  zonen van Magriet daar ook al wilden gaan wonen, verder de familie Tjaling Ten Cate er ook over denkt en……  er geruchten zijn dat er op het landgoed een Argentijns  Pampa  grillrestaurant gaat komen, uitsluitend geopend voor intimi van de familie.

Trouwens als papa en mama Zorreguieta op de kids gaan passen, zal er wel een “slimmerik” bij de familie zijn, die bedenkt dat ook zij recht hebben op betaalde kinderoppas dankzij de voor veel burgers geldende subisidie regeling.

Het Cuypersgenootschap, dat de sloop van de 2 boerderijen had willen tegenhouden, beriep zich daarbij tot twee maal toe op fouten die de gemeente  Wassenaar bij het toekennen van een sloopvergunning gemaakt had . Maar nadat dit nu van de baan is, ziet het genootschap af van een verdere procedure, waarbij wij hieraan toe willen voegen, dat procederen tegen deze conctie gelijk staat aan de strijd van Don Quichotte tegen de windmolens. Maar, van dat laatste hebben wij inmiddels in ons land meer dan voldoende bewijzen. Erwin Lensink is hier een goed voorbeeld van en van de aangifte door mr. Liesbeth Zegveld tegen papa Jorge Zorreguieta wegens mogelijke participatie aan het Videla regime dat misdaden tegen de menselijkheid beging, horen wij ook niets meer.

Overigens moet er nu nog steeds een sloop- en daarna een bouwvergunning door de gemeente Wassenaar verleent worden, maar u begrijpt dat dit in ons super gedemocratiseerde landje geen enkel probleem mag opleveren. Een D 66 burgermeester, Jan Hoekema ( student Leiden net als Bea ! ) gehuwd met  1e kamerlid Marleen Barth ( PvdA) , dat zit wel snor.

Dus lezers, heeft u een weekend niets te doen, houdt u van zeldzame maar toch al geruime tijd in ons land aanwezige roofvogels, pak uw verrekijker en wandel zo lang dat nog maar eens op uw gemak door de Horsten. Of u daar een frisse neus aan over houdt wagen wij te betwijfelen, dus u bent gewaarschuwd.

En tenslotte, lees wat wij al einde 2010 over deze affaire schreven :http://www.geennieuws.com/2010/12/ons-keukenprinsesje-margarita/


8 Reacties

 1. Ger de Vries zei:

  De familie von Amsberg wikt en de familie von Amsberg beschikt! Dat is democratie volgens het von Amsberg principe. Heeft u bezwaren over dit soort beschikkingrecht? Beware of the witch die alle beslissingen neemt, voor je het weet ben je te gast in het Pieter Baancentrum. Er zijn steeds meer mensen die dat nu meemaken!

 2. Arie Kanarie zei:

  Kunnen we als geennieuws geen bezwaar aantekenen? Lijkt me grappig,……………….. Iedereen mag bezwaar aantekenen, ooh gut nee sinds de invoering van de omgevingsvergunning ipv de bouwvergunning is het alleen voor direct belanghebbenden van toepassing om bezwaar aan te tekenen. Daarom hebben ze het op deze koers gegooid, de omgevingsvergunning is mededogender dan de aloude bouwvergunning, slapen doen we s’nachts Bea!!!

 3. Arie Kanarie zei:

  Ik mag trouwens hopen dat er een soort zeldzame oei oei vogel in dat park leeft die de hele boel constant ondersch****, waardoor de vergunning niet verleend mag worden op basis van de flora en fauna wet. Ooh en mogen er wel bomen omgezaagd worden van mevrouw Appeldoorn, ze schijnt nogal graag te debateren met bomen heb ik wel eens gehoord.

 4. Bas zei:

  In de laatste honderd jaar zijn er veel dingen gebeurt. Zoals het einde van mensen die vrienden hadden op hoog niveau. In de volksmond werden het richel mensen genoemd. Of tuig, schavuit, minder onvriendelijk, met wel dezelfde betekenis.
  Dat hoog niveau was de hemel waar zij mee konden communiceren en het bewijs van leven op andere planeten.
  Uiteindelijk, dankzij NASA, is het bewijs geleverd dat zij, net als de rest, gewoon wiebelen, en lekker leven , op het gewroet van andere aardbewoners.
  Jammer, niets nieuw onder de zon.

 5. harrie zei:

  @arie
  die flora en faunawet hebben ze al lang aan hun laars gelapt. talloze bomen zijn al gekapt op de horsten hetgeen zijn weerslag heeft op het vogelbestand.
  aangezien niets bij die lui zomaar geschied hebben ze hier ook een aanloopje genomen want in 2005 is de actio popularis afgeschaft, balkenende heeft hier natuurlijk geen ruchtbaarheid aan gegeven,en is bezwaar enkel voor direct belanghebbenden toegestaan.
  leen even stukje
  In juli 2005 zijn meer dan 1000 aanpassingen in de Algemene Wet Bestuursrecht geëffectueerd. Hieronder het afschaffen van de ‘actio popularis [1] het procesrecht ‘van een ieder’ in de volksmond ook wel ‘klokkenluidersrecht’, genoemd. Het was het recht van derdenbezwaar op overheidsbesluiten. Door deze wijzigingen waarvan bijna niemand officieel op de hoogte is lopen veel burgers, groepen en maatschappelijke organisaties, die een rol als waakhond of klokkenluider of ander belang hebben het risico niet ontvankelijk te worden verklaard.

 6. Arie Kanarie zei:

  @Harrie,

  dat bedoel ik, de witteboordencriminelen in het keuningshuis betalen hun zaakgelastigden wel om onder wetten uit te komen, jij als burger stoot telken male je harsens over deze smerige achterbakse wijzigingen in de wet. Klassenscheiding moet er zijn schijnbaar in Nederland, nu nog de stippen van de kasten uitdelen en we zijn klaar, alhoewel er staat natuurlijk bij elke burger LU* op zijn voorhoofd volgens de overheid, daar wordt dan nu een punt aan toegevoegd.

  Ik heb ooit wel eens een flinke discussie met een overijverige ambtenaar gehad die doodleuk zei, elke nederlander wordt geacht de wet te kennen.
  Ik antwoorde doodleuk, als dat zo was wat U stelt had de verachetlijke advocatuur in Nederland niet veel meer te doen want dan waren we allemaal meester in de rechten.
  Klik tuut tuut tuut,………….

  En het woordje niet ontvankelijk komt mij na enkele rechtszaken mijn strot uit, tussen je recht hebben en krijgen zit zo’n groot verschil in Nederland,…………………… KLASSEJUSTITIE dus. Ik weet niet wat er in de weegschaal ligt van vrouwe justitia tegenwoordig, volgens mij aan twee kanten een hoop stront welke afgewogen wordt.

  Trouwens van die korenwolven is wel een leuk idee,…..

 7. Theo Raadhof zei:

  Mochten er korenwolven op de Horsten zijn of in de toekomst worden losgelaten dan worden met vergunning afgeschoten.
  Met vergunning zeg ik, opa naaide ook alles zonder toestemming dus dat wordt afschieten zonder vergunning.

  Bovendien is Rutte toch verantwoordeklijk voor het gedrag van de SS- en mensenwerp familie, dus wie doet ze wat?

  Ze worden sinds een aantal dagen zeer gewaardeerd door bergvolken wonende in een land liggend onder de zeespiegel waar het geld uit de muur komt.
  Dit soort bergvolk naait met de zelfde frenquentie als onze prinSS bernhard, dus is de toenemende populariteit van ons koningshuis ook weer verklaard.

Comments are closed.