Machiavelli draait zich om in zijn graf,hoera Maxima

Nu, lezers ik hoop dat u de 11 stedentocht tsoenami heeft doorstaan. Woonachtig in het buitenland, was ik aangewezen op uitzending gemist en toen het NOS journaal van 8 uur gisteren na een half uur nog niet uitgekakeld was, Rob Trip wist steeds maar weer over te schakelen naar andere experts die ook wisten te vertellen wat er voor ons land verloren ging, heb ik de TV maar resoluut uitgezet en hadden wij tijdens de redactievergadering weer eens een goed beeld over de kneuterigheid en spruitjeslucht die als een kleffe deken over Nederland hangt. Inmiddels draaide de heer Machiavelli zich om in zijn graf.

 

 

Wat bleek, de Machiavelli stichting  Nederland waarvan het bestuur bestaat uit, bij elkaar in het achterwerk kruipende notabelen, aangevoerd door een zekere mevrouw Marja Wagenaar die 11 , u leest het goed 11 jaar deed over haar studie politicologie, hadden het idee opgevat hun carriëre een kleine duw te geven en dus werd een onbekende Argentijnse met de prijs verrast. Nou ja, verrast, dat zal zij, de dochter van Jorge wel niet geweest zijn, want na 10 jaar omringt te worden door, door elkaar heen kronkelende vaderlanders, allen er op uit om er toch zelf ook iets beter van te worden, heeft dit meisje haar (voor zover überhaput aanwezige) visie op de realiteit natuurlijk al geheel verloren.

Maar even de feiten : Je groeit op als de dochter van een medeplichtige van misdaden tegen de menselijkheid beschuldigde vader. Je speelt met je popjes, gaat naar goed Latijns Amerikaans gebruik naar een weinig voorstellende BUITENLANDSE school, komt bij papa werken bij een bank waar hij de grote vinger in de pap heeft en die als witwasmachine dienst doet voor een Mexicaanse drugskartel, bank falliet, dus via paps wat heen en weer geschuif om dan uiteindelijk terecht te komen via, via bij de Deutsche Bank in Brussel. “Zeer toevallig ” ontmoet  je dan op een onbeduidende tentoonstelling in Sevilla een nog onbeduidenere “prins” , en zie daar, opa Bernie heeft zijn voorbereidend werk goed gedaan, je wordt verliefd, de prins ook en voordat men het weet, zit je als toekomstige vorstin van Nederland op een stoel, die je natuurlijk normaliter nooit bereikt zou hebben.

En nu het ergste, via wat gecosmetiseer gelooft meer dan de helft van Nederland in dit sprookje en munt e.e.a. voorlopig uit, in het feit dat je de Machiavelli prijs 2011 ontvangt vanwege je buitengewoon goede communicatieve vaardigheden en het feit dat je samen met anderen ( ??) het draagvlak voor de monarchie in ons land hebt vergroot. Dit uiteraard slechts dank zij het gezag van je schoonmoeder, dat zij in 32 jaar heeft opgebouwd. En proforma voeg je daar dan aan toe dat je nog even hebt geaarzeld om de prijs in ontvangst te nemen, want eigenlijk komt deze toe aan het gehele team, te weten Bea, Wimlex en miss Pampa herself. U ziet de bescheidenheid zelfe.

Een groot gevoel van opkomende misselijkheid bekruipt mij, als ik dit lees, zie en hoor en vooral dat een groot deel van ons volk hier weer van snottert en stilletjes een traantje wegpinkt, omdat zij ( miss Pampa) er weer zo beeldig uit zag.

Indien u de moeite zou nemen om eens te bestuderen waar Machiavelli in zijn tijd voor stond, dan zult u het met mij eens zijn, dat de ideën, waarden en normen die deze Italiaan trachtte te verkondigen, haaks staan op wat hier met de uitreiking van een dergelijke prijs  en zeker aan wie , gebeurt.

Maar voor mijzelf een zwakke troost, een mij slechts bij geruchte bekende Bert van Marwijk heeft de prijs ook eens mogen ontvangen, dus de waarde grens tussen voetballuuuuh en de oranjes is marginaal, En dat wederom lezers toont aan hoe de gemiddelde Nederlander in elkaar zit.

Het ga u goed en laat u de tekst van de hierboven geplaatste foto goed tot u doordringen.

