De Euro nadert zijn einde

Hebben wij de wijsheid in pacht ? Beschikken wij over een glazen bol ? Zijn wij slimmer dan U ? Nee, niets is minder waar, maar het is met enige internationale bedrijfservaring niet zo moeilijk om deze voorspelling te doen en….. te kunnen onderbouwen.  Slechts TWEE !! maanden heeft het EU fiscale pakt stand gehouden en dit pakt zou de redding van de Euro zone betekenen. Als de redding er volgens wereldvreemde onrendabelen, spreek EU en nationale politici  er zo uitziet, berg u dan voor de harde klap die onherroepelijk snel gaat  volgen. Wie op dit moment een Europese regeringsleider zoekt, die de  besluiten van een paar maanden nog verdedigt, die komt bedrogen uit. Slechts wat lege dames- en herenschoenen, maar zonder de bijbehorende inhoud.

 

In ons land woedt een crisis, maar zolang het kabinet nog niet gevallen was, begreep zo’n 90% van de bevolking niet, dat de problemen niet voor de deur stonden, maar reeds in de gang of de zitkamer waren beland. Het positieve effect van de kabinetscrisis is, dat er nu misschien 40 % van de burgers eindelijk eens in de gaten begint te krijgen, dat er iets aan de hand is ofschoon, als je naar de diverse kiespolls kijkt, zie je dat de gemiddelde burger als een kip zonder kop van de ene politieke partij ( met de hardste schreeuwer) naar de andere loopt, zonder te zien, dat zeker met de komende verkiezingsbeloften het weer om wijn in oude zakken gaat.

De Haagse kaasstolp, waaronder de heren en dames politici rustig konden genieten van hun zorgeloze goed betaalde bestaan, waarvoor in ruil geen prestaties stonden ( en staan ) begint te beschimmelen. Een deel van de bevolking dat wat verder kijkt dan ’s lands grenzen, begint te morren, 10 miljard Euro haalden nederlanders in de afgelopen maanden van hun beleggingsrekeningen, laat staan hoeveel geld er werd opgehaald en of in de bekende oude sok verdween, of zoals wij reeds sinds een half jaar adviseren belegd in Zwitserse Franken, Noorse Kronen of … ja inderdaad Amerikaanse dollars aangevuld met wat goud en wederom dit alles goed verstopt onder het matras of uiteraard !!! elders.

In Frankrijk woedt de verkiezingskoorts en zoals het zich aan laat zien, zou de sociaal democraat Francois Hollande wel eens een goede kans maken om op 6 mei als president gekozen te worden. Dat betekent, dat de ook voor Frankrijk geldende 3% regel , waar ons land zo’n voorstander van was en waarmee wij nu op de bekende in het gras liggende hark trappen, niet meer gerespecteerd zal worden. Hierdoor zal Frankrijk, maar ook dat signaleren wij reeds geruime tijd, af  glijden naar een economische situatie zoals wij die zien in de landen rond de Middenlandse Zee en… nu ook ons land.

Tot nu toe wordt de Euro zone samengehouden door de valse hoop van politci, dat als zij ’s morgens opstaan, er opeens geen wolkje meer aan de lucht te bekennen zal zijn, een droom die zich momenteel  ontwikkelt tot een forse nachtmerrie.  En hoe moeten de regeringsleiders van die paar landen waar de economie nog wel wat groeit zoals in Duitsland aan hun burgers uitleggen dat deze de schulden van ettelijke in zwaar weer verkerende collega landen moeten BLIJVEN betalen ? Dat kan geen land opbrengen en zal de burger niet tolereren. Dus vroeg of laat zal Duitsland de stekker uit het Euro verhaal gaan trekken, misschien trachten om een paar halfweegs nog sterke landen om zich heen te verzamelen en een nieuwe weg in te slaan. Niets voor niets dat Francois Hollande reeds aangekondigd heeft, dat indien hij president wordt, zijn eerste daad zal zijn Angela Merkel in Berlijn te gaan bezoeken. Niet om gezellig een vorkje te prikken, maar gewoon voor de broodnodige steun die de Fransen nodig zullen hebben om met een linkse regering te overleven.

