Wat u kunt doen om uw pijngrens te verhogen .

Hoe hoog ligt uw pijngrens of die van uw buren, kortom die van de Nederlandse burgers ? Dat zal de komende drie weken de vraag zijn, als de VVD, CDA en PVV “kop”stukken in het Catshuis bijeenkomen om te bekijken met welke middelen de economie nog enigszins in stand kan blijven, maar gelijktijdig om aan de Brusselse directieven te voldoen en er 16 miljard Euro bespaard moet worden.

 

 

 

Ik weet niet of u het al gemerkt heeft, maar het masseren is al begonnen. Zo maar wat losse flodders. De belastingdienst gaat misschien wat kantoren sluiten, van 40 kantoren zou men naar 18 willen hetgeen 480 miljoen oplevert. Maar in de kleine lettertjes lees ik dan, dat de kantoren weliswaar worden gesloten, maar de daar aanwezige ambtenaren verhuizen naar andere kantoren. Vindt u het erg als ik het niet begrijp ? Dus in feite ligt de mogelijke besparing in het feit, dat er 22 kantoren niet meer gebruikt worden en de huur van deze kantoren wordt opgezegd, of indien zij rijkseigendom zijn, verkocht mogen worden ? Vooral dat laatste zal in de toch al kwakkelende kantorenmarkt moeilijk worden. En wat gaat de verhuizing kosten en waar laat je opeens al die ambtenaren in de overgebleven kantoren ? Zou het soms zo kunnen zijn, dat de huidige  kantoor faciliteiten net zoals wij dat regelmatig op TV mogen bewonderen ruimschoots overtrokken zijn, dus de overheid gewoon een alweer veel te ruime jas heeft aangetrokken gedurende de laatste jaren ? En zou dat  dan weer kunnen betekenen, dat er gewoon geen sprake geweest is van een verantwoord financieel beleid ?

De ambtenaren salarissen worden bevroren. Niet meer dan redelijk lijkt mij, werknemers in de private sector moeten ook inleveren, dus waarom niet bij de overheid ? Toch ook weer zo’n voor de tribune speel  momentje. Zie je wel, kan er gezegd worden, wij doen toch echt ons best om ook ons steentje bij te dragen, want ambtenaren op de nullijn betekent 2.5 miljard in de komende 2 jaar. Zo staat het te lezen; Twee komma vijf miljard, maar in feite is dat “slechts” 1.25 miljard in een jaar. En daar ons land deze door Brussel gedicteerde besparingen dient te halen in 2013 hebben wij het dus ook maar over een periode van een jaar waarin de besparing behaald moet worden. Wat financiële cosmetica van een slecht Haags merk ?

Idem voor de uitkeringen en de AOW. Deze moeten niet meestijgen met de lonen ? Hoezo, waar stijgen de lonen ??, maar goed, je haalt er, en daar gaan wij weer 2.7 miljard mee binnen in TWEE  jaar , dus “slechts “1.35 miljard in een jaar.

Ja, en dan volgt er een oorverdovende stilte, of zou soms een BTW verhoging een leuk middel zijn om de zelf veroorzaakte fouten te compenseren ? Ja, nu kennen wij elkaar weer. Natuurlijk, van 19 % naar 21 % , doen ze in de landen om ons heen ook, dus dat moet kunnen. Brengt in een klap 4 miljard op. Dan nog wat verhogingen er overheen bij wat andere belasting soorten, een procentje hier en een procentje daar, want bij een totaal aan belastinginkomsten van 140 miljard tikt dat gelijk leuk aan en de burger of het bedrijf, ach die piepen even, maar zelfs hangen went, als je het maar lang genoeg doet.  De zorgverzekeringskosten kunnen ook nog wel wat omhoog, je zag dat de laatste eigen bijdrage verhogingen zonder morren zijn geslikt , kortom beste lezers, vrees niet het komt allemaal best voor elkaar en ofschoon het even slikken is, doet het maar kortstondig  pijn.

En aangezien wij een dolent volgzaam volkje zijn, schijnt in Den Haag over een aantal weken weer de zon. Au, oh was dat alles, nee echt pijn deed het niet, dus opgelost en uw portomoneetje leeg !


