Catshuis : waar blijft de rook ?

Een grootse prestatie van de verenigde lijmfabrikanten in de afgelopen week om de neuzen van een stel stuntelende amateurs weer in een richting te krijgen en wij de komende weken met spanning af kunnen wachten wanneer de Haagse amateurclub kans ziet om met een verhaal te komen dat alle partijen in diepe tevredenheid in slaap kan wiegen. Wat een komedie ! Waar bij ieder normaal ( !) bedrijf of firma, de gesprekspartners zich zouden opsluiten b.v. gedurende een weekend om het bedrijf uit de crisis te kunnen tillen, of daar althans een daartoe goed voorstel te lanceren, blijft het naar goede , en zeker vaderlandse politieke gewoonte tobben om iets te bedenken, waar iedereen en dat wil zeggen inmiddels meer dan 10 partijen zich in kunnen vinden.

 

 

De reden hiervoor is het woord “democratie”, want dat woord is inmiddels verworden tot dè grote kapstok waar je alles aan op kunt hangen als je er niet uitkomt. Begrijpt u ons goed, wij zijn voorstanders van een democratie, maar stelt u zich voor, dat op  een schip dat uit het roer gelopen is , de kust nadert en  de kapitein met al zijn officieren eindeloos gaat zitten delibereren wat en hoe tot een oplossing te komen. En heeft u nu serieus de gedachte, dat mits er een ECHTE beslissing genomen zou worden en niet een typische polderoplossing er hele volksgroepen zijn, die daarover vallen ? Voorlopig gaat het in ons land nog veel te goed, ondanks wat men door middel van andersluidende en zieligdoende berichten de massa wil doen geloven. Iedereen in ons land is gegarandeerd van een miniumum inkomen en dat het geen plezier is in sommige gevallen daarmee rond te zien komen, klopt, maar in principe hoeft in ons land niemand onder een brug te slapen of dood te gaan van de honger.

Een van de  zich nu aandienende struikelblokken is de korting op ontwikkelingshulp. Wij hebben hier al veel overgeschreven, merkten aan de reacties van veel lezers dat zij in tegenstelling tot diplomaten, onze staatsecretaris en de voor zichzelf uitstekend verzorgende Ben Knapen plus nog wat loslopend politiek volk, wèl praktijkervaring in deze materie hebben en er inmiddels overduidelijk is aangetoond, dat van de 4.5 miljard die wij daar nu nog van in een bodemloze put storten, er eveneens 4.5 miljard in eigen zak gehouden kunnen worden om HIER de problemen op te lossen. “Nee, zegt het CDA met oud premier de Jongh want de gristelijke naastenliefde verbiedt dat. “Nee, ” roepen anderen, ” want onze reputatie als barmhartig land zou weleen te grabbel kunnen worden gegooid ! ” Mensen wat een waanzinnige kolder. Vraag het eens aan mensen werkzaam bij exporterende bedrijven. Nog nooit heeft een ontwikkelingsland de vlag uitgehangen en onze “exporteurs” een warm welkom gewenst vanwege ons aangereikte financiële snoepgoed.

Maar ja, je moet als politieke partij toch wat bedenken. Stelt u zich eens voor wat er van  de PVV zou worden, als opeens alle moslims de meest voorbeeldige burgers ter wereld en in ons land zouden zijn ? Wat zou er gebeuren, als Polen niet meer drinken en Roemen en Bulgaren hulpbehoevende oude dames helpen bij het oversteken en ze dan niet gelijk even ontdoen van kettingtjes, armbanden enz. ? En wat als alle Marokkanen, als u voorbij wandelt onmiddelijk de deur openen en u dringend uitnodigen voor een kopje thee, terwijl de Turken in ons land je met een koffiekan achterna komen, Antillianen met je op straat de Salsa willen dansen en tenslotte junks tevreden rokend thuis hun stickie op steken en niet op straat trachten om een shot te bemachtigen.

En wat indien de linkse partijen zoals PvdA, SP , GL en ook D66 merken, dat iedereen in dit land tevreden is. Want inmiddels is de door hen beklaagde “onderklasse”  ook de trotse bezitter van een Kia, hebben zij een Scheringa hypotheek, en is er toch een zekere welvaart bereikt. Burgers zonder armoe keren de linkse politiek de rug toe en dat is niet de bedoeling.

Hebben wij Nederlanders dus iets te klagen ? Als u eerlijk bent : NEE, maar dan zullen de politci er wel voor zorgen dat u het wordt, want anders geen partijleden, geen protesten, kortom dan lezers,  zouden kamerleden zich eens echt bezig kunnen gaan houden met waarvoor wij ze hebben gekozen, namelijk de belangen van hun betalende burger behartigen.