Ook Spanje heeft reeds verklaart dat zij de door de EU opgelegde regels inzake een begrotingstekort niet kunnen halen. Portugal en Griekenland idem, ons land er vrolijk achteraan, dus einde van deze 2 maanden oude maatregel. Verdragen en overeenkomsten zijn naar goede politieke usance slechts te houden als het zo van pas komt en  het parool luidt momenteel voor de meeste Euro landen “nu eventjes niet”. Het verleggen van de politieke koers is een bekend fenomeen, maar nu blijkt dat het je ook zelf erg veel centen gaat kosten en  als je  als president of premier aan de macht wilt blijven zul je moeten schipperen.

Bezuinigen ? Wij schreven hier reeds over, maar nogmaals bezuinigen betekent diep in eigen overheidsvlees snijden en niet belastingen en andere lasten verhogen. Snijden in het woud van overtollige overheids lagen die slechts als zand in de machine werken en miljarden kosten. Hetzelfde geldt voor de organisatie van de gezondheidszorg. Hoe kan het dat in een land als Duitsland de zorg beter is, de ziekenfondsen ruime winsten behalen en de zorgkosten circa 30% lager zijn dan in Nederland ? Idem voor de woningbouwcorporaties , de lokale ambtenarij, kortom alle organisaties waarin de overheid een rechtstreekse of indirecte vinger in de pap heeft. Groffe schattingen luiden dat hier NETTO ( dus met inachtnemning van ontslagen enz.) 8 milard Euro te sparen is en  de gezapig achteruitleunende acteurs in deze komedie organsiaties zijn dan hun verlammende greep op het land kwijt.

Trouwens als wij, het gehalte van de mannen en vrouwen bekijken, die ons land uit het slop moeten trekken, dan slaat de angst toe. Ex verpleegsters, onderwijzers, ambtenaren, soms met vage studies in hun bagage moeten de kar trekken. Mensen dat lukt niet ! Beroeps querilanten en volksmisleiders als Samsom , Roemer en Sap  die, zouden zij de macht krijgen, ons land nog dieper in de ellende laten zinken met hun voormalig lenistische en marxistische waanideeën, je kunt de klok er op gelijk zetten, dat wij eindigen als een land dat erom smeekt  een kolonie te worden van Suriname .

Onze raad, kunt u emigreren, doe het dan . Is het niet voor uzelf, doe het dan voor uw kinderen, want het gaat fout.


20 Reacties

 1. cathy zei:

  Herman Heinsbroek verwoorde gisteren bij Sven Kockelman precies waar Geen nieuws al jaren over schrijft en voor waarschuwt; de EU heeft de Noord Europese landen kapot gemaakt en is een broedplaats geworden van uitgerangeerde en zakkenvullende clowns.

 2. twee kommas zei:

  Denk dat de economien zichzelf wel redden,daarvoor is geen politiek nodig, die parasiteren enkel maar.
  Toch?

 3. Arie Kanarie zei:

  Laat het alstublieft gebeuren, laat die euro vallen en laten we aub uit Europa stappen, gezien het fijne akkoord wat er nu door wordt gesjoemeld is het een klassepolitiek die hier bedreven wordt. Heijnsbroek waarschuwde er gisteravond inderdaad over. Eerst werdFortijn in de hoek getrapt en nu Wilders, wat is dit voor land? Democratie is schijnbaar alleen voor zinloze zakkenvullers en niet voor het volk.

  Gewoon je bek houden en de verhoging van de BTW maar weer slikken, alles wordt 2% duurder in deze tijd van onzekerheid op de woningmarkt en slechte economie.

