Griekenland doet het beter dan Nederland

En dat zal ook wel de gedachte van onze Willem Alexander geweest zijn, toen hij het met Maxima  ‘s avonds met een glaasje in de hand aan het knapperende haardvuur  had over waaraan zij de maandelijkse dukatenregen die jammmer genoeg slechts plaatselijk boven de Horsten neerdaalt zouden  kunnen besteden. Want de vraag na de gebeurtenissen van de afgelopen 3 dagen tonen aan, dat het niet lang zal duren en er vanuit Hellas noodsteun naar ons land gestuurd zal moeten worden.

 

 

Overdreven ? Uiteraard wel een beetje, maar laten wij eens wat zaken op een rij zetten ; 

In Griekenland is men gewend aan of een links of een rechts kabinet. Duidelijke zaak, zwart of wit. Wordt je als burger  door de een niet beroofd, dan doet de ander dat wel, dus moet je als burger je eigen maartregelen treffen om het hoofd boven water te houden.  Overigens ziet u een soortgelijk “helder” systeem ook in Frankrijk, waar ofschoon er 10 politieke partijen zijn die een president’s kandidaat naar voren hebben geschoven, het uiteindelijk zal gaan tussen rechts ( Sarkozy) en links ( Hollande) Hoe het afloopt weten wij 6 mei.

Maar zoals wij gisteren de beroeps querilant Diederik Samsom met een van opwinding overslaande stem hoorden vertellen, moeten in ons land de politci “over hun schaduw heen weten te stappen ” , een kreet die ook werd gebezigd door de heer Buruma van het CDA en uiteraard kon Stef Blok van de VVD daarin  niet achterblijven. Nu is het te hopen, dat de zon gaat schijnen, voor al die schaduwspringerij, want zometeen is er zoveel gesprongen dat wij Mark Rutte horen zeggen dat de naar verwachting  komende verkiezingen er komen, dank zij het feit dat iedereen over zijn schaduw is heengesprongen. In normale burgertaal kun je dan  concluderen dat men ze in Den Haag zoals gewoonlijk ziet  vliegen.

En dat laatste is nu juist het probleem. Ronkende taal , maar oplossingen , ho maar. De geruchten van een Paars Plus kabinet steken al voorzichtig de kop  op en dit betekent, gewoon weer niets doen, afwachten en snel voor je uit schuiven, want de laatste tientallen jaren hebben aangetoond dat je met poldermodellen geen stap verder in de goede richting komt. Wat die goede richting is, hangt natuurlijk af van uw smaak, de een zal voor links, de ander voor rechts kiezen en meer smaken zouden er in feite niet moeten zijn. Maar de vaderlandse traditie dat er voor “elck wat wils” in de grote verkiezings grabbelton zit, moet worden afgeschaft. beter nog een duidelijke koers naar èèn bepaalde zijde, hoe vervelend dan ook voor de “verliezers” dan het eeuwige zoeken naar een compromis, het laten vallen van je basisprincipes en  het toegeven terwille van zetelbehoud.

Maar, nee, de overheid en haar poppenspelers bieden u, de burger “oplossingen aan ” . Nu komt bij ons het woord aanbieden altijd over als dat je iets te kiezen hebt dus dat je een cliënt bent. Maar uw weet het, niets is minder waar. Het “aanbieden ”  betekent gewoon je iets door de strot drukken, of je het nu leuk vindt of niet.  En de burger, moe gebeukt door zwevende woorden vol leugens en beloftes, reageert niet meer, hetgeen voor deze beroepsmisleiders betekent dat zij gewoon door kunnen gaan.

En daar , lezers ligt een tweede belangrijke verschil met de Grieken en naar onze smaak de bevestiging dat de Grieken het beter doen. Zoals u heeft kunnen zien, ging de Griekse bevolking de confrontatie met haar overheid niet uit de weg. Beelden van demonstrerende burgers waren iedere avond op de TV te zien, tenzij uw hooggeprezen NOS journaal het beter vondt u een vakkersfokker uit Scheemda of zo met het lot van de Somalische piraten begane grijze permanenten krullenbol uit Lutjebroek  te laten zien.

500.000 Werkelozen kent ons land, waarvan een deel best aan het werk wil, maar dat niet krijgt. 300.000 buitenlandse werknemers steken nu asperges, pellen bollen enz. Toegegeven, niet bepaald wat je ambieert als 55 plusser met een baan op middenkader niveau. Toch, en weer kijk naar de Grieken, zullen wij eindelijk eens aan de slag moeten, het luilekkerland vergeten, de mouwen oprollen en gewoon dingen doen, waarvoor je misschien altijd de neus hebt opgehaald, in slaap gesust door al die leuke dingen uit Den Haag.

