Franse VVV begeleid de presidentiële verkiezingen

Af en toe willen wij u voor zover dat nodig is ook even over de grens laten kijken, ondanks het feit, dat als je met name onze premier plus nog wat politieke soortgenoten mag geloven, ons land de navel van de wereld is en wij dus slechts naar onze navel hoeven te staren om een correct wereldbeeld te krijgen.

 

 

 Zoals u weet lopen de presidentiële kandidaten in Frankrijk zich momenteel warm voor de 1e verkiezingsronde en daarbij worden geen middelen geschuwd. Carla Bruni ,de vrouw van de huidige Franse president Nicolas Sarkozy en miljoenenerfgename ( Bandenfabrikant Pirelli) heeft zich in de strijd geworpen met een interview waarin zij benadrukt dat zij en haar man in feite maar zeer eenvoudige burgers zijn. Dit komt hard aan bij de Fransen, die zich de uitspattingen van hun president Bling Bling maar al te goed herinneren en mevrouw Bruni er nog eens fijntjes aan herinneren, dat zij in haar hoogtij dagen als fotomodel ruim 5 miljoen Euro per jaar toucheerde.

Nu heeft Sarkozy de Franse VVV voor de kar gespannen, de ene vriendendienst is de andere waard en werd de hierna volgende uitnodiging ( die wij van onze Britse correspondent ontvingen )verzonden om toeristen uit te nodigen om maar vooral met vakantie naar la Douce France te komen, daar  gauw hun geld uit te geven om dan zo snel mogelijk weer op te rotten na kennis gemaakt te hebben met de Franse arrogantie en “werklust”

Hier de integrale tekst ( in het Engels) ;

‘Bonjour tout le monde! Exceptez those of you qui est une touché trop foreign. Why not consideréz une holiday ici, avec tout your monet?

‘Les Francais est tres friendly if vous wear une beret et don’t talk trop funny. Why not donne les clothes d’un oignon-selling cycliste? Pas de pressure, mais il est rude not to try et fit in.

‘Nous avons les wine, les food avec cruelty est les arms open to vous if vous promise to leave soon. C’est une grande country, avec une highly developed culture steeped in la ignorance traditionale.

‘Mais worry not, mon petit outsider! Nous sommes equally rude to everyone! C’est all part de la joie of holidaying somewhere qui hates tous le personnes not francais, ou avec hair comme un bit too curly. C’est pas us qui started it, c’est you rosbifs et Yanks. Nous avons not forgotten all about Agincourt ou ‘cheese eating surrender monkeys’ jusque yet!

‘Worried vous might offendé une peasant stupide, ou une aloof tosse-potte qui wearez les spectacles flamboyant dans Paris? Pah! Shrug it off, c’est what we’d do. C’est quite understandable quand vous consider nous sommes drinking pastis pour le breakfast. Quelle est vous looking at, est-que vous want some?

‘Et après un drunken bigote à gobbed dans votre hair sur le marché, why not try harder to not causez beaucoup d’offence by being foreign, dans le first place? Practicez being un petite-peut whiter et going home as soon as possible, après we’ve fined you for les offensez motoring, tout trumped-up.

‘Maintenant nous understand each other, porquois pas come over et support our tourisme? Or don’t, c’est all the same to moi. Vous êtes more than welcome to travail ici if vous avez something we need, peut-etre manners, tact ou une ‘work ethic’. Mais don’t be surprised quand nous treatez vous with pas but complet et total contempt. C’est how we’ve always been, si vous don’t like it, vous est probably une racist.’

( met dank aan Biscuit News)


1 reactie

  1. punt komma zei:

    Ja zeg,,Mark spreekt en leest helemaal geen Frans,,,
    Hier kan Mark dus niets van leren,, of ff vertalen,,speciaal voor Mark,,mijn correspondend heeft nl verteld dat Mark geen nieuws dagelijks bijhoud.

Comments are closed.