Job Cohen stapt op, wil de laatste Pvda- er het licht uit doen ?

Na een Via Dolorosa van 2 jaar is het dan eindelijk zo ver. De laatste” fatsoenlijke” PvdA-er, Job Cohen, gooit de handdoek in de ring en laat het pand aan de Amsterdamse Herengracht over aan een stel over elkaar heen buitelende soci’s die nog steeds niet in de gaten schijnen te hebben, dat datgene wat de PvdA ooit beoogde reeds lang bereikt is. Mede dankzij de krimpende pensioenen en een regering die gewoon door blijft gaan om de bezuinigingen bij de belastingbetaler neer te leggen i.p.v ook zelf eens daadkrachtig te zien wat er aan overtollig vet aan de linkse botten zit.

 

Een ware twitter tsoenami brak los, waarbij wij de tweet van onze “grote” vriendin Ineke van Gent de beste vonden . Want het zijn juist die spaarzame momenten die tonen dat  in dit geval een politica het ook  wel eens bij het juiste eind  kan hebben :

Twitter avatar inekevangent Ineke van Gent @jobcohen een mooi mens die niet past in huidige politieke klimaat en functie. Dat is jammer voor de politiek en de samenleving.

En daarmee slaat  deze Ineke de spijker op de kop, inderdaad fatsoenlijke mensen horen niet thuis in het huidige politieke klimaat en ofschoon Ineke dat natuurlijk geheel anders bedoeld zal hebben, zijn wij het bij wijze van uitzondering met haar eens. Ben je fatsoenlijk, kun je de rug recht houden, wil je werken voor je centen, dan ga je niet in de politiek ! Bravo Ineke voor deze zelfkennis en bedankt voor deze ontboezeming, die nogmaals wel weer  verkeerd door ons begrepen zal zijn.

Job weg en dus kan de rest van de jongens en meisjes als het aan ons ligt, de verhuisdozen gaan pakken, de boedelbak voor de deur zetten en af richting een leegstaand asielzoekerscentrum om daar te wachten op betere tijden, waarvan wij verwachten dat zij niet zullen komen. Het ABP moet de pensioenuitkeringen drastisch verlagen, zou Ruud Lubbers daar ook last van hebben ( een doordenkertje waarbij om u op weg te helpen u moet denken aan het verdwijnen van 30 miljard Euro tijdens zijn “bewind” ).

Misschien dat er voor Job nog een adviesbureau is, waar hij zijn capaciteiten als verbinder en samenhouder kan waarmaken ?  Wat had u gedacht van de firma Bison Kit ? Lipton schijnt geen interesse te hebben.

Wil de laatste PvdA er niet vergeten het licht uit te doen en de deur af te sluiten, het pand zou anders gekraakt kunnen worden,en natuurlijk mag  dat  van de sociaal democraten.


18 Reacties

 1. Amsterdammertje zei:

  Misschien een functie bij de NS, kan hij de passagiers die op het perron staan te wachten bij elkaar houden tot de volgende dag er weer een trein komt. Burgemeester van Nijmegen i.p.v. biggetje Dijksma, maar dat zal Job zelf wel niet willen, blijft toch een Amsterdammer.
  Maar ben het met de schrijver eens, niet mijn politiek richting maar toch een nette vent en dat kan van 99% van de PvdA ers moeilijk gezegd worden

 2. Tom Couzy zei:

  Job Cohen een nette vent ? ?
  Vanaf midden 1942 vertrokken de eerste treinen naar Westerbork met door de ‘Joodsche Raad’ (onder voorzitterschap van professor David Cohen!) geselecteerde mensen.Job Cohen is een volle neef van Rob Oudkerk en een kleinzoon van prof. David Cohen ,de voorzitter van de Joodse raad.
  Hoe het balletje kan rollen,weten we nu ook !

  Als burgemeester van Amsterdam introduceerde Job een omgekeerd wij-zij-denken door de verspreiding van een lesbrief naar 300 basis en vmbo scholen. In dit lesmateriaal werden blanke Nederlanders weggezet als racistische ’tokkies’. En bedoeld als anti Wilders,hoewel Job dit ontkent.In oktober 2009 stelde Cohen zelfgenoegzaam vast dat Amsterdammers ‘minder overtrokken’ op de immigratie reageren dan elders in het land. Zijn populisme vond doorgang in de huidige politiek.
  Een heel zwak punt van burgemeester Cohen waren zijn aanhoudende pogingen om de islam in te zetten voor de integratie van moslims. Onder zijn bewind werd in het geniep een gemeentelijke subsidie van twee miljoen euro uitgetrokken voor de bouw van een moskee van de omstreden Turkse Milli Görüs-beweging. Cohen maakte er een persoonlijke missie van om een eveneens gesubsidieerd islamitisch cultureel centrum (‘Marhaba’) op te richten. Beide projecten strandden.Het kostte de Amsterdamse burger geld.

