De politiek voert nederland naar de afgrond

De meest eenvoudige wijze om de reacties van de Nederlandse politieke Bobo’s inclusief de pratende papegaaien Bernard Wientjes en Agnes Jongerius te lezen, is even deze link naar het NRC te openen. De rode draad, die door alle reacties heenloopt, is dat de ” politiek ” weer eens geschrokken is en uiteraard voordat wij het vergeten, “LINKS ” de oplossingen heeft. Nu willen wij niet pessimistisch zijn, maar zonder al te veel economische achtergrond, durven wij toch wel te stellen, dat in ons land de grote uitverkoop al lang  begonnen is met de man hier op de foto, door velen nog steeds liefkozend Ome Joop, genoemd.

 

 

Waar een land als Noorwegen, de aanwezige bodemschatten beheert als een goed huisvader zijn huishoudboekje en de Noren vorig jaar van hun regering d.m.v. een eenmalige belastingverlaging mee mochten profiteren van het inmiddels voor EU begrippen stevige wijze van financieël huishouden, heeft ons land aangevoerd door de mannen en vrouwen met de rode roos en andere Marxistische en Lenistische aftakkingen het land naar de rand van de afgrond gevoerd. En  aangezien ons land  wordt samengehouden door een slechte kauwgomsoort van compromissen, poldermodel ideën en er zeker bij de Haagse politiek totaal geen enkele expertise aanwezig is om uit een financiële crisis te komen, hetgeen overigens in de meeste andere EU landen en elders ter wereld ook het geval is, dan is een crisis voorspelbaar.

Het zou uiteraard wat al te kort door de bocht zijn, om te stellen dat d.m.v. een zuiver zakelijke benadering en daarom regeringen van uitsluitend technocraten het allemaal zoveel beter zou zijn dan op dit moment, maar de politiek blijft als een voortwoekerend onkruid het  herstellen van de economie in de weg staan. Waarom ?

 A) Omdat politici nooit op hun daden worden afgerekend, een kortstondig verdwijnen van het politieke toneel is voldoende om ze later weer door het volk te laten omarmen en

B) Je voor dit soort zaken toch wel degelijk over vakkennis moet beschikken en zoals u weet is deze niet aanwezig. Mannen en vrouwen met wèl de aanwezige vakkennis wagen zich niet aan het opportunitische politiek spel, of houden het als zij er eens aan geroken hebben al snel voor gezien.

De drukpersen van de Centrale Europse Bank in Frankfurt staan roodgloeiend. Er komt weer 500 miljard ter beschikking van de banken, en voor met name de kleinere banken, die anders niet aan hun verplichtingen kunnen voldoen. In ons land hoort de SNS daarbij. Hoort u iemand in Den Haag die zegt en nu moet het maar eens afgelopen zijn ? Nee, want als je als politiek geen kans ziet om het land te “voorzien” van o.a. een goed functionerend spoorweg bedrijf, als er van 800.000 gevallen van inbraak, overval en diefstal uiteindelijk maar zo’n  80.000 worden bestraft,  en  zoals een falende minister van “VEILIGHEID ??? ” Ivo Opstelten gisteren in het 10 uur journaal vertelde, dat  ook hij  hiervan was  geschrokken,  verwacht u dan echt dat deze tobbers , zwoegers en leugenaars er nog uit komen ?

Kijk even wat er momenteel in “Frankfurt”gebeurt, en waarvan wij niets tegenkwamen in de vaderlandse MSM : http://video.ft.com/v/1479988338001

En nu gaan wij wachten tot de ESM er komt, VVD, CDA en PVV a.s. week in het Catshuis zullen trachten de schoorsteen  grijze rook te ontfutselen ?  Lezers je krijgt gewoon de slappe lach als je hier naar kijkt, ware het niet dat wij allemaal het slachtoffer dreigen te worden van deze complete wanprestatie , waar geen einde aan komt, totdat het einde er gewoon is!

Maar zoals wij gisteren al schreven, op het moment dat op een site www.petities.nl  bijna 80.000 medelanders zich druk maken over een Angolse jongen  ( Mauro) die onder valse voorwendselen de EU binen is gekomen en in feite om te beginnen terug zou moeten naar Portugal waar hij de EU binnekwam en men vindt, dat de nog 800 aanwezige soortgelijke gevallen MET FAMILIE in ons land moeten blijven, maar dan in vergelijking  daarmee slechts een dikke veelal ANONIEME 7000 mensen zich druk maken over hun financiële toekomst en die van hun (klein)kinderen,  en dus te lamlendig en te dom zijn  om eens wat moeite te doen en op z’n minst een poging te wagen mee te helpen ons land weer op de rails te krijgen, dan beste lezers, gaat bij ons het licht uit.