Want wat zei onze binnenkort ex premier ook weer ? ” Wij hebben een ongeloofelijk sterk land waar wij veel meer uit kunnen halen dan wat er in zit.” Nu, laat hij ons dat maar eens voor doen !


15 Reacties

 1. Arie Kanarie zei:

  Alle gespeculeer van alle media ten spijt, Nederlanders zijn lui en kiezen liever een goedkope pool dan een nederlander om hun huis op te knappen. Het kapitalisme is bij de burger naar binnen gestroomt en kan daar niet mee omgaan want conflicterend met het calvinistische gedachtegoedje.

  Waar zijn de echte mannen van staal aaneengeklonken door klinknagels, niet in Den Haag i.i.g. Als je dit zooitje vlot wil trekken heb je of rechtse klootzak a la Hitler nodig of een linkse eikel als Mao Tsetung, anders krijgen we de neuzen nooit 1 kant op. Of is het juist de bedoeling dat de neuzen NIET 1 kant opgaan, kortom verdeel en heers, oftewel voor de proletarische overheid, hou je bek en betaal.

  Het heeft niks met Griekenland te maken wat voor een zooitje ze er hier van maken, het ontbreekt aan visie, kennis en bestuurskunde. Dat krijg je ervan als je als een koorbal op de fiets in een ski-jack naar de onderhandelingen gaat. Hoe tekenend.!!

  Nederland is niet in staat het poldermodel nog langer te handhaven, wanneer staat er een politieke leider (of lijder./.?) op die met z’n vuist op tafel slaat, of de stekker er uit trekt, dat is er maar 1, en dat is ,…..juist ja.

 2. Alexander zei:

  Ons ongelofelijk sterk land krijgt indirect ontwikkelingshulp van het IMF. Hoogmoed en baantjes voor regenten vinden dat Nederland nog steeds ontwikkelingshulp moet geven. De inwoners van Nederland kunnen het in veel gevallen beter zelf gebruiken, gezien de vele problemen hier, na belastingen.

  En de derde crises in 10 jaar euro koppelt ook niemand aan de euro. De particuliere pensioenen waren ook veilig voor de EU grondwet zei Balkende, blijkt ook weer niet waar. Er is zelfs een CDA-er aangesteld om Brussel te woord te staan.
  Maar over dit soort zegeningen van de euro hoor ik niemand meer.

  Naar mijn mening moet Nederland weer werken aan eigen industrie, en een economie die minder afhankelijk is van Duitsland. Daarom een vrijhandelszone net als Noorwegen en Zwitserland. En een eigen politiek, zonder dwang uit Brussel.

 3. andre zei:

  hij heeft van zn moeder geleerd “follow the money” dat huis zal overgens wel een kadotje zijn uit de fraude van goldmansachs om griekenland uit de wind te houden.

 4. ineke zei:

  geweldig, de ouwe regenten kliek krijgt een enorme trap onder hun leugenachtige anus –

  zowel links als rechts heeft geert wilders enorm onderschat !

  men dacht, we trekken hem in ons “regerings kringetje” en dat zal hij niet snel opgeven –

  foutje heren – en nu als een gek wilders bashen in de hoop dat hij eindelijk buiten spel wordt gezet zowel door links als rechts –

  door een trekkenbekkende rat als verhagen worden weggezet als de schuldige , hoe krijgt de man die maar 750 miljoen wilde opgeven aan ontwikkelingshulp het uit zijn gore bek???

  als er iemand doodsbenauwd was voor zijn achterban met riant betaalde baantjes was het het CDA wel !! liever miljarden naar mugaba c.s. dan de eigen nederlander ivm het verliezen van die vette baantjes – 11 ( ELF ZETELS ) moewhahahahaha – voeg daar het misbruik van die smerige kerk aan toe, dan de verkoop van z.g. dode baby’s 30 jaar lang door die ouwe trut van een non in spanje plus de jongere generatie die kots op de kerk en je houdt alles bij elkaar een kleine 20 zetels over in een bestand van 150 in de kamer – dus: muil houden in de toekomst – even gaan herbronneren dames peetom en heren verhagen –

  en wat de vvd betreft, we hebben nog nooit zo hard gelachen met een min.president alleen het was van korte duur door verkeerd kompas – dag mark, dag griezel blok – helaas de hand overspeeld –

  ga nou maar op je knieeen voor die adhd badmuts van de pvdafbraak – hij lust je rauw zo te zien –