 3. Harry zei:

  Kan iemand me uitleggen hoe het mogelijk is dat iemand zo’n godvergeven hekel aan z’n eigen soort heeft dat hij de vijand omarmt ? Geboren landverrader ? Dat hij zich kleedt als wij op ons best , net pak , keurige stropdas , netjes geknipt en geschoren , netjes praat , maar van binnen eigenlijk gewoon zo’n kutmoslim is ? Dat hij er alles aan doet om het pad voor de islam te plaveien . Takkya – jood ? Ik wil niet natrappen maar ik snap het nog steeds niet , al moet ik zeggen dat het stukje van Couzy wel verhelderend is !

 4. Reine jRagolo zei:

  Hij spreekt de taal van de achterban niet. Toen hij na de verkiezingen geen minister werd had hij direct terug moeten treden als fraktievoorzitter.
  Jammer dat hij niet in de kamer blijft want het is een te grote verarming van de fractie.

 5. Driek zei:

  @Geachte heer Couzy.
  Het eerste deel van uw reactie getuigt van onkunde in de geschiedenis van het Jodendom tijdens de bezettingsjaren. Maar het voert mij te ver om hier dieper op in te gaan. Ik raad u aan, u hier wat meer in te verdiepen, alvorens tot deze boude beweringen te komen.

  Vriendelijke groet,

  Driek

 6. Opaatje Bert zei:

  Volgens peiling onder PvdA-stemmers is Diederik Samsom favoriet als nieuwe partijleider.

  Samsom wil particulieren verbieden een huis met F-label te verkopen; eerst isoleren, dan pas verkopen.
  Samsom vindt het na jaren van stimulering tijd om huiseigenaren te verplichten hun eigendom te isoleren.

  Het stemvolk is kort van memorie.

 7. Ger de Vries zei:

  Hebben familierelaties iets van doen met het jodendom? Rare opvatting heer Driek!

  Waarom moet een fractievoorzitter of partijleider van de PVDA altijd een Amsterdammer zijn? De PVDA is een grote vriendenkliek! Ben benieuwd welke politieke benoeming er voor Cohen in het vat zit!

 8. harrie zei:

  @tom
  mooie info tom en maar goed dat deze smerige rat van het politieke toneel verdwijnt.
  fijne nette vent trouwens hahahah, liet zich complimenteren door het opperhoofd van de ael, speelde een zeer vage rol na de aanslagen 9/11 en had een innige financiele band met ene welten, ook een lamzak met een platte pet die erg veel poen uit de gemeente kas trok.
  sleept altijd zijn ernstig zieke vrouw mee als een soort totem terwijl hij toch stevig buiten de rode pot pist en stevig vreemd gaat met judith belinfante, die ook een paar leuke baantjes heeft overgehouden aan haar pogingen zich horizontaal te ontwikkelen.;
  teneinde ook tegemoet te komen aan zijn geliefde moslimvrienden copuleerde hij ook stevig in de rondte met de meiden van halal, ene esmaa.

 9. wim3 zei:

  Dan zou Ineke zich ook eens fatsoenlijk moeten kleden en niet haar door en door gevulde lijf aan de massa moeten tonen.

 10. cathy zei:

  De grootvader van Lodewijk Asscher heeft hetzelfde gedaan als deze voorouder van Job Cohen, eigen “volk” verraden en naar Westerbork gebracht.

  En dat wordt de nieuwe leider van de pvda?

  Amsterdam een rode joodse enclave die het niet nalaat zijn eigen mensen naar de slachtbank te brengen en het volk te bestelen, typisch jiddisch trekje, of moet ik zeggen arabisch trekje, want het blijven natuurlijk arabieren!

  Amsterdam, de stad waar ik geboren ben en nooit meer hoop te komen.

 11. anti aanbak zei:

  Wat is dit toch dat voortdurend bashen op Job Cohen, overigens door Times magazine een aantal jaren verkozen tot een van de heroes van Europa.

  Cathy & Couzy voor jullie dan even de stamboom: Job Cohen is zoon van vader Dolf Cohen en moeder Hetty Koster. Dolf Cohen op zijn beurt is zoon van vader Hendrik Cohen en moeder Flora Polak, beiden omgekomen in Bergen-Belsen.

  Job Cohen is dus kleinzoon van Dolf Cohen, heel iets anders dan u suggereert.

  Ik ben geen PvdA adept, integendeel. Ik typeer ze vaak als hypocriet en met dat type mens heb ik moeite. Maar types die helemaal gevaarlijk zijn, zijn mensen die aperte leugens lopen te verspreiden.

 12. Driek zei:

  @. Cathy.

  U schrijft: “Amsterdam een rode joodse enclave die het niet nalaat zijn eigen mensen naar de slachtbank te brengen en het volk te bestelen, typisch jiddisch trekje, of moet ik zeggen arabisch trekje, want het blijven natuurlijk Arabieren!”

  Mevrouw Cathy, u bent erg slecht op de hoogte, ik weet niet wat u verstaat
  onder “jiddisch trekje”, en blijkbaar gaat u er van uit, dat Geen Nieuws uitsluitend
  en alleen wordt gelezen door gojims. Ik zou zeggen: verdiep u eens in de Joodse geschiedenis, want u leeft in een klein geesteswereldje.

  Maar -, een typisch trekje van de gojims is wel, dat ze zes miljoen Joden door de schoorsteen hebben gejaagd.

  En nee – , Joden zijn geen Arabieren.

 13. cathy zei:

  Ach meneer Driek @

  Lees het boek eens van Ad van Liempt “Jodenjacht’, misschien dat dan uw ogen opengaan. Kost 19,90 bij de boekhandel, uitgeverij Balans.
  Misschien kunt u dan uw eigen balans weer terugvinden.

  De “roots” van de joden komen van de Magrebs meneer Driek, dezelfde trekken en dezelfde 12 vingers die u , mij en hun eigen “volk” bestelen en bedriegen.

  Verder is wat mij betreft deze discussie met u gesloten, ze pakken altijd je laatste dubbeltje af, u ook?

  Jammer ik trap er niet in , heb er te lang zaken mee gedaan.

 14. ineke zei:

  een wezenloos figuur die door wouter bos met groot gemak in het pak genaaid is vanwege zijn ijdelheid –

  deze lege humorloze huls dacht echt MP te worden – gaf zijn goudgemalen baantje op die alleen maar vroeg om af en toe een rondje te fietsen – 750,- huur voor het burgermeesterhuis en dat jaren lang – fouten zoals noord/zuidlijn en dan alleen maar hoeven te zeggen: ik ben maar een amateur terwijl het miljoenen meer kost –

  en dat wilde MP worden???? whoehahahahahaha – we kropen door het oog van de naald –

  en toen moest die clown de oppositie in – 2 jaar van doffe slepende ellende – verbaal en mentaal terug naar een klein boos kind – altijd hadden anderen het gedaan – dat de man totaal niet op de hoogte was van wat er speelde, minor detail wat hem betrof –

  ik weet zeker dat hij van der laan vervloekt die zijn prachtige niets om het lijf hebbende baantje heeft ingepikt en ook nog die goedkope prachtige verbouwde woning tbv zijn vrouw –

  waarschuwing: haal deze man niet in huis, het zal uw ondergang zijn –

 15. punt komma zei:

  De Haagse Reveu is wel gediend met een vermakelijkheid, als pvda zette ik er ,,jawel,,Fransje neer,,die liet ik met Wilders battelen samen tot het kruid verschoten is.
  Dat zal een gevecht worden waar Timmermans dezelfde taalsluwheid heeft als zijn opponent, van uitgelekte mail tot twitter van job naar Job.
  Ernie en Bert hun troeven uit laten spelen.
  Een mijnenveld voor Wilders waar oorlog gegarandeert is.

  Na oorlog komt vrede.

 16. Harry zei:

  Heb een beetje een dubbel gevoel over het vertrek van Cohen , het was natuurlijk een uitermate foute Jood waar ik me als drager van joods bloed kapot voor schaam . Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Cathy wel de waarheid schrijft , tegenwoordig barst het van de flessentrekkers , maar als je vroeger belazerd werd was het hoogstwaarschijnlijk wel een Jood en tegenwoordig moet je ook nog heel erg opletten en hetgeen ze leveren is vaak troep, tenminste in mijn branche . En als je reklameert vertonen ze moslimgedrag , een heleboel poeha schoppen , een hele grote bek opzetten , beledigingen , bedreigingen en zo mogelijk zoveel mogelijk medestanders er bij slepen , niks om trots op te zijn ! Maar goed Cohen , de sukkel heeft nog steeds geen idee wat voor ellende wij op ons nek gehaald hebben om al die verrotte moslims hier maar binnen te laten . Maar als je dan ook niet het benul en de moed hebt om hard op te treden ben je toch geen knip voor je neus waard . “We pakken hun gympies af “, nog NOOIT zo’n debiele opmerking van een politicus gehoord . De man is ook volslagen humorloos , wat een dorre stok ! Wilders liet hem alle hoeken van de kamer zien , Job kon alleen maar zuur kijken . Nog geen deuk in een pakje boter kan de kluns bewerkstelligen .Toch vind ik het jammer dat hij nu al weg is , had graag het einde van de pvda onder zijn leiding meegemaakt .

 17. ineke zei:

  het zal me niks verbazen als de pvdalloch in 1 klap turks wordt –

  als albayrak zich ook kandidaat stelt en via moskeeen oproept tot stemmen op haar en ook extra turken lid laat worden die dan uiteraard ook weer op haar stemmen, zal het een makkie zijn om te winnen –

  wat zal erdogan dan trots op haar zijn –

Comments are closed.