Panne bij reanimering van Friso

Een klein foutje met mogelijk dramatische gevolgen. Tijdens de vlucht in de reddingshelicopter Gallus 1 , die Friso naar het ziekenhuis in Innsbruck bracht onstond een technische panne, waardoor de reanimering van Friso na negen minuten stil kwam te liggen.

 

 

 

 

De oorzaak was een lege accu van het reanimeringsapparaat. De accu die normaal gesproken een capaciteit heeft van 40 minuten gaf na negen minuten de geest en moesten de reanimeringspogingen met de hand worden voortgezet. Maar ook de reserve accu hield het na 15 minuten voor gezien en werd  getracht worden middels hartmassage Friso weer tot leven te wekken.

Reeds in 2011 had de fabrikant van de apparatuur en de  accus, de firma Autopulse, de operator van de reddingsheli geadviseerd de accus’te wisselen. Zie video hoe het reanimeringsapparaat werkt.

 


15 Reacties

 1. check zei:

  Tja Murphies law van toepassing hier. als het een keer fout gaat dan gaat alles fout en niet te weinig. maar nu de echte oorzaak van de ze farce, want zie de bui al aankomen m.n. anderen de schuld van eigen falen geven. zijn we goed wat heet wereld kampioen in om vooral naar andere te wijzen. Die vent had nooit zolang gereanimeerd moeten worden, hij was klinisch allang dood, geen hartslag geen adem dus het is nog een wonder dat ze zijn hart aan de gang hebben gekregen. Blijf het zeggen, die moeite hadden ze NOOIT EN TEN NIMMER bij ons gedaan en dus na het uitgraven gezegd, hopeloos geval, hij is dood, morsdood, typisch geval van jammer !

 2. Helene zei:

  Ahaaaaa, alweer een ander bericht.
  Hij wil een vrij leventje. Leeft waarschijnlijk al lang ergens op een mooi eiland (op onze centen).
  Ik hoop dat hij gelukkig wordt.

 3. check zei:

  Tja wellicht een heel groot bos gevonden met veel bomen met gaten. Net als zijn tante loellen letterlijk en figuurlijk.

  Denk toch niet dat hij is verwisselt voor een ander, er waren veel te veel getuigen bij dus volkomen kolder !

 4. Frank zei:

  Dit is het goedmakertje om de stekker er maar uit te trekken zodat hij niet langer hoeft te lijden.
  Ik vind het vreemd dat iemand zo’n zwaar ongeluk krijgt, in een ander land coma ligt en dat de rest van de familie nog niet de moeite neemt om op bezoek te komen.
  Voor het geld hoeven ze het niet te laten, want de meesten zijn heel handig in het reizen op kosten va de gemeenschap.
  Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat er een of ander onwaarschijnlijk verhaal naar buiten komt.

 5. Pieter H zei:

  Nog steeds is het niet bekend of Frisco op eigen kracht ademt;zoniet,stroomstoring,crematie en verstrooien.

  Het is onmogelijk dat iemand overleeft na 25 min. zonder zuurstof !!

  Wat ze nu waarschijnlijk doen is de begrafenis ceremonie regelen,zodat de GEHELE baggerlandse bevolking in diepe rouw kan meehuilen !

  Ceremonie op kosten van de belastingbetaler natuurlijk !!!

 6. Nieuwenhuis/Stegeman zei:

  er zal en er moet een “dader “gevonden worden. Is het niet die Moosburger, nu dit weer………..vele probeersels zullen nog volgen…… Al is het maar voor de “verzekering “……

  Friso is zelf schuldig . Punt uit. Als je van de piste afwijkt en er is code 4, dan vraag je om problemen.