 5. Amsterdammertje zei:

  Als wij Griekenland niet benaderen dan wel Italië waar ook met het schoolmeester vingertje naar gewezen wordt. Iedere 2 jaar krijgen wij gemiddeld een nieuw kabinet in NL een teken dat het huidige systeem van pappen en nathouden niet werkt. Italïe ligt ons iets voor,.
  En wat bezuinigen betreft, de gemeente Emmen heeft net de uitbater van het plaatselijke stadion voor de aflossing van een lening van 5 miljoen TIEN jaar uitstel verleent. reden anders zou het lokale stadion met de voetbalclub failiet kunnen gaan en dat mag niet : -)
  Dus in plaats van naar Griekenland kunnen we ook naar Emmen verhuizen, ze financieren dara al de dierentuin , nu de FC , kom op wie gaat er mee ?

 6. Harry zei:

  @4 Ineke , Mensen vinden mij vaak érg , maar jij kunt er ook wat van , hoor !

  Ben vanaf dag één Wilders fan geweest en altijd op hem gestemd . Er hangt zelfs een levensgrote poster van hem op mijn kantoor . ( Dat levert wel eens een enkele keer commentaar op , maar ik heb het altijd druk zat , dus ik kan gewoon een grote broek aantrekken en zeggen dat als het ze niet aanstaat ze dan maar op moeten sodemieteren . En dan volgt er nog een hele riedel over geitencopuleerders en zo .)

  Toch vraag ik me af of deze situatie nou wel goed uit gaat pakken . Hoop van ganser harte dat het een geniale zet is van Wilders , een die nog niemand doorheeft , maar ik waag het te betwijfelen .

  Hij heeft de schijn niet zo mee , nu . Je moet er toch niet aan denken dat dat kale grobbekuiken met die grote bek van de pvda hier straks de baas gaat spelen . Als we de peilingen mogen geloven zijn er al weer aardig wat van die onnozelaars weer op het oude nest neergestreken . Dan gaan we weer tien jaar terug in de tijd !

  We geven niet op , maar …………heb wel even een dipje .
  Wie beurt me op ?
  Vr . Gr. Harry .

 7. twee kommas zei:

  En geen (linkse) partij die een val voorzag.
  Geen scenario.
  Regeren is vooruitzien,,onze regeringen kijken alleen in Griekse schaduwen
  over hun schouder of zij zelf toch wel goed verzekerd van toekomst zijn.

 8. check zei:

  @ Harry,
  Ben net trug uit baggerland na een 3 maanden weg te zijn geweest. Heb weer mijn ogen uitgekeken , want zie nu in grote aantallen allochtonen lorrenkoppen in bmw, merc en grote tufs rijden. Hoe bestaat het dacht ik steeds weer, hoe kan je op klaarlichte dag en op uren dat anderen moeten werken lekker rond toeren. Nog opvallend is dat ze getgetgetgetver een arrogantie hebben van hier tot Tokio, want ze nemen gewoon voorrang .
  Maar goed nu Wilders en baggerland. Ik was er voor zaken dus heb er niet veel aandacht aan besteed. Wel een donderslag van die Geert, die de boel opblies en slinkse Beruttert en die rat Verhagen het nakijken gaf. Ja wat was nu de ECHTE reden dat hij de boel opblies. Ik geloof namelijk geen snars dat het om de AOW ers ging en nog minder die smoes over Brussel. Ik heb vaker geschreven dat ik de PVV en Wilders steeds minder zag zitten de reden o.a. was dat ik het teveel een one issue partij zag worden. Kijk ik heb ook een bloedhekel aan alles wat extreem moslim is en kots van het straatbeeld vol met die lorrenkoppen en k.jong dat je gewoon of de tering moet slaan of per boot terug moet sturen. Maar waar iik steeds op zat te wachten was dat Wilders nu eens met een doortimmerd en onderbouwde visie kwam hoe baggerland nu verder moet met de economie en zoals we steeds weer vaststellen hoe hij de hele rondpomp industrie de nek om dacht te draaien. Ja hij was tegen Brussel , maar dat zijn er inmiddels velen , waar blijft de visie of plannen om er vanaf te komen. Een prima idee om een studie naar de terug keer naar de gulden en de consequenties daarvan te laten onderzoeken. He rapport komt uit , wordt zoals we hebben verwacht afgebrand, maar geen enkel geluid meer van Wilders. Hij berust en laat het lopen. Hoe bestaat het dacht ik steeds weer. Ik schat in dat Wilders andere motieven had om de boel op te blazen en dat het weinig met de AOW van doen heeft. Een uiterste zou kunnen zijn dat hij weet hoe de zaken ere met Brussel voor staan m.n. dat men die 800 miljard aan Nlse pensioen gelden wilt confisqueren maar dan doe je je muil open. Het rommelt enorm in de PVV en ook ik denk dat deze partij eenzelfde weg opgaat als de vlm LPF. Je kunt niet in je eentje alle kikkers in een emmer houden daar heb je een ploeg voor nodig. Ik persoonlijk vind dat Wilders nu zijn eigen graf heeft gegraven want veel stemmen zal hij NOOIT meer krijgen. Tot nu toe kon hij redelijk ziijn zin doordrijven en moest men hem zijn gang laten gaan. Dat gebeurt NOOIT meer, heeft zichzelf afgebrand en was een zegen voor de rooie oplichters want dat gaat baggerland krijgen een vuurrode oplichters clan , Samson , Sap , Pechthold en de SP , Allemaal Eurofielen en uitdelers van andermans centen. Dus Geert , de mafkees , de hufter heeft baggerland helemaal geen dienst bewezen ergo; erger bestaat niet en wat mij betreft het totale EINDE van baggerland . Sorry mensen voor jullie , pak je koffers en maak dat je weg komt nu het nog kan !

