Charlie Aptroot : een brug te ver

Zo, de maandagochtend  zit er al weer bijna op en terwijl de ene nog maar kleine resterende  helft van Nederland zich naar het werk heeft gespoed, gaat de andere grotere helft eens zien hoe zij met steun, ww en niet te vergeten als politicus, weer eens de week doorkomen. Je moet de burger toch af en toe nog het idee geven dat je als volksvertegenwoordiger voor ze bezig bent en mocht u omstreeks deze tijd of wat eerder een eenzame parachutist van de Gelderlandse hemel zien neerdalen, dan is dat waarschijnlijk VVD 2e kamerlid Charlie Aptroot in een persiflage op “A bridge too far “.

 

 

Charlie is namelijk op onderzoek uitgegaan waarom de brug bij Westervoort, net geheel door Rijkswaterstaat vernieuwd nu al niet meer begaanbaar is voor elkaar tegemoetkomende bussen en landbouwvoertuigen. U begrijpt een zaak van levensbelang, zeker voor de bevolking van Westervoort, want je zult maar ’s morgen met je tractor of bus onderweg zijn en niet over de brug kunnen.

Dan zijn forse maatregelen op zijn plaats en schiet Den Haag te hulp. Charlie, van huis uit een handige sjoemelaar, zal het klusje wel klaren. Het is slechts een kwestie van de ” barriers “even verwijderen en je kunt weer met de vlam in de pijp over deze  IJsselbrug.  Lees even wat de gemeenteraad van Westervoort hierover schrijft :

“In de commissie vergadering van afgelopen dinsdag, 14 februari, is de situatie rondom de IJsselbrug besproken. De brug is, zoals heel Westervoort inmiddels wel weet, gerenoveerd door Rijkswaterstaat in de zomer van 2011 en is daarna opgeleverd met barriers.

De barriers zorgen ervoor dat landbouwvoertuigen elkaar niet meer kunnen passeren, zoals voor de renovatie wel mogelijk was.

Het stuitende is dat Rijkswaterstaat hiervoor door LTO was gewaarschuwd, maar niettemin de geplande renovatie doorzette. Nadat bij oplevering van de brug inderdaad werd geconstateerd door middel van een proef dat de breedte van de gerenoveerde brug een probleem opleverde, besloot Rijkswaterstaat aan beide kanten van de brug verkeersregelaars neer te zetten. Het eerste lapmiddel om de pijnlijke fout enigszins te compenseren. Het was de start van de soap rondom onze brug en de IJsselbrug bij Westervoort werd in de zomer van 2011 landelijk nieuws. ”

Overigens hebben wij u ongevraagd even een cursus Gelderse taal gegeven, want u zag al de brug die Aptroot nu onder handen neemt is voorzien van “barriers“. Toch maar even het woordenboek er op nageslagen , want “barrières” was meer op zijn plaats geweest. Het woordenboek gaf ons gelijk, dus rest de vraag of Aptroot eenmaal ter plekke aangekomen, wel weet wat hem te wachten staat.

Maar onder de streep, en dat voelde u al aankomen, zijn dit nu het soort zaken waar een ruim betaalde politicus zich mee bezig moet houden, terwijl ons land zienderogen steeds sneller afglijdt in een pruttelende economische modderpoel.

Voor Charlie Aptroot geldt, toch weer een dagje er tussen uit, en niet te vergeten Charlie, zorg voor je declaraties.


2 Reacties

 1. Tom Couzy zei:

  Het is natuurlijk van de gekke,dat een planologische dienst van Rijkswaterstaat de meest elementaire begrippen als, breedte van een landbouwvoertuig (waarvoor het rijksdienst wegverkeer deze breedte heeft bepaald en men maar even in het boekje hoeft te kijken) volledig over het hoofd ziet. In een normaal bedrijfsleven zou dit betekenen,dat de betreffende verantwoordelijke op zijn minst een toekomstige promotie kan vergeten, echter deze ambtenaar zullen we direkt weer terug zien op een pluche stoel in Brussel.

  Overigens is Barriers ofwel barriërs bekend als verkeersgeleiding beton stootband,maar ik geeft toe dat het hier gaat om een duidelijke barrière i.p.v. Barriërs

  http://www.benoton.nl/k_verkeersgeleiding_297_barriers_304.html

 2. Anton Gerrit zei:

  Geachte Geen Nieuws Lezers,

  ZO GAAT HET MOMENTEEL IN HOLLAND————————————-TOCH!

  Op een dag stond er bij het asielcentrum een Noord-Afrikaanse-gelukszoeker.

  Plotseling verscheen er een Fee die zie;ik ben door de PVDA naar jou toegestuurd
  om drie wensen voor jou te vervullen omdat jij net in ons land bent aangekomen
  met je vrouw en je acht kinderen!

  De man kijkt verbaasd op en zegt”” waar ikke vandaan kom hebben we heel vaak
  een slechte tanden dus ikke wil
  goed gebit””
  De Fee keek naar de rotte tanden van de man knipte met haar vingers en———
  POEF!. DE man had plots een prodent stralend gebit.

  Ik heb nog twee wensen voor je in de aanbieding zie de FEE. Waar kan ik je verder mee verblijden?
  De Afrikaan kreeg nu plots wat meer lef en zie””ikke wil grote villa midden in
  Utrecht met acht slaapkamers en dat de rest van mijn familie hier ook naartoe kan
  komen!!
  De FEE knipte weer met haar vingers en POEF!. Zat hij plotseling in een mooie
  dure Utrechtse villa voor de open haard omringd door zijn familie.

  Nou heb ik er nog eentje voor je””zegt de FEE.
  =====================================
  Goed ———ikke wil nu een echte Nederlander worden———————————
  met Nederlandse kleren,een Nederlands gezicht en een Nederlandse naam””.

  De FEE knipte weer met haar vingers en POEF!
  Daar stond Achmed met nu de naam Piet-Jansen in zijn jasje van de Wibra en
  geen cent op zak,en ook de dure villa was foetsie!

  Ook had hij weer een mooie bek vol rotte tanden,omdat hij de ziektekostenverzekering niet meer kon opbrengen.

  “”Oh——-waar zijn mijn mooi gebit? Waar zijn mijn mooie huis?——Ook familie
  foetsie.

  Jammerde hij!!

  De FEE grijnsde heel gemeen en zie;””ja knul,nou ben je een echte Nederlander.

  NOU MOET JE HET ZELF MAAR UITZOEKEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ==========================================================

  Kan verkeren zie Brederode!

  Met een vriendelijke groet,

  AG.

Comments are closed.