De burger is kwaad

Nederland heeft een slecht humeur. We ergeren ons er aan hoe de samenleving er voor staat. We ergeren ons aan elkaar, aan de politiek en aan de z.g. elite. Aan de linkse kerk. Aan de politieke graaiers. Het gemeenschapsgevoel is aan het  verdwijnen en we verschansen ons achter de voordeur. Of we schreeuwen de boosheid juist van ons af en steken de middelvinger op naar iedereen die ons voor de voeten loopt. Maar liefst 65% van de Nederlanders is van mening dat Nederland zich in de verkeerde richting ontwikkelt of zelfs al ontwikkeld heeft.

 

 

 

 

Hoe komen wij aan die 65% ? Veel uitpluizen van cijfers zoals die gepubliceerd worden door het Sociaal Cultureel Planbureau ( SCP ) dat ons jaarlijks met een berg cijfers overspoelt waaruit de “gezondheid ” van Nederland en de bewoners in beeld gebracht wordt.

Hoe wij hier op komen ? Gisteren toonde de VPRO een documentaire, waarin acht Nederlanders aan het woord kwamen en hun grieven over de maatschappij mochten uiten. Een aanrader, voor zover u deze uitzending gemist heeft en wij geven de desbetreffende link aan het einde van het artikel, daar de uitzending ruim een uur duurde. Uiteraard kun je kanttekeningen plaatsen bij wat de vrouwen en mannen in deze film zeiden en met sommige punten het geheel oneens zijn. Wat echter als een soort rode draad door het hele verhaal heen liep, was het feit, dat de Nederlander zich door de politiek, die qua imago steeds slechter begint te scoren, verlaten voelt, de overheid als een vijand begint te zien, kortom dat het idee gaat postvatten, dat wil je je leven enigzins kwalitatief op pijl houden je op je zelf aangewezen bent.

Een “eye – opener ” ? Nee, in feite niet, want hoe vaak hebben wij het op deze site niet met u gehad over een overheid, haar ambtenaren, de politieke volksvertgenwoordigers,  een regering, die op het moment , dat zij de veilige al dan niet met pluche beklede stoel onder zich hadden, zich weinig of niets meer gelegen laten aan wat zij de burger ooit eens beloofden en waaran zij zich nu nauwelijks nog iets gelegen laten. 

Er moet bezuinigt worden. Binnenkort trekt ons trio Rutte, Verhagen, Wilders zich terug in het Catshuis om te bezien hoe deze bezuinigen tot stand kunnen komen, waarbij wij u al bij voorbaat de garantie kunnen geven, dat waar het maar even kan, de bezuinigen van uw kant zullen moeten komen, hetgeen in gewoon Nederlands betekent, dat de gemiddelde burger nog meer wordt gedwongen via directe en indirecte lastenverzwaringen de jarenlange voortwoekerende bestedingsdriften van de overheid te compenseren. Nog niet zo lang geleden schreven wij over het RTL rapport dat weer eens pijnlijk beschreef hoe er bij de overheid, hoog en laag met geld gesmeten wordt en wij zullen hier deze week nog nadere aandacht aan besteden.  Lees hier

En hoe staat het met onze veiligheid ? Kon je als burger , maar toegegeven dat was jaren geleden,  ’s avonds nog vrijelijk over straat bewegen, of je deur open laten staan.  Dat is vervlogen tijd. Bendes met name Oost Europeanen hebben inmiddels de plaats overgenomen van kleine groepjes “nieuwe Nederlanders” en via een verstikkende regelgeving vanuit Brussel heffen de minister, O.M. en politie de handen ten hemel en zeggen hieraan niets te kunnen doen. Dit is uiteraard maar zeer gedeeltelijk waar, maar de kapstok ” Brussel zegt dit of dat ” is een  een al te welkom excuus om zelf de zaken op zijn beloop te laten. Trouwens de onvrede met Brussel groeit met de dag, wij komen hier nog op terug.

Voeg daaraan toe een snel voortschrijdende corruptie, een stijgende tendens van  belangenverstrengeling, die een groot deel van ons ambtenarenkorps en de politiek in haar greep heeft en waar uit eigenbelang niet tegen opgetreden wordt ,  je zou immers  wel eens de volgende kunnen zijn, die de steun van vriendjes nodig heeft, en het cirkeltje is rond. Nederland is boos.

Kijkt u eens naar deze film,  voor zover u dat niet al gedaan heeft en pakken wij de draad daarna in volgende artikelen weer op .

Met dank aan de VPRO : http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1241813

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.


12 Reacties

 1. Arie Kanarie zei:

  Ik kan kwaad zijn en me druk maken, ze hebben schijt aan wat ik voel daar in Den Haag. Dus ik heb besloten dat ik ook eens schijt aan Den Haag ga krijgen, voor zover ik dat al niet heb.