 9. Arie Kanarie zei:

  @ Harry

  met Wilders komt het wel goed, het is een geniale zet die hij heeft gezet. Zet de EU en NL te kakken binnen Europa. En dat er wordt geroepen dat hij het landsbelang niet in ogenschouw neemt, is landsbelang dan de burger uitkleden tot op het bot.

  even voor de herinnering wat ons allemaal ontvallen is de laatste jaren of duurder is geworden:

  De energienota—-> energiebelasting
  Premie a en b koopwoningen zijn geschrapt.
  Ziektekostenverzekering die niet te betalen is
  Ongebreidelde import van kansloze mensen die uit de staatsruif eten
  Accijnzen op de brandstof aan de pomp
  BTW verhoging van 17.5 naar 19 %
  Drempelwaardes van de belasting worden steeds hoger gelegd

  Moet ik nog even doorgaan?

  En dan denkt de regering de voorstellen te kunnen rechtvaardigen? Wat denk je zelf Harry dat ALLE nederlanders dom zijn?

  OOhh en ik heb ook een aflossingsvrije hypotheek maar daar staat tegenover een levensverzekering in dezelfde waarde, alleen jammer dat een gedeelte een beleggingsverzekring is, de rest is staatsobligaties. Dus al wil je netjes je waarde van je woning verzekeren zodat deze vrij is op zeg je 65e kan ik dat ook vergeten. Dus van mij kan de hele politiek de ter+++ krijgen. Shooiers en rovers zijn het.

  En geef lekker af op Wilders, we zullen zien bij de verkiezingen. Mijn stem heeft hij…

 10. Tom Couzy zei:

  @Harry.
  Maurice de Hond is een PvdA mannetje , maar vooral een mannetje die middels zijn peilingen de kiezers tracht te beïnvloeden
  Diederik Samson ruikt bloed en is al opgewonden omdat hij aandacht krijgt.
  Cohen stond echter op 30 zetels en Samson worden nu 24 aangerekend door vriendje de Hond.
  Een dergelijke voorspelling is in dit stadium niet alleen koffiedik kijken, maar stinkt naar manipuleren.
  Laat dit zooitje criminele maar het zwarte Pieten werk doen, want de PvdA is vergeten ons middels Kok in de ellende van Europa en Euro te hebben gestort.
  Mensen zijn het zat en ik zou de reactie wel eens willen zien als er geen één kiezer naar het stemhokje ging. Immers niemand van dat schorem mag de mogelijkheid krijgen om te zeggen dat ze een mandaat van de kiezer hebben gekregen,om ons de laatste centen (pensioen en overige rechten) ook nog af te pakken.
  Dit criminele tuig wordt met naam genoemd op http://www.capoditutticapi007.blogspot.com

 11. check zei:

  Ouderenbond: Wilders gebruikt ouderen als smoes

  Ouderenbond ANBO denkt dat Wilders de ouderen heeft gebruikt als excuus om de stekker eruit te trekken. Dat heeft ANBO-directeur Liane den Haan gezegd op Radio 1.

 12. Arie Kanarie zei:

  Trouwens wat je een ander verwijt doe je vaak zelf, beetje psychologie maar de waarheid als een koe.

  Deal with it BV nederland.

 13. nicd zei:

  Arie Kanarie,, leuke beschrijving deze naam hoe tekenend voor jezelf waarschijnlijk, is het misschien een idee dat u wat in onze politiek gaat betekenen U kunt het zoooooo goed vertellen allemaal

Comments are closed.