16 Reacties

 1. wim3 zei:

  Alles op links afschuiven lijkt me niet zo eerlijk. Vergeet de subsidiestromen niet die door het CDA in gang worden gehouden. Ruttermannetje (VVD) die ook niet weet hoe gauw hij moet gehoorzamen als er wederom een dure missie naar het buitenland moet. De peperdure FSJ aanschaf. En verdere onbekwame burger-dienstverleners ter rechter- en linkerzijde.
  Overigens ben ik van mening dat het roversnest met wortel en tak uitgeroeid dient te worden.

 2. punt komma zei:

  Daarom hoop ik op een keiharde ongekende crises,,eentje die de bestuurlijke en politieke incompententie bloot legt.
  Laat dit zooitje hun gang gaan en je betaald straks huur energie gem belastingen staatsroven e.d 3 maanden vooruit.

  De armoede is de enige manier om de armoede uit te komen,,al die politieke bestuurlijke incompententie achterlatend.
  Help een handje mee,,,zeg abb e.d. zoveel mogelijk op,,besteed minimaal.

  Help ons bestuur om zeep,,,help de crises crises te laten zijn.

 3. Isra zei:

  Wie jaren achtereen in kabinetten heeft gezeten is mede schuldig aan deze financiële Maleise ,door jaren ons geld te verkwanselen voor eigen buidel te vullen en het maken van goede sier in het buitenland.Alle burgers weten nu zo langzamerhand dat ons geld in de veelal corrupte islamitische landen terecht komt is het niet daar dan wel hier .En dan nog schrikken .

 4. Alexander zei:

  Minister-president Rutte op het matje geroepen in Brussel.
  Blijkbaar is Nederland zn land al kwijt.

  Nederlandse politici zijn blijkbaar geen verantwoording meer verschuldigd aan de kiezers maar aan Brussel. Blijkbaar had Berlusconi toch gelijk toen hij Schulz voor nazi uitmaakte. En nazi’s worden wel in de uiterst rechtse hoek geduwd, maar de standpunten zijn feitelijk het zelfde als van de hedendaagse socialisten. Al laat men het nationaal weg, de socialisten juichen nu voor Brussel en anti Joodse gedachten uit andere zielige landen.

 5. Paul zei:

  Nu willen wij niet pessimistisch zijn, maar zonder al te veel economische achtergrond, durven wij toch wel te stellen, dat in ons land de grote uitverkoop al lang begonnen is met de man hier op de foto, door velen nog steeds liefkozend Ome Joop, genoemd.

  De schrijver van het stuk suggereert al dat hij weinig economische achtergrond heeft. Waar haalt hij in godsnaam dan het lef vandaan om zo een onzinstuk te schrijven.

  Bovendien geeft de schrijver alleen maar af op de politiek, zonder zelf met een oplossing te komen. Makkelijk, kakelen aan de zijlijn. Bah!!!

 6. Henk zei:

  De politiek in nederland is veel te veel bezig met bijzaken hoe kan een Mauro de hele
  politie gijzelen een week lang ., mag wat kosten.
  Het gaat vaak nergens over en ze debateren over de leinste onozelheden , en de ene na de andere commisie wordt in het leven geroepen of om advies gevraagd.
  Dit land wordt geregeerd door politike dummys die er op uit zijn om zichzelf alleen maar te profileren , en waar partijpolitiek voorop staat en niet wat is goed voor de burgers en nederland.
  Misschien moeten ze inderdaad eens kijken hoe dingen geregeld zijn in andere landen en daar de goede dingen van overnemen,
  We geven als een van de drie rijkste landen van de wereld waarschijnlijk ons geld
  verkeerd uit.
  Als je alleen al kijkt naar de gasinkomsten en de oppeling aan de olie, dit zijn toch gigantische bedragen

 7. Vladimir Ilyich zei:

  Veel overdreven retoriek; weinig inhoud. Het werd me eigenlijk al te treurig toen sociaaldemocraten die hun eigen partij niet eens bijeen kunnen houden werden weggezet als kwaadaardige Marxisten-leninisten. Ik heb de PvdA-fractie vooralsnog niet kunnen betrappen op het arbitrair ophangen van koelakken of het pogen tot het invoeren van een planeconomie.