 2. check zei:

  Heb er een gedeelte van gezien, maar was een bevestiging van wat ik al decennia riep dat baggerland steeds ellendiger wordt. Zelfs een doofstom meisje wordt met medeweten van de plizie weken lang misbruikt door twee criminele en men doet net of er niks aan de hand is. Ach ze hadden hun plicht gedaan, ze waren even langs geweest en hadden het gajes gevraagd of ze soms iets slechts aan het doen waren. Typisch voorbeeld hoe in verregaande staat van ontbinding is en je als burger wordt geterroriseerd door ( vaak allochtonen) loket ambtenaren , de meest krankzinnige regeltjes die er in Brussel worden bedacht en niet te vergeten de absurde discriminatie van autochtonen tov van buitenlanders. Er zitten duizenden landgenoten in het buitenland in kommer en kwel, maar dat zijn dan volgens de politieke charlatans landverraders die zijn gemigreerd of zoals die ellendige Frans Timmermans riep, zwart geld criminelen en oplichters. Ik hoop dat ik dit soort gajes nooit tegenkom, want zal er voor Fransie heel slecht uit gaan zien als ik hem op de man afvraag dat nog eens in mijn gezicht te zeggen. Maar dat geldt voor nog velen andere daar. Het houdt niet op de honderden miljarden verspilling, de enorme corruptie en de particratie die het land volledig naar de bliksem helpt. Het communisme is afgeschaft , maar dit is vele malen erger , wat heet niks meer te melden als slaaf verder door het leven gaan…..

 3. punt komma zei:

  Gnoes stellen zich massaal aan de waterkant op,,krokodillen wachten hen op en enkelen zullen de overtocht dan ook niet overleven, worden helemaal opgevreten.

  Nu wil ik niet zeggen dat Nederlanders Gnoes zijn,,,maar er komt een moment dat Nederlandse Gnoes de krokodillen overlopen.
  Het wachten is op de eerste Gnoe die de Haagse vijver durft te trotseren,,wat daarna gebeurd is voorspelbaar.

 4. check zei:

  Gnoes zijn kuddedieren net zoals baggerlanders dus wat is het verschil ? Diegene die zgn een aanslag op de VA clan heeft gepleegd zit al jaren vast, is dood of hebben ze stilletjes opgeborgen. DE arm van deze misdadige clan is lang en betalen hun vazallen de politieke landverraders subliem dus dat is een probleem. Die den Uyl had de kans, maar was een smeerlap eerste klas om zich om te laten kopen. Sindsdien zijn vele politieke charlatans hem gevolgd en hebben de nep Oranjes helemaal de macht in handen. Een schandvlek in de geschiedenis en voor al die mensen die hun leven voor de vrijheid hebben gegeven van baggerland. Als je goed nadenkt is het allemaal tevergeefs geweest en is het gewoon nog erger geworden dan tijdens de bezetting.

 5. wim3 zei:

  Ik meen dat in de aankondiging gezegd werd “linkse kerk”en “rechtse graaiers en niet “politieke graaiers” die dat uiteraard ook zijn.

 6. wolfy zei:

  Ach ik was zo’n 30 jaar geleden al kwaad,
  Helaas was ik niet in staat om zelfs mijn vrienden en kennissen te overtuigen van het verval van Baggerland.
  Ik ben dus 15 jaar geleden vertrokken naar Azie en ookal is het hier ook een zooitje, ik leef mijn leventje toch beter hier.
  Geen gezeik over wat of hoe je iets bouwd, je koopt land en je kan bouwen wat je wil zonder onroerendgoedbelasting en andere belasting te betalen.
  Eigendommen worden zonder achterlijke successierechten gewoon voor de nabestaanden.
  In Baggerland duurt een hypotheek zo’n 30 jaar, hier zijn ze er binnen 6/7 jaar van af.
  Nederland o Nederland, of moet ik zeggen Nederlanders O Nederlanders laat je toch niet zo naaten.

  Gegroet.

 7. Demian zei:

  Deze eliten zijn bezig met hun agenda punten!! hun zijn nu bezig met het destabiliseren van de burgers, door crisis als een oorzaak te gebruiken zodat hun kunnen inkorten op mensen hun salarissen of werk geven onder hun niveau. de beste manier om dit te stoppen is door samen met elkaar te werken. Iedereen moet de zelfde mentaliteit of doel hebben, stoppen met auto rijden, zet alle autos stil desnoods iedereen schorst zijn auto. koop geen bezine meer, iedereen moet gaan stakken en desnoods niemand betaal geen btw meer, kappen met dat, en dan zullen zij zien hoe wij als burgers ook kunnen bezuinigen. maar of iedereen dit gaat doen is de vraag.