Maar, zoals gezegd, het gaat ons Nederlanders nog steeds veel te goed. Als de belastindienst u er op moet wijzen, dat u misschien een van de vele subsidiemogelijkheden laat liggen, dan is dit een overduidelijk voorbeeld dat het de burger eigenlijk niets interesseert, zolang  studio Sport maar uitzendt en de pils koud staat. Gevangenen, TBS-ers , allen wederom door vanuit duistere spelonken in het Haagse aangestuurd, klagen over een slechte behandeling, maar als u ziet hoe deze groep GESTRAFTEN behandelt wordt in tegenstelling tot de “oudjes ” aan wie wij toch als huidige maatschapopij wel iets verplicht zijn, dan schieten woorden te kort. Maar ja korten op de zorg moet kunnen, want deze klanten kunnen zich nauwelijks verweren.   Pak gewoon eens een paar bestuurders met megalomane ideën aan en sleep ze voor de rechter wegens wanbeleid. Idem bij de woningbouwcorporaties enz.enz.

Kijk naar het oude Joegoslavië, dictator Tito was weg en de zaak storte in elkaar. Idem Frankrijk, waar de Gaulle met ijzeren hand de Fransen wist te bewegen hard te werken en nu ? En…. wat is er terechtgekomen van Egypte, Libië  of Irak ? Veronderstellen wij dat een land slechts kan floreren dank zij een dictatuur  ? Nee, wij zeiden dat al, maar met een inmiddels door luiheid , hebberigheid en fatserigheid losgeslagen poldercultuur zie je wat de resultaten zijn.

Als de kat van huis is, dansen de muizen en daar wemelt het in ons land inmiddels van.

 

 


9 Reacties

 1. wim3 zei:

  De huichelende farizeeers van het CDA doen het voorkomen alsof ze het beste met vooral ver weg wonende mensen voor hebben, terwijl een groot deel van het opgehaalde geld in hun “deep pockets” verdwijnt. Ze zouden toch een goede beurt kunnen maken door te zeggen : “goed, we gaan akkoord met die 1 miljard maar die moet dan hier in dit land besteed worden aan de mensen die het hard nodig hebben”. Dan zouden ze toch voor eigen publiek goed voor de dag komen. Wat ze nu doen verraadt duidelijk dat ze grote belangen hebben bij de (non)-ontwikkelingshulp. De gluiperds. Waarom houden ze zich niet bezig met de misdaden in hun kerk waar jongetjes onverdoofd werden gecastreerd en waar tot op dit moment nog steeds vieze, dikbuikige pastoors, bisschoppen enz. hun handen niet kunnen afhouden van misdienaartjes.

 2. arie kanarie zei:

  Er zijn rookwolken genoeg, niet alleen bij het Catshuis. De hele regering rookt van het blussen van de brandjes die door de proefballonnetjes ontstaan. Een regering zonder visie en besluiteloos geketent aan alle verdragen die er gesloten zijn. Maar hoe moeilijk kan het zijn? Stap eens uit de EU en schop iedereen die hier niks te zoeken heeft lekker terug naar het land van herkomst, land van herkomst niet bekend, enkeltje Liberia daar is dat land per slot van rekening voor opgericht door de VS.

  Problem solved en miljarden minder uit te geven, hoe moeilijk kan het zijn?

  En kom nu niet met het verhaal dat Nederland een handelsnatie is, hahaha, Nederland is een land van boerenkool met worst en een dikke spruitjeslucht, niks meer en niks minder.

 3. Anton Gerrit,Gerrit Zalm,Nout Wellink waar blijft het trubinaal zei:

  Geachte Lezers,

  Het sprookje!

  Er was eens een zich asiel zoeker nieuwe mede Nederich lander.
  ===================================================
  Deze woonde in de kortste keren in een hoekhuis,dat was ingericht,en van
  alle gemakken voorzien,zelfs een groot beeld plat TV scherm,en de bijbehorende
  mercedes,welles waar een oud model,maar goed in de toekomst zal dat wel een
  nieuwe worden,niet waar!
  Hij de ex asiel zoeker; was zo blij dat hij zijn middag dutje onderbrak en s-middags
  om zo-n 2 uur de straat op ging,en iemand aanhield.
  Dat was een turkse man,hij vroeg ik ben zo blij met wat ik allemaal gratis heb
  gekregen in Nederich land.
  Dat ik wil u bedanken voor alles,zegt die turkse man ik heb ook alles gekregen
  dus hoef je mijn niet te bedanken.
  Dus loopt de nieuwe Nederich lander door,en ziet een man aankomen,zegt
  tegen deze man ik ben o zo gelukkig alles gekregen dank u wel Nederich lander.
  Zegt deze ik kom uit marocco ook alles gekregen en loopt door.