14 Reacties

 1. cathy zei:

  Ik zou de ontwikkelingshulp bij dat zooitje luie flikkers en oplichters in die Afrikaanse landen maar eens afschaffen, misschien dat ze dan eens gaan werken, minder gaan fokken en dan kunnen ze hun geld naar noodlijdend Europa sturen, maar dat zal wel nooit gebeuren want onze “humanitaire” organisaties met hun zakkenvullende CEO’s moeten toch ook leven?

 2. punt komma zei:

  In het CatsHouse zal Rutte rare sprongen maken,,,,dit pure promotie media circus zal Rutte elke dag gebruiken om zijn majestieuze wandeltred en spraakmodderval over Nederland te laten galmen.

  Waarom Rutte rare sprongen zal maken is simpel,,,er loopt een hond op drie poten rond in het CatsHouse die zal moeten blaffen, anders wordt er nog een poot afgezaagd want op twee poten kan geen hond een kat vangen.

  Nee,,er zal niet gesproken worden over winst belasting verlaging e.d. belastingen die geinvesteerd worden in meer netto (minimum) loon,,,(verhoging BTW kan dan) geen enkele reden dus om het CatsHouse Festival Theater te volgen, voor de voetbalallah fans.

 3. ineke zei:

  80% komt terecht bij corrupte overheid en corrupte humanitaire geitenwollensokkenbrei ers in grote villa’s en bij behorende suv’s –

  het gemiauw over het verlies van 1 miljard is niet om aan te horen –

  geef ze allemaal de spreekwoordelijke hengel en ga vissen – haal die over betaalde z.g. big shots weg en stuur veldmensen – kan je volstaan met 1 miljard lesgeld en straks een volwassen land wat in zaken kan en geen ondersteuning meer nodig heeft –

  ja, gaat ten koste van een hele boel CDA graaiers – laten we daar gen moeite mee hebben om dat clubje eindelijk eens op te ruimen –

 4. Kees zei:

  Het typische in Nederland is, zodra de Overheid moet bezuinigen,dit direct wordt omgezet in belastingverhoging of het verzinnen van nieuwe belastingen. Volgens de Dikke van Dale is bezuinigen minder geld uitgeven., maar dat schijnen ze niet te begrijpen.

 5. Derk zei:

  Beste, brave belastingbetaler, de artiesten in Den Haag gaan echt niet bezuinigen. Ze gaan minder meer uitgeven. En ze zorgen wel dat ze zelf niets tekort komen. U kunt het heen en weer krijgen, als u maar wel dokt.

 6. Joly zei:

  Alles komt straks weer op ons neer, ons knijpen ze uit en dan te bedenken dat alle ministers met hun riante salarissen zelfs hun krant en kussentjes van de Xenos declareren terwijl bij ons de duimschhroeven nog wat strakker aan worden gedraait zegt al weer genoeg.
  Nederland kan alleen nog maar verder naar de kloten!

 7. wim3 zei:

  Ik denk dat Had-Je-Me-Maar geen slechte indruk zou maken in dit gezelschap. Maar daar doe ik Had-Je-Me-Maar tekort mee, want hij had tenminste nog een “partijprogram” bestemd voor de minder bedeelden.

 8. Pieter H zei:

  Ambtenarentaal is héél anders dan de taal van NORMALE MENSEN;

  Bezuinigen is niet minder uitgeven bij zichzelf,nee dat is gewoon belasting verhogen bij een ander.
  Zelf blijven we erop los declareren en vliegen we met regeringstoestellen en bewaking naar onvoorzichtige zoontjes op kosten van Jan Lul de belastingbetaler.
  Verder gaan we gewoon door met al die domme burgers te vertellen:Dat hebben we toch met z’n allen beslist ,?
  Met z’n”allen” staat dan voor de partijen en de staat met al zijn slippendragers,terwijl de gewone ziel eens per vier jaar mag stemmen,echter ZONDER enige invloed van betekenis.
  Als ze het hebben over “dat hebben we toch met z’n allen afgesproken”,krijg ik moordneigingen !!

 9. punt komma zei:

  Mooi he!