  groetjes

 8. Edward Krijnen zei:

  Pim Fortuyn zette twaalf jaar geleden de problemen met Onderwijs, Zorg, Veiligheid, de scheve verhouding “teveel management-te weinig mensen op de werkvloer”, en zeker ook de vele kwalijke kanten van de multikul op de agenda.
  Door hem om te leggen dacht men dat ze van die problemen af waren.
  Als ik deze acht mensen hoor, zijn die problemen alleen maar verder gegroeid, erger geworden, ik hoor een zo grote woede die grenst aan “Wie zet de eerste stap tot geweld?” ongeacht van links, rechts, enz.
  Met Pim Fortuyn was misschien een vreedzame oplossing mogelijk geweest, maar de Oranjes mochten hem niet zo….
  Het was wel een typische VPRO-documentaire: veel schuld werd neergelegd bij de bezuinigingen van het huidige kabinet (terwijl al deze zaken al decennia spelen), de enige uitgesproken anti-multikul was meteen een nationalistische activist (en juist niet de gewone burger die regelmatig overlast ondervindt van de “cultuurverrijking”, een groep die vele malen groter is).

 9. MarijkeVos zei:

  Hallo…heb het programma ook gezien en ik vind eerlijk gezegd, dat dit mosterd na de maaltijd is,want dat het zo is, zoals het nu is….ben nu bijna 58 jr en al zo’n dikke 40 jaren herinner ik mij niet anders ,dat we de mond moesten houden en ik begin het nu te wantrouwen, dat we dan nu plotseling wél ons zegje zouden mogen doen.Vreemde zaak, het kan mij niet overtuigen,is dit niet eerder om erachter te komen,wie we zijn en wat we nog denken, voor zover dat mogelijk is met onze gehersenspoelde koppetjes?
  En de politie, mag van mij de boom in,toen mijn dochter een bekeuring had lopen, wisten ze maar al te goed hoe ze bij ons binnen moesten komen,ze hebben haar zelfs meegenomen en ze mocht niet eens telefoneren.
  En bij zo’n vuile achterbuurter,die daar zo’n arm meisje op een afschuwelijke manier te grazen heeft gehad, die de hele buurt erbij tiranniseerd,blijven ze net makke schaapjes voor de deur staan….IN WIENS OPDRACHT??? En vanmorgen op tv onder in de balk ook nog over die vent en dan wordt er het woord SEKSSCHANDAAL gebruikt.Heeft voeten likken en poep moeten opeten nog iets met SEKS van doen.De vuile smerige perverse gore hufter !!!!!!!!!!!!!!

 10. Harry 2 zei:

  Hoe stop je Bedrog-Belasting? Schrijf eens een brief naar de politiek, de koningin of de Belastingsdienst. Zoals deze brief hieronder, van iemand die het helemaal zat is!

  Aan de inspecteur van belastingen, de koningin en de gehele politiek van Europa.

  Het spijt mij u te moeten mededelen, dat het voor mij welhaast onmogelijk is in te schatten of ik mijn belasting tot 21-12-2012 nog wel kan en wil betalen.

  Mijn financiële positie is zeer onoverzichtelijk geworden dankzij de toepassing van uw Arbeidswet, Auteurswet, Horecawet, Beurswet, Loterijwet, Motorrijtuigenwet, Warenwet, Woningwet, Drankwet, Gezondheidswet, Winkelsluitingswet, Invalidenwet, Vestigingswet, Flexwet, Ziektewet enz. enz. die op een weerloos en verward publiek zijn losgelaten. Door al uw wetten ben ik zo teneergeslagen, aangeslagen, uitgeput, uitgebuit, uitgewoond, uitgetrokken en uitgeperst, dat ik niet meer weet waar ik aan toe ben, hoe ik moet zijn en of ik hier nog wel wil zijn.

  Lees verder op:

  http://www.ntjournaal.nl/

 11. Demian zei:

  @ Harry wat jij heb geschreven voel ik precies het zelfde. ik ben zo zat zelf dat ik gedachten krijgt om deze mensen wat aan te doen. Deze mensen belasten alles, alles wat je kan bedenken, hun weten wel van geld uit onze zak te trekken, maar wanneer zij wel geld moet uitgeven zoals geld naar griekenland sturen, vragen zij geen toestemming aan de burgers via een referendum of zo. en nu dat de staatsgeld op is weten zij de burgers te persen. Wij zijn geen sinaasappellll ministersss! begin maar eerst bij jullie salarissen voor dat jullie aan onze salarissen komen en pensioenen etc. ik zie dit gewoon als een legale manier van mensen leegplunderen. altijd de wet zeg dit en wet zeg dat, wie heeft die klote wetten bedacht? Die hogepieten die achter de gordijnen zitten. Die ministers zijn maar een trek poppetjes, maar hun genieten wel van de voordeel omdat hun gezichten bekend wordt. en daarom worden zij goed betaald. ik zeg iedereen moet nu wakker worden want wij worden gewoon gedreven in een hoek als overheid slaven. en dat is juist wat ze willen wij werken en hun trekken. kappen met die zooi.

Comments are closed.