De Haagse bezuinigingings trukendoos

Laten wij maar even voorbijgaan hoe de reeds 7 weken durende lachwekkende schijnvertoning in Den Haag tot een einde gekomen is. Zelfs de toch niet van alle smetten vrije ex Belgische premier Guy Verhofstadt, nu veilig in een luxe EU functie meende zich er mee te moeten bemoeien, de vaderlandse oppositie wist uiteraard ook hoe het  had gemoeten, waarbij telkens opvalt dat hoe linkser de kritiek, hoe beter men het in die kringen meent te weten. Maar ieder nadeel heeft ook zijn voordeel en zo weet  u weet inmiddels in grote lijnen hoe de Haagse bezuinigingen er uit gaan zien en ofschoon het niet zo moeilijk was te raden dat bezuinigen in Haagse kringen betekent lastenverhogingen, i.p.v. hervormingen, voor de burger, is dit voor de zoveelste keer overduidelijk geworden.

Nu zullen wij de laasten zijn die zouden stellen dat als er bezuinigt dient te worden, niet iedereen, dus ook de burger gedwongen aan dit feest deel mag nemen. Maar een opvallend feit is, dat een reeks van kabinetten vaak  met een sterk sociaal democratische invloed, die  om het nu maar eens eenvoudig uit te drukken er een treurige puinhoop van gemaakt hebben, nu voor de zoveelste keer als praktisch enige toevlucht grijpen naar de meest gemakkelijke bezuinigingsmaatregel, namelijk de lasten direkt of indirect verhogen. Het was te verwachten, want door de jaren heen hebben onze kabinetten beginnend bij Joop den Uyl voor St. Klaas gespeeld. Geld dat binnenkwam o.a. via de aardgasbaten werd kwistig het raam uitgestrooid, ” leuke dingen voor de mensen” was immers het parool en als ratten liepen de burgers achter de vrolijk fluitende rode rattenvangers aan, zich niet realiserend dat ooit er een afrekening zou komen. En die is er nu. Stelselmatig meer uitgeven moet eens tot een fiasco leiden.

De verhoging van de BTW ( 6 naar 7 en 19 naar 21 procent ) brengen 4.7 miljard op. Het budget voor de  ontwikkelingssamenwerking gevoed door talloze ook weer met overheidsgelden strooiende “hulporanisaties” , de namen kent u inmiddels, wordt met slechts 750 miljoen gekort, terwijl dit 4.7 miljard bedraagt en er gemakkelijk 3 of zelfs 4 miljard af hadden gekund. Laten wij wel zijn, wilt u uw hart laten spreken om de hongeroedeem buikjes van zielig in de camera kijkende Afrikaantjes te helpen, of denkt u dat uw donatie aan Haiti goed aankomt, wel, stort zelf van uw inkomen b.v. 250 Euro maandelijks op de rekening van een goed doel. Zo kan iedereen datgene doen wat hij/zij goed vindt en verwerft u uw stil gekoesterde hoop op een plaatsje in de hemel. Wij denken dat het snel afgelopen zou zijn met ontwikkelingshulp, want door deze donaties te verpersoonlijken,  zul je pas echt zien wie echt bewogen is met het lot van de medemens.

Op de zorg gaan wij 1.8 miljard bezuinigen, hetgeen in feite ook weer neer komt op een lastenverhoging. Hier slaat de Haagse hypocritie weer in volle hevigheid toe, want dat de vaderlandse zorg middels allerlei stallingsplaatsen voor tijdelijk uitgerangeerde politici  in door de overheid bedachte instanties veel te duur is, daar zijn wij het over eens. Een goed voorbeeld is Hans Hillen die enkele jaren in de luwte gelegd, baas was van een van Nederlands grootste geldverspillingsorganisaties het CVZ, een hersenspinsel van VVD-er Hans Hogervorst. Maar zo zijn er tal van toezichtorganisaties, verenigingen met een vaag doel, overkoepelende toezichtsraden en ga zo maar door, die als het er op aankomt volledig falen, maar honderden miljoenen belastingcenten kosten.

De hypotheekrente op nieuwe aflossingsvrije hypotheken dient te worden afgeschaft. Nu is ons land in Europa een witte raaf als het gaat om hypotheekrenteaftrek. Maar je moet je natuurlijk afvragen, indien deze mogelijkheid wordt gereduceerd, hetgeen geen verkeerd idee is, hoe het dan gaat met een reductie van de belastingtarieven. Daar zult u uit Den Haag geen positief antwoord op ontvangen.

De AOW gaat naar 66 jaar en het liefst zo snel mogelijk. In feite ook weer sigaar die door de burger betaald wordt. Daarbij komt, stelt u zich eens voor dat u als 65-er nog vrolijk in een productiehal staat tussen jongelui van 20 tot 30. Werkt dat ? Nee ! Dus er ontstaat  ziekteverzuim enz. Trouwens zou het de overheid dan niet sieren ook al het  overtollige “legermateriaal” , dat nu op hun 55ste met pensioen gaat eens lekker door laten gaan met loopgraven graven tot , vooruit, hun 60ste ? Of dan gelijk maar ook hun 66ste ? Daar valt zeker wat te behalen, gelet het feit dat ons land met zijn kleine leger circa 4 maal zo veel hoofdofficieren kent als Duitsland met een leger dat 4 maal groter is!

De WW korten. Lijkt ons een goede zaak, want de prikkel om te trachten toch op een of andere wijze aan de slag te komen wordt verhoogd. Echter ook hier telt weer, dat er weliswaar een bezuiniging vanuit zal gaan, die echter volledig door de burger wordt betaalt. Hetzelfde geldt voor de aanpassing van het ontslagrecht.

Dat den Haag wil besparen op de Joint Strike Fighter, ach leuk voor het publiek, maar zet het echt zoden aan de dijk ?

Dus het enige waar Den Haag bij de gemiddelde burger mee kan scoren door te laten zien, dat men zelf ook een bijdrage wil leveren, is het voorstel om de ambtenarensalarissen te bevriezen, hetgeen 4 miljard op zou leveren. Nu zullen wij niet de discussie met u aangaan, dat ons inziens de ambtenaren zeker gelet hun productie ruimschoots overbetaald worden , MAAR …. als dan net bekend gemaakt is dat de gemeenteambtenaren er nog snel even 2% bijkrijgen plus nog eens een eenmalige uitkering van 200 Euro, de politie staat te trappelen om er 3% meer te ontvangen, dan vragen wij ons af met wat voor bedrogbeloften er geschermd wordt.

U ziet, direct of indirect gaat u de rekening betalen, of u dat wilt of niet en zal de bezuiniging slechts een mooi doorzichtig woord zijn voor doodordinaire lastenverzwaringen opgedrongen door een “oranisatie” die zelf de boel heeft laten versloffen met het inmiddels bekende resultaat. Een kromme situatie, die politici nu al dromend van een greep naar de macht middels nieuwe verkiezingen, zullen trachten aan  u deze uit te leggen als iets dat goed is  voor u en het land .

Onze suggestie : een stel ECHTE ter zake kundige mannen en vrouwen ( technocraten)  aan en de hele Haagse hap naar huis, waarbij zij blij mogen zijn dat er geen aanklacht wegens wanbeleid wordt ingediend, inclusief tegen diegenen de nationale en lokale politci die nu reeds thuis zitten genietend van hun graai – en grabbelgedrag.

Want u blijft de rekeningen betalen !

 


15 Reacties

 1. Alexander zei:

  Opvallend is dat ineens iedereen eurofiel is. Niemand wilde Brussel zoveel macht geven, maar nu zijn de besluiten van Brussel ineens heilig.
  En dan het geklaag over de AAA-status. Gewoon de garanties voor de euro intrekken, en dat is ook weer veilig.
  Ik hoor niemand in de pers over wat onszelf dieper de crises in bezuinigen gaat kosten.

  Ik ben heel blij dat de PVV uiteindelijk toch voor Nederland heeft gekozen.

 2. Arie Kanarie zei:

  Ach, whats new.

  Het is de straf die het domme volkje verdient denk ik zo langzamerhand. Moeten ze maar eens opstaan tegen de gevestigde orde,

  volgende week maandag staan we gewoon weer met oranje vlaggetjes te zwaaien en denken het waait wel over, verrassing,…….. het waait niet over.

  Als ik deze lijn doorzet staat Nederland aan de vooravond van een kentering binnen europa, wij zijn het eerste land dat indirect een signaal afgeven aan europa, waarom denk je dat die domme belg reageert. Het is het einde van Nederland binnen europa, we zijn een van de eersten die er mee zijn begonnen en de eerste die er uit stappen, let maar op. En, terecht.

  Wilders heeft de knuppel in het stinkende hoenderhok gegooid, terecht of niet dat laat ik in het midden, maar het doel heiligt de middelen. Er steekt meer achter dan de kakelende VVD en CDA-ers nu willen beweren. En Wilders? Die denkt bekijk het maar.

 3. twee kommas zei:

  Daarom comformeren partijen zich aan de Fifa van de politiek Brusssel.

  Hoor Johan derksen over de Fifa en de Blatters en je hoort Wilders over Brusssel.
  Zonder Fifa geen voetbal zonder Brusssel armoede.
  Althans,,als je hun hoort.
  Idd,,smoke them out!
  Het schaakspel word door deze politiek gespeeld op een veld waar zwart en wit onderscheid moeten brengen,,dat veld is geheel grijs gemaakt en spelregels naar eigen inzicht gemaakt,,EU MN politiek is als grauwe grijze rook boven het schaakslagveld.

  Prioriteiten als goed onderwijs ipv laagdrempelige diplomas,,verslavingszorg een groter probleem dan de vergrijzing.
  Wie heeft iets over deze burgerzaken mbt toekomst gehoord,,

 4. Isra zei:

  Mijn vertrouwen in vele leden van de PVV is door deze zet versterkt ,ook al zou Wilders zijn terug gefloten dan nog is deze groep mijn vertrouwen waard .De PVV heeft het vernederen van de CDA en de VVD leden niet nodig ,kots misselijk word je van die Brusselse legkippen die hun eigen nest belangrijker vinden .

 5. A zei:

  2 gequote alinia’s hieronder zijn echt de grootste kolder. De situatie waarin wij nu verkeren heeft niets te maken met het uitgeven van de aardgasbaten, maar alles met de machtsgreep die de (Centrale) banken met behulp van Goldman Sachs in Europa waarbij zij al het kapitaal en staatseigendommen naar zich toe trekken.

  De Technocraten van Goldman Sachs hebben met list en bedrog Griekenland de EU in weten te sluizen en zo Europa in een crisis gestort nadat ze hetzelfde eerst met de VS hadden gedaan een paar jaar eerder (Kijk de film “Inside Job” eens een keer om je beter te informeren). Goldman Sachs heeft hier dik aan verdiend. Zij inflitreren momenteel in menig financiële toppositie in de Europese politiek nadat ze dat ook in de VS hebben gedaan, om zo de wetten naar hun hand te zetten. Democratisch gekozen premiers (Griekenland en Italië worden zonder herverkiezingen vervangen door Goldman Sachs puppets en zelfs de President van de Europese Centrale Bank is uit de stal van Goldman Sachs.

  Het hele verrotte monetaire/financiële systeem is wat ons in de problemen heeft gebracht. Centrale Banken kunnen met een druk op de knop uit het niets geld creëren en uitlenen dat ze niet bezitten (Eigenlijk is het ook nog eens de waardevermindering van jouw spaargeld dat zij uitlenen, want het geld dat de Centrale Banken uit het niets creëren zorgt voor inflatie, waarmee jouw spaargeld minder waard wordt). Daar mogen zij wel geld voor terugvragen, de rente (jouw arbeid). Je wordt dus 2x genaaid door de banken en het huidige monetaire systeem dat de banken koste wat kost in stand willen houden.

  De graaiende Technocraten zijn juist de oorzaak van alle ellende waar wij nu in verkeren. Get your facts right!

  “Het was te verwachten, want door de jaren heen hebben onze kabinetten beginnend bij Joop den Uyl voor St. Klaas gespeeld. Geld dat binnenkwam o.a. via de aardgasbaten werd kwistig het raam uitgestrooid, ” leuke dingen voor de mensen” was immers het parool en als ratten liepen de burgers achter de vrolijk fluitende rode rattenvangers aan, zich niet realiserend dat ooit er een afrekening zou komen. En die is er nu. Stelselmatig meer uitgeven moet eens tot een fiasco leiden.

  Onze suggestie : een stel ECHTE ter zake kundige mannen en vrouwen ( technocraten) aan en de hele Haagse hap naar huis, waarbij zij blij mogen zijn dat er geen aanklacht wegens wanbeleid wordt ingediend, inclusief tegen diegenen de nationale en lokale politci die nu reeds thuis zitten genietend van hun graai – en grabbelgedrag.”

 6. A zei:

  En de enige partij die maar in de buurt komt om een begin te maken met het oplossen van alle door corrupte (Centrale) banken en politici gemaakte ellende is de Partij van Mens en Spirit, die de echte oorzaak van het probleem aan wil pakken, namelijk de Centrale Banken en het Corrupte en daardoor falende monetaire systeem zelf:

  De Partij voor Mens en Spirit is de enige partij die ik tot nu toe heb gezien die een echte verandering hierin wil brengen en ons land uit de wurggreep van de Centrale banken willen krijgen en een ander financieel systeem voorstaat. De enige partij die een echte verandering wil bewerkstelligen:

  http://www.mensenspirit.nl/kernvisie

  De financiële sector dient structureel verbeterd en getransformeerd te worden en dient als het gaat om collectieve belangen in handen van burger en overheid te zijn. Transparantie is een noodzakelijke voorwaarde, scherp toezicht op de financiële markten een vereiste. Partij voor Mens en Spirit wil een gemeenschapsbank in het leven roepen en wil collectieve en lokale alternatieve ruil- en geldsystemen stimuleren welke samen met de burgers worden aangestuurd en bestuurd.

  http://www.mensenspirit.nl/programma

  Financiële immunisering

  Om herhaling van de financiële crisis te voorkomen is het van belang om de burger, bedrijven en de overheid af te schermen van dit casinokapitalisme, ofwel van geldscheppen ’uit de lucht’. Daarom willen we de huidige geldscheppende financiële instellingen splitsen in coöperatieve banken en zakenbanken. Met deze splitsing zorgen we ervoor dat er banken ontstaan, die de behoeften van de reële economie ondersteunen. In aanvulling hierop willen we nog een aantal belangrijke verbeteringen voor het financiële systeem doorvoeren, waardoor voor de samenleving risicovolle financiële handelingen aan banden worden gelegd.

  Gemeenschapsbanken

  Gemeenschapsbanken zijn coöperatief georganiseerde banken die het belang van ons allemaal dienen. Alle mensen zijn samen mede-eigenaar van de gemeenschapsbanken en hebben op basis van “one man, one vote” (één mens, één stem) stemrecht in het te voeren beleid. De gemeenschapsbank mag zich niet bezighouden met speculatieve transacties, handel in aandelen, obligaties enzovoort. Dit geldt in het bijzonder voor het fenomeen derivaten .
  Veruit het grootste gedeelte van het gebruik van derivaten wordt bij wet verboden en alleen nog dat gedeelte blijft toegestaan, wat voor ondersteuning van de reële economie nodig is. De derivaten die in omloop zijn, dienen zoveel mogelijk bij de zakenbanken te worden ondergebracht.
  Zakenbanken mogen geen geld meer scheppen. Ze mogen alleen met reeds door hen zelf en het door het publiek vrijwillig bij de zakenbanken geparkeerde geld, aandelen, obligaties en dergelijke kopen. Waar nodig wordt de financiële sector met nog verdergaande regelgeving aan banden gelegd.

  Ondersteuning MKB

  Als gevolg van de financiële crisis zijn banken sterk terughoudend geworden met het verstrekken van kredieten. Door de beperkte kredietverstrekking heeft met name het midden- en kleinbedrijf (MKB) – dé banenmotor van ons land – grote moeite om aan middelen te komen om te kunnen blijven bestaan. Bij veel bedrijven staat het water nu aan hun lippen.

  Het MKB moet op een goedkope en alternatieve manier aan leningen kunnen komen voor de bedrijfsvoering, waarbij zij onafhankelijk kunnen zijn van de zakenbanken. De lokale gemeenschapsbanken kunnen dit oplossen. Zij kunnen een goedkope en met name voor het MKB beter toegankelijke variant op factoring en lease toepassen. In het nieuwe systeem verkopen de bedrijven juridisch hun goederen en diensten aan de lokale coöperatieve bank en fysiek direct aan elkaar. Met de hiervoor genoemde maatregel krijgen bedrijven de financiële ruimte en kansen om samen met de overheid voor een spoedig herstel van de economie te kunnen zorgen.

  Geldschepping en staatsschuld

  Het huidige monetaire systeem heeft geen reset-knop. Om de financiële crisis en de staatsschuld op te kunnen lossen hebben we binnen de huidige regelgeving van de Europese Unie (en de Verenigde Staten) geen andere mogelijkheid dan de komende 40 jaar flink de buikriem aan te halen.
  De minst “pijnlijke” weg waarlangs we het probleem van de staatsschuld en de financiële crisis op kunnen lossen is ervoor te zorgen dat alleen het ministerie van Financiën en niet banken geld mogen scheppen, zonder dat hier schuld tegenover staat. De wet moet hiertoe veranderen, zodat Nederland in een periode van ongeveer 10 jaar de totale staatsschuld kan aflossen. De belangen van de samenleving dienen belangrijker te zijn dan die van de private banken.

  Van IK- naar WIJ-economie

  Veel mensen zien het gebruik van rente als een vorm van diefstal en willen dat dit wordt afgeschaft. De eerste stap op weg naar het afschaffen van rente, is het afschaffen van inflatie en het toe groeien naar een nieuw systeem, waarin gebruik wordt gemaakt van welvaartsvast geld. Inflatie kunnen we enerzijds beperken door te stoppen met scheppen van geld waar geen reële goederen en diensten tegenover staan. Anderzijds zullen werkgevers, werknemers en overheden moeten stoppen met jaarlijks hun prijzen te verhogen. Volgens officiële cijfers over inflatie is in ons land in de afgelopen 40 jaar alles bijna 5 maal zo duur geworden en is bijna 95% van de loonsverhoging die we in deze periode hebben gekregen opgegaan aan inflatie. Hierbij is nog geen rekening gehouden met explosieve prijsstijging van woningen.
  Als we aanvullend op het gebruik van welvaartsvast geld, de financiële instellingen een aparte vergoeding zouden geven voor de door hen te maken beheerskosten, zou er een stabiel rentevrij systeem ingevoerd kunnen worden. Het huidige geld past bij de huidige IK-economie. Welvaartsvast geld past bij de WIJ-economie, waar wij van Mens en Spirit naartoe willen gaan. Langs deze weg kunnen we de huidige economie van de schaarste ombuigen in een economie van overschot… En dat is toch waar het om gaat? De aarde is zo rijk en weelderig. De mens heeft zo veel talenten en mogelijkheden om daar samen een paradijs van te maken. Maar essentieel daarin is dat we ervoor kiezen om te delen, om respect te hebben voor elkaar en geluk voor iedereen centraal te stellen.

 7. btwdropout zei:

  Als je naar de geplande BTW verhoging kijkt en de gigantische opbrengst daarvan zie je een enorm machtsmiddel waarmee het Nederlandse volk zich eindelijk kan verweren tegenover Den Haag (en indirect de Middellandse Zeerovers Unie).

  Probeer eenvoudig weg zo min mogelijk BTW te betalen. Het is niet zo moeilijk en geeft een buitengewoon prettig gevoel.

  Begin morgen met de eerste, kleine, stap.

 8. Alexander zei:

  Het IMF, onder Franse leiding, wil eurobonds.
  Oftewel Nederland moet zich binden aan de Europese risico’s. Dus een hogere rente betalen op leningen.
  Wilders krijgt gelijk !

 9. hadjememaar zei:

  Dokters zullen dubbele porties uit te schrijven om de gevolgen van Eur 9 per recept voor de minst bedeelden te compenseren. Dit houdt tevens in dat huisartsen minder belast worden..
  Stef Blok zei op een vraag van Peter van Ingen in Buitenhof va gisteren (22 April 2012), dat voor rechts het programma van het kabinet Rutte is om je vingers bij af te likken. Waarom hoor ik daar niemand over?
  Is de politiek en de slachtoffers zo dom? Jazeker, zo dom is het klootjesvolk.

 10. ineke zei:

  geert bedankt – opnieuw gaan we op je stemmen om die EU ketenen met alle kosten vandien van ons af te gooien – referendum JA !!!

 11. patrick zei:

  De WW korten. Lijkt ons een goede zaak, want de prikkel om te trachten toch op een of andere wijze aan de slag te komen wordt verhoogd……..Voordat je in de WW terecht komt zal je toch eerst een arbeidsverleden moeten hebben, dus waarom is dit een goede zaak het te verkorten?? Plus dat je er in 99% van de gevallen niet zelf om vraagt om er in te komen dus deze opmerking slaat kant nog wal.Typisch een opmerking van iemand die er geen verstand van heeft!!! Pak de wachtgelden maar aan en pak ook gelijk onze multiculturele geldverslinders aan in dit land die van een niet verdiende uitkering genieten!!

 12. patrick zei:

  Oke ik zal jullie site voortaan maar links laten liggen,wat een slappe hap zijn jullie!!!!

 13. Arie Kanarie zei:

  @Patrick,

  waarschijnlijk zijn wij geen ervaringsdeskundigen met de WW, jij soms wel?

  Je hebt gedeeltelijk gelijk maar wij hoeven toch niet overal op te reageren?

 14. ineke zei:

  gisteren liep het bolle boekhoudertje van het cda zich de pleurus door de kleuterschool van het linkse bolwerk – vol spanning, ongeacht het aantal zetels, zaten ze met fonkelende machtswellustige oogjes en klotsende oksels te wachten tot de bolle hun kamertje naderde en binnen trad –

  al met al duurde die ronde slechts 50 minuten incl de gelopen kilometers om alle bullshit aan te horen -meer wensen dan tegemoet koming , men moest het ijzer smeden nou het heet is – niks LANDS BELANG maar eigen belang –

  alles wat men WILDERS verwijt werd gisteren UITVERGROOT vertoond –

  allleen zo ontzettend jammer dat de doorsnee uilenbal in NL dit niet ziet/snapt –

  herman heinsbroek gezien bij kockelman (oog in oog)? zou een perfecte PVV-er kunnen zijn –

Comments are closed.