  Die Herman, de Machteloze, gaat mooi onze Haagse Kaaskoppen vertellen dat zij moeten,,,manipuleren als Grieken om de 3% norm te halen.
  Nog mooier ware geweest als JP dit aan de Haagse Kaasstolp had mogen vertellen,,

  Mooi he! het opstaan van een echte Leider,,,Herman van Rompay.

  Hiep hiep ,,leve de koning,,hiep hiep leve de Nieuwe Leider.
  OHja,,,de pijngrens is idg forse stevige maagpijn van het lachen,,,

 10. harrie zei:

  komende maandag komt het rapport uit dat de pvv heeft laten maken mbt de
  evt terugkeer naar de gulden. heb zo het idee dat dit een dreun gaat geven.
  als er niet stevig wordt ingegrepen gaan we overigens nog veel meer naar de sodemieter als het esm verdrag wordt geratificeerd hetgeen impliceert dat op afroep onze volgevreten reetridder asap 40 miljard kan overmaken.

 11. check zei:

  & Harrie

  dat wordt door die Beruttert ewn zijn verraders zooitje straks gebagatelliseerd , let op mijn woorden. Net zoals met het EU referendum zullen er wel weer oorlogen, plagen, vreselijke ziekten en pure armoede worden bijgehaald door dit soort criminele idioten. Het zijn wat mij betreft gewoon erger dan de ergste oorlog misdadigers die je kan bedenken.Een heel volk belazeren en knechten omwille van hun opdrachtgevers de Bilderberg gangsters.

  Maar ik schrijf het vaak genoeg en krijg altijd weer gelijk !!!!!!
  lees maar eens een geheel onafhankelijk visie

  Europa koopt slechts tijd !!!!

  Guan Jianzhong, president van Dagong Global Credit Rating
  Europa volgt de ratingbureaus nauwgezet. Maar hoe kijkt China’s belangrijkste kredietbureau Dagon Global Credit Rating aan tegen de Europese schuldencrisis?

  Oordelen van Moody’s, Standard & Poor’s en Fitch zetten markten in beweging. Maar ook in het Verre Oosten wordt de Europese schuldencrisis geanalyseerd. Dat doen ze op hun eigen manier.
  http://fd.nl/economie-politiek/906386-1203/chinees-ratingbureau-europa-koopt-slechts-tijd

 12. check zei:

  Ontwikkelingsbranche maakt zich op voor het ergste
  Christoph Schmidt − 03/03/12, 12:32

  Staatssecretaris van Ontwikkelingszaken Ben Knapen op bezoek in een vluchtelingenkamp in Kenia. © getty
  Premier Rutte (VVD) sluit zich de komende weken op in het Catshuis met vicepremier Verhagen (CDA) en PVV-leider Wilders. Doel: een miljardenbezuiniging. Maar waarop? Ontwikkelingssamenwerking misschien? Trouw denkt in een korte serie mee met de onderhandelaars.

  Discussies over het nut van ontwikkelingssamenwerking lijken sterk op twistgesprekken over halfvolle danwel -lege glazen. Toch lijkt, in Nederland althans, het aantal halfleeg-aanhangers de overhand te krijgen. In een onderzoek van TNS/Nipo van begin dit jaar zette 46 procent van de ondervraagden ontwikkelingshulp bovenaan hun lijstje potentiële bezuinigingsposten.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/3215622/2012/03/03/Ontwikkelingsbranche-maakt-zich-op-voor-het-ergste.dhtml

 13. Arie Kanarie zei:

  Waarom zou je nog geld aan ontwikkelingssamenwerking uitgeven als het gros van dat volk hier de boel al loopt uit te vreten? Kappen dus met die handel, eigen volk gaat nu eerst, of mag ik dat niet zeggen?

 14. Theo Raadhof zei:

  Wilders roept een hoop en doet zeer weinig en dat gaat ook zo met zijn euro/gulden onderzoek.
  Hiermee zeg ik niet dat ik voor de euro ben, integendeel zelfs.
  Wilders roept items op die hij (als partij) niet veranderen kan en als politiek bedrijver lijkt hij op de SP een SP-er.

Comments are closed.