Sharon Dijksma, en dat wordt burgemeester.

Opgeschrikt door de mededeling in de Volkskrant dat Sharon Dijksma, die inmiddels is “uitgeworpen” niet meer als PvdA 2e kamerlid terugkeert, maar mogelijk de burgemeester van Nijmegen dreigt te  worden, om daar de opgestapte Thom de Graaff op te volgen,  die op zijn beurt een leuk lucratief baantje als voorzitter van de HBO raad heeft aanvaard, hebben wij even ons archief doorgespit. Sharon Dijksma, dat was toch dat meisje die door haar domheid geen studie kon afmaken  om daarna uit pure ellende  op haar 23ste namens de PvdA in de 2e kamer te komen en inmiddels een kleine 20 jaar later nog nooit een snufje echte praktijkervaring heeft opgedaan ?

 

En weer gaat onze stelling op, kun je niets, wil je niets ,d.w.z. werken, ga dan in de politiek en het komt allemaal prima voor elkaar.

Wij wensen de burgers van Nijmegen dan ook veel geluk toe met de mogelijke entree van deze brokken tsoenami of moeten wij nu  zeggen “de moeder van alle politieke brokkenmakers”?

Enfin hier heeft u het artikel dat wij in Augustus 2009 over dit meisje schreven en wat achteraf slechts de entree was voor een grote opeenvolging was van doorlopend vallen en opstaan , met name door het gestuntel met de OV chipkaart voor studenten.

                                                                                          ===============

   

Staatssecretaris Sharon Dijksma, u weet wel die van het geflopte OV Chip kaart verhaal, is terug van vakantie en dus gelijk maar even vlammen. Want, mevrouw Sharon Alida Maria,  S.A.M Dijksma ( dus Sam) maakt 20 miljoen extra vrij om kinderen met een taalachterstand op weg te helpen, waarbij gelet het feit dat Sam zelf  de kleuterleeftijd net  gepasseerd is, hier geen gebruik meer van kan maken, wat uiteraard te betreuren valt.Sam die geen enkele opleiding afgezien van haar VWO heeft afgemaakt, schittert weer eens met de presentatie van een waanidee, waar iedere normale Nederlander zo doorheen prikt. Ze weet ons te vertellen, dat er in Nederland 40.000 kinderen zijn tussen de 2.5 en 4 jaar die een taalachterstand hebben en dat is 12 %  van het Nederlandse peuterbestand.

Echter, weet zij er haastig aan toe te voegen, het gaat hier niet alleen om  kinderen uit allochtoonse gezinnen, nee, ze zouden net zo goed uit de Randstad, Zuid Limburg of Oost Groningen kunnen komen. ( Qui s’excuse, s’acuse , oftewel wie zich zelf verontschuldigt, beschuldigt zich zelf). Wat is er mis met kinderen uit Zuid Limburg, afgezien dat zij met een zachte G leren praten en wat is er fout met de provinciegenoten van Sam zelfs als zij uit het oostelijke gedeelte van de provincie komen.

Wat betreft de Randstad ligt dat misschien wat anders.  Er wonen in ons land ruim 1 miljoen allochtonen, en even grof gerekend bestaat een familie van allochtonen uit pa, ma en 4 kinderen, dus zijn er ongeveer 200.000 van deze families in Nederland. Dat betekent ongeveer 800.000 kinderen. Het moet dus al niet zo gek zijn, dat wij die 40.000 kinderen met een taalachterstand toch echt in deze kringen moeten zoeken. Immers,  gaat Sam door, het gaat om kinderen waarvan het opleidingsniveau van de ouders laag is ( klopt dus), de ouders zelf de Nederlandse taal niet goed beheersen ( klopt ook)  en….. waarvan de ouders in armoede leven !

Nu moet u mij eens uitleggen, als je ouders in armoede leven, waarom je dan als kind een taalachterstand zou moeten hebben. Betekent arm zijn minder of slechter Nederlands spreken ? Integendeel, kinderen van arme ouders , zo die er al in Nederland echt zijn, worden sneller “de straat op gestuurd” en leren beter als geen ander kind zich te behelpen, dus te praten.

Dit is weer eens een typisch PvdA geintje om het toch al zeer gehavende imago van de partij trachten wat op te vijzelen. “Brood en spelen”of ” bijt niet in de hand die u voedert” is het motto.

En Wouter Bos maar kijken of de partij weer wat in de polls gaat stijgen.

PS.  Voor wat betreft  de foto aan de kop, nee  dit denkt  U  ECHT verkeerd, het is de naamgenoot van Sharon ,  ons redactievarken Sammie, en als u een trouwe lezer bent van Geennieuws kent u nu al 2 van onze knuffels. De volgende die wij u voor gaan stellen is onze witte haai.