  Verder heb ik de boodschap van de auteur niet volledig kunnen vinden. Het is de schuld van luilakken, Marxisten, progressieven, mensen die sympathie kunnen tonen en politici? Na het driemaal doorlezen van dit artikel heb ik alleen die conclusie kunnen bereiken.

  “Why do women only date jerks?” = “Why do women only date men who are not me?”
  Geef dat een politieke transformatie en ziedaar, dit artikel.

 8. de Graaf zei:

  Waarom blijven we als nederlanders elkaar de put in praten met de media voorop,
  kijk hoe Nederland er voor staat:
  Bruto binnenlands produkt (BBP) : 595 miljard euro
  Nederland is de zestiende economie van de wereld
  Gemiddeld inkomen : 52.960 dollar per hoofd van de bevolking
  Nederland heeft het één na hoogste inkomen van de 27 landen van de EU(Luxemburgers verdienen meer)
  HDI (Human Development Index)is inkomen,levensverwachting en alfabetisme = zesde plaats op 100 landen(de eerste tien landen vertonen slechts minimale verschillen, Noorwegen is nummer één)
  Het overschot op de betalingsbalans bedraagt zes procent = vijfde plaats wereldwijd
  Tussen 2003 en 2008 een jaarlijkse economische groei van 2,7 %
  De werkloosheid bedroeg van 1995 tot 2008 gemiddeld 4,4 procent
  Arbeidsparticipatie en productiviteit liggen hoog in Nederland en uitkeringsvolume is relatief klein
  Nederland heeft het beste pensioenstelsel ter wereld
  De Nederlandse overheid heeft 780.000 mensen in dienst dat betekent een niet al te omvangrijk overheidsapparaat
  Van de Nederlandse huishoudens bevindt 8 procent (totaal 545.000 )zich onder de EU gedefinieerde armoedegrens.Dat lijkt veel maar is comparatief gezien zeker niet ongunstig.
  Een zeer ruime meerderheid van de Nederlanders (90 procent)meld dat ze tevreden tot zeer tevreden is over het eigen leven

 9. ReneR zei:

  LOL PvdA leninistisch?? De PvdA is zo rechts-liberaal als wat!

  Het marxisme heeft in Nederland nooit een kans gehad! Maar zou het een kans krijgen…dan is het afgelopen met de braspartijen; de lanterfanters; de profiteurs; de bonusjagers en de EU lidmaat. Jawel! De Brusselse valkuil werd gezet door de VVD olv Zalm; BTW van 17 naar 19 procent en straks naar 21 %. Hoezo lagere lasten…Landverraders allemaal met elkaar.

 10. check zei:

  Ik moet (vooral) de laatste tijd een grinniken als ik de reacties zie na dit soort stukjes. Het geeft wel een aantal feiten weer, maar in principe nooit de hele waarheid m.n. dat de hele financiële malaise FEILLOOS is geregisseerd door de maffioso van deze wereld en de politieke vazallen dat ook weer feilloos gewoon uitvoeren.

  Laten we eens naar het begin kijken, m.n. welke politieke partijen hebben de grootste macht in het Brussels kakelhuis ? De Christen democraten en rooien hebben de meeste macht , de rest is chicken shit. Die maken de dienst uit dus 2/3 van de macht zit daar en die hebben besloten dat het rijke noorden maar eens kaal geplukt moet worden t.b.v. de zuidelijke feestvierders , want die hebben > 35 jaar alle subsidie gelden naar god geholpen, feestgevierd lekker vroeg met pensioen gegaan, ambtenaren korpsen als legers op papier waarvan velen NOOIT hebben gewerkt. Gezien het feit dat men de duiten dus gewoon heeft opgemaakt aan allerlei leuke dingen voor de mensen daar en nooit voor een sociaal stelsel heeft gekozen laat staan geld opzij heeft gezet voor de grijze golf die er ook in de zuidelijke landen is aangeland. Even een idee, een gemiddelde Spanjaard en dat zijn er veel , heeft zijn leven minstens 50 % ZWART geld verdiend en dus NOOIT geld opzij gezet voor zijn pensioen en vangt nu van de staat 400 Teuries per maand. Daar kan je dus niet van leven en hetzelfde geld voor de andere zuidelijke landen dus tel uit je winst. Om een revolutie te voorkomen, want het hoogte punt van de grijzen golf is nog lang niet bereikt, heeft men dus een list bedacht. Uiterst ingewikkeld maar wel zeer slim. We laten de banken en pensioen fondsen veel geld lenen aan zuidelijke staten, want die komen vaak door enorme corruptie en wanbeleid tekort op hun balansen . We houden lekker onze smond en zien wat er gebeurt en vooral hoe lang het duurt. Dat het kaartenhuis in elkaar zou storten was voor mij jaren lang geleden al een feit. Schuld op schuld stapelen het ene gat met het andere vullen dat gaat een keer fout, maar men bleef gewoon doorgaan en krediet geven want het bracht zgn heel veel rente op. Het is en was gewoon een ordinair piramide spel en je kunt toch niet aannemen dat men allemaal hebben zitten slapen m.n. de politieke oplichters en de financiële wereld van criminelen. Het is OPZETTELIJK volgens plan in elkaar gezet en door wie dan ? Het addergebroed van politieke vazallen in Brussel en het financiële geboefte bij elkaar.

