Nederland, de zieke man van Europa

Nederland2Zoals op de foto,  zien wij ons land het liefst, uiteraard mag daar voor in de plaats om gelijk het gemiddelde niveau aan te tonen, ook een foto van een voetballend oranje, schaatsende maillotdragers of wuivende Amsberg fans voor in de plaats komen, of als u dat wilt de laatste weken een steeds maar weer steeds breeder lachende Mark Rutte, die al uw zorgen wegwuift en tenslotte de waarschuwende vinger van minister Jan Keesje de Jager, die gemakshalve even vergeet wat hij  enkele weken geleden zei en niet te vergeten een in zijn Green Peace tijd steken gebleven en  van protesten ronkende Diederik Samsom die ons het socialistisch paradijs belooft, mits u in rode sprookjes gelooft.

 

Maar lezers, zonder pessimitisch te zijn, integendeel een zeer realistisch gegeven, dreigt ons land zich te ontwikkelen tot de zieke man van Europa, waarbij wij uiteraard naar goed vaderlands gebruik  ons graag in zelfgenoegzaamheid wentelen en met de vinger wijzen naar landen en hun bevolking die het nog slechter doen, zoals de luie Grieken, de onbetrouwbare Italianen, de boven hun stand levende Spanjaarden en de Portugezen, die er maar niets van bakken. In eigen land is het verval van normen en waarden dan te wijten aan de migranten, kortom wij wassen onze handen in DREFT of welk wasmiddel u ook maar kunt bedenken.

Nu hebben Nederlanders altijd al een te hoge dunk van zich zelf gehad en …. dat was ook niet altijd ten onrechte.  De VOC tijden waar nog steeds graag naar verwezen wordt, onze ondernemersgeest, die ons tot graag geziene investeerders over de hele wereld maakte, deze feiten kunnen niet ontkend worden. Maar ingesukkkeld door een soort “Luxitis” voortgekomen uit een hele serie sociale vangnetten, beginnend met een maandelijkse inkomensgarantie vanaf het moment dat men de school of opleiding verlaat, een pretpakket van subisidies, ondersteuningen, hulp , maken dat de gemiddelde vaderlander zich nergens meer druk over maakt, want met de krat pils en de zak “sjips” naast de stoel is het leven mooi. Uiteraard zijn er uitzonderingen van diegenen die echt door het noodlot getroffen aan de rand van de maatschappij zijn komen te staan, maar als Nederland bezoekende buitenlander of geëmigreerde Nederlander sta je keer op keer weer verbaasd over het luilekker land waartoe ons land land verworden is.

Voeg hier aan toe een  totale afwezigheid van controle, sancties op gepleegde misstanden, fraude, belangenverstrengelingen welke de gehele (semi)politiek en door de overheid gecontroleerde instanties , te denken valt aan scholen, woningbouwcorporaties, gesteunde banken,  de post, SVB, CVZ  en noem ze maar op hebben doordrongen en je moet niet meer verbaast staan, dat het land elke vorm van normen en waarden kwijt is. Immers  “goed voorbeeld doet goed volgen ” , is inmiddels het motto en van hoog  ( denk aan het staatshoofd en haar familie ) via de hiervoor genoemde instanties ( en ongetwijfeld zijn wij er een aantal vergeten) tot laag ( uw plaatslijke gemeente ) is ons land een plek waar b.v. de Italiaanse Maffia met veel bewondering naar zou kijken.

Stoere praat in het buitenland, waarbij de regels natuurlijk alleen voor een ander gelden. het gaat nog steeds te goed in Nederland en daarom is er geen interesse voor de paar roependen in de woestijn, die pleiten voor een drastische en bovendien noodzakelijke hervorming van ons denken en handelen.  Een regering met een grote mond in Brussel, maar die nu de eigen zo door o.a. Jan Kees de Jager en Mark Rutte aanbevolen hervormingen, zelf ook zal moeten waarmaken. Een met elkaar over de vloer rollenbollende groep corrupte politci, slechts uit op eigenbelang, een  Nederland NV tot aan haar oren in een financiële mestvaalt, die bij anderen zo afkeuringswaardig is , dat is het beeld dat wij u helaas vandaag moeten schetsen.

Nederland ontwikkelt zich tot de zieke man van Europa en dat zal niet de eerste maal zijn, dat dit gebeurt. Selectieve verontwaardiging, wijzen met de vinger na een ander, grote woorden bij regering en in de 2e kamer, maar deze consquent naleven als het om het eigen “hachie ” gaat ?

De enige complimenten die ons land nog ontvangt, zijn die van onze narcistische bestuurders, maar het volk slaapt rustig door.