 7. Joly zei:

  Er klopt heel veel niet aan het verhaal.
  Mijn moeder kreeg ooit een hartstilstand terwijl ze gelukkig al op de EHBO was.
  Ze kreeg vrijwel meteen zuurstof binnen via zo’n knijpzak, hartmassage en uiteindelijk konden ze haar met schokken terughalen.
  Ze heeft ongeveer 2 minuten geen zuurstof gehad maar dat gaf al hersenletsel, dat gaat dus echt heel erg snel en de artsen zeiden ook dat, na een minuut of 10 reanimeren men er vanuit gaat dat er niets meer te redden valt en dan stoppen ze dus alles…….
  Waarom in dit geval niet?

 8. Helene zei:

  Check, als jij gelooft wat er verteld wordt in de media dan kom je binnenkort in een hele vreemde wereld terecht.
  Over niet al te lange tijd gaan we dingen horen wat je in je stoutste dromen niet bent tegengekomen. Vergeet wat je op de tv hoort of in de kranten leest. Zelfs het internet wordt steeds onbetrouwbaarder. Op het internet schrijven mensen die de “ontwaakten” proberen op een nader spoor te zetten.
  Ik verheug me op de ommekeer in berichtgeving, alhoewel het voor de meest goed geïnformeerden zelfs shocking zal zijn. Maar alles is beter dan al de leugens.
  En over het eventueel verwisselen van een persoon…het zou zomaar kunnen. Het zou niet de eerste keer zijn. Bij lange na niet. Hoeveel Osama bin Ladens hebben we niet gezien. En ook Bush zag er vaak totaal anders uit. En zo kan ik er nog velen opsommen. Als je het eenmaal door hebt zie je het vaak.

 9. Ree Publikein zei:

  De Bilderberg & Oranje spindoctors spinnen er op los maar het web sluit zich langzaam om hen heen.

 10. Sjef zei:

  Dé fábrikánt geádviséérd accus te wisselen? > Bullox > Bij diensten en bedrijven hebben de fabrikanten gebruikelijk al dán niet via agentschappen de aparatúúr zélf in onderhoud en zijn zélf degenen die aan wisselingen en kosten willen ontsnappen. Niét een dienst waar élke schéét mét zure belastingcentjés wordt betaald.

  Dán nóg > totaál 24 minuten reaniméren Dát deden tot héden zélfs uitstervende Walvissen niet.

  Would be mediashow en spectákel
  Èr Moét Zélfs nog máár een lawine gewéést zijn. Is Dát Al Bewézen?
  Waar zijn zn vrouw en kinderen? Arubá?

 11. Harry 2 zei:

  Beatrix zegt: “Wat voor pak moet Friso aan, als het zover is? Blauw, zwart?”
  Mabel zegt: “Doe maar iets bruins, ma”

 12. Alice zei:

  De bijbel is ’t script dat nagespeeld wordt en Friso zal de hoofdwond zijn die de 7 koppige draak oploopt aan een van zn koppen. Straks komt hij terug alsof hij wonderbaarlijk genezen is en dan begint de poppenkast.

  Kijk je TV zie je steeds meer tekenen van dat er zaken aan zitten te komen, tegenwoordig zijn alle kleuren van de programma’s zowel op publieke als commerciele zenders hetzelfde. paars/diepblauw en rood/dieporanje met goud.

  Overal zie je tekenen van het tot uitvoer brengen van de laatste dagen, nieuwe endlosung. NOSjournaal presentatrices met 5 puntige sterren om de hals ipv de kruisjes van voorheen. Het nosjournal met een soort van zuigend oog waar langwerpige bliksemachtige vormen naartoe getrokken worden, hypnotische werking?

  Het journaal dat round the clock te zien is,veel gespind non nieuws om de aandacht af te leiden van de werkelijke redenen achter deze georchestreerde economische crisis.

  Al die pedoschandalen die naar buiten komen over lui uit hoge kringen maar
  nooit een rechtszaak. Coverup after coverup omdat het alllemaal hoort tot het grote plan om de boel te corrumperen.

  Wegwerp kinderen die misbruikt worden en daarna geprogrammeerd om allerlei zaken uit te voeren op volwassen leeftijd, die het daglicht niet kunnen verdragen.

  Tja 2012 op z’n best.

Comments are closed.