  Hoe achterlijk kun je zijn. Gewoon hele simpele handelskennis wat men schijnbaar niet snapt in Den Haag.

  Nederland wordt nu verkwanselt voor de 3% norm van Europa, daar kunnen wij voor bloeden als burger. Bedankt Euro!!!!! En bedankt Bakkellende met je europese grafwet, bedankt Zalm , bedankt Lubbers voor het graaien uit de pensioenpot a 3o miljard.

  Kortom U mag de pensioenen betalen van de franse AOW-ers die wel hun poot stijf houden, bah ,………………

  WEG UIT DE EU EN WEG MET EURO.

 4. Arie Kanarie zei:

  @twee komma’s,

  met het huidige pakket dat er is om de EU naar de pijpen te dansen is desastreus voor de economie, dat komt NIET meer goed.

  De mensen hielden de hand op de knip, maar nu leggen ze de portemenee maar helemaal weg, weet je waarom? Er zit niks meer in!!!

 5. check zei:

  IMF: meer geld nodig voor Spaanse banken
  Frank Gersdorf

  De Spaanse bankensector is nog lang niet gezond. De overheid moet ermee rekening houden dat er opnieuw geld opzij moet worden gezet om vooral de kleine banken overeind te houden.

  http://fd.nl/economie-politiek/357568-1204/imf-meer-geld-nodig-voor-spaanse-banken

  die spekken , ze liegen dat het gedrukt staat . een maffia land erger dan Italie.eeuwen bezet door de moren en daar eenzelfde slechte en bijzondere luie mentaliteit aan over gehouden ! Einde Kleurie binnenkort en EINDE 4de REICH !!!!

 6. Harry zei:

  Hoop van ganser harte dat de eu en de euro ter ziele gaan . Zal best geld kosten maar daar komt ook een eind aan . Dit gedoe met Europa is een eindeloze nachtmerrie , die jaar na jaar meer geld gaat kosten . Geld in een put donderen , non stop . Het is een gat zo diep dat het aan de andere kant van de wereld uitkomt . Die achterlijke kangeroes kunnen de euro’s nog net voorbij zien fladderen .

  Is het hier al zo dat de volksvertegenwoordigers geen boodschap meer hebben aan de burgers , de Brusselaars staan zó ver van de mensen af , de tweede trap zeg maar , dat het ze helemaal geen barst meer interesseert . Makkelijk delen van andermans geld . Dit tesamen met de ego’s van die figuren maakt ze tot een verwerpelijke bende . En dan dit jaar weer 7% er bij ? Wegens reeds aangegane verplichtingen ? En volgend jaar 10% erbij soms , heren ?
  Opdonderen met die bende !

  Het prachtige filmpje waar Nigel Farage van Rompuy de mantel uitveegt , waarbij laatstgenoemde naar lucht zat te happen en naar z’n hart te grijpen , maakt perfekt duidelijk wat voor een verdomde rotkliek die eu is . Er wordt nauwelijks tegengas gegeven . Er zijn veel te weinig mensen die de socialistische dictators stijf schelden .

  Wat mij betreft ; stoppen met Europa , daar kan ik alleen nog maar voordelen in zien .

  Als je nu je huis en je bedrijf zou willen verkopen , kost je dat oneindig veel geld , weinig aantrekkelijk idee .

  Begin ook steeds meer overtuigd te raken dat de optie van Check , om een aantal zakenlui de boel op poten te laten zetten ( en houden , denk ik dan ) de juiste is .

  Laat Nederland weer Nederland worden , alsjeblieft !

  Ik wil hier blijven !

 7. Anton Gerrit,Gerrit Zalm,Nout Wellink waar blijft het trubinaal zei:

  Geachte Lezers,

  Triest maar waar, bovenstaand stuk wat is geschreven over de EU en de
  wereld vreemde beslissingen!
  Voorspel van een derde wereld oorlog,mensen zo gek maken dat zij geloven dat
  dit de enige mogelijkheid is om de wereld te redden.

  OORLOG=====================MOET=============KIJK MAAR IN DE
  GESCHIEDENIS BOEKEN VAN EUROPA.

  De machthebbers;BILDERBERG,VRIJMETSELAARS,ILLUMINATEN,S KULLS AND
  BONES.

  Die bepalen de wereld orde,en zijn alleen maar bezig de massa op het verkeerde been te zetten!
  Je doet de man een groen pakje aan met een geweer en helm ,en zegt daar
  is de vijand,aan de andere kant doe je de man een bruin pakje met een geweer en helm en zegt de vijand ligt aan de overzijde.
  Mocht je er genoeg aan de overzijde dood schieten dan krijg je een blinkertje opgespeld en ben je een held.
  De boven genoemde macht hebbers,kijken toe hoe het spel wordt gespeeld en
  nemen er nog 1,en pakken de telefoon en maken kontakt met de zogenaamde
  vijand en zeggen we nemen er nog 1,als je nu verliest weten wij wel waar een land
  is die met je goud en goederen welkom heet,en kunnen jullie uit rusten van jullie
  inspanningen.
  De weder opbouw van Europa is dan een feit,CAO-klein loontje veel werken en
  dan kan je weer zo-n 40 jaar vooruit,voordat we weer toe zijn aan een nieuwe oorlog.
  God-s hulp en vaseline smeert de wonden,die dan ontstaan,maar de macht hebbers
  hebben de orde hersteld!
  Kijk maar in de geschiedenis boeken die vertellen wat ons lot is!

  Het is te hopen dat ik het bij het verkeerde eind heb,en dat wij lief worden voor elkaar!

  Anders is wel te rusten Nederichlanders,ga onder de trap zitten bij een aanval
  volgens den Haag, daar is het volgens hen heel veilig.

  Slaap zacht geachte Nederichlaanders(en vooral niet snurken).

  Dat zal je lot maar zijn,nietwaar Nederich landers.

  Met een vriendelijke groet,

  AG.

 8. check zei:

  Hoera baggerland is GERED. wat ik reeds bevroede is gebeurt m.n. dat een LINKSE LIBERAAL zijn kans heeft gepakt en een MONSTERVERBOND met de zeer slinkse partijen heeft gesloten. D66 , ja die m.n. lullo PECHTHOLD de schijnheil, heeft zijn kans geroken en gepakt. Ondanks mijn enorme walging van alles wat in het zwaar gestoorde verraders hol het krankzinnige hof zit, zap steevast altijd gelijk op een ander kanaal,heb ik de moed gehad eens te kijken naar dit stelletje non valeurs. Dit keer dit bij de plee, want je weet maar nooit of de maag sterk genoeg is om niet spontaan zonder enige waarschuwing vooraf, over de nek te gaan. En wat zien ik ? Koorbal Beruttert , de rooie liberaal kon weer lachen samen met zijn holmaat Jan Gekeest die de ene veer na de andere in zijn flikker gat kreeg gestoken. Moest weer even lachen toen de lessenaar een automatisch naar beneden ging toen hij met zijn vette valse pens even kwam toelichten hoe hij de baggerlandse bevolking een enorm oor had aangenaaid. Aan alles is gedacht , bedacht ik me net zoals bij een 6de rangs toneelstuk waar ze d.m.v. trucken proberen de uiterst slechte vertoning nog smoel te geven. Helaas maar waar kan je dan je entree geld terug eisen, maar niet bij dit gajes dat niet alleen slecht acteert, maar de meest doortrapte leugenaars zijn op aarde.

  Want wie gaan er nu aan het gas ? Deze kakkerlakken ? Nee, beste mevroi en meneer JULLIE gaan aan het gas en niet te weinig ook. Niks wordt gedaan aan het grote uitdelen van ons geld, nee natuurlijk niet want dan houden ze geen stemmers meer over. We gaan door met het verkwanselen aan de meest gore onzin m.n. de criminele leugens van diep rood geteisem zoals ontwikkeling werk, asiel zoekers profiteurs, allochtonen hangmat uitzuigers en last but not least we zijn als VOC slaven verkocht aan de grootste criminele organisatie ter wereld , de nazi’s in Brussel. Daar gaan Henk en Ingrid , die worden opgeofferd voor het grote ideaal het vierte REICH, iets wat Hitler en Napoleon nooit is gelukt.
  Ik las vanochtend in een krant dat de rooie parasieten clan de hele nacht hebben gefeest en dat de champagne ( uiteraard op onze kosten ) rijkelijk heeft gevloeid. Het zou een bacchanaal zijn geworden , hele zalen vol met zgn kunstenaars, arme mensen hulpverleners werkzaam in binnen en buitenland en niet te vergeten de miljoenen hand ophouders die vanochtend gelijk een leuk reisje hebben geboekt om op vakantie te gaan naar het land wat zijn zgn moesten ontvluchten.

  Ik kan en wil niet een hele lijst opgeven waar we even extra voor moeten betalen, het is veel praktischer om een paar zaken te benoemen waar WE nog niet extra voor moeten betalen. Nou dan ben ik gauw klaar, we betalen aan alles wat de grootste onzin ooit is m.n. aan alles mee. ach het is slechts 21 % BTW wat je van je NETTO inkomen mag aftikken nadat ook daar reeds 90 % van is gestolen.

  Brengbt me toch op het volgende m.n. een feit waar de GOEBBELS propaganda over zwijgt als het graf. Zag van de week dat baggerland 100.000.000.000 ofwel 100 MILJARD KLEURIES moet gaan lenen en wel DIT JAAR ! Nou ben ik heel snel in rekenen dus de Nationale schuld is dan dus eind dit jaar opgelopen tot 700 of wel 700.000.000.000 MILJARD KLEURIES. Dat ten faveure van alle politiek geboefte en de GROOTSTE ROOF OOIT, ONS GELD GAAT NAAR DE ZUIDELIJKE FEESTVIERDERS DIE ALLEEN MAAR FEEST HEBBEN GEVIERD EN DUS GEEN NAGEL HEBBEN AAN DE KONT TE KRABBELEN.

  Dus geen wonder dat ze de hele nacht feest hebben gevierd en dagen lang dronken zullen zijn . Zou ik ook doen !

  Nog ff voor de ongelovige onder de lezers, misschien dat ze eindelijk eens de luiken openen.

  Weten jullie dat elk beetje bedrijf in baggerland dus niet alleen de multi’s maar ook de kleinere bedrijven GEEN KLEURIE MEER IN EUROPA OP DE BANK HEEFT STAAN, ALLEMAAL BUITEN EUROPA GEBRACHT !!!!! Nee, niet in Kleuries maar gauw in andere valuta omgewisseld. Dus slapen , de onnozele onder OE maar lekker door. Wel vlaggen straks op maandag , de zonsopgang is om 05.28 dus als goed VATERLANDER in Oranje kostuum VROEG OPSTAAN EN DE VLAG UITHANGEN …………

 9. isra zei:

  En het Offeren van de burgers gaat gestadig door ,aangevoerd door de VVD,CDA, met de aanvullende blinde partijen D66 GL CU SGP . en maar lachen om de getroffen hard werkend burger .Het feest met deze partijen is begonnen .Ik hoop dat vele burgers na gaan denken op welke partij ze gaan stemmen om voor hun kinderen nog een toekomst te krijgen zonder uitgehold te worden door de Vampiers van Brussel en onze regering en de partijen die daar in mee zijn gegaan

 10. Pieter H zei:

  In België proberen de Vlamingen tegen beter weten in al vanaf 1830 met latino’s samen te werken en het gaat absoluut niet en zal nooit gaan !
  Al die jaren hebben de Vlamingen de tekorten en de diefstal van de Walen mogen betalen,met minachting als dank.
  Wie nog steeds denkt dat Noord Europa wèl met Zuid Europa kan samenwerken,mag de rekening betalen,zoals nu op grote schaal gebeurd !!
  Er is slechts één oplossing;de Noordelijke landen ( vermoedelijk zonder GB) kunnen uitstekend samenwerken en gemakkelijk optornen tegen de andere grote machtsblokken in de wereld !
  Wat België betreft;de Vlamingen zullen betrouwbare partners van het Noorden zijn;de Walen kunnen zich bij hun geliefde Frankrijk aansluiten !
  De zuidelijke landen zijn mateloos egocentrisch en zullen vervallen tot tweede wereldlanden,inclusief Frankrijk !!
  Als je wilt samenwerken kan dat slechts met landen die dezelfde mentaliteit hebben!
  De Noordelijke landen die een blok zouden moeten vormen zijn m.i.: Duitsland,Nederland,Luxemburg,Vlaanderen,Oostenrijk,Zwitserland,Scandinavië en eventueel later Ierland en IJsland;een blok van ca. 150 milj. inwoners.

 11. twee kommas zei:

  @Arie

  **met het huidige pakket dat er is om de EU naar de pijpen te dansen is desastreus voor de economie, dat komt NIET meer goed.

  Net als Mevrouw effe niet groen en verkeerd links Sap als meneer effe niet democratiesch Pechtold van de 66 club en Slob van de ff niet christelijke (E)Unie hypocriet zijn zo zullen bedrijven ook inzien dat het politieke gemodder hen niet zo goed uitkomt ondanks hun eerdere gelobby, zaken zullen keren.

  **De mensen hielden de hand op de knip, maar nu leggen ze de portemenee maar helemaal weg, weet je waarom? Er zit niks meer in!!!

  Dat beseffen meerdere, er is al een groep hoogleraren zich aan het verzamelen die de onnozele plannen van louter aan zichzelf denkende partijen gaan bombarderen met feitelijke kennis.

  Vrees niet Arie,,Brussel gaat vallen net als Rotterdam plat werd gegoooid, niet met bommen nu maar simpel door totaal eigen onvermogen,,de puinhopen zullen geruimd worden,,alles op zijn tijd.

 12. Sjors zei:

  De griekse banken hebben een noodlening uit het EFSF gekregen en in juli komt het EMS tot leven en zullen we heel veel geld in dat fonds moeten stoppen.
  Er wordt alles aan gedaan om het wangedrocht wat eu heet, overeind te houden.
  Ze zullen net zolang doorgaan, totdat er geen geld meer is, ondanks gloeiende geldpersen.
  En als het dan een totale chaos is, mag de burger het zelf uitzoeken.
  Overigens heb ik een idee waarom die flikker niet voor het cda het voortouw wil nemen: vanwege zijn “goede” prestaties ligt er hoogstwaarschijnlijk een vet betaalde baan in Brussel!

 13. Sjors zei:

  Ik wil aan mijn vorige commentaar nog toevoegen, dat die bewuste persoon een uitstekende kandidaat is voor het ems clubje gezien zijn vroegere ervaring met het
  creatief gebruiken van pensioengelden!

 14. Sjors zei:

  Ik raak helemaal van slag met dat ESM, EMS, maar ja, het maakt weinig uit hoe ik het schrijf.
  Ik en alle andere nederlanders moeten deze gifbeker toch leegdrinken….

 15. isra zei:

  En als men naar de Peiling kijkt van (de Hond) en vele NL stemmen op VVD,CDA,D66,GL CU,SGP om nog meer tegemoet te komen aan de eisen van Brussel dat er al een minister klaar gestoomd word van D66 vraag men zich toch wel even af OF er nog wel NL bestaan dit heeft niks meer met een leefbaarheid van een volk te doen maar met een groep EGO trippers met hun partij’n .

Comments are closed.