Alex Groen  / Boston USA

 


17 Reacties

 1. Amai zei:

  Vooropgesteld, ik ben een republikein in hart en nieren. Het “koninklijke gedoe” is niet aan mij besteed, sterker, ik ben van mening dat we hier te maken hebben met een nalatenschap uit het grijze verleden, toen koningen, adel en geestelijkheid als “vorsten” heersten over ons en andere landen. De macht van adel en geestelijkheid zijn verdwenen, althans hun grote invloed en macht is ondergronds gegaan. Het koningschap is bij erfopvolging gebleven. En daar wringt hem de schoen. We hebben namelijk al zo’n 150 jaar een parlementaire democratie en een koningshuis staat haaks op het democratische gedachtengoed. Dat het Argentijnse liefje van onze kroonprins de harten van velen steelt, ligt niet zo zeer aan haar eigen verdienste als wel aan het feit dat een immer glimlachende geblondeerde buitenlandse vrouw als sprookjesprinses het altijd goed doet. Dat zij de dochter is van een man die momenteel vervolgd worden wegens oorlogsmisdaden is niet haar schuld. Wel dat zij hier nimmer afstand van heeft gedaan. Dat zij tot de wereld-vertegenwoordigers van het microkrediet behoort, waarmee arme mensen doorgaans alleen maar armer worden, is haar eveneens aan te rekenen. Deze prijs is dan ook een gotspe, want hoe kunnen deze “prestaties” de PR van het koningshuis verheffen ?

 2. check zei:

  Tja ik dacht hetzelfde en niet te vergeten bedacht ik me dat ze dit keer in Eva Perron rood was gekleed maar in paars/lila dus een papen kleur en dan in bed satijn. Nou ja moet kunnen schoot me te binnen, maar hoever zou ze met de PAA dus met ONS vliegtuig weg geweest zijn om eens lekker te sjoppen om een paar schuiten met palen aan te meten want ze leeft niet alleen op grote voet ze heeft ook grote poten. ZOu het dan toch uitkomen dat zonen altijd op meiden vallen die op hun moeder lijken dacht ik nog net even tussen alle bullshit door. Want miss Eva Perron in het kwadraat uit pampaland althans daar zou ze voor willen doorgaan voor de baggerlanders moest nog even een grap uit haar bed satijnen kloffie halen m.n. het Nederlandse trommetjes en koekies . Kijk dat typeert het nep figuur van geen enkele klasse, een gouddelfster die een ontzettende domme LOEL heeft gestript. Het omgekeerde van loverboy, een lovergirl die ene boeren zak uit baggerland elke dag in de malling neemt om haar zakken en vooral haar hele pampa nazi familie lekker uit de sing sing te houden en op onze kosten een luis op een teerton te geven.

  Als ik dan bedenk dat de baggerlandse sukkels het allemaal niet doorziet en lekker aftikt voor deze malloten, dan moet ik spontaan ff het kost teiltje pakken !

 3. Isra zei:

  Ja , alle NL burgers mogen plaats nemen op het schamele stukje wak van de NL hysterie van de ijspret cultuur (waar zelfs onze W.A. geïnteresseerd in is zonder boerka of hoofd doek natuurlijk ) terwijl onze Hollandse identiteit al jaren ten grabbel is gedaan door de overheden en sympathisanten .Maar we weten dat een hand gauw is gevuld .

 4. check zei:

  @ Isra,

  Als je bedenkt dat Prins Carnaval met zijn uniformen en nep medailles domme ,dikke Willem de elfstedentocht alleen met HULP VAN MIJN V.M.L. COLLEGAE EEN AANTAL MARINIERS DE ELFSTEDENTOCHT HEEFT KUNNEN VOLBRENGEN EN ik gisteren op de kwelbuis hoorde dat hij DE EERSTVOLGENDE ELFSTEDENTOCHT DIT KEER NIET MEE GAAT DOEN. TOEN MOEST IK EVEN ONBEDAARLIJK LACHEN OM DEZE CLOWN, DIE IN ALLES EEN GROTE FARCE IS. Werd ook nog een beetje lachend gedaan over zijn expertise als watermanagement expert , toen men het over het water en ijs had. Kijk de meeste mensen hebben wel door , dat die hele clan van de VA een grote farce is en kapitalen kosten aan belasting duiten. Maar er is nog een groep, die vooral bij olie domme groepen te vinden is, maar denk zlefs dat die te verwaarlozen zijn. Waar de klemtoon komt te liggen zijn de groepen die er een dikke boterham en leven als een luis op een teerton aan overhouden , de Bilderberg witte borden genossen en niet te vergeten die loosers in het zwaar gestoorde krankzinnige hof den Haag. WE gaan nog wat beleven nu die deurmat Donner tot lakei van mevrouw POTHOED, straks domme dikke Willem en Eva Peron II uit pampa land in de Raad van Stane is benoemt. Kijk zo behoudt je alle sleutel posities , je benoemt alleen vazallen en NSbers cq landverraders een systeem a la Stalin, Hitler, Pol Pot en Vopo Duitsland !