11 Reacties

 1. Harry zei:

  Nou ja , toe maar , de pvda baantjescaroussel is bijna uitgedraaid . De laatste baantjes worden vergeven . Hopelijk blijft Job nog even tot het licht uit kan . Vraag me toch af of die Cohen , die er immers veel te fatsoenlijk uitziet voor de pvda eigenlijk niet de mol is die door de VVD daar geplaatst is om de pvda uit te hollen .Zou een geniale stunt zijn , het kon ook eigenlijk niet , een net uitziende man die voor de onderkant van de samenleving vecht en daarbij dik betaalde banen voor z’n trawanten schept , een jood die de moslims voortrekt , te idioot om waar te zijn . En als ik me toch vergis , als het allemaal zo is als het lijkt dan is Job ECHT de idioot .
  En wat Nijmegen betreft , zou het nou niet eens wijs zijn om daar een VVD-er neer te zetten voordat het daar helemaal onleefbaar wordt .

 2. Bert G. zei:

  Ach, neem nou onze minister van onderwijs Marja van Bijsterveldt.
  Ik meen ergens gelezen te hebben dat deze persoon niet meer is geworden dan verpleegkundige A. Daar kan je dus al minister mee worden.
  En zo zitten er wel meer in de regering met nauwelijks een opleiding of ergens deskundig in.
  Dus VWO valt dan nog mee w.b. een opleiding.
  Dat ze nog nooit iets zinnigs heeft gepresteerd, dat ben ik volkomen met jullie eens maar dat is al eerder meerdere keren ter sprake geweest.
  Het doet er niet toe wat je kan maar wie je kent. En niet je prestaties. Maar dat wisten we ook allang in NL. Ons kent ons.

 3. beend zei:

  Ja, Harrie, de VVD heeft er de laatste decennia een goede sociale samenleving van gemaakt. Waar zit je verstand man!

 4. Harry zei:

  @ beend , Misschien is er iets mis met je observatievermogen , niet alleen maatschappelijk maar ook optisch , Harry was met Y , als je mij soms bedoelt . Kennelijk ben jij van de softe kant , lekker links ,goed sociaal , leve de uitkeringen , leve de multi-culti , leve de geitenneukers , leve de uitkeringstrekkers , leve de minkukels die niks kunnen , leve de sukkels die niets willen , leve de criminelen etc . etc . Zelf ben ik meer van aanpakken , risico’s durven nemen , hard werken en zorgen dat je de beste wordt en dat je wat overhoudt . Daarom ben ik niet voor hoge belastingen . Bedenk wel dat de VVD heus een sociaal gezicht heeft al zie jij dat mogelijk weer niet . Niemand binnen de VVD zal een arme stakker die in een rolstoel zit , bijvoorbeeld , een zo prettig mogelijk bestaan misgunnen en kun je echt niet werken dan moet je toch kunnen rondkomen . En mogelijk blijft er voor deze stakkers meer geld over op de liberale manier dan via de socialistische methode , waarbij half Nederland een uitkering zou krijgen . Dat maakt de spoeling wel erg dun . Ken in mijn omgeving zo al vier figuren die nooit werken , wel zwart bijbeunen en kans zien om in een redelijke middenklas auto te rijden . Een ervan werkt niet omdat “hij er zo zenuwachtig van wordt” , ik word een beetje zenuwachtig om maar eeuwig te mogen betalen voor deze lul .
  Dan de socialisten , Joop den U . was een idioot die onze economie vreselijk veel schade heeft aangedaan , Drees zegde zijn lidmaatschap op !
  Mijnheer Kok met zijn grote bek op de barricaden voor de vakbond is nu als hotemetoot in het bedrijfsleven druk om ZEVEN TON per jaar te verdienen , hoe sociaal !
  Mijnheer Bos die de regering liet vallen vanwege partij- en persoonlijk belang ! Nu een salaris van dik VIER TON voor 4 dagen werken .
  En dan die geweldige Cohen , die na een totaal mislukt burgemeesterschap wel even het land kwam redden . Iedere keer gokte de sufferd verkeerd , stotterde en hakkelde wat voorgekauwde semi-volzinnen uit , en verder kwam er niks zinnigs uit . Hij zou Wilders wel even aan gaan pakken , Wilders veegde de vloer met hem aan , terecht .
  Persoonlijk ben ik het goed zat , werk zes dagen per week , zo’n tien uur per dag , terwijl vlak bij mijn bedrijf een “islamitisch theehuis ” zit waar een enorme zwerm van die doorlopende wenkbrouwen mijn belastinggeld op staan te souperen , de hele dag wauwelen , sigaretten roken en s’avonds om tien uur schommelen ze weer naar huis .
  En aangezien ik bij de wat sterkere schouders hoor die van links alle lasten mogen dragen en wij altijd degenen zijn waar solidariteit van verlangd wordt meen ik best een beetje kritisch te mogen zijn . Goed , ik ga m’n verstand zoeken , probeer jij dit verhaal een beetje te begrijpen dan .

 5. Arie Kanarie zei:

  @Harry (9)

  Applaus, en een staande ovatie aan deze zijde,…… hulde Har. Mijn schouders worden ook TE zwaar belast.

Comments are closed.