6 Reacties

 1. ineke zei:

  de angst van LINKS voor het blootleggen van de corrupte mestvaalt met de bijbehorende opgelopen schulden gedurende hun regeer periode, maakt dit land onbestuurbaar –

  de hetze die door LINKS nu wordt ingezet dankzij het verdwijnen van brinkman is kinderlijk idioot – elke kans op weer terug te keren op het zo gewenste pluche en de bijbehorende macht wordt gebruikt met ophitsende verhalen van de badmuts van de pvdafbraak – desnoods wordt NEE gezegd tegen plannen waar ze zelf voor zijn –

  gewoon NEE omdat het KAN !!!

  en voor dat soort lullo’s wordt een klap aan belastinggeld weggegooid –

 2. gijs van meeteren zei:

  Volgens mij is de belangrijkste oorzaak van de neergang van ons land te wijten aan een niet aflatende stroom van inkomsten dankzij eern gasbel in Slochteren. Hierdoor konden de politici en het bestuur zich als oliesheiks gaan gedragen. En vooral, ze konden nu veel leuke dingen voor de mensen doen. Dat deden ze graag, want met ruimhartige uitkeringen en toelagen voor ieder pijntje, konden ze stemmen kopen. Zo is de PvdA bijvoorbeeld verzekerd van een trouwe achterban van uitkerings-gerechtigden met of zonder huursubsidie. Het valt zo langzaam aan niet meer te betalen, dus worden de lasten iedere keer drastisch verhoogd en nog driftiger geleend op de kapitaalmarkten. Daar we onszelf bovendien verplicht hebben andere noodlijdende landen en stakkers royaal te helpen (van Griekenland tot ontwikkelingshulp, van kansarme immigratie tot Kunduz-missie), zullen we wel een keer bankroet moeten gaan. Want, wees eerlijk, hoe mooi het ook is, maar je kan toch niet je eigen broek ophouden als de rest van de wereld ook nog royaal willen verwennen?

 3. check zei:

  Bagger;and leeft ver boven zijn stand. Er gaat geen dag voorbij dat er weer een paar miljoen door het corrupte putje verdwijnt , het ene schandaal na de andere en dan roept men in het zwaar gestoorde krankzinnige hof oh en ah , maar gaan gewoon door. Jatten als de raven en wat te denken weer 149 miljoen weg aan leuke hobbies voor domme dikke willem zoals de OLympische spelen , waar alleen aan zgn nep studies ineens 149 miljoen in de zakken verdwijnt. Het zijn rasboeven die het toelaten , maar zijn gewoon medeplichtig. How about de EU en de gangsters waar ze driftig aan meedoen. Geld lenen om andere uit te delen aan Grieken en andere knoflook landen waar je NOOIT wat van terug gaat zien.

  Tot mijn grote spijt zie ik weinig hier op GN over de economische situatie en vooral hoe men geld laat verdwijnen, Kan mij die Wilders nou schelen , het gaat hoe je elke dag weer wordt bestolen !

 4. Harry zei:

  @ Check ,

  Als je van ma klapkuit afstand wilt doen is Wilders wel een medestander hoor !

  En voor ons in dit ernstig verziekte land , is hij nog de enige waar we een beetje houvast aan hebben . Ook misbruik van overheidsgeld bestrijdt hij stevig .

  Enig idee wat we anders moeten ?

 5. check zei:

  @ Harry,

  Herhaal en schrijf het iedere keer weer. Alle politiek afschaffen en baggerland als een N.V. besturen en beheren. Er zijn best wel genoeg zeer bedreven oude rotten en ondernemers te vinden zo ook bijzonder intelligente mensen , je hebt er maar een tig tal voor nodig die tegen een mega salaris het land kunnen leiden . Doen ze het goed extra beloning, verzieken ze boel lekka een trap onder zijn gat en de deur uit zonder naks. Kaliber als een Jan Timmer die de boel eens goed opschut, snijden in het dorre kreupel hout m.n. de lagen met opvreters en ambtenaren die de ene fuck up na de andere maken. Elke cent omdraaien en niet meer uitgeven dan er in komt. Dus ook die gangsters en criminelen in Brussel de wacht aanzeggen.

  Iedereen weet dat een politicus de meest imbeciele domme zakkenvuller is , corrupt tot op het bot. Wegwezen NU !

 6. Pieter H zei:

  Dat Baggerland er waarschijnlijk net zo slecht evoor staat als de knoflook-landen is
  duidelijk.
  Ondanks de aardgas en olie-inkomsten,alsmede inning van belastingen een jaar te vroeg hebben ze een gigantisch tekort,zowel het Rijk als privé !
  De oplossing is héél simpel,hef NU de voorlopige aanslagen toekomstige belasting voor 2013,dan hebben ze al 2 jaar geld in kas dat nog niet verdiend is door de burger.
  BTW naar 25 % en de IB naar 60 % boven 20.000 € per jaar.
  Bestrijdt de werkeloosheid door nog een een half miljoen onrendabelen in dienst te nemen,die na een maand op wachtgeld gaan;dan hoeven die niet tot het leger werkweigeraars gerekend te worden.
  Zo werken we volop aan Griekse toestanden en een echt sociaal bestuur.
  Op Griekenland na geen land dat zo gestoord is als Baggerland !

Comments are closed.