  Want wat zie je nu. 75 % kwijt van de banken en straks nog eens 300 miljard alleen aan Griekenland. Is dat geld verdampt ? Nee, natuurlijk niet dat gaat in de grote grabbelton de staten die dat tekort komen. De volgende truc is een bijdrukken van 1 biljoen Teuries. Gaat dat helpen , dus zijn de banken nu gered ? Nee, natuurlijk niet, dat
  geld wordt weer door de (zuidelijke) staten gebruikt , de banken zijn slechts een doorgeef luik voor de staat die hiermee hun onnoemelijke tekorten aanvullen.Inmiddels blaast men over hervormen van de economieën in vooral de zuidelijke staten. Ik woon nu > 10 jaar in Spanje, heb het met eigen ogen zien gebeuren , het feesten , het smijten met geld en de enorme corruptie van politici en hun maffioso vrienden van de banken. Elke verandering kost hier een factor 10 meer tijd , als het gebeurt en dat zie ik niet gebeuren. Je verandert een eenzijdige economie zoals hier alleen toerisme niet een 10 jaar in een concurrerende economie gebaseerd op een diverse gezonde economie. Dat kost minsten 20 jaar en dat is al heel snel. Bovendien is het de cultuur en gewoonte, men zegt hard te werken maar doet het niet. Arbeid is duur door de vele verloren uren en zeer inefficiënt . Bovendien is de top zwaar corrupt en behoudens een enkel show proces gaat het gewoon door met geld smijten aan nutteloze zaken.

  Maar nu even baggerland dat ineens 28 miljard tekort komt . Hoezo tekort vraag ik me af, want hoeveel geld heeft NL niet in de grote bodemloze put gestort in het rovershol in Brussel en niet te vergeten het vergiet de ESB in Frankfurt zo ook in mindere maten het IMF. Geld dat amper rente opbrengt , het wordt straks door de mega inflatie omgezet in een groot deficit. Terwijl elke cent die baggerland er in steekt eerst tegen een hogere rente op de geld markt geleend moet worden. Niet te vergeten dat banken en pensioen maatschappijen reeds 75 % kwijt zijn geraakt en dus weer door de lijfeigenen in baggerland moeten worden aangezuiverd, dus ga maar weer eens gebukt staan.
  Als je alle centen die zijn verkwanselt door baggerland met een zwaar criminele regering dan had je geen tekort, maar een groot overschot.
  Maar de criminelen gaan gewoon verder en hebben onze portefeuille aan Brussel afgeven en dat was nu juist de bedoeling. Hebben we de PVDA en alle rooien horen protesteren zo ook de Gristelijke partijen ? Nee, natuurlijk niet die hebben ook de macht in Brussel en daar is het immers om te doen.

 11. wolfy zei:

  Geachte hr de Graaf,

  Het gemiddelde inkomen van de Nederlanders kan wel hoog zijn maar wat kun je potjandorie nu nog kopen voor 1 euro in BAGGERLAND?
  Bullshit dus, een gevulde koek was normaal 1 gulden nu 1 euro.
  Dan hebben we ook nog voedselbanken,,,bah bah.
  Gemiddeld inkomen zegt geen ene moer als de verdeling al zo schandalig is.

  Gegroet.

 12. Pieter H zei:

  @check

  Je hebt volkomen gelijk,voeg daar nog eens aan toe de enorme hoeveelheid aardgas-olie- en zoutbaten,dan doet baggerland het nog slechter dan de knoflooklanden.
  Waar is al het geld van al die grondstoffen gebleven ?????
  De Noren doen het heel wat netter;die hebben nu enorme overschotten !

Comments are closed.