  Hij denkt ik ga het nog een keer vragen,en de eerste de beste man vraagt en
  zegt hij het zelfde,deze man uit ver weg niet stan zegt ik heb ook alles gekregen
  plus een mercedes.
  Zegt de nieuwe Nederich lander vertwijfeld waar zijn de echte Nederich lander toch!
  Nou dat is niet zo moelijk,die is aan het werk,en als je na half zes gaat vragen,dan
  kom de echte Nederich lander tegen.

  Het lui-lekker land,op de hele wereld is dat bekent,hier de gebraden duiven je mond invliegen,dus komt u maar naar Nederich land,alles staat voor u klaar, ook
  natuurlijk voor je familie-s die zijn ook welkom.

  Met een vriendelijke groet,

  AG.

 4. Harry zei:

  Wat nou “Catshuis waar blijft de rook ?”
  Wees blij dat dat hok eens niet in brand staat .

 5. antonio zei:

  In mijn woonland in z.o. azie moet ik wel eens naar de NL ambassade, b.v. om het paspoort van mijn echtgenote of van mij te laten vernieuwen, gelukkig dus maar tweemaal in de vijf jaar. Wij moeten dan MINSTENS drie uur zitten te wachten voor wij aan de beurt zijn want er zitten zeker twintig mensen die allemaal graag een visum willen hebben.
  Ik moet eens per jaar naar de Italiaanse ambassade i.v.m. mijn Italiaans ouderdoms pensioen; Ik ben dan direct aan de beurt, hooguit twee mensen voor mij.
  Begrijpt U het verschil???
  In NL worden de buitenlanders met open armen ontvangen en worden met alle egards behandelt. In een ander Europees land moet men voor de kost werken en dat is dus minder prettig en slecht voor het ruggetje.
  Nederlanders, voor zover U nog in dat pokke land woont: Slaap lekker verder. Rutte & Co.
  zorgen goed voor U.

 6. punt komma zei:

  De politiek is allang failliet.
  Oudjes worden gedwarsboomd straten van terreur voorzien kosten kosten gemaakt en onze politieke luierboys lossen voor u het op, behalve hun stropdascrime.
  U hoeft niets anders te doen dan te stemmen,,anders moet je zwijgen.

  Niet een van deze partijen is cababel genoeg laat staan een mix ervan,,,dat kost enkel pallets vol luiers.
  Wat nu?

  Een burgerlijke strooptoch door Den Haag als brandende kruizen in hun voortuin, als teken naar gelukophalers,,,je krijgt loon naar eelt, iets wat onze luierboys verafschuwen.

 7. wim3 zei:

  Op 18 mei 2009 heb ik in de Vrijspreker de onderstaande brief geplaatst (leest u vooral ook de reacties), maar zoals te doen gebruikelijk bij lieden die door ons zijn gekozen, heb ik daar nimmer een antwoord op ontvangen. Deze zelfde brief zou ik nu aan de heer de Jager willen adresseren aangezien er in die tussentijd van 3 jaar geen spat is veranderd.

  Aan de minister van financien de heer W. Bos.

  En nu, 1 april 2012 aan de minister van financien de heer de Jager

  Geachte heer Bos,
  Ondertekende verzoekt u in het kader van het gelijkheidsbeginsel, aanslagen voor inkomsten- en vermogensbelasting alsmede aanslagen voor successierechten te verzenden naar de familie von Amsberg, woonachtig te Den Haag en Wassenaar.
  Het is in deze tijd, waarin talloze Nederlanders hun baan en/of huis verliezen, moeilijk uit te leggen waarom een van de rijkste families van ons land wordt uitgesloten van het doen van betalingen die ten gunste komen van ‘s Rijks financien.
  Verder verzoek ik u te doen nagaan welke bedragen er op banken in het buitenland zijn vastgezet. Indien dit onderzoek positief uitvalt, dient de familie von Amsberg hierover eveneens de verschuldigde belasting te betalen. Bij weigering treden de geldende boeteclausules in werking.
  Ik hoop op dit dringende verzoek een antwoord van u te mogen ontvangen.

 8. Sjors zei:

  De rook komt pas na Pasen; kopen de mensen zich eerst nog suf aan vreterijen.
  Rook vóór de Pasen schrikt de mensen af en letten (misschien) beter op hun portemonnee.
  Ik houd sowieso de knip erop!

Comments are closed.