 5. Leda zei:

  In hp/detijd wordt veer wezen naar een stuk in NRC van gisteren waar op pag.15 staat dat de rvd en het hof zich bemoeid hebben met het jury rapport voor de prijs. Die hebben er een lofzang op mevrouw. Zorreguita van gemaakt. Een jury lid is afgetreden om die reden! Chapeau, zo moeten er meer komen die zich niet voor het karretje van die kliek laten spannen! Te treurig voor woorden hoe we gemanipuleerd worden om die kliek te bewonderen. Op mij werkt het averechts! Weg met dat ongekozen stel uitkeringtrekkers!

 6. Tiemen zei:

  Het is een gerucht en ik kan niet voor de waarheid van dit verhaal instaan, maar het schijnt dat Prins Pils gisteren in Ljouwert op ‘werkbezoek’ is geweest. Onze kroonprins was net als de vorige keer van plan om de laatste kilometers mee te schaatsen en hij wilde even controleren of de ijsvloer er wel smetteloos bij ligt. Als W.A. van Buren zo fris als een hoentje over de meet zou gaan, kon hij zich als de toekomstige koning van het wingewest Nederland, zo was de bedoeling. Bovendien had mams dan weer eens de kans zich tussen het gewone volk te begeven, wat het afgebladderde imago van de Oranjes een enorme oppepper zou geven. Helaas begon de ijsvloer zo vervaarlijk te kraken dat hij zich, met een voor iemand met zijn postuur opmerkelijke snelheid, weer terugvluchtte naar de hofauto. Je moet er toch niet aan denken dat zo’n gewichtig persoon door het ijs zou zijn gezakt. Anderzijds had hij dan wel de gelegenheid gehad zijn expertise als waterdeskundige te demonstreren….
  😈

 7. hertog zei:

  Dat kun je toch niet echt serieus nemen de toekenning van de Machiavelli prijs aan deze geblondeerde (goedlachse?) Argentijnse mevrouw.

 8. Leda zei:

  New, nu blijkt dat de jury niet zelfstandig en onafhankelijk kon opereren, is die prijs een farce geworden! Met dank aan de hofkliek en de rijksvoorliegingsdienst!

 9. Isra zei:

  Check.
  In een paar regels heeft u de toekomstige rampen op gesteld door Fam; van mevr; Pothoed vast gebonden met een symbool van onderdrukking en de vooroorlogse fam;Donner bloot gelegd die NL spoedig over spoelt .Mijn complimenten voor u .Mvg

 10. Isra zei:

  Hertog.
  Gisteren in Boulevard het geslijm gehoord juist over deze prijs die eerlijk een zuiver was beoordeeld voor de vele inzetten die de Argentijnse voor NL doet .Het was een goed braak middel .Mvg

 11. Henri zei:

  ‘Het doel heiligt de middelen!’ Was dat niet Machiavelli’s belangrijkste stelling? Frappant dat deze prijs bij Max terecht komt, want dat is precies de manier waarop zij haar doel zal bereiken, nl. het koningschap, met WimLex als bijwagen.

 12. harrie zei:

  @check
  in 1997 vertelde men dat ene van buren zich bij de start had gemeld. nergens footage of bewijs dat hij daar ook is gestart. wel van collegae gehoord dat hij in franeker op het ijs is gezet en bij barthlehiem er weer vanaf is gehaald, uiteraard buiten bereik cameras. bij dokkum op retourstuk met de nodige steun van het korps geheel kapot aangekomen. er gaan ook nog leuke sportverhalen over hem over zijn tijd bij het kim en zijn vaarperiode.
  het zal wel nimmer meer voorkomen dat dikke willem zich gaat wagen aan een dergelijke wanvertoning gezien de coverage van de cameras tegenwoordig wat dichter is .

 13. check zei:

  @ Harrie,

  Kan me , ook al was dikke domme willem een stuk jonger, voorstellen dat hij even een stormbaan heeft genomen of zoals wij samen weten even een 80 km langs de Vecht met volle bepakking heeft gelopen en de helft met die boom lange riemen heeft in een mega zware sloep heeft geroeid. Speed marsen met volle bepakking waren orde aan de dag ook voor de blauwe Marine zo af en toe.Kortom alles wat die dweil en slappe zak ooit heeft beweert te hebben gedaan is allemaal nep. Studie gewoon kado gekregen , miltaire dienst een apen pak met net medailles aan laten trekken, zgn een piloten brevet ook al nep, want daar moet je ook brains voor hebben ,die heeft die sukkel niet. Watermanagement ach dat wordt door een slimme jongen voor hem gedaan en wauwelt hij wat na. Kortom last but not least een nep Koning met een gejatte titel. Vals, dom en achterlijk. Zou die vent geen enkel schaamte gevoel hebben ? Ik zou van mijzelf als ik in de spiegel keek elke ochtend kotsen !

Comments are closed.