Diederik Samsom eruit – Alexander Rinnooy Kan erin ?

Het zullen nog roerige maanden worden alvorens ons land weer beschikt over een kabinet. Niet dat wij verwachten, dat er veel gaat veranderen. Hoogstens de Tweets van Geert Wilders zullen wat minder worden, maar echt daadwerkelijk zien wij geen ingrijpende wijzingen  in de sompige delta aan de Noordzee. Reden : het ligt niet in de mentaliteit van de Nederlander om zich een beetje te verdiepen in wat er om hem heen gebeurt, en indien de interesse er dan toch zou komen, dan is dit  om 5 minuten over 12, als het onheil al is geschied.

 

 

 

 

 

Jammer , maar ongetwijfeld krijgt u   nog wel wat toneelstukjes te zien. Diederik Samsom, een man die al voordat hij een woord gezegd heeft bij velen onder u irritaite op zal wekken vanwege zijn ” kom maar op ik lust je rauw” imago, zal er echt aan moeten gaan trekken om  de kiezers weer op zijn hand te krijgen, ofschoon een reportage van een PvdA leden bijeenkomst aantoont, dat net als bij de PVV je altijd genoeg makke schapen achter je aan kunt laten lopen. Idem bij de SP, maar dat is nu eenmaal de politiek in een land waar de burger zich dit aan laat leunen.

“Nieuwkomer” in de club van graaiers en grabbelaars is een man met reeds een ruime revaring op dat gebied, de voorzitter van de SER, Alexander Rinnooy Kan. Misschien is het u ontgaan, maar Alex werkte een tijdje voor de ING. Op zijn 55ste verliet hij de bank om voorzitter te worden van de SER, overigens de zoveelste toevluchthaven die ons land kent voor politici die  hun inkomen willen bijspijkeren. De ING moest zich genereus tonen , want Kan had bedongen dat hij tot aan zijn 65ste, dus 10 jaar lang,  200.000 Euro per jaar zou ontvangen, zodat zijn pensioenaanspraken bij de ING gewaarborgt bleven en de arme man geen last krijgt van een zgn. pensioenbreuk.

Maar ook in zijn tijd bij de SER hoefde hij zich geen zorgen te maken dat de familie Kan naar de voedselbank moest. Een jaarinkomen met wederom opbouw van pensioenrechten , onkostenvergoeding !! en presentiegeld van ruim 2 ton ( hoezo Balkenendenorm ? ) zorgde voor een inkomen waarvoor anderen gewoon hard moeten werken.

Lezers hoe zeer het ons ook voor u spijt, slechts een dramatische gebeurtenis, zal de situatie in de Nederlandse augiasstal kunnen veranderen. En dat een  dergelijke gebeurtenis vanuit de Nederlanders zelf zal komen kunt u gevoegelijk vergeten. Brood en spelen vloeien immers nog rijkelijk en komt er een “Big Bang” dan zien wij een herhaling van 1940, toen ons land door hen die tot de vaderlandse  “elite”  behoorden reeds veilig het land hadden verlaten, u en de uwen goede moed toewensend.  Deze keer zal het niet anders worden en dat die  “Big Bang” er gaat komen, daarvan kunt u  verzekerd zijn.

Ga rustig naar de stembus, kies voor een volgende charlatan en slaap lekker door.


8 Reacties

 1. wim3 zei:

  Tja wat wilt u? Er is nu en de komende tijd zoveel te doen voor de hersenlozen dat ze zich zeker niet met “ingewikkelde” zullen bezig houden. Morgen de vervloekte “koninginne”dag, dus snel naar Blokker, Gamma en andere rotzooi-winkels om het vervloekte oranje binnen te halen. Vandaag een “spannende” foetbal-wedstrijd, dus de bierbrouwers en de chipsfabrikanten kunnen weer even vooruit. Dan komt er foetballuh aan in de meest corrupte en fascistische staat van Europa, dat wordt dus ook weer genieten. Rinnooy Kan met z’n verfijnde, gluiperige glimlachje om zijn volgevreten bek weet dat er ook nu weer euro’s gaan binnenstromen op zijn al rijk gevulde bankrekening. Zie de foto’s van de onrendabelen die snel iets in elkaar hebben geflanst en denken dat ze daarmee weg komen. Het pluche lokt en uiteraard de vele geldelijke vergoedingen. Over enige tijd zullen ze ongetwijfeld zeggen: als we toen hadden geweten wat we nu weten…! En nimmer, nimmer trekken ze consequenties uit hun onwetend handelen. Wat deert ze? Mochten ze een fout maken die zelfs voor deze zakkenvullers te erg is dan is er altijd nog het vangnet van een ander lucratief baantje. NIET STEMMEN IS HET ENIGE DAT DEZE “KONINKLIJKE ” VAZALLEN WAKKER KAN SCHUDDEN. En daarna een totaal vernieuwd politiek systeem met referenda als er over iets of iemand beslist gaat worden.

 2. Anton Gerrit,Gerrit Zalm,Nout Wellink waar blijft het trubinaal zei:

  Geachte Lezers,

  Hoe gemakkelijk het geld uit de Nederich landers hun zakken wordt geklopt!
  Ze doen echt hun best om jan en Truus te overtuigen wat goed voor hen is,en dat zij erg goed af zijn met wat zij in Den Haag uit broeden.

  Een bankier zegt lachend ach die Nederich landers zij zo gauw te vrede,je biedt
  ze SPIEGELTJES——————EN—————-KRAALTJES aan,meer is er niet
  nodig om ze overtuigend over de streep te trekken!
  Maar ook al zitten der lijken in de kast,dat zien zij niet,en gaan over tot de orde van
  de dag.
  De bankier zegt; huis op schuld,PL,moment krediet,auto op schuld,kleding per maand betalen,etc.etc,zo houden wij ze kort en slaaf van het systeem!
  Wij van de bank bedenken ons wel twee keer,want onze giga -bonnes staat
  garant voor ons om het jaar door te komen,nietwaar.
  En zo verkopen zij ons knollen voor citroenen.

  Hoera—-hoera?
  Waarom hou ik hier nou geen blij gevoel aan over?

  Met een vriendelijke groet,

  AG

 3. Arie Kanarie zei:

  Hoe dan ook het vierte Reich zal er komen, De EU opgericht om gewapende conflicten te ontlopen? Laat me niet lachen, het is juist de bron van ergenis die zal leiden tot enorme conflicten.

  En de veroorzakers? Die zijn dan met de noorderzon vertrokken en degenen die achterblijven van de veroorzakers zullen verstomd staan kijken met een blik van “hoe kan dit nou gebeuren?”, wat denk je zelf dombo’s.

 4. Harry zei:

  Nou vind ik persoonlijk alles beter dan die vleesgeworden dildo van de pvda ,die in het “nieuwe midden” , moet gaan rondstampen . Het nieuwe midden is ( zoals ik vanmorgen in Buitenhof hoorde) behoorlijk links uit de flank . Voor normale mensen is het midden het midden , maar bij de pvda is objektiviteit niet zo’n issue . Daar is als er 66% tegenstemt , het restant de eigenlijke winnaar als het hun beter uitkomt . Een andere visie is ; er wordt helemaal geen rekening gehouden met de minderheid ; dat is ondemocratisch ! ???
  Ach , cijfertjes , sommetjes , wat zou het ? Het gesprek moet meer over de MENSEN gaan . Hoeveel geld diezelfde mensen aan linkse hobby’s kwijtraken , en Europa ? , eh ……………, niet zeuren !
  Maar als een paar miljard meer of minder niet uitmaakt , heeft rekenen ook niet zo’n prioriteit , zeker ?
  Bezuinigen ? Kan ook later altijd nog , wat geeft het ? Als we NU nog maar even lekker door kunnen feesten .
  Ze zijn weinig innovatief bij de pvda , zaken zoals “de sterkste schouders , de lasten eerlijk verdelen en leuke dingen voor linkse mensen” zijn onderhand een halve eeuw oud . Uit de tijd dat ome Joop er nog rondliep ! Hoezo vernieuwend bezig ?

  Als de staat nou eens ALLE subsidies zou schrappen en dan heel zorgvuldig kijken waar we nou ECHT niet onderuit kunnen , moeten we dan nog wel zo veel bezuinigen ?

  Maar , de nieuwe Alexander heeft ook van die nare linkse trekjes . Hopelijk erft hij niet ook nog wat van die gore demagogie van gladjanus Pechtold . En om in deze tijd al een open sollicitatie te doen getuigt toch ook niet van veel bescheidenheid . Dat is nou de ellende met die D66ers , ze zien er niet zo sjofel uit als de overgrote meerderheid van de pvda ,( heb er nog nooit een gezien in een eigengebreide trui) , zelfs een beetje gedistingeerd zelfs , maar ze zijn sneeky links !
  Moet regelmatig terugdenken aan Arie Olivier , op en top heer maar je werd genaaid waar je bijstond ! Excusez le mot .

  Hoop van ganser harte dat de volgende coalitie anti-Europa is . Of zou de EU bom al gebarsten zijn begin september ?
  Nee , nee nou ben ik wat al te optimistisch . Toch ?

 5. twee kommas zei:

  Wat je ziet is de Nederlandse invloed in de EU.
  Nederland moet het voortouw nemen als richter,,Benelux EEG zijn de voorlopers, Nederland heeft een cultuur van samenbrengen om groter en machtiger te zijn.
  Een voorbeeld gevend en te volgen landje,,
  Maar alles wat gericht is door de Indische specerijen handelaren kolonisators en slaven handelaren zal ten onder gaan.
  “In treurnis zullen zij omzien want alles wat zij gericht hebben is ten onder gegaan”.
  Aldus Openbaringen.

  Velen zullen er niet om treuren,,de huidige goden waarvan Brussel het Vaticaan is,,die maken een godendrama mee,,in godendrama staat argameddon geschreven,,
  Pechtold Sap Slob Rutte Buma (maar ook vele niet genoemde) enz aanbidden deze god meer dan hun moeder.

  Zij zijn dan ook de (Nederlandse) verliezers die alles ten onder zullen zien gaan,,mbt Brussel.
  En als het niet zo is zou het zo moeten zijn,,,

 6. Harry zei:

  Waarom heeft iedereen het toch over plucheplakkers ? De stoelen in de tweede kamer zijn met duur leer bekleed ! Leerplakkers dus .
  Van de huishoudelijke dienst heeft iemand gelekt dat de stoelen waar de dames zitten vaker gereinigd dienen te worden en dat het leer ieder jaar vervangen wordt tijdens het reces .
  Of dat van het lachen is door de opmerkingen van Wilders of lekkages anderzijds vermeldt het verhaal niet ; feit blijft dat dames duurder zijn in ’t onderhoud dan mannen . Hier is het bewijs .

 7. ineke zei:

  OLLI uit brussel heeft nagedacht en gaat er toch niet zo’n punt van maken als landen zich niet aan de 3% gaan/kunnen houden gezien de economische malaise –

  surprise?? nee natuurlijk niet – waar niet is verliest de keizer zijn recht, veren van kikkers etc –

  wisten die gladjakkers van vvd/cda/cu/gl/d,66 dit ? JA NATUURLIJK WEL !!

  rutte GOKT samen met het eigenlijk niet meer bestaande cda op een vervolg versie van zijn kabinet – en de drie trotse inmiddels zo happy zijnde partijen hebben het land z.g. gered – op tijd was het briefje met de belofte van 3% – helaas waren zij de enige !!! o mijn god wat zijn ze toch ENG die NL politici – er van uit gaand dat NL kiezers door de bank genomen volkomen wezenloos zijn konden ze die gok gerust nemen –

  was de toezegging van spanje/ierland/italie/portugal/frankrijk/duitsland ook al binnen OL ???

  en dan krijgen we ook nog rinnooy kan op voorhand aangeboden??? een tiep die nog velen malen erger is dan koeienoog pechtold met zijn leugens??

  het heeft geen zin mensen te vragen goed na te denken alvorens men een stem uitbrengt – dat blijkt wel uit de afgelopen 40 jaar – handig hoor al die lege hoofden !

 8. ineke zei:

  wat betreft lege hoofden, viel gisteren van mijn stoel toen die in de maling genomen pvdafbraker LEERDAM even kwam uitleggen hoe het eigenlijk was gegaan –

  de foppert had het spelletje meegespeeld met de reporter maar pas toen hij zag dat het “geframed” was besloot hij de handdoek te gooien –

  en wat een steun van rutte, hij werd 2x per dag door rutte gebeld vanwege bezorgdheid rutte’s kant voor leerdam –

  als rutte al had gebeld dan had hij hem waarschijnlijk geadviseerd zich te laten opnemen in een kliniek voor pathologische LEUGENAARS –

  hoe krijgt zo’n LUL weer zo’n serie leugens uit z’n strot?? liegen tegen de klippen op, typisch pvdafbraak – en dan die ex collega die het zo dapper vindt dat hij uit eigen beweging weg ging?

  totaal geen schaamte gevoel en dat zit in de 2e kamer en zou in regering moeten –

  komop nou jongens, waar staat die olijfboom???

Comments are closed.