De spelletjes van de oranjes worden nooit meer wat zij waren

Wat waren het toch mooie tijden. Alle oranjes rond het knapperend haardvuur, de  vorstin van dienst ( nee, natuurlijk nog niet Maxima)   liep rond met de chocolademelk en met z’n allen zat men rond de lage tafel om te zien, welk trucje Friso nu weer wist te vertonen. Zijn balletje balletje nummer, waarbij de aanwezigen dan mochten raden waar de aan Friso toevertrouwde centjes van de Nederlandse belastingbetalers gebleven waren, deed de de hele familie schaterlachend over de grond rollen.

 

 

 “Wat is het toch een knape bolleboos, die Friso van mij,  ” riep Mabeltje dan,” toch iets heel anders dan die amateurs als Klaas Bruinsma en Mohamed Sacirbey. En; “Wat een plofkoppen die burgers”, proeste Willem Alexander er achteraan.  “Zal ik ze een sprookje uit eigen werk voorlezen?” vroeg PRINSES Laurentien, die onmiddelijk handel rook.

Ouderwets genieten, niet aan de financiële sores denken, hoogstens wat zorgen over  die oude F 70, “die nu met al dat heen en weer gevlieg aan het einde van de dagen komt “, merkte Beatrix op.  “Misschien kunnen wij hem binnekort  voor Drakensteyn neerzetten als een soort Hamburger restaurant waar je een Frisobuger met lawinesaus kunt bestellen, dan  brengt ie toch nog wat op , zo,hup, in de pocket en wip ik  ’s avonds bij het sluiten even over,geen hond die het ziet of merkt “.

In de pauzes druk werd gesnuffeld in vakantie folders  en deed Friso op veler verzoek nog eens zijn vader na. Daartoe rukte hij zijn das af, keek wat verward rond, schuivelde om de tafel heen en Beatrix deed het zowat in haar broek van het lachen, terwijl zij trachtte hem nog  wat meer tranquilizers te geven.

Ja mooie tijden daar in de diverse eenvoudige keuninklijke Vinex stulpjes.  Dat zal nu gaan veranderen. Of  het Monopoly gaat worden, waarbij Friso door middel van oogknipperen aan kan geven of hij een straat of een hotel wil kopen is niet bekend. Trouwens nu de hele familie standaard met een donkere bril oploopt, zal hier nog iets op gevonden moeten worden. Tjonge jonge wat zagen die oranjes er imposant uit toen ze zo het ziekenhuis in Innsbruck uitkwamen, Je kon alleen nog maar aan de “oortjes” zien wie nu de beveiligers waren of de beveiligden, moeilijk voor de haast niet meer in haar tranen te stuiten Marieke de Vries van de Nationale Omroep Sprookjes de NOS. Heeft u haar gezien ? Prachtig wat een meid, de Chinese dubbelrimpel labrador van de buren heeft in vergelijk met haar opeens een heel vrolijk koppie.  En dan die soms net waarnemenbare assistent die haar even aan een onder de neus gehouden ui, liet ruiken voor het betere tranenwerk .  Jongens , dit was  Nederlands entertainment  op zijn best. De reality show van Reinoud Oerlemans in de Amsterdamse VU verbleekte hierbij en Reinoud zat er tandenknersend naar te kijken, had hij dat maar bedacht.

Spelbedervers waren natuurlijk de voetbal fans die met al deze heisa al aan zagen komen, dat woensdag a.s. ons land niet tegen Groot Brittanië speelt. Maar daar had de moeder des vaderlands  wel oog en oor voor. “Jullie doen wat voor mij, dan doe ik wat voor jullie en hou Friso nog even hier ( Oostenrijk), ” schijnt zij gezegd te hebben. We gaan dus  gewoon voetballuh en dan donderdag allemaal huilend naar Schiphol. Kleenex schijnt al speciale oranje tissues klaar te hebben die gratis verdeeld zullen worden, de 2e kamer leden  gaan voltallig naar het vliegveld, Frans Timmermans spreekt Friso in 8 talen toe, waaronder in het  Tirools, je weet maar nooit en de Efteling heeft al een revalidatieplek midden in het park aangeboden, naast “hier papier” is er een plek vrijgemaakt tussen de gouden dukaten poepende ezel en Sneeuwwitje.

Het gezegde  de een zijn dood is de ander zijn brood gaat in dit geval op, lees het bericht op Newsgossipandmore

Zo dragen wij toch  allen ons steentje bij.


10 Reacties

 1. Theo Raadhof zei:

  Deze vind ik toch wel de beste die ik tot op heden heb mogen horen.

  Nu Friso wat langer in de verpleging moet verblijven, heeft hij meer pyama’s nodig en dus besloot beatrix om deze zware taak op haar schouders te nemen.
  Maar aan welke kleur Friso tegenwoordig de voorkeur geeft, daarvan was bea niet meer op de hoogte.
  Dus vraagt bea aan mabeltje, voor welke kleur heeft Friso nu de voorkeur.
  Waarop mabel zegt, doe maar iets bruins ma.

  Persoonlijke noot:
  Was dit rede dat bea even terug moest naar Den Haag, het regelen van persoonlijke zaken,
  pyama’s kopen?

 2. ineke zei:

  ik lees met regelmaat dat mabel oproept tot orgaan donatie – zo kon haar beste vriendin bij haar huwelijk aanwezig zijn vanwege zo’n levens reddende operatie –

  zou dat nu ook gelden? uiteindelijk mag zij als “vrouw van” beslissen –

  nee niks bea, friso is geen lid van het KH –

 3. harrie zei:

  nog nooit in mijn leven zoveel royal verslaggevers de revue zien passeren als de afgelopen dagen. ze braken bijna hun pootjes om ons kond te doen van hetgeen we net uit het nieuws hadden vernomen, enigszins opgeleukt met een ongeschminkte ponem en een wat huilerige stem.
  de grootste kwal echter is die pieter klein beernink, een homosuele hermelijvlo die het gebruiken van de jordaansnik tot in de perfectie beheerst. nadat hij dagelijks wat wauwelt over de bedrukte stemming in lech gaat hij over tot scherpe analyse van de feiten, koffie bruin, er ligt sneeuw etc, waarbij hij zjn afschuw uitspreekt over mensen die menen aan de hand van geruchten en mogelijk roddel een oordeel over die friso uit te kunnen spreken.
  beernink zelf heeft mogelijk meegedaan aan een of ander parapsychologisch programma want hij kon aan de stand van de donkere bril van hare narigheid en het mogelijke kleine lachje concluderen dat het wat beter ging met die friso.
  paar uur later werd door echte mensen een heel ander oordeel geveld.
  opzouten dus met die halve gare kontridder en zijn lamzakkerige gelul.

 4. punt komma zei:

  Oke,,HM ging naar Frans,,dicteerde een boodschap voor die Frans moest rondsturen.

  Het resultaat is een pvda lawine.

 5. check zei:

  L
  Kijk eens goed naar het gezicht van ma pothoed. Een KEIHARDE , die over lijken gaat en zoals we weten geven vooral de oude nazi clan zich NOOIT gewonnen. Zou dus vooral geen valse hoop hebben, het von DEUTSCHE BLUT zit er in gebrand en wel van het ergste soort. Kijk eens naar de oude kliek rondom Hitler, die moorden hun eigen familie uit en veel namen inclusief een vermogen de vlucht naar Z.Amerika en zitten onbedreigd riant daar , geen mens die ze wat doet. Wat deden de Yanks, de Engelsen etc die deden helemaal niks, lieten er veel zitten en mega bedrijven die zwaar hebben meegewerkt in die tijd gewoon doorgaan. Dus een Bilderberg en andere zware criminelen waar ma Pothoed en Mabel kind in huis zijn, Soros , Rockefeller etc die maken uit wat er in de wereld gebeurt en wij zijn strontvliegen op het behang. Kanonnenvoer en lijfeigenen die ze gewoon voor zich laten werken en als ze nutteloos zijn, gewoon met een oorlog en straks met een smerige virus even de schoorsteen doorjagen. Kijk eens goed , denk eens na, is er wat verandert dan ? Vraag het de Joden hoe dat gaat !

 6. Tom Couzy zei:

  Zo is het Check.
  Medelijden is een emotie en op het moment dat emoties spelen is realistisch denken niet mogelijk.
  Theo van Gogh moest worden opgeruimd en de AIVD was volledig op de hoogte,maanden vooraf was de woning van Mohammed getapt.
  Pim Fortuijn moest verdwijnen en alles werd geregeld.
  Geen van beide nabestaanden kreeg een bezoekje van Trix, die was opgelucht op de thee bij anderen.
  Alle belangrijke Nazi’s incl. Hitler kreeg vrije doortocht naar Bariloche,het Nazi netwerk.
  Bernhard had vooraf één en ander geregeld en achteraf voor transport per KLM gezorgd.
  Het Nederlandse volk wordt terecht voor dom en naïef versleten, want er staan nog steeds vlaggenzwaaiers in de rij.

 7. check zei:

  AK

  ligt er aan wiens kant het valt. als er een vliegtuig naar beneden valt, dan komen er vlak daarna wel een paar meer naar beneden. Maar wie zijn de klos ? In dit geval schat ik in dat WIJ allen de pineut zijn, want het is voor ma pothoed een mooie aangelegenheid om nu snel af te treden , omdat ze te druk met haar zoon zal zijn en WE met domme dikke Willem en zijn pampa meid worden opgescheept. Dan zijn de rapen helemaal gaar, want reken maar dat de ” ONKOSTEN “rekeningen met een hark worden binnengehaald , niet te vergeten dat de hele clan Z er ook nog eens voor onze rekening worden binnengehaald. Er zal een nieuwe airbus 380 worden aangeschaft om de hele clan lekker te laten reizen. Want reken maar dat die miep a la Z.Amerikaans lekker gaat flierefluiten en de heel clan constant aan het feesten in het buitenland zal zijn. Deze lui kennen geen maat , behalve hun eigen maatstaven , leven op kosten van anderen. Gezien de vazallen in de politiek , die als marionetten aan een touwtje bij ze hangen, verwacht ik daar helemaal niks van. Integendeel , nu de familie zo iets vreselijk is overkomen, zal men ruimhartig zijn en alles gaan toestaan, het is immers zo zieluuugggg. Kijk ik ben van nature een realist , heb mijn leven lang geleerd om oorzaak en gevolg haarscherp van te voren te kunnen analyseren en zie bijna altijd de bui aankomen. Er staat (helaas) baggerland nog heel veel rampspoed te wachten, we zijn allemaal een oor aangenaaid door Europa, zijn verraden waar we bijstaan en hebben behalve aftikken niks meer te melden. Ook een Wilders zal er niks aan veranderen, de hele Haagse kliek plus de verraders politiek is een grote bende van list en bedrog. Tijd voor een zaken kabinet en de politiek levenslang verbannen …

 8. wolfy zei:

  Ja genaaid door Balkenende,
  aanklagen die verrader en slapjanus zou ik zeggen.
  Voor mij zijn er nog wel een paar volksverlakkers, zoals,,,,
  Kok, Lubbers en de grootste onze Bea met haar gevolg.

  Gegroet.